5/05/2010

Αντιοξειδωτικές βιταμίνες C και Ε μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο

Ερευνητές του γνωστού Ινστιτούτου Καρδιάς Σήνταρς Σαίναϊ διαπίστωσαν ότι λήψη αντιοξειδωτικών βιταμινών όπως τη βιταμίνη Ε και C σε υψηλές ποσότητες μπορεί να προκαλέσει γενετικές ανωμαλίες και να αυξηθούν οι πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου. Οι ερευνητές τονίζουν ότι αυτό παρoυσιάζεται μόνο όταν παίρνει κανείς συμπληρώματα με αντιοξειδωτικές ουσίες και όχι όταν λαμβάνονται από τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικές ουσίες όπως πορτοκάλια, ξηροί καρποί, ελαιόλαδο, βατόμουρα και άλλες φυτικές τροφές.
Αυτό επιβεβαιώνει την άποψη ότι οι βιταμίνες και τα συμπληρώματα διατροφής δεν είναι ακίνδυνα.

4 σχόλια:

  1. Μίνως Σαμαράς Διεθνολόγος17 Μαΐου 2010 στις 7:37 μ.μ.

    Το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει. Επισαταμένες έρευνες από μεγάλα πανεπιστήμια, έχουν καταδείξει ότι η επί μονίμου βάσεως λήψη αντιξειδωτικών, όχι μόνον δεν δημιουργεί προβλήματα υγείας, αλλά απεναντίας περιχαρακώνει τον ανθρώπινο οργανισμό από πάσης φύσεως ασθένειες,συρρικνώνοντας τα καρκινικά κύτταρα.
    Οι όποιες έρευνες "επιτίθενται" στις αντιοξειδωτικές βιταμίνες, απλώς ανάγονται στον πόλεμο μεταξύ των πολυεθνικών εταιρειών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και γω το ίδιο με τον από πάνω έχω διαβάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστούμε για τα σχόλια. Οι αντιοξειδωτικές βιταμίνες όπως τις βρίσκουμε στη φύση έχουν ευεργετικές ιδιότητες, ωστόσο με τα συμπληρώματα οι έρευνες έχουν δείξει το αντίθετο αποτέλεσμα και εδώ παρουσιάζουμε μία τέτοια έρευνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπάρχουν αρκετες μελέτες που δείχνουν ότι υπο συγκεκριμένες συνθηκες και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα η λήψη βιταμινών μπορεί να έχει θετικές συνέπειες. Υπάρχουν όμως και άλλες μελέτες που έχουν δείξει άλλα. Ειδικά για το β καροτένιο και τους καπνιστές μετά από Φινλανδική μελέτη διαπιστώθηκε ότι δρα αρνητικά.

    Οπότε και εγώ θα προτιμούσα να παίρνω τις βιταμίνες από τις τροφές κατά βάση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή