5/06/2010

Κριτική: Μπισκότο Digestive. Ένα παχυντικό μπισκότο.

ΤΑ ΣΥΝ:
*Έχει μερικές φυτικές ίνες
ΤΑ ΠΛΗΝ:
*Έχει αρκετά λιπαρά.
*Έχει πρόσθετη ζάχαρη
*Έχει πολλές θερμίδες

Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ: Δεν ξέρω πως αυτά τα μπισκότα απέκτησαν τη φήμη του υγιεινού μπισκότου, ίσως λόγω της ονομασίας που του έδωσαν: digestive (μετάφραση: διευκολύνουν την πέψη). Δεν είναι καθόλου υγιεινά. Καταρχήν το ένα μπισκότο έχει 71 θερμίδες, όσο δηλαδή μια μεγάλη φέτα ψωμί. Το 40% των θερμίδων προέρχεται από τα λιπαρά, στη μορφή φοινικέλαιου που είναι από τα πιο βλαβερά λάδια που υπάρχουν αφού περιέχουν πολλά κορεσμένα (κακά) λιπαρά, και βρίσκεται και δεύτερο στη λίστα των συστατικών που σημαίνει ότι υπάρχει σε αρκετή μεγάλη ποσότητα στο προϊόν. Σαν να μην έφτανε αυτό έχει και πρόσθετη ζάχαρη και σιρόπι μερικώς ιμβερτοποιήμενης ζάχαρης. ΤΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΗΡΕ;

Δεν περιέχει μεγάλες ποσότητες φυτικών ινών έτσι και αλλιώς (μισό γραμμάριο, ανά μπισκότο) όποτε υπάρχουν άλλοι τρόποι να λάβεις φυτικές ίνες με λιγότερες θερμίδες, λιγότερα λιπαρά και καλύτερα λιπαρά. Μπορείς να κάνεις την ίδια δουλειά με ένα παξιμάδι με λίγο ελαιόλαδο. Είναι πιο νόστιμο και πιο υγιεινό. Και αν θες ένα υγιεινό γλυκό σνακ, προτίμησε μαύρη σοκολάτα.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Συστατικά: 3/10
Λιπαρά: 5/10
Θερμίδες: 3/10
Φυτικές Ίνες: 2/10
Αποτελεσματικότητα/Χρησιμότητα: 3/10
ΣΥΝΟΛΟ: 3,2/10

9 σχόλια:

  1. Krimas kai mou aresoun afta ta biskota. Tote ti na fao?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα Πτι Μπερ είναι μία καλύτερη επιλογή. Θα γίνει κριτική και γι'αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σωστό το άρθρο, αλλά από πού και ως πού η μαύρη σοκολάτα είναι "υγιεινό σνακ"; Για τα απειροελάχιστα αντιοξειδωτικά της; Ας σταματήσει επιτέλους ο ένας να αντιγράφει τον άλλον και ας σκεφτούμε λίγο μόνοι μας: 500-600 kcal και περίπου 20 γρ κορεσμένου λίπους ανά 100 γρ μαύρης σοκολάτας δύσκολα την κάνει "υγιεινή". Φυτικές ίνες έχει τόσες όσες και τα digestive που αναφέρεις πιο πάνω, άρα και εκεί θα έπαιρνε χαμηλό βαθμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. GRF
    Ευχαριστούμε για το σχόλιο σου μας βοηθά να βελτιωθούμε. Σκοπός μας είναι να ξεχωρίσουμε τις αλήθειες και τα ψέματα σε ότι αφορά προϊόντα που κάνουν υποσχέσεις. Στη προκειμένη περίπτωση έχουμε ένα μπισκότο που πολλοί θεωρούν υγιεινό ενώ δεν είναι, και εμείς σου λέμε: "μην έχεις την ψευδαίσθηση ότι τρως κάτι υγιεινό όταν τρως το συγκεκριμένο μπισκότο. Αν θες κάτι γλυκό, φάε κάτι πραγματικό γλυκό όπως μία σοκολάτα και όχι κάποια μπισκότα που κρύβονται πίσω από την εικόνα "υγιεινού" προϊόντος." Ναι έχεις δίκιο και η σοκολάτα θα έπαιρνε σχετικά χαμηλό βαθμό αλλά δεν το "παίζει" υγιεινή ούτε κάνει υποσχέσεις και συγκριτικά έχει και κάποιες αντιοξειδωτικές ουσίες, ενώ το μπισκότο αυτό δεν έχει τίποτα. Για σνακ μία μερίδα είναι 40 γρ. σοκολάτας που αντιστοιχεί σε 200 θερμίδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλά λέει ο διαιτολόγος! Η εμπορική επιτυχία των συγκεκριμένων μπισκότων όφειλεται στο ότι έχουν λανσαριστεί ως υγιείνα ενώ καμμία σχέση. Αν ήξερα πως τρώγοντας σοκολάτα είναι το ίδιο σαφώς θα προτιμουσα σοκολατα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλα λεει ο διαιτολογος. Η εμπορικη επιτυχια των μπισκοτων αυτων οφειλεται αποκλειστικα στο οτι λανσαριστικαν ως υγιεινα ενω δεν εχουν καμμια σχεση με το σπορ! Αν ηξερα πως ηταν το ιδιο με το να τρωω σοκολατα σαφως θα επελεγα να φαω σοκολατα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΣΕ ΔΙΑΙΤΑ 1700 ΘΕΡΜΙΔΩΝ ΠΟΣΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΦΑΩ






    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. http://www.healthview.gr/7231/%CE%BC%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%B7-%CE%AE-%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%B9-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CF%84%CE%B1-%CE%BD%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BB%CE%AD%CE%BE/

    ΑπάντησηΔιαγραφή