5/20/2010

ΚΡΙΤΙΚΗ: Lipton Linea. Μπορεί να σε αδυνατίσει;

Όχι. Το τσάι αυτό δεν μπορεί να σε αδυνατίσει. Τα πράγματα έχουν ως εξής: Το πράσινο τσάι περιέχει αντιοξειδωτικές ουσίες, τις κατεχίνες οι οποίες φαίνεται να αυξάνουν τον μεταβολισμό δηλαδή τις θερμίδες που καίμε. Ωστόσο η δράση αυτή δεν είναι τόσο μεγάλη ώστε να έχει κάποιο αποτέλεσμα από μόνη της. Οι έρευνες δείχνουν ότι μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα την καύση 80 θερμίδων την ημέρα, οπότε όπως καταλαβαίνεις δεν μπορείς να περιμένεις θαύματα. Το συγκεκριμένο τσάι περιέχει τη διπλάσια ποσότητα κατεχινών από το κανονικό πράσινο τσάι οπότε 1 φλιτζάνι Linea αντιστοιχεί σε 2 φλιτζάνια πράσινό τσάι της Lipton. Ωστόσο θέλω να αναφέρω ότι άλλες μάρκες πράσινου τσαγιού (πιο γνήσιες π.χ. από Ιαπωνία) μπορεί να έχουν υψηλότερα επίπεδα κατεχινών από αυτό της Lipton και σε γενικές γραμμές έρευνες δείχνουν ότι πράσινο τσάι χύμα έχει περισσότερες κατεχίνες. Άρα λοιπόν το Linea δεν είναι και κάτι ιδιαίτερο...
Δεν σε βλάπτει, τουλάχιστον έτσι δείχνουν οι έρευνες, με εξαίρεση τη καφεΐνη που λαμβάνεις. Έρευνες δειχνουν ότι πρέπει να πίνουμε 4-8 φλιτζάνια την ημέρα για να δούμε αποτελέσματα. Συμπέρασμα: Το πράσινο τσάι μπορεί να βοηθήσει λίγο κάποιον που ήδη προσέχει τι τρώει, δεν χρειάζεται όμως να είναι Linea μπορεί να είναι οποιοδήποτε άλλο πράσινο τσάι.

23 σχόλια:

  1. Καλα! Απορω ποιος καταφερε να περασει την τηλεοπτικη διαφημηση αυτη απο το ΕΣΡ! Παραπλανει τοσο ευκολα τα νεα κοριτσια στο να πινουν τρεις φορες την ημερα τσαι ΜΟΝΟ για να χασουν κιλα! Και γαλα μονο να πιναμε ολη μερα παλι θα χαναμε κιλα. Αισχος. Και απαραδεκτο. Δηλαδη παιδια αν πινοντας τσαι χαναμε κιλα δεν θα το καναμε ολοι? Ασε που ειναι απαισιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι έχει αηδιαστική γεύση, το δοκίμασα το καλοκαίρι. Σκέφτηκα πως θα αδυνατίζει κανείς, επειδή το συγκεκριμένο τσάι προκαλεί αναγούλες, άρα από τους εμετούς θα μειωθεί η τροφή.. και τσουπ θα έρθει το αδυνάτισμα..

    Μαγικό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ας εχουν ο μυαλο να κρίνουν οτι δεν είνια φυσιολογικά πραγματα αυτά!εαν σονομασταν όλοι με ενα τσαι την ημέρα θα είχαμε φυτέψει όλοι στο σπίτι μας !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δε ξερω τι λετε αλλα εμενα μου αρεσει η γευση του(με εξαιρεση μια αυτη με τα εσπεριδοειδη). Βεβαια εμενα δεν μου αρεσουν πολλα απο τα κρυα τσαγια γιατι μου φαινονται πολυ γλυκα... οταν εκανα διαιτα το επινα δεν ξερω αν με βοηθησε να χασω πιο γρηγορα, αλλα σιγουρα ηταν για μενα μια καλη εναλακτικη για να αντικαταστησω τα υπολοιπα αναψυκτικα και να ενυδατωνω εξτρα τον οργανισμο μου μιας και με το νερο καμια φορα δεν τα παω καλα και ξεχναω να πιω αρκετο... Παντως σιγουρα θα προτιμουσα ενα κινεζικο το οποιο θα εφτιαχνα μονη μου και θα ηταν και κανονικο τσαι, οχι ξεπλυμα τσαγιου.... το linea νομιζω πως δεν ειναι τοσο ξεπλυμα γιατι εχει πιο εντονη γευση απο τα απλα και οσοι εχετε δοκιμασει κανονικο κινεζικο πρασινο τσαι καταλαβατε αμεσως γιατι λεω τα δικα μας ξεπλυμα τσαγιου... για οσους δεν εχουν δοκιμασει παλι σας λεω οτι το κινεζικο πρασινο τσαι εχει εντονη μυρωδια και πικρη γευση! ακομα και ζαχαρη να βαλεις πικριζει... μαλιστα οσο περισσοτερη βαζεις τοσο πιο χαλια γινετε. πολλοι ειναι αυτοι που δεν θα τους αρεσει γιατι νομιζουν οτι το τσαι ειναι απλα ενα ζεστο γλυκο ροφημα αλλα στην πραγματικοτιτα δεν ειναι καθολου ετσι απλα το εχουν κανει ετσι για να πουλαει περισσοτερο. αν δεν το ειχαν πειραξει κι αυτο θα επινε ο κοσμος πολυ λιγοτερο τσαι αυτη τη στιγμη, αρα και λιγοτερες πωλησεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ααα να σημειωσω οτι δεν ειναι ετσι ολες οι ποικιλιες του πρασινου τσαγιου αλλα μονο αυτη που δοκιμασα ηταν πικρη. θελει πολυ ψαξιμο για να βρειτε το κινεζικο τσαι που σας ταιριαζει γιατι εχουν τοσες ποικιλιες που δεν μπορουν ουτε οι κινεζοι να σου πουν ποσες ακριβως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ακριβως αυτο που γραφτηκε στο τελος, δεν νομιζω να χρειαζετε να ειναι linea για να βοηθησει. Τελικα ισχυει οτι εχει διπλασιες κατεχινες σε σχεση με τα αλλα; Στο ελληνικο page του facebook για το lipton linea υπαρχουν πανω απο 12.000 μελη που δεν τον γνωριζουν αυτο και συνεχως γραφουν πως μπορουμε να χασουμε κιλα και ποσο πρεπει να πινεις για να δουλεψει πανω σου. Η lipton τους απανταει οτι εχει τις διπλασιες κατεχινες και δουλευει στην καυση λιπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. den 8a simfwnhsw me pollous apo esas 8ewrw pws to lipton linea einai toso eugeusto oso xreiazete na einai! emena proswpika me ahdiazoun ta poli gluka tsai anti8eta auto exei mia analafrh geush kai to pinw euxarista!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. εγω πινω τα φακελακια και οχι το έτοιμο κρύο (που ομολογω οτι δε μου αρέσει η γεύση του λόγω των γλυκαντικών). ωστόσο εχω παρατηρήσει μετά από καθημερινή χρήση του βοηθά αρκετά στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής (όχι διαιτας) στη μείωση του κοιλιακού λίπους. κατεχίνες έχει και το κακάο το οποίο μπορεί να αγοράσει κανείς σε μια καλή ποιότητα (όχι του εμπορίου/supermarket κτλ) έτσι ώστε να μην έχει προσμίξεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μια ερώτηση:
    Οταν λέει ότι έχει διπλάσιες κατεχίνες έχει και αντίστοιχα διπλάσια καφεϊνη; Γιατί λέτε "με εξαίρεση την καφεϊνη"; Δεν είναι ξεχωριστές ουσίες;

    Ευχαριστώ,
    Πόπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Παιδιά εμένα είναι το μόνο που με κάνει και πεινάω..
    Έχω πάρει και κινέζικα και γιαπωνέζικα, αλλά αυτό με κάνει να χωνεύω γρήγορα. Δεν ξέρω γιατί..
    Όσο για την καφεΐνη, είχα κάτι συμπτώματα αϋπνίας στις αρχές, αλλά μετά έστρωσε.
    Είχα όμως κι ένα άλλο περίεργο φαινόμενο, πονοκέφαλο κι αδυναμία συγκέντρωσης. Όλα αυτά εννοείται με διατροφή, όχι δίαιτα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σας προτείνω να δοκιμάσετε χυμα πρασινο τσαι με γιασεμ,εχει απιστευτη γευση και τελειο αρωμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εμένα μου αρέσει και η γεύση αλλά και το αποτέλεσμα του.
    δεν με κάνει να χάνω κιλά αλλά είναι ένα δροσιστικό ποτό που μπορώ να το πίνω όλο το απόγευμα και να προσθέτο μόνο νερό και πάγο.
    Κανείς δεν μπορεί να σε βοηθείσει να χάσεις κιλά εκτός απο σένα...
    οτι και να πίνεις ότι και να σε ποτίζουν οι διαφημίσεις μόνο εσύ υπάρχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Με μια σωστη διατροφη και αυτο το τσαι μια χαρα κανεις δουλεια.Φυσικα και αν τρως σαν γουρουνι και το πινεις δεν θα χασεις,αλλα το τσαι διασπα το λιπος !οποτε μη λετε οτι σας κατεβει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Βασικά, δουλειά κάνεις ΜΟΝΟ με σωστή διατροφή και γυμναστική.

    Το προϊόν είναι παντελώς άχρηστο. Α Χ Ρ Η Σ Τ Ο. Δεν το χρειάζεσαι για να αδυνατίσεις. ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ με τη "διάσπαση λίπους".

    Διψάς; Φτιάξε ένα τσάι στο σπίτι, βάλε στο νερό σου φρούτα, πχ, καρπούζι, κάνε ένα χυμό βρε αδερφέ. Πιες νερό.

    Και πιο οικονομικά έρχονται τα παραπάνω, και πιο εύκολα και πιο σίγουρα είναι, και δεν κάνουν σκουπίδια.




    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην το παιζεις ειδικος και μη μιλας χωρις να ξερεις γιατι οντως το τσαι κανει δουλεια,τραβα σε κανενα διατροφολογο να ξεστραβωθεις!

      Διαγραφή
    2. Σωστα τα λεει ο αποπάνω! ΜΟΝΟ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ. Δεν υπαρχει διασπαση λιπους σε ερασιτεχνικο επιπεδο ανθρωπου-αθλητη-γυμνασμενου-αγυμναστου-αθλητη ή μη. Αν ειδες διαφορα τοτε μπορει να ειναι απλα ενα placebo effect οπως placebo effect ειναι και πολλα αλλα που νομιζουμε.

      Διαγραφή
    3. ΒΑΣΙΚΑ ΤΟ ΛΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ! "ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ" ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΤΑΣΕΤΑΙ ΣΤΗ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΕ ΤΟΣΑ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΙ, ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΟΝ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟ, ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΙΣ ΚΑΥΣΕΙΣ, ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΙΣ ΑΝΤΟΧΕΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΩΣ ΚΑΙ 24% ΑΝ ΤΟ ΠΙΕΙΣ 30' ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ. ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΙΟ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΣΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ???

      Διαγραφή
  15. to tsai kanei douleia otan einai sunduasmeno me diatrofi kai gumnastiki apo mono tou den kanei 8aumata apla au3anontai perissotero oi kauseis...to epina to sugkekrimeno 2,5 xronia kai exw dei megala apotelesmata.(egw proswpika).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ μαζί σου! Και εγώ έχω δει μεγάλη αλλαγή επάνω μου, αλλά φυσικά κανω και διατροφή γιατί όπως ειπες και ΕΣΥ δεν κάνει απο μονο του θαύματα!!

      Διαγραφή
  16. Για το lipton ice tea lemon χωρίς ζάχαρη τι έχετε να πείτε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν θυμάμαι καλά αυτά περιέχουν καρκινογόνα γλυκαντικά..

      Διαγραφή
  17. Δουλευει, δυο φορες που το εχω παρει για χασιμο κιλων, εχω χασει 8 κιλα σε εναμιση μηνα και τις δυο φορες! Τωρα το ψαχνω απεγνωσμενα και δεν το βρισκω, φοβαμαι οτι εχει καταργηθει... να διευκρινησω επινα μονο φακελακια ανανα, ποτε καποιο μπουκαλακι! Πινω παντα πολυ τσαι, μπορει να πιω και λιτρο την ημερα, οποτε καπου εκει επινα κ τοτε με αυτο! Παραπλανει ομως οτι μια κουπα ειναι ενα φακελακι, εγω με ενα φακελακι εφτιαχνα ολο το λιτρο κ ηταν μια χαρα! Βεβαια τις τελευταιες φορες που το ειχα παρει (γιατι το επαιρνα και για τη γευση οχι για τα κιλα οποτε δεν το επινα παντα συστηματικα καθημερινα οπως εκανα οταν ηθελα να χασω) το ειχαν χαλασει πολυ, ενα φακελακι σε ενα λιτρο εβγαζε ενα αραιο νεροζουμι....κριμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Το θέλω και δεν το βρίσκω ...Είναι πολύ καλό. Πάντα με βοηθούσε στις δίαιτες. Να τα επαναφέρουν..Είναι διαταγή..

    ΑπάντησηΔιαγραφή