6/24/2010

Μήπως σε βλάπτει η γαλοπούλα που τρως;

Έχουμε αναφέρει αρκετά πράγματα για τα νιτρώδη που βρίσκονται στα παριζάκια. Ωστόσο δεν βρίσκονται μόνο εκεί, σχεδόν όλα τα αλλαντικά περιέχουν νιτρώδη. Για παράδειγμα η καπνιστή γαλοπούλα (ακόμα και αυτή που έχει λιγότερα λιπαρά) που επιλέγουμε ως υγιεινή επιλογή περιέχει νιτρώδη και αλάτι. Με λίγα λόγια το πρόβλημα δεν είναι τόσο το είδος του κρέατος, αλλά η διαδικασία συντήρησης. Προτίμησε φρέσκο κρέας μέσα στο σάντουιτς σου η φάε σάντουιτς και χωρίς κρεας.

5 σχόλια:

  1. Σίγουρα και η γαλοπούλα περιέχει νιτρώδη και τα σχετικά αλλά προσωπικά προτιμώ να βάλω 2 φέτες βραστή γαλοπούλα στο τοστ που θα φάω παρά σαλάμι, πάριζα κτλ. Και να μην ξεχνάμε ένα βασικό παράγοντα: δεν μπορούμε να κόψουμε τα πάντα γιατί στο τέλος θα καταρεύσουμε ψυχολογικά και μετά είναι που θα τρώμε ότι να ναι!! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επειδή δε θυμάμαι τον εαυτό μου να τρώει γαλοπούλα από παλιά, αντικατέστησα τη δεύτερη φέτα με τυρί μιας και δεν είμαι φαν του γάλατος και των γιαουρτιών. Εξάλλου το θέμα δεν είναι να κόψουμε εντελώς τη γαλοπούλα απλά να βάζουμε μέσα φρέσκια και όχι αλλαντικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. θα ήταν πιο χρήσιμο για εμάς τους αναγνώστες του blog αν μιλούσαμε με συγκεκριμένες μάρκες προϊόντων. Υπάρχει π.χ. γαλοπούλα βραστή στα super markets που να μην περιέχει νιτρώδη και αλάτι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ριξτε μια ματια, στο ποσοστο κρεατος που περιεχει η γαλοπουλα που τρωτε. Μολις το ειδα(65%),αμεσως την πεταξα και εψαξα και βρηκα αλλη μαρκα(απο γνωστο σουπερ μαρκετ) με 90% γαλοπουλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η βραστή Γαλοπούλα περιέχει νιτρώδη; είναι όπως τα άλλα επεξεργασμενα κρέατα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή