6/02/2010

ΚΡΙΤΙΚΗ: Nature's Valley, Τραγανές Μπάρες Μούσλι. Μπάρα με ολικής αλέσεως βρώμη αλλά και ζάχαρη.

ΤΑ ΣΥΝ:
*Το κύριο συστατικό είναι η βρώμη  ολικής αλέσεως 

ΤΑ ΠΛΗΝ:
*Περιέχει πρόσθετα σάκχαρα

Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ: Ένα προϊόν όχι τόσο γνωστό στην Ελλάδα, αν και παράγεται από μεγάλη εταιρία την General Mills. Το κάθε πακέτο αποτελείται από 2 μπάρες στο σύνολο και οι δυο έχουν 194 θερμίδες, αλλά συγκριτικά με άλλες μπάρες θα έλεγα ότι οι θερμίδες είναι λίγες αφού η κάθε μπάρα έχει παρόμοιο μέγεθος με τις μονές μπάρες (π.χ. fitness, special K). Το καλό είναι ότι τα μόνα δημητριακά που χρησιμοποιούνται είναι ολικής αλέσεως νιφάδες βρώμης. Άρα οι φυτικές ίνες που λαμβάνεις προέρχονται από αυτά και όχι πρόσθετες φυτικές ίνες. Το κακό είναι ότι περιέχει 3 συστατικά ζάχαρης (ζάχαρη, μέλι, σιρόπι καστανής ζάχαρης), αλλά σε γενικές γραμμές η λίστα συστατικών είναι μικρή. Περιέχει και λίπος στη μορφή ηλιελαίου που δεν είναι κακό λάδι, και τουλάχιστον μας λέει τι είδος έλαιο είναι σε αντίθεση με άλλα προϊόντα που απλά αναγράφουν "φυτικό έλαιο".ΤΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΗΡΕ;

Θα έλεγα είναι μία σχετικά καλή επιλογή για μπάρα γιατί περιέχει μόνο δημητριακά ολικής αλέσεως και όχι άλλα επεξεργασμένα δημητριακά, λίγα συστατικά και είναι χορταστικό, αλλά μην ξεχνάς ότι περιέχει τη ζάχαρη.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΑΝΑ ΜΠΑΡΑ: Θερμίδες: 97, Υδατάνθρακες: 14,8 γρ., Πρωτεΐνη: 1,7 γρ., Λιπαρά: 3,4 γρ.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Συστατικά: 6.5/10
Λιπαρά: 7.5/10
Θερμίδες: 3/10
Φυτικές Ίνες: 3/10
Αποτελεσματικότητα/Χρησιμότητα: 6/10
ΣΥΝΟΛΟ: 5,2/10

6 σχόλια:

  1. τη δοκιμασα σημερα, δεν εχω φαει μπαρα δημητριακων αλλη φορα, νοστιμη και τραγανη, αρκετα γλυκεια για τις συνηθειες μου, και μια απο τις δυο να φας ειναι αρκετη.
    Aν τηρησουμε το μετρο, οπως σε ολα αλλωστε, ειναι καλη για κατασταση εκτακτης αναγκης...
    Διαιτολογε μας, keep up the good work!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πολύ καλές μπάρες. Μου αρέσουν πολύ αλλά με χαλάει η πολύ ζάχαρη που έχουν. Θα ήταν ιδανικές αν δεν είχαν τόση ζάχαρη. Και η τιμή τους πολύ καλή για ένα γρήγορο σνακ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εγώ θα ηθελα να ρωτησω απο που μπορουμε να προμηθευτουμε προιόντα της nature valley στην Ελλαδα? παντως ειχα μεινει πολυ ευχαριστημενη απ τις πρωτεινουχες μπαρες της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kolokotroni 19 perissos 1.00 eyrw i mpara poly kales!!!! Kaue apogeyma ektos savvatou 17:00_22:30

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και από τον Βασιλόπουλο, σε πολύ χαμηλότερη τιμή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή