6/29/2010

ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ: Xs-Xpress (Express) της Power Health.

Υπόσχεται ότι θα χάσεις κιλά, πόντους και θερμίδες μαζί. Για να δούμε είναι αυτή η αλήθεια;

Κίνηση 1η: Xs-Xpress Green tea
Περιέχει πράσινο τσάι και βιταμίνες του συμπλέγματος Β που ισχυρίζεται ότι «αυξάνει τον μεταβολισμό».
Πράσινο Τσάι: Έρευνες έχουν δείξει ότι αυξάνει τις καύσεις του οργανισμού, αλλά μην φανταστείς κάτι τρελό, μια έρευνα που έγινε σε άντρες έδειξε ότι αυτοί που έλαβαν εκχύλισμα πράσινου τσαγιού έκαιγαν 80 θερμίδες παραπάνω από αυτούς που δεν το έπαιρναν. Οι έρευνες δείχνουν επίσης ότι υπάρχει μεγαλύτερη απώλεια λίπους σε άτομα που λάμβαναν το πράσινο τσάι, αλλά και πάλι μικρή αλλαγή.
Βιταμίνες συμπλέγματος Β: Όχι δεν αυξάνουν το μεταβολισμό...

, απλά αν έχεις έλλειψη των βιταμινών αυτών τότε ο μεταβολισμός μπορεί να μην λειτουργεί όσο καλά θα μπορούσε. Ωστόσο η έλλειψη βιταμινών Β είναι σπάνια γιατί βρίσκονται σε ποικιλία τροφών που τρώμε κάθε μέρα.

*Αυτό το συμπλήρωμα μπορεί απλά να βοηθήσει ελάχιστα, όμως θα μπορούσες να λάβεις την ίδια δράση με το να πίνεις πράσινο τσάι κάθε μέρα.

Ασφάλεια:Το πράσινο τσάι από μόνο του δεν έχει ιδιαίτερες παρενέργειες εκτός αν καταναλώσεις πάνω από 20 φλιτζάνια και οι παρενέργειες θα οφείλονται στη καφεΐνη. Ωστόσο το εκχύλισμα πράσινου τσαγιού μπορεί να μην είναι ασφαλές. Υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες η χρήση ενός συμπυκνωμένου εκχυλίσματος πράσινου τσαγιού έχει συσχετισθεί με φλεγμονή στο συκώτι. Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα προβλήματα εξαφανίστηκαν όταν διακόπηκε το συμπλήρωμα. Όμως, σε δύο περιπτώσεις, η βλάβη ήταν μόνιμη και ακολούθησε μεταμόσχευση ήπατος. Αν και δεν είναι απολύτως βέβαιο ότι το εκχύλισμα πράσινου τσαγιού προκάλεσε τα προβλήματα στο συκώτι, υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Κίνηση 2η: Xs-Xpress Green Coffee
Περιέχει εκχύλισμα πράσινου καφέ το οποίο σύμφωνα με την εταιρία ισχυρίζεται «ότι μειώνει την απρρόφηση των υδατανθράκων της διατροφής, με αποτέλεσμα την περιορισμένη πρόσληψη θερμίδων από τον οργανισμό». Δεν είναι έτσι. Ο καφές γενικώς έχει αποδειχτεί ότι προστατεύει από διαβήτη, και αυτό γιατί ο καφές (οι κόκκοι πράσινου καφέ πιο πολύ) περιέχει μια ουσία το χλωρογενικό οξύ το οποίο βοηθά να διατηρούνται τα επίπεδα σακχάρου σταθερά και να γίνεται η χρήση των υδατανθράκων καλύτερα. Άλλο έλεγχος των επιπέδων σακχάρου και άλλο δεν απορροφάς τις θερμίδες από υδατάνθρακες. Βρήκα μόνο μία έρευνα η οποία έγινε σε 12 παχύσαρκες γυναίκες (πολύ μικρή έρευνα) που έδειξε ότι το χλωρογενικό οξύ μπορεί να μειώσει την χρήση υδατανθράκων, αλλά η μείωση αυτή ήταν περίπου 40 με 50 θερμίδες. Εδώ υπονοούν ότι το συμπλήρωμα αυτό περιορίζει σημαντικά τη πρόσληψη θερμίδων.

*Και εδώ λοιπόν δεν υπάρχουν θαύματα , αν θες να κόψεις 40 θερμίδες, φάε μισή φέτα ψωμί λιγότερο

Ασφάλεια: Δεν έχουν παρατηρηθεί παρενέργειες του εκχυλίσματος πράσινου καφέ σε ανθρώπους.

Κίνηση 3η: Xs-Xpress Clarinol
Αυτό υποτίθεται «χτυπάει» το τοπικό πάχος. Περιέχει CLA (Συζευγμένο Λινολεικό Οξύ) όπου οι εταιρία ισχυρίζεται ότι «βοηθά στην καύση του λίπους, εμποδίζει την αποθήκευση του στα λιποκύτταρα, ενώ παράλληλα διατηρεί αναλλοίωτο το μυικό ιστό». ΟΚ τα πράγματα έχουν ως εξής: Οι περισσότερες έρευνες για το CLA έχουν γίνει σε ζώα και είχαν θετικά αποτελέσματα και φαίνεται να υπάρχει αύξηση μυικού ιστού και απώλεια λίπους. Έχουν γίνει και σε ανθρώπους αλλά οι μισές έρευνες έδειξαν απώλεια λίπους, αλλά οι άλλες μισές δεν έδειξαν τίποτα. Το θέμα εδώ είναι ότι ενώ οι έρευνες έδειξαν μια αύξηση μεταβολισμού κατά 8% σε πειραματόζωα, η αντίστοιχη αύξηση σε ανθρώπους θα ήταν 1% γιατί το μεταβολικό σύστημα του ανθρώπου είναι διαφορετικό από αυτό του τρωκτικού στο οποίο έγιναν τα πειράματα. Επιπλέον θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα αυτά παρατηρήθηκαν κυρίως σε παχύσαρκους ανθρώπους όχι σε ανθρώπους που θέλουν να χάσουν λίγα κιλά. Όσο για το τοπικό πάχος έχει φανεί ότι το CLA μειώνει το λίπος στη περιοχή της κοιλιάς , όχι όμως στο τοπικό πάχος που υπονοούν εδώ που για τις γυναίκες είναι συνήθως η περιφέρεια (ψωμάκια).

* Αν δεν είσαι παχύσαρκη/ος μάλλον δεν θα δεις και πολλά αποτελέσματα, αν είσαι θα υπάρχει μια μικρή απώλεια.

Ασφάλεια: Γενικά δεν έχουν παρατηρηθεί παρενέργειες Μια έρευνα έδειξε ότι παχύσαρκοι άντρες που έπαιρναν CLA στην μορφή t10/c12 είχαν αυξημένη αντίσταση στην ινσουλίνη και αυξημένο αντιοξειδωτικό στρες.

Με λίγα λόγια, και αυτό το φαινόμενο παρατηρείται σχεδόν σε όλα τα συμπληρώματα διατροφής, βγάζουν συμπεράσματα από 1-2 έρευνες που μπορεί να είναι μικρές η να έχουν γίνει σε πειραματόζωα και υπόσχονται τον ουρανό με τ'αστρα (μέχρι εκεί που τους παίρνει χωρίς να είναι παράνομοι). Επιπλέον και αυτό ισχύει για τα φυτικά συμπληρώματα, η ποσότητα του συγκεκριμένου εκχυλίσματος συχνά δεν είναι ίδια από το ένα συμπλήρωμα στο άλλο και αυτό γιατί στη φύση ποικίλει η περιεκτικότητα των διαφόρων ουσιών, και έτσι δεν μπορείς να είσαι σίγουρη/ος ότι όντως λαμβάνεις τη ποσότητα που αναφέρεται.

25 σχόλια:

  1. για άλλη μια φορά, ευχαριστούμε για τις πολύτιμες κριτικές σου :))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και μια κριτική για το inneov cellulite...
    ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το πράσινο τσάι βοηθάει.
    Εμένα με βοήθησε να χάσω τα πρώτα κιλά πέρσι παρόλο που πριν το αρχίζω έκανα 1-1 1/2 μήνα γυμναστική.
    Με που το πήρα άρχισα να τα χάνω.
    Φυσικά δεν αρκεί μόνο του:καλή διατροφή και γυμναστική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το πράσινο τσάι σε ρόφημα? Σε κάψουλες? Σε εκχύλισμα (σταγόνες)? Ποιο σε βοήθησε???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είχα δοκιμάσει το: Xs-Xpress Clarinol. Το θέμα είναι ότι είναι ότι το πακέτο έχει διάρκεια 15 ημερών και το κόστος αγοράς λίγο τσιμπιμένο! Παρόλα αυτά με βοήθησε, την στιγμή που χρειάστηκε (παθαίνω συχνά κρίσεις υπερφαγίας). Όμως... όσο κι αν ήθελα να έχω το πακετάκι στο συρτάρι μου πάντα για τις δύσκολες ώρες, η αγορά δεν ήταν η συμφέρουσα για μένα, οπότε κι αποφάσισα να τα ξεχάσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγώ το xs xpress το θεωρώ θαυματουργό! Έχασα τέσσερα κιλά σε δύο εβδομάδες (από 55 πήγα 51)χωρίς να πεινάσω αποφεύγοντας απλώς το junk food.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. sigoura kanei douleia???gt 8elw na ta xasw epeigontos..!!:(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ayta pou lete einai polu trabigmena,se kamia periptwsi den lew oti einai kai oti kalutero apla einai kapoia sumplirwmata diatrofis pou me swsti diatrofi kai ligo gumnastiki se boithaei na xaseis liga kila, i xrisi tou einai gia 15 meres de kaneis kanena kako apla enisxueis ton organismo sou me kapoies bitaminesapla sti sunaixia prepei na tis antikatastiseis me trofima kai me mia polubitamini meta to kurios geuma......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. files mou kai filoi ama den prosexoume tin diatrofi mas ki tin analogia idatanthrakon liparon ilon kai proteinon den paei na pioume oti theloume i ousia einai oti ola einai sto mialo mas ! pou simeni ama theloume kati na kataktisoume px ena teleio kormi prepei na paroume apofasi oti !!! Den tha trome vromika oti prepei na kanoume thisies ki to pio sosto gymnastiki kai na allaksoume tropo diatrofis igini diatrofi ola panta me metro !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΓΩ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΠΑΙΡΝΩ ΗΔΗ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΧΑΣΕΙ 6 ΚΙΛΑ.ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΧΑΣΕΙ ΟΥΤΕ ΚΙΛΟ.ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΕΝΤΕΡΟ ΜΟΥ ΚΑΘΟΤΙ ΔΥΣΚΟΙΛΙΑ.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΝ ΑΚΡΙΒΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. παιδια το βαρος μου παιζει γυρω στα 66 κιλα +- 2 με υψος 171cm. Οποτε παίρνω τα παραπάνω κιλα ειναι γιατι τρωω λιγο περισσοτερα γλυκα που ειναι η αδυναμια μου. Οταν κοβω τα γλυκα ξαναπέφτω ενα δυο κιλα. Κάνω κατα τα άλλα διατροφη χαμηλή σε λιπαρά απο μονη μου χωρις διαιτολογους και φαρμακα. Αθλουμαι στοιχειωδως και πάλι απο μονη μου. Το θέμα του βάρους ειναι και αυτο θέμα αυτοσυγκράτησης και αυτοέλεγχου, θεμα μέτρου δηλαδή όπως και όλα τα υπόλοιπα στην ζωή μοας. Ρίξτε βάρος σε ότι ειναι φυσικο και μην τρελένεστε με τα συμπληρώματα η φάρμακα,ειναι συνήθως χημικά σκευάσματα και σχεδον πάντα έχουν παρενέργειες και όχι το ίδιο αποτέλεσμα σε όλους τους οργανισμους γιατι κανένας οργανισμος δεν είναι πανομοιοτυπος με τον άλλον!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πολυ σωστα...ολα τα αλλα ειναι μπουρδες...σου λενε παρε αυτο και θα χασεις κιλα αν ακολουθεις υγειηνη διατροφη και γυμναστικη...ε αν κανω διαιτα και γυμναστικη λογικο ειναι να χασψ κιλα...αλλα μαλλον εννοουν,χασε και τα λεφτα σου σε βλακιες και θα αδυνατησει και το πορτοφολι σου για να εισατε ασορτι...

      Διαγραφή
  12. καλησπερα ...ηταν ενας τελειος συνδιασμος ...το δοκιμασα...σε διαρκεια 4 μηνων εχασα 12 κιλα με απλη διατροφη και δεν τα πηρα πισω..θελω να συνεχισω αλλα δυστυχως το προιον δεν υπαρχει διαθεσημο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. απο 94 κιλα εφτασα 72. Βεβαια οχι γλυκα οχι ψωμι οχι βραδινο φαγητο.
    Δυστυως δεν υπαρχει στην αγορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν νομίζω ότι απλά με την ανάλυση των συστατικών ενός προϊόντος μπορεί να βγάλει κανείς ουσιαστικά συμπεράσματα. Το "πείραμα" όπως πάντα είναι η μόνη ασφαλής μέθοδος. Εκτός αν περιέχει κάτι επιβεβαιωμένα επικίνδυνο βεβαίως βεβαίως....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. είναι τα καλύτερα απ όσα έχω δοκιμάσει .έχασα 6 κιλά μέσα σε 2 εβδομάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. αν κανεις σωστη διατροφη και γυμναστικη,οπως ειπατε οι περισσοτερες που πηρατε συμπληρωμα διατροφης,τοτε τα καταφερατε μονες σας να χασετε κιλα και το συμπληρωμα μαλλον την ψυχολογια σας συμπληρωνε παρα την διαιτα σας...μπραβο για τις προσπαθειες σας αλλα ξοδεψτε τα λεφτα σας σε καινουργια ρουχα και οχι σε χαζομαρες...ενα πρασινο τσαγακι ή ενας καφες χωρις ζαχαρι τα ιδια αποτελεσματα θα σας εδεινε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. xs xpress ειναι μια μπουρδα και μιση οπως ολα τα αλλα...οσες χασανε χασανε γιατι εκαναν διαιτα και δεν ειχε να κανει με το κατασκευασμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Όπως ακριβώς τα λέει ο αρθρογράφος είναι...Δούλευα σε μια τέτοια εταιρία...πουλούνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες και γελάνε με τα κοροιδα που τα αγοράζουν...μάλιστα τα περισσότερα από αυτά τα σκευάσματα ειναι προιόντα φασόν και όχι εργαστηριακά με οτι αυτό συνεπάγεται και όποιος καταλάβει κατάλαβε....προτιμότερο είναι να δώσεις λίγα παραπάνω και να πας σε ένα σοβαρό διαιτολόγο-διατροφολόγο σε συνδυασμό με ελαφρά άσκηση, αλλαγή διατροφικών συνηθειών και νοοτροπίας....οχι το χαπάκι δεν σου κανει τον ποπό όπως της φωτοσοπιασμενης μοντέλας στο κουτί.... λίγη λογική θέλει ...οχι πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ήταν οτι καλύτερο έχω πάρει ποτέ μου....8 κιλά σε ένα μήνα....κρίμα που δεν μπορώ να το ξαναβρώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Με αυυο το χάπι έχασα 44 κιλά σε 4 μήνες απλά τέλειο

    ΑπάντησηΔιαγραφή