7/15/2010

Νέα Πρόστιμα από τον ΕΦΕΤ σε 56 επιχειρήσεις. Όλη η λίστα.

Διαπιστώθηκε ότι μια σειρά από επιχειρήσεις τροφίμων κατείχαν τρόφιμα μη κανονικά, νοθευμένα, μη ασφαλή και ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση ή μη συμμορφούμενα στις προδιαγραφές καταλληλότητας και κανονικότητας. Επίσης, σε κάποιες από αυτές, παρατηρήθηκαν αποκλίσεις από τις υγειονομικές διατάξεις.
Στις ανωτέρω επιχειρήσεις, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Φ.Ε.Τ. επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους € 614.000.
Συγκεκριμένα, επιβλήθηκαν :
1. Πρόστιμο €4.000 στην επιχείρηση Επεξεργασίας Ξηρών Καρπών με την επωνυμία ΣΗΦΑΚΗΣ Α.Ε. που βρίσκεται στο 1ο χλμ Γαζίου - Κρουσώνα ΚΡΗΤΗ, διότι διαπιστώθηκε ότι συσκεύασε και προμήθευσε ξηρούς καρπούς (αραχίδες χωρίς κέλυφος), για λογαριασμό του Σούπερ Μάρκετ Χαλκιαδάκης (Ελευθερίου Βενιζέλου 80 - Κρήτη), στους οποίους ανευρέθηκαν αφαλοτοξίνες σε επίπεδο πολύ υψηλότερο του κανονικού και επιπλέον η διαδικασία ανάκλησης του προϊόντος, χωρίς την παρουσία του ΕΦΕΤ, υπήρξε πλημμελής όσον αφορά την τεκμηρίωση πλήρους ανάκλησης, από ποιους προμηθευτές, σε ποιες ποσότητες κατεστράφησαν.
2. Πρόστιμο €2.000 στο Εστιατόριο Εποχιακής Λειτουργίας με την επωνυμία CHINA TOWN...


που βρίσκεται στον Πλατανιά Χανίων, διότι διαπιστώθηκε ότι λειτουργούσε χωρίς την προβλεπόμενη άδεια ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος.
3. Πρόστιμο €2.000 στο Παντοπωλείο Τυροκομικών - Αλλαντικώνμε την επωνυμία ΚΟΜΜΑΤΣΟΥΛΑΚΗ ΕΡΑΣΜΙΑ που βρίσκεται στηΔημοτική Αγορά Χανίων 7 ΧΑΝΙΑ, διότι διαπιστώθηκε ότι δεν τηρούσε αρχεία αυτοελέγχου, δεν μεριμνούσε για την αποφυγή της διασταυρούμενης επιμόλυνσης, υπήρχαν αποκλίσεις από τις απαιτήσεις της κείμενης νομοθεσίας σχετικά με τον εξοπλισμό (οξειδούμενα ερμάρια, φθαρμένος πάγκος εργασίας, σκέυη - συσκευές) ενώ τα ψυγεία συντήρησης των τροφίμων δεν διατηρούνταν σε καλή κατάσταση (δεν είχαν θερμόμετρο και έφεραν φθορές και οξειδώσεις).
4. Πρόστιμο €10.000 στο Σούπερ Μάρκετ με την επωνυμίαCARREFOUR - ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. που βρίσκεται στην οδόΣοφοκλή Βενιζέλου & Δεμβεργηδών ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ, διότιδιαπιστώθηκε ότι δεν διέθετε νόμιμη άδεια λειτουργίας.
5. Πρόστιμο €2.000 στο Αρτοποιείο - Εργοστάσιο Ζαχαροπλασικής με την επωνυμία Γ. ΣΑΒΟ'Ι'ΔΑΚΗΣ Α.Ε. που βρίσκεται στην οδό Ιερωνυμάκη 36 ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ, διότιδιαπιστώθηκε ότι το ψωμί δεν ερχόταν συσκευασμένο από το εργοστάσιο παραγωγής.
6. Πρόστιμο €5.000 στο Τυροκομείο με την επωνυμία ΕΝΩΣΗ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΡΕΘΥΜΝΗΣ "ΜΙΝΩΣ" που βρίσκεται στα Τρία Μοναστήρια ΡΕΘΥΜΝΟ, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις της νομοθεσίας που αφορούν σε : α) υποδομές χώρου και εξοπλισμού, β) εφαρμογή συστήματος HACCP, γ) υγιεινή χώρων και εξοπλισμού και δ) ορθές πρκατικές υγιεινής.
7. Πρόστιμο €3.000 στο Αρτοποιείο με την επωνυμίαΤΣΑΤΣΑΚΗΣ Ο.Ε. που βρίσκεται στο 10ο χλμ Ηρακλείου - Μοιρών, Σταυράκια, ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ, διότι διαπιστώθηκε ανεπαρκές σύστημα αυτοελέγχου HACCP.
8. Πρόστιμο €10.000 στο Σούπερ Μάρκετ με την επωνυμία DIA HELLAS Α.Ε. που βρίσκεται στη Λεωφ. 62 Μαρτύρων 128 & Ισαύρων, Καμίνια, ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ, διότι βρέθηκε, εντός δύο συσκευασιών, ξένο σώμα (γυαλί).
9. Πρόστιμο €20.000 στην επιχείρηση Επεξεργασίας - Τυποποίησης - Συσκευασίας Μελιού & Τροφίμων με την επωνυμίαΚΟΥΡΑΝΤΙΔΗΣ Χ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ "REGINA" που βρίσκεται στηBI.ΠΕ.Θ. ΣΙΝΔΟΣ Ο.Τ. 39 Α', Γ' ΖΩΝΗ, ΤΚ 57400, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, διότι διαπιστώθηκε παράβαση της νομοθεσίας που απαιτεί άμεση συμμόρφωση, προκειμένου να εξασφαλιστεί η δημόσια υγεία και η ασφάλεια των παραγόμενων τροφίμων.
10. Πρόστιμο €2.000 στην Επιχείρηση Συσκευασίας Καφέ με την επωνυμία ΜΑΜΑΣ Α.Ε. που βρίσκεται στον ΠΥΡΓΟ, ΔΗΜΟΥ ΑΣΤΕΡΟΥΣΙΩΝ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ, διότι διαπιστώθηκε ότι δεν διέθετε την απαιτούμενη άδεια ίδρυσης και λειτουργίας.
11. Πρόστιμο €2.000 στο Κατάστημα Υγειονομικού Ενδιαφέροντοςμε την επωνυμία ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ που βρίσκεται στηνΑΙΘΟΥΣΑ ΕΠΙΒΙΒΑΣΗΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ, διότι διαπιστώθηκε ότι διέθετε μη κανονικά τρόφιμα ως προς την επισήμανση.
12. Πρόστιμο €4.000 στη Βιομηχανία Αναψυκτικών & Χυμών με την επωνυμία Ι. ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ & ΥΙΟΙ Ο.Ε. "ΘΑΥΜΑ" που βρίσκεται στις ΜΟΙΡΕΣ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ, διότι διαπιστώθηκε ότι το δείγμα πορτοκαλάδας που λήφθηκε ήταν μη κανονικό και μη ασφαλές ως προς τη σύστασή του.
13. Πρόστιμο €4.000 στην Υπεραγορά Τροφίμων με την επωνυμίαΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ Α.Ε. που βρίσκεται στην οδό ΦΙΛΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ & ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ, διότι διαπιστώθηκε παράβαση της νομοθεσίας (κατοχή μη κανονικού - μη ασφαλούς τροφίμου).
14. Πρόστιμο €10.000 στη Βιομηχανία Ζυμαρικών με την επωνυμία ΜΙΣΚΟ Α.Ε. που βρίσκεται στην οδό Πάπους 26 & Ακράγαντος AΘΗΝΑ, διότι διαπιστώθηκε η διακίνηση μη κανονικού και μη ασφαλούς τροφίμου με την εμπορική ονομασία "τορτελίνι με κρέας", συσκευασίας 250 γρ., με ημερομηνία ανάλωσης 26-3-2009 και αριθμό παρτίδας 64868Χ το οποίο συσκευάζεται για λογαριασμό της.
15. Πρόστιμο €20.000 στη Σοκολατοποιία με την επωνυμίαΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ που βρίσκεται στην οδό Σάμου 4 Ταύρος, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις της νομοθεσίας που αφορούν σε : α) έλλειψη άδειας λειτουργίας, β) ανεπαρκή εφαρμογή συστημάτων αυτοελέγχου, γ) ουσιώδεις αποκλίσεις από τις απαιτήσεις της νομοθεσίας σχετικά με την υποδομή της επιχείρησης και δ) ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής χώρων.
16. Πρόστιμο €55.000 στο Ιχθυοπωλείο με την επωνυμίαΤΣΟΛΑΚΗΣ Π. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ που βρίσκεται στην Κεντρική (Δημοτική) Αγορά (Ιχθυαγορά) Αθηνών - Κατάστημα Νο 50 AΘΗΝΑ,διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις της νομοθεσίας που αφορούν σε : α) μη εφαρμογή συστήματος αυτοελέγχου, β) παραπλάνηση καταναλωτή, γ) δυσχέρανση ελέγχου, δ) παραπλάνηση του καταναλωτή λόγω παραποίησης προέλευσης (διάθεση προς πώληση αλιευμάτων εισαγωγής ως εγχώρια) και ε) ουσιώδεις αποκλίσεις από τις απαιτήσεις της νομοθεσίας σχετικά με τον εξοπλισμό.
17. Πρόστιμο €10.000 στο Υποκατάστημα Σούπερ Μάρκετ με την επωνυμία ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. που βρίσκεται στην οδό Φιλολάου 91 AΘΗΝΑ, διότι διαπιστώθηκε ότι διέθετε μη ασφαλή - ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση τρόφιμα (με παρελθούσες ημερομηνίες κατανάλωσης).
18. Πρόστιμο €4.000 στο Υποκατάστημα Σούπερ Μάρκετ με την επωνυμία BAZZAR A.E. που βρίσκεται στην οδό Πυθαγόρα 7ΓΑΛΑΤΣΙ, διότι διαπιστώθηκε ότι διέθετε μη κανονικά τρόφιμα ως προς την επισήμανση.
19. Πρόστιμο €4.000 στη Βιοτεχνία Κουφέτων με την επωνυμίαΑΦΟΙ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ Ο.Ε. - ΒΙΑΜΙΧ που βρίσκεται στην οδό Αγίου Δημητρίου 5 ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ, διότι διαπιστώθηκε η μη εφαρμογή συστήματος αυτοελέγχου καθώς επίσης και πλημμελής καθαριότητα των χώρων και του εξοπλισμού.
20. Πρόστιμο €10.000 στην Αστική Μη Κερδοσκοπική Επιχείρησημε την επωνυμία ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ που βρίσκεται στην οδό Σανταρόζα 3 AΘΗΝΑ, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις της νομοθεσίας που αφορούν σε : α) έλλειψη άδειας ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, β) μη κανονικά και μη ασφαλή - ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση τρόφιμα και γ) δυσχέρανση ελέγχου λόγω μη παροχής στοιχείων και εγγράφων.
21. Πρόστιμο €12.000 στην Επιχείρηση Αρτοποιίας - Ζαχαροπλαστικής με την επωνυμία ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΩΝ. ΜΠΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ που βρίσκεται στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου 30ΧAΛΑΝΔΡΙ, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις της νομοθεσίας που αφορούν σε : α) ουσιώδεις αποκλίσεις από τις απαιτήσεις της νομοθεσίας σχετικά με την υποδομή της επιχείρησης, β) ουσιώδεις αποκλίσεις από τις απαιτήσεις της νομοθεσίας σχετικά με τον εξοπλισμό της επιχείρησης, γ) ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής χώρων και δ) μη εφαρμογή συστημάτων αυτοελέγχου.
22. Πρόστιμο €6.000 στο Εργαστήριο Συσκευασίας Καφέ με την επωνυμία ΜΑΝΕΤΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ που βρίσκεται στην οδόΠάρνωνα 24 ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις της νομοθεσίας που αφορούν σε : α) έλλειψη άδειας λειτουργίας, β) μη κανονικά - μη ασφαλή και ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση τρόφιμα καθώς και παραπλάνηση του καταναλωτή, γ) ουσιώδεις αποκλίσεις από τις απαιτήσεις της νομοθεσίας σχετικά με την υποδομή της επιχείρησης και ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής χώρων και εξοπλισμού και δ) μη εφαρμογή συστημάτων αυτοελέγχου.
23. Πρόστιμο €6.000 στην Αποθήκη Τροφίμων με την επωνυμίαΠΕΤΡΟΥ ΣΕΒΑΣΤΗ που βρίσκεται στην οδό Ευμολπίδων 35, Βοτανικός, AΘΗΝΑ, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις της νομοθεσίας που αφορούν σε : α) σοβαρές αποκλίσεις των όρων αδειοδότησης, β) ουσιώδεις αποκλίσεις από τις απαιτήσεις της νομοθεσίας σχετικά με την υποδομή της επιχείρησης και ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής χώρων και γ) μη εφαρμογή συστημάτων αυτοελέγχου.
24. Πρόστιμο €6.000 στην επιχείρηση Αποθήκη Τροφίμων με την επωνυμία ΠΕΤΡΟΥ ΣΕΒΑΣΤΗ που βρίσκεται στην οδό Ευμολπίδων 35 AΘΗΝΑ, διότι διαπιστώθηκε παράβαση της νομοθεσίας που αφορά σε μη κανονικά - μη ασφαλή και ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση τρόφιμα καθώς και παραπλάνηση του καταναλωτή.
25. Πρόστιμο €6.000 στο Υποκατάστημα Σούπερ Μάρκετ με την επωνυμία ΓΑΛΑΞΙΑΣ ΠΕΝΤΕ Α.Ε. που βρίσκεται στη Λεωφ. Λαυρίου 147 ΠΑΙΑΝΙΑ, διότι διαπιστώθηκε παράβαση της νομοθεσίας που αφορά σε πώληση μη κανονικών - μη ασφαλών τρόφιμων καθώς και παραπλάνηση του καταναλωτή.
26. Πρόστιμο €2.000 στο Κυλικείο με την επωνυμίαΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ που βρίσκεται στην Ιερά Οδό 75AΘΗΝΑ, διότι διαπιστώθηκε παράβαση της νομοθεσίας που αφορά σε έλλειψη άδειας λειτουργίας.
27. Πρόστιμο €4.000 στο Εστιατόριο του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΑΛΜΥΡΟΥ που βρίσκεται στην οδό Αριστοφάνη Παππά 14 ΑΛΜΥΡΟΣ, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις της νομοθεσίας που αφορούν σε α) ουσιώδεις αποκλίσεις από τις απαιτήσεις της νομοθεσίας σχετικά με την υποδομή και τον εξοπλισμό της επιχείρησης και β) ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής χώρων και εξοπλισμού.
28. Πρόστιμο €4.000 στο Εργαστήριο Ζαχαροπλαστικής με την επωνυμία "ΚΟΥΚΟΥΜΤΖΗΣ - ΦΙΛΙΠΠΟΥ Ο.Ε." Φιλίππου Απ. Κουκουμτζή Σωτ. που βρίσκεται στην οδό Βασιαρδάνη 40ΚΑΡΔΙΤΣΑ, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις της νομοθεσίας που αφορούν σε : α) ουσιώδεις αποκλίσεις από τις απαιτήσεις της νομοθεσίας σχετικά με την υποδομή και τον εξοπλισμό της επιχείρησης, β) ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής χώρων και εξοπλισμού και γ) μη εφαρμογή συστημάτων αυτοελέγχου.
29. Πρόστιμο €4.000 στο Εργαστήριο Τροφίμων - Παρασκευής Πιτών και συναφών ειδών με την επωνυμία "ΖΕΥΓΑΡΑΣ Π. - ΔΟΥΚΑΣ Ε. Ο.Ε." Ζευγαράς Πέτρος που βρίσκεται στηνΚαρδιτσομαγούλα Καρδίτσας, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις της νομοθεσίας που αφορούν σε : α) ουσιώδεις αποκλίσεις από τις απαιτήσεις της νομοθεσίας σχετικά με την υποδομή και τον εξοπλισμό της επιχείρησης, β) ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής χώρων και εξοπλισμού και γ) μη εφαρμογή συστημάτων αυτοελέγχου.
30. Πρόστιμο €60.000 στην Επιχείρηση Παραγωγής και Επεξεργασίας Νωπών και Κατεψυγμένων Αλιευτικών Προϊόντων με την επωνυμία Αφεντούλης - Λιβέρης και Σια Ο.Ε. που βρίσκεται στο2ο χλμ Κεραμωτής Πηγών ΚΑΒΑΛΑ, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις της νομοθεσίας που αφορούν σε : α) κατοχή μη ασφαλών τροφίμων, β) διάθεση κατασχεμένων τροφίμων χωρίς ενημέρωση του ΕΦΕΤ, γ) άρνηση ελέγχου, δ) μη τήρηση των όρων αδειοδότησης, ε) μη ορθή αποθηκευτική πρακτική και στ) ελλιπή εφαρμογή συστήματος αυτοελέγχου.
31. Πρόστιμο €30.000 στη Βιομηχανία Τροφίμων με την επωνυμίαΕΛΑΙΣ - UNILEVER HELLAS Α.Ε. που βρίσκεται στην οδό Χειμάρας 8 ΜΑΡΟΥΣΙ, διότι διαπιστώθηκε παράβαση της νομοθεσίας που αφορά σε : α) παραπλάνηση του καταναλωτή και β) κυκλοφορία μη κανονικού ως προς την επισήμανση τροφίμου.
32. Πρόστιμο €8.000 στο Ξενοδοχείο με την επωνυμία Ε.Τ.Α. ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΕΩΣ Α.Ε., ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ "DIVANI CORFU PALACE" που βρίσκεται στην οδό Ναυσικάς 20 ΚΕΡΚΥΡΑ, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις της νομοθεσίας που αφορούν σε : α) ουσιώδεις αποκλίσεις στις υποδομές και τον εξοπλισμό της επιχείρησης και β) μη εφαρμογή συστήματος αυτοελέγχου.
33. Πρόστιμο €2.000 στο Ξενοδοχείο με την επωνυμίαΑΝΩΝΥΜΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΟΡΦΟΥ ΠΑΛΛΑΣ Α.Ε.που βρίσκεται στη Λεωφ. Δημοκρατίας 2 ΚΕΡΚΥΡΑ, διότιδιαπιστώθηκαν παραβάσεις της νομοθεσίας που αφορούν σοβαρές αποκλίσεις των όρων αδειοδότησης.
34. Πρόστιμο €6.000 στο Ψητοπωλείο - Πιτσαρία με την επωνυμίαΙωάννης Κεσέογλου και Σία Ο.Ε. που βρίσκεται στην οδό 25ης Μαρτίου 2, Πανόραμα, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις της νομοθεσίας που απαιτούν άμεση συμμόρφωση προκειμένου να εξασφαλιστεί η δημόσια υγεία και η ασφάλεια των παραγόμενων τροφίμων.
35. Πρόστιμο €4.000 στην Καφετέρια - Μπάρ - Εστιατόριο με την επωνυμία Villa Luna A.E. που βρίσκεται στην οδό Αναλήψεως 40, Πανόραμα, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, διότι διαπιστώθηκαν : α) μη ασφαλή - ακατάλληλα τρόφιμα για ανθρώπινη κατανάλωση, β) έλλειψη καθαριότητας στον αποθηκευτικό χώρο, γ) μη ορθή πρακτική αποθήκευσης τροφίμων, δ) μη εφαρμογή πάγιας διαδικασίας βάσει του HACCP και ε) μη εφαρμογή προαπαιτούμενων προγραμμάτων όπως καθαρισμού - απολύμανσης, υγείας και εκπαίδευσης προσωπικού.
36. Πρόστιμο €6.000 στο Αρτοποιείο - Εργαστήριο Ζαχαροπλαστικής με την επωνυμία "XANHΣ" Χανής Χριστόδουλοςπου βρίσκεται στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου 75 ΚΑΡΔΙΤΣΑ, διότιδιαπιστώθηκαν παραβάσεις της νομοθεσίας που αφορούν σε : α) ουσιώδεις αποκλίσεις της νομοθεσίας όσον αφορά στην υποδομή και τον εξοπλισμό της επιχείρησης, β) ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής προσωπικού, χώρων και εξοπλισμού και γ) μη εφαρμογή συστημάτων αυτοελέγχου.
37. Πρόστιμο €2.000 στο Εστιατόριο - Ψητοπωλείο με την επωνυμία ΝΕΖΑΡ ΝΑΝΝΕ & ΣΙΑ Ε.Ε. που βρίσκεται στην οδό Στρ. Καραϊσκάκη 40 & Ηπείρου ΧΑΙΔΑΡΙ, διότι διαπιστώθηκε παράβαση της νομοθεσίας που αφορά στη μη εφαρμογή συστημάτων αυτοελέγχου HACCP.
38. Πρόστιμο €30.000 στο Εργοστάσιο Αποφλοίωσης και Διαλογής Ξηρών Καρπών με την επωνυμία ΑΔΕΛΦΟΙ Ν. ΚΑΡΔΑΣΙΛΑΡΗ Α.Ε.Β.Ε. που βρίσκεται στην οδό Ύδρας 7 ΜΟΣΧΑΤΟ, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις της νομοθεσίας που αφορούν σε : α) μη ασφαλή - ακατάλληλα προς ανθρώπινη κατανάλωση τρόφιμα, β) ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής εξοπλισμού και γ) ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής χώρων και ουσιώδεις αποκλίσεις από τις απαιτήσεις της κείμενης νομοθεσίας σχετικά με την υποδομή της επιχείρησης.
39. Πρόστιμο €20.000 στο Αναψυκτήριο - Ζαχαροπλαστείο με Παρασκευαστήριο -Γαλακτοπωλείο με την επωνυμία ΣΟΜΜΕΡ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ - ΚΑΦΕ - ΣΝΑΚ Ε.Π.Ε. "OXYZEN pleasure of taste" που βρίσκεται στην οδό Μάρκου Μπότσαρη 1 - 3 & Ανδρέα Παπανδρέου ΓΛΥΦAΔΑ, διότιδιαπιστώθηκαν παραβάσεις της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας που αφορούν σε : α) σοβαρές αποκλίσεις των όρων αδειοδότησης, β) ουσιώδεις αποκλίσεις υποδομής γ) έλλειψη βιβλιαρίων υγείας και δ) μη ασφαλή - ακατάλληλα τρόφιμα προς ανθρώπινη κατανάλωση τρόφιμα.
40. Πρόστιμο €12.000 στην Υπεραγορά Τροφίμων με την επωνυμία Ι. & Σ. ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Α.Ε.Ε. που βρίσκεται στην οδόΑγίου Μελετίου 6 Κυψέλη, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις της νομοθεσίας που αφορούν σε : α) διάθεση μη ασφαλών και επιβλαβών για την υγεία τροφίμων, β) ουσιώδεις αποκλίσεις εξοπλισμού και γ) ελλιπή εφαρμογή HACCP.
41. Πρόστιμο €12.000 στην Επιχείρηση Ειδών Διατροφής και Οικιακής Χρήσης με την επωνυμία METRO ΑΕΒΕ "My Market" που βρίσκεται στη Διασταύρωση Βάρης & Μαρκοπούλου ΚΟΡΩΠΙ, διότιδιαπιστώθηκαν παραβάσεις της νομοθεσίας που αφορούν σε : α) μη ασφαλή - ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση τρόφιμα και β) ανεπαρκή σχεδιασμό και εφαρμογή HACCP.
42. Πρόστιμο €8.000 στην Ανώνυμη Εταιρεία Εμπορίας Κρεάτων - Ιχθύων και λοιπών τροφίμων με την επωνυμία FROZEN FOODS ΕΛΛΑΣ Α.Ε. που βρίσκεται στην οδό Κέκροπος 8 ΠΕΙΡΑIΑΣ, διότιδιαπιστώθηκαν παραβάσεις της νομοθεσίας που αφορούν σε : α) ανεπαρκή σχεδιασμό και β) ελλιπή εφαρμογή συστήματος αυτοελέγχου.
43. Πρόστιμο €15.000 στη Βιομηχανία Τυποποίησης Ελαιολάδων - Σπορελαίων με την επωνυμία ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΑΒΕΕ - ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΩΝ - ΣΠΟΡΕΛΑΙΩΝπου βρίσκεται στην οδό Αιγαίου 45 ΣΠΑΤΑ, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις της νομοθεσίας που αφορούν σε : α) μη κανονικά τρόφιμα, β) ανεπαρκή εφαρμογή συστήματος αυτοελέγχου και γ) ανεπαρκή εφαρμογή συστήματος ιχνηλασιμότητας.
44. Πρόστιμο €30.000 στο Εργαστήριο Ξηρών Καρπών με την επωνυμία Π. ΒΑΝΤΑΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε. που βρίσκεται στην οδόΣολωμού 80 Ίλιον, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις της νομοθεσίας που αφορούν σε : α) μη κανονικά - μη ασφαλή τρόφιμα, β) έλλειψη άδειας λειτουργίας, γ) μη εφαρμογή συστημάτων αυτοελέγχου, δ) έλλειψη βιβλιαρίων υγείας του προσωπικού και ε) καταστροφή ανακληθέντος προϊόντος του οποίου η κυκλοφορία είχε απαγορευτεί χωρίς προγενέστερη ενημέρωση του ΕΦΕΤ.
45. Πρόστιμο €3.000 στο Παντοπωλείο Τυροκομικών - Αλλαντικών με την επωνυμία ΑΤΛΑΝΤΙΚ - ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Δ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ - ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ - ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ που βρίσκεται στην οδό Σοφοκλέους 21 AΘΗΝΑ, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις της νομοθεσίας που αφορούν μη κανονικά τρόφιμα.
46. Πρόστιμο €10.000 στο Αρτοποιείο με την επωνυμίαΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ Ε.Π.Ε. Αρτοποιία - Ζαχαροπλαστική που βρίσκεται στην οδό Ολύμπου 38 ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, διότιδιαπιστώθηκαν παραβάσεις της νομοθεσίας που αφορούν σε : α) ουσιώδεις αποκλίσεις εξοπλισμού και υποδομής και β) μη τεκμηρίωση των διαδικασιών απεντόμωσης - απολύμανσης των μέσων μεταφοράς.
47. Πρόστιμο €4.000 στο Αρτοποιείο με την επωνυμία Χ. & Β. ΒΕΝΕΡΗΣ Ο.Ε. Αρτοποιία - Ζαχαροπλαστική που βρίσκεται στηΛεωφ. Βουλιαγμένης 10 ΒΟΥΛΑ, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις της νομοθεσίας που αφορούν σε μη ασφαλή - ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση τρόφιμα.
48. Πρόστιμο €2.000 στο Κρεοπωλείο με την επωνυμίαΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ ΑΣΠ. ΦΛΕΒΑΡΑΚΗ που βρίσκεται στην οδό Σοφ. Βενιζέλου 64 ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις της νομοθεσίας που αφορούν σε μη ασφαλή - ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση τρόφιμα.
49. Πρόστιμο €3.000 στο Κρεοπωλείο με την επωνυμίαΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ ΧΡΥΣΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ που βρίσκεται στην οδόΜυκάλης 3 ’νω Γλυφάδα, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις της νομοθεσίας που αφορούν σε μη ασφαλή - ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση τρόφιμα.
50. Πρόστιμο €20.000 στην Καφετέρια - Μπάρ με την επωνυμία Γ. ΘΑΝΑΗΛΑΚΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. "ΑΣΤΡΑ" που βρίσκεται στην οδόΖησιμοπούλου 102 Παλαιό Φάληρο, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις που αφορούν σε : α) έλλειψη άδειας λειτουργίας αποθήκης και β) παρεμπόδιση ελέγχου.
51. Πρόστιμο €10.000 στο Κρεοπωλείο με την επωνυμίαΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ - ΚΥΒΕΛΟΥ Δ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ που βρίσκεται στην οδό Ανδρ. Γ. Παπανδρέου 45 Ηλιούπολη, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις της νομοθεσίας που αφορούν σε μη ασφαλή - ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση τρόφιμα.
52. Πρόστιμο €10.000 στην Υπεραγορά Τροφίμων με την επωνυμία ΑΦΟΙ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΙ Α.Ε. που βρίσκεται στην οδό Αγίου Αλεξάνδρου 6 ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις που αφορούν σε : α) μη τήρηση των όρων αδειοδότησης, β) μη ορθές πρακτικές υγιεινής αποθηκευτικού χώρου και γ) ουσιώδεις αποκλίσεις εξοπλισμού και υποδομής.
53. Πρόστιμο €20.000 στο Εργαστήριο Επεξεργασίας Κρεάτων με την επωνυμία ΣΙΑΚΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ που βρίσκεται στην οδό Ιωνίας 90 Αχαρνές, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις της νομοθεσίας που αφορούν σε : α) έλλειψη άδειας λειτουργίας, β) μη ασφαλή - ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση τρόφιμα και γ) έλλειψη βιβλιαρίων υγείας προσωπικού.
54. Πρόστιμο €30.000 στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Κρεάτων - Παραγωγής Κιμά - Παρασκευασμάτων Κρέατος και Προϊόντων με βάση το κρέας με την επωνυμία ΦΑΣΜΑ ΚΡΕΑΤΟΣ Α.Ε. που βρίσκεται στην οδό Οικονομίδου 3 ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις της νομοθεσίας που αφορούν σε : α) ανεπαρκές σύστημα αυτοελέγχου HACCP και β) μη ασφαλή - ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση τρόφιμα.
55. Πρόστιμο €4.000 στο Παντοπωλείο με την επωνυμίαΠΟΛΥΑΣΙΑΤΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ''CHINA'' ΛΙ ΠΕΪΝΙ - ΛΙ ΜΠΑΪΝΤΙΝΓΚ Ο.Ε. που βρίσκεται στην οδό Σοφοκλέους 53ΑAΘΗΝΑ, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις της νομοθεσίας που αφορούν σε : α) μη κανονικά τρόφιμα λόγω απουσίας ελληνικής γλώσσας στην επισήμανση και β) μη ασφαλή - ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση τρόφιμα.
56. Πρόστιμο € 20.000 στο Super Μarket Τροφίμων με την επωνυμία ΑΤΛΑΝΤΙΚ Α.Ε.Ε. που βρίσκεται στη Λ. Κατσώνη 16 Περισσός, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις της νομοθεσίας που αφορούν σε : α) ουσιώδεις αποκλίσεις εξοπλισμού και β) ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής χώρων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου