7/21/2010

Πως να πάρεις κιλά.

Το εννοούμε σοβαρά. Υπάρχει μία μερίδα το πληθυσμού που δυσκολεύεται να πάρει βάρος. Πολλοί τους θεωρούν τυχεροί, αλλά αν ρωτήσεις τους ίδιους το θεωρούν ατυχία. Τι να κάνεις:
*Φάε πιο πολύ. Ναι εντάξει, το αυτονόητο. Αλλά πραγματικά πρέπει να καταναλώνεις περισσότερες θερμίδες. Συχνά πιστεύουμε ότι τρώμε πολύ ενώ στη ουσία μπορεί απλά να τρώμε πολύ σε 1 γεύμα και αυτό δεν φτάνει.
*Φάε συχνά. Για να φας πιο πολύ πρέπει να τρως πιο συχνά. Και αυτό γιατί θα σε διευκολύνει να καταναλώσεις περισσότερες θερμίδες. Αν για παράδειγμα πρέπει να καταναλώσεις 2500 θερμίδες την ημέρα για να πάρεις βάρος, θα σου είναι πιο εύκολο να μοιραστείς αυτές τις θερμίδες σε 6 γεύματα. Άλλο να τρως 400 θερμίδες 6 φορές την ημέρα και άλλο να τρως 1200 θερμίδες 2 φορές την ημέρα.
*Μην τρως ότι να΄ναι. Για μερικούς μπορεί να είναι εύκολο να καταναλώσουν 1200 θερμίδες σε ένα γεύμα, ναι είναι εύκολο αν τρως τροφές σκουπίδια. Σκοπός είναι να πάρεις βάρος, όχι να καταστρέψεις την υγεία σου. Πρόσθεσε τροφές καλές μεν αλλά συμπυκνωμένες σε θερμίδες. Μερικές ιδέες: ελαιόλαδο, αβοκάντο, μέλι, ξηρούς καρπούς, ξερά φρούτα, ταχίνι, φυστικοβούτυρο, βρώμη, μούσλι, κριτσίνια, φρυγανιές, ρύζι, αυγά, γαλακτοκομικά, τυρί, πέστο, άπαχο κρέας, λιπαρά ψάρια, σέικ με φρούτα και γάλα.
*Άσκηση. Μην περιμένεις να πάρεις όγκο μόνο τρώγοντας, η κατάλληλη άσκηση θα σε βοηθήσει να αναπτύξεις τους μυς σου.
*Συνέπεια. Συχνά είναι πιο δύσκολο να πάρεις βάρος παρά να χάσεις. Πρέπει το διαιτολόγιο σου να διατηρεί υψηλά επίπεδα θερμίδων για αρκετό χρονικό διάστημα για να πάρεις βάρος μόνιμα.

2 σχόλια:

  1. προσωπικα προσπαθω να παρω βαρος... πολυ χρησιμες οι παραπανω συμβουλες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ είμαι από τους τυχερούς. Μπορώ να πάρω πολύ εύκολα βάρος σε λίγες ώρες και χωρίς "τροφές σκουπίδια".
    Λατρεύω τα: "ελαιόλαδο, αβοκάντο, μέλι, ξηρούς καρπούς, ξερά φρούτα, ταχίνι, φυστικοβούτυρο, βρώμη, μούσλι, κριτσίνια, φρυγανιές, ρύζι, αυγά, γαλακτοκομικά, τυρί, πέστο, άπαχο κρέας, λιπαρά ψάρια, σέικ με φρούτα και γάλα" για μι, για μι...
    Αλλά και άτυχος που τα παίρνω γρήγορα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή