7/02/2010

ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ: Body Tox Diet της Power Health

Σύμφωνα με την εταιρία αυτό το συμπλήρωμα είναι απαραίτητο για να προετοιμάσει το σώμα για δίαιτα “καθαρίζει τον οργανισμό από τις τοξίνες και ετοιμάζει το σώμα για ένα υγιεινό αδυνάτισμα, διευκολύνοντας την απαλλαγή από τα συσσωρευμένα λίπη και τα βλαβερά συστατικά, πριν και κατά τη διάρκεια μιας δίαιτας”.
Αρχικά θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι ο οργανισμός δεν χρειάζεται αποτοξίνωση τα καταφέρνει και μόνος του, είχαμε μιλήσει γι αυτό σε παλιότερη ανάρτηση. Ενώ η θεωρία να “προετοιμάσει” κανείς το σώμα του για δίαιτα και μάλιστα διευκολύνοντας την απώλεια λίπους, δεν ισχύει. Φαντάζομαι η λογική είναι ότι οι τοξίνες εμποδίζουν κάποιον να αδυνατίσει; Εντάξει καλό σαν θεωρία, αλλά πραγματικά δεν ισχύει, γιατί ο οργανισμός έχει όργανα που αποτοξινώνουν. Δεν υπάρχουν πουθενά στοιχεία η έρευνες που να το δείχνουν αυτό. Βασικά σε κάνει να πιστεύεις ότι παίρνοντας αυτό το συμπλήρωμα πριν κάνεις δίαιτα θα σε βοηθήσει να χάσεις ακόμα πιο γρήγορα. Βέβαια μετά σου λέει ότι μπορείς να το παίρνεις και κατά τη διάρκεια της δίαιτας. Με λίγα λόγια βρήκαν τρόπο να πουλήσουν ακόμα περισσότερα συμπληρώματα.
Ας δούμε τι περιέχει:...

Πράσινο τσάι: Να το και πάλι, δεν υπάρχει συμπλήρωμα που να μην περιέχει πράσινο τσάι. Όπως ανέφερα και πριν μπορεί να ανεβάσει λίγο το μεταβολισμό και να προκαλέσει μια μικρή απώλεια λίπους σε σχέση με άτομα που δεν λάμβαναν πράσινο τσάι. Δεν υπάρχουν έρευνες  που να δείχνουν ότι “αποτοξινώνει”.
Αγκινάρα: Υπάρχει η εντύπωση ότι το φύλλο της αγκινάρας κάνει καλό στο συκώτι και γι' αυτό θεωρείται αποτοξινωτικό. Το μόνο που έχουν δείξει έρευνες που έχoυν γίνει σε ζώα είναι ότι μπορεί να προστατέψει το συκώτι από χημικές τοξίνες, όχι όμως σε ανθρώπους.
Αλόη: Δεν έχει συσχετίσει καμία έρευνα την αλόη με αποτοξίνωση του οργανισμού, πολλοί πιστεύουν μπορεί να δυναμώσει το ανοσοποιητικό σύστημα αλλά δεν υπάρχουν στοιχεία που να το υποστηρίζουν αυτό.
Ανανά: Καμία έρευνα δεν έχει δείξει κάτι σχετικό.
Β6: Βιταμίνη του συμπλέγματος Β, είναι απαραίτητη για πολλές λειτουργίες τoυ οργανισμού όπως και το μεταβολισμού υδατανθράκων. Ωστόσο δεν θα κάνει τίποτα αν παίρνεις περισσότερη από αυτή που χρειάζεσαι.
Μαγνήσιο: Μέταλλο που λαμβάνουμε από τη διατροφή μας δεν έχει συσχετιστεί με “αποτοξίνωση” κάποια έρευνα έδειξε ότι γυναίκες που έπαιρναν συμπλήρωμα μαγνησίου είχαν λιγότερο φούσκωμα και αύξηση βάρους κατά τη διάρκεια της περιόδου.
 

Άλλο ένα συμπλήρωμα που όχι μόνο περιέχει συστατικά που σύμφωνα με έρευνες δεν συσχετίζονται με αυτό που ισχυρίζεται ότι κάνει, αλλά δημιουργεί ψεύτικες ανάγκες στο καταναλωτικό κοινό.

2 σχόλια:

  1. Εγώ έχω πάρει σκέτο πράσινο τσάι(χύμα) και το πίνω κάθε μέρα σχεδόν, και πάλι δεν ξέρω αν με βοηθάει καθόλου! Καταρχάς, δεν έχει ωραία γεύση, το πίνω αναγκαστικά! Σκέτο δεν μπορώ να το πιω και βάζω φρουκτόζη αντί για ζάχαρη (η οποία φρουκτόζη, όπως διάβασα στο κουτί της, έχει κι αυτή πολλές θερμίδες, κάπως λιγότερες από τη ζάχαρη, αλλά έχει!!). Και προβληματίζομαι! Αν είναι να μου δίνει επιπλέον θερμίδες, λόγω της φρουκτόζης, τι νόημα έχει; Επίσης, σήμερα πήρα ένα μπουκάλι lipton linea με τις κατεχίνες και διάβασα στα συστατικά ότι έχει φρουκτόζη, αλλά έχει μόνο 5-6 θερμίδες!Ε τώρα αυτό γίνεται, ή μας δουλεύουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η φρουκτόζη προτιμάται όχι επειδη έχει λιγότερες θερμίδες από ζάχαρη, αλλά επειδή έχει πιο γλυκιά γεύση, γι αυτό βάζεις λιγότερη ποσότητα (άρα λαμβάνεις λιγότερες θερμίδες)

    ΑπάντησηΔιαγραφή