16/7/10

ΚΡΙΤΙΚΗ: Kellogg's Corn Flakes. Λιγότερη ζάχαρη και λιπαρά από τα Special K.

ΤΑ ΣΥΝ:
*Λίγα λιπαρά
ΤΑ ΠΛΗΝ:
*Πρόσθετη ζάχαρη

Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ: Τα γνήσια κορν φλέικς. Εδώ άρχισαν όλα. Λέγεται ότι ανακαλύφτηκαν το 1896 από τον ιατρό Δρ.Κέλογκ (ναι από τα ομώνυμα δημητριακά) και τον αδερφό του. Βασικά αποτελείται από καλαμπόκι, ζάχαρη και άρωμα (και πρόσθεσαν και μερικές βιταμίνες και σίδηρο). Δεν έχει κάτι ιδιαίτερο να προσφέρει διατροφικά, αλλά ούτε είναι και ιδιαίτερα βλαβερό. Επιπλέον αν κοιτάξεις τα συστατικά και τη διατροφική αξία και τα συγκρίνεις με τα πολυδιαφημισμένα Special K , τα απλά, ταπεινά corn flakes όχι μόνο έχουν παρόμοια διατροφική αξία αλλά μπορεί να είναι και καλύτερη επιλογή: περιέχουν τις ίδιες σχεδόν θερμίδες με τα Special K, λιγότερα σάκχαρα (50% λιγότερα), λιγότερα λιπαρά, λίγο παραπάνω φυτικές ίνες και λιγότερα συστατικά. Είδες τι σου κάνει το σωστό μάρκετινγκ τελικά; Η μόνη διαφορά είναι ότι τα Special K περιέχουν περισσότερη πρωτεΐνη. ΤΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΗΡΕ;
Τα συγκεκριμένα δημητριακά δεν υπόσχονται πολλά οπότε και οι προσδοκίες μας είναι ανάλογες. Τελικά όμως δεν διαφέρουν από άλλα δημητριακά που σου τάζουν τον ουρανό με τ'αστρα. Λίγα συστατικά αλλά στην ουσία λαμβάνεις υδατάνθρακες με μια μέτρια ποσότητα ζάχαρης. 

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΑΝΑ 30 γρ. (χωρίς γάλα): Θερμίδες: 113, Υδατάνθρακες: 25,2 γρ., Πρωτεΐνη: 2,1 γρ., Λιπαρά: 0,27 γρ.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Συστατικά: 5/10
Λιπαρά: 9,5/10
Θερμίδες: 4/10
Φυτικές Ίνες: 2/10
Αποτελεσματικότητα/Χρησιμότητα: 5/10
ΣΥΝΟΛΟ: 5,1/10

2 σχόλια: