8/24/2010

ΚΡΙΤΙΚΗ: Κατσέλης, Γεύση και Ζωή, Φέτες Ψωμί Σίτου και Σίκαλης, 100% Ολική Άλεσης. Καλό αλλά όχι τέλειο.

ΤΑ ΣΥΝ:
* Έχει χρησιμοποιηθεί μόνο ολικής αλέσεως αλεύρι
ΤΑ ΠΛΗΝ:
* Περιέχει αρκετά πρόσθετα υλικά

Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ: Ναι το καλό να το πούμε, περιέχει πράγματι μόνο αλεύρι ολικής αλέσεως οπότε και σωστά αναφέρει 100% Ολικής Άλεσης. Το πρόβλημα όμως βρίσκεται στα υπόλοιπα συστατικά. Προκειμένου να είναι νόστιμο, άλλωστε το αναφέρει και η συσκευασία "γεύση και ζωή" έπρεπε να προσθέσουν και άλλα συστατικά όπως λίπος, στη μορφή μαργαρίνης αγνώστου φυτικού ελαίου αλλά και ζάχαρη στη μορφή δεξτρόζης. Καλή η προσπάθεια αλλά ξέφυγαν λιγάκι. ΤΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΗΡΕ;
Δεν είναι κακό για τυποποιημένο ψωμί, αφού είναι 100% ολικής αλλά και πάλι, γιατί να συμβιβαστείς; Προτίμησε κάτι χωρίς λιπαρά, και ζάχαρη.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΑΝΑ ΦΕΤΑ (30 γρ.)*: Θερμίδες: 80, Υδατάνθρακες: 12,9 γρ., Πρωτεΐνη: 3,7 γρ., Λιπαρά: 1,4 γρ.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΑΝΑ ΦΕΤΑ (25 γρ.) ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ: Θερμίδες: 67, Υδατάνθρακες: 10,8 γρ., Πρωτεΐνη: 3,1 γρ., Λιπαρά: 1,2 γρ.

*Η συσκευασία αναφέρεται σε 25 γρ. ανά φέτα , αλλά για λόγους ισότιμης σύγκρισης αναφέρω και τη διατροφική αξία ανά 30 γρ. (η πιο συνηθισμένη ποσότητα ανά φέτα)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Συστατικά: 4,5/10
Λιπαρά: 9/10
Θερμίδες: 5,5/10
Φυτικές Ίνες: 4/10
Αποτελεσματικότητα/Χρησιμότητα: 5,5/10
ΣΥΝΟΛΟ: 5,7/10

5 σχόλια:

  1. Αγαπητέ Διαιτολόγε, απ' ό,τι βλέπω αυτό είναι μάλλον το ψωμί για τοστ (ολικής) με τη μεγαλύτερη βαθμολογία από σένα, σωστά;
    Ως τώρα έπαιρνα το κρις κρις τόστιμο (http://natofao.blogspot.gr/2010/09/blog-post_14.html ), αλλά προχθές στο σούπερ μάρκετ είχε προσφορά ένα ολικής του Καραμολέγκου και συγκρίνοντας τα συστατικά διαπίστωσα ότι το πρώτο είχε μεν αποκλειστικά αλεύρι ολικής , αλλά πολλά πρόσθετα και περισσότερα λιπαρά (όπως λες και στην κριτική σου) από το 2ο, το οποίο όμως (αν και μικρότερες φέτες, λιγότερα λιπαρά κλπ) είχε ως πρώτο συστατικό το "αλεύρι σίτου" και ως 2ο ή 3ο (μετά το νερό) το "αλεύρι σίτου ολικής άλεσης"! Οπότε δεν ξέρω τι να κάνω.. πήρα αυτό με τη λογική ότι εντάξει, καλύτερα να φας και λίγο παραπάνω αλεύρι επεξεργασμένο παρά τόσα πρόσθετα και έξτρα λιπαρά.. για ψωμί μιλάμε! Η γνώμη σου ποια είναι; Υπάρχει κανένα εντελώς "καθαρό" ψωμί στο εμπόριο; Μόνο αυτό ας πούμε; http://natofao.blogspot.gr/2010/10/3.html
    Μήπως θα μπορούσες να έχεις κάπως συγκεντρωτικά τη βαθμολογία ανά είδος, για να μπορούμε να βλέπουμε συνοπτικά ποιο τα έχει πάει καλύτερα;
    Ευχαριστούμε άπειρα για τη δουλειά που κάνεις! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. παρε καλυτερα ψωμι του τοστ απο φουρνο αν δε μπορεις να φτιαξεις μονος σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Του Κασίμη είναι το καλύτερο. Είναι σαν καρβελάκι κομμένο σε φέτες, και πραγματικά υπερέχει. Μόνο αλεύρι ολικής άλεσης και φοβερά συστατικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχουμε αναφερθεί στο συγκεκριμένο ψωμί εδώ: http://natofao.blogspot.gr/2010/04/100_25.html

      Διαγραφή
  4. Όντως, από εσάς το έμαθα κι εγώ. Βασικά νομίζω ότι του κάνατε την μεγαλύτερη διαφήμιση, γιατί τώρα πια είναι πολύ δύσκολο να μην εξαντληθεί στο σούπερ μάρκετ!
    (Το μόνο κακό είναι που στις συσκευασίες του Κασίμη, δεν αναγράφονται θερμίδες).

    ΑπάντησηΔιαγραφή