8/21/2010

ΚΡΙΤΙΚΗ: Amita Smoothies. Για φρουτοποτό με ζάχαρη πρόκειται.

ΤΑ ΣΥΝ
* Δεν περιέχει λιπαρά.
ΤΑ ΠΛΗΝ:
* Μικρή διατροφική αξία.

Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ: Ωραία η ιδέα αλλά αυτό δεν είναι smoothie. Βασικά είναι χυμός με ζάχαρη και ελάχιστο γάλα. Ωστόσο η λέξη smoothie παραπέμπει σε ένα υγιεινό ρόφημα γεμάτο βιταμίνες. Περιέχει λίγο χυμό μήλου, λίγο πολτό μπανάνας και λίγο η μάλλον ελάχιστο γάλα (10%) όχι πολύ όπως σε κάνει να πιστεύεις. Και αυτό φαίνεται από τη διατροφική του αξία. Το γάλα είναι γνωστό ότι περιέχει πρωτεΐνη, το συγκεκριμένο ρόφημα περιέχει μόνο 1 γρ. πρωτεΐνη σε όλο το μπουκάλι (250 ml). Για να υπάρχει μόνο 1 γρ. πρωτεΐνης σημαίνει ότι χρησιμοποιήθηκε το πολύ 2 κουταλιές σούπας γάλα. Και όμως το διαφημίζουν και έχουν και φωτογραφία του γάλακτος στη συσκευασία..πιο πολύ γάλα θα καταναλώσεις αν πιεις ένα καπουτσίνο. Περιέχει 1,5 γραμμάριο φυτικές ίνες που μάλλον προέρχονται περισσότερο από τη πηκτίνη που χρησιμοποιείται ως σταθεροποιητής που είναι και πηγή ινών, παρά από τα ελάχιστα φρούτα που περιέχει. ΤΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΗΡΕ;
Είναι απλά ένα φρουτοποτό, δηλαδή κάτι που περιέχει λίγο χυμό, ζάχαρη, χρωστικές και αρώματα. Δεν περιέχει πολλές θερμίδες αλλά τι να το κάνεις αφού δεν έχει και ιδιαίτερη θρεπτική αξία και περιέχει και πρόσθετη ζάχαρη. Καλύτερα να πιεις ένα σκέτο χυμό η αν θες, φτιάξε δικό σου smoothie: 1 μπανάνα + 1/2 ποτήρι γάλα= 5 γρ. πρωτεινη, 3 γρ. φυτικές ίνες και 147 θερμίδες.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΑΝΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙ (250 γρ.): Θερμίδες: 148, Υδατάνθρακες: 36,2 γρ., Πρωτεΐνη: 1 γρ., Λιπαρά: 0 γρ.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Συστατικά: 5/10
Λιπαρά: 10/10
Θερμίδες: 9,5/10
Φυτικές Ίνες: 2,5/10
Αποτελεσματικότητα/Χρησιμότητα: 2/10
ΣΥΝΟΛΟ: 5,8/10

1 σχόλιο:

  1. Εγώ το φτιάχνω αυτό το smoothie συχνά, και βάζω όπως είπες μία μπανάνα, μισή κούπα γάλα, ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι και πασπαλίζω και με λίγη κανέλα.. Απλά τέλειο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή