5/8/10

Ανάκληση Μοτσαρέλας.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., στο πλαίσιο εφαρμογής της κοινοτικής νομοθεσίας, ενημερώθηκε από τις ελληνικές επιχειρήσεις «ITAL FOOD ΕΠΕ» και «Όμιλος Carrefour Α.Ε.» για τη διακίνηση τυριού mozzarella, στο οποίο ανιχνεύτηκε Escherichia coli.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για τυρί με την εμπορική επωνυμία «Mozzarella Bastone Carrefour», σε συσκευασίες των 400 g. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα εργαστηριακών αναλύσεων, που πραγματοποιήθηκαν στη Γαλλία, ζητήθηκε να ανακληθεί και να καταστραφεί το προϊόν με ημερομηνίες λήξης 15.08.2010 και 16.08.2010.
Ταυτόχρονα, ζητήθηκε και προληπτική ανάκληση του συνόλου των παρτίδων με ημερομηνίες λήξης μέχρι τέλη Αυγούστου 2010.
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ζήτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου του συγκεκριμένου προϊόντος για προληπτικούς λόγους και ήδη έχουν ξεκινήσει σχετικοί έλεγχοι.
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τους καταναλωτές, που έχουν στην κατοχή τους το ανωτέρω προϊόν (κάτωθι φωτογραφία), να μην το καταναλώσουν.

2 σχόλια:

  1. ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΤΩΡΑ !!!!10 Αυγούστου 2010 - 12:28 μ.μ.

    ΑΠΟΡΩ ΠΩΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑΚΤΙΚΟΚΑΤΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ, ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ κλπ. ΤΗΣ CARREFOUR ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΨΩΝΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΕΙ ???? ΣΑΠΙΑ, ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ, ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΠΡΟΕΛΕΥΣΕΩΣ ΤΡΟΦΙΜΑ, ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΚΙΝΕΖΙΚΕΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ. ΗΜΑΡΤΟΝ ΠΙΑ, ΜΑΚΡΙΑ. ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ ΣΕ ΓΑΛΛΟΥΣ. ΕΤΣΙ ΚΛΕΙΣΑΜΕ ΤΑ ATLANTIC ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΙ ΑΛΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εκλεισαν τα ΑΤΛΑΝΤΙΚ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή