8/10/2010

ΚΡΙΤΙΚΗ: Κατσέλης, Ψωμί Γερμανικού Τύπου Ολικής Άλεσης από στάρι και σίκαλη. Μέτρια Επιλογή.

ΤΑ ΣΥΝ
* Το πρώτο συστατικό είναι αλεύρι σταριού ολικής αλέσεως
ΤΑ ΠΛΗΝ:
* Περιέχει αρκετά πρόσθετα υλικά

Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ: Για τυποποιημένο ψωμί είναι μια καλύτερη επιλογή γιατί περιέχει στο μεγαλύτερο ποσοστό αλεύρι σταριού ολικής. Ωστόσο όπως και άλλα τυποποιημένα ψωμιά και αυτό έχει αρκετά πρόσθετα συστατικά όπως ζάχαρη και γαλακτοματοποιητές. Οι φυτικές ίνες που περιέχει είναι ικανοποιητικές (2,1 γρ. ανά φέτα) και προέρχονται από τα δημητριακά και όχι από πρόσθετες "ψεύτικες" φυτικές ίνες. ΤΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΗΡΕ;
Για τυποποιημένο ψωμί δεν είναι κακό, ωστόσο υπάρχουν καλύτερα ψωμιά χωρίς τόσα συστατικά. Το ψωμί σε γενικές γραμμές πρέπει να περιέχει μόνο αλεύρι (κατά προτίμηση ολικής αλέσεως), νερό, αλάτι και μαγιά. Υπάρχουν και τέτοια ψωμιά αρκεί να το ψάξεις λίγο.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΑΝΑ ΦΕΤΑ (30 γρ.): Θερμίδες: 76, Υδατάνθρακες: 14,8 γρ., Πρωτεΐνη: 2,6 γρ., Λιπαρά: 0,7 γρ.


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Συστατικά: 3/10
Λιπαρά: 9/10
Θερμίδες: 5,5/10
Φυτικές Ίνες: 4,5/10
Αποτελεσματικότητα/Χρησιμότητα: 3,5/10
ΣΥΝΟΛΟ: 5,1/10

2 σχόλια:

  1. Αυτά τα ψωμιά που λες είναι μάλλον δυσεύρετα. Πάντως, χάρη σε σένα έχω μάθει να επιλέγω καλύτερα προιόντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστούμε. Το ψωμί με λίγα συστατικά και πραγματικά ολικής μπορείς να βρεις σε μεγάλα σούπερ μάρκετ όπως ΑΒασιλόπουλος, Σκλαβενίτης και Carrefour. Φέρνουν και ψωμιά που δεν είναι μεγάλων εταιριών αλλά μικρών φούρνων απλά δεν τα προωθούν είναι σχεδόν κρυμμένα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή