9/14/2010

ΚΡΙΤΙΚΗ: Κρις Κρις, Τόστιμο, Ολικής Αλέσεως σίτου με σίκαλη. Ολικής Αλέσεως αλεύρι, αλλά και ζάχαρη και συντηρητικά.

ΤΑ ΣΥΝ
* Περιέχει κυρίως ολικής αλέσεως αλεύρι
ΤΑ ΠΛΗΝ:
* Περιέχει αρκετά πρόσθετα υλικά

Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ: Το καλό είναι ότι περιέχει κυρίως ολικής αλέσεως αλεύρι (σίτου και σίκαλης). Το κακό είναι ότι περιέχει πολλά, αλλά όχι και τόσο καλά συστατικά όπως φυτικό λίπος, σιρόπι γλυκόζης- φρουκτόζης, σιρόπι μελάσας, αιθυλική αλκοόλη, αλεύρι φάβας και συντηρητικά. Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί είναι τόσο δύσκολο να παραχθεί ένα ψωμάκι με λίγα συστατικά; Το διατροφικό προφίλ είναι παρόμοιο με όλα τα άλλα ψωμιά: σχετικά καλή ποσότητα ινών: 2 γρ. ανά φέτα και 79 θερμίδες ωστόσο τα λιπαρά είναι περισσότερα. ΤΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΗΡΕ;
Ε μόνο το γεγονός ότι περιέχει τόσα επιπλέον συστατικά και συντηρητικά δεν είναι καλό. Ακόμα και ανάμεσα στα συσκευασμένα μαζικής παραγωγής ψωμιά υπάρχουν καλύτερα και με λιγότερα συστατικά.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΑΝΑ ΦΕΤΑ (32 γρ.) ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ: Θερμίδες: 79, Υδατάνθρακες: 11,8 γρ., Πρωτεΐνη: 3,3 γρ., Λιπαρά: 2,0 γρ.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Συστατικά: 2,5/10
Λιπαρά: 8,5/10
Θερμίδες: 5,5/10
Φυτικές Ίνες: 4/10
Αποτελεσματικότητα/Χρησιμότητα: 3/10
ΣΥΝΟΛΟ: 4,7/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου