10/25/2010

Λιγότερο σωματικό λίπος με τρόφιμα ολικής αλέσεως.

Μια πρόσφατη έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Ταφτς έδειξε ότι άτομα που καταναλώνουν τουλάχιστον 3 μερίδες προϊόντων που παράγονται από ολικής αλέσεως δημητριακά την ημέρα, και λιγότερο από μία μερίδα προϊόντων που παράγονται από επεξεργασμένα δημητριακά είχαν 10% λιγότερο σωματικό λίπος. Και όχι μόνο το επιφανειακό λίπος (υποδόριο) αλλά και αυτό που περιβάλλει τα όργανα (σπλαγχνικό). Πριν όμως χαρείς γιατί τρως δημητριακά που αναφέρουν στη συσκευασία τους ότι είναι ολικής αλέσεως, θα πρέπει να ξέρεις ότι σε αυτή τη περίπτωση ολικής αλέσεως τροφές θεωρούνται αυτές οι τροφές που είναι 100% ολικής αλέσεως δηλαδή παράγονται μόνο από ολικής αλέσεως δημητριακά. Βλέπουμε παντού αυτόν τον όρο αλλά στη πραγματικότητα σπάνια έχουμε δει γνωστές μάρκες δημητριακών και ψωμιών να είναι 100% ολικής. Συνήθως ένα μέρος τους παράγεται από ολικής αλέσεως δημητριακά και το υπόλοιπο από επεξεργασμένα δημητριακά. Προτίμησε...σκέτα μη-επεξεργασμένα δημητριακά όπως βρώμη, ψωμί και ζυμαρικά που παράγονται μόνο από ολικής αλέσεως αλεύρι και αναποφλοίωτο ρύζι.

7 σχόλια:

  1. Εγώ πιστεύω ότι τα άτομα που επιλέγουν προϊόντα ολικής αλέσεως τείνουν να έχουν μια γενικότερη καλή διατροφή. Δηλαδή για να μπεις στη διαδικασία να πάρεις προϊον ολικής αλέσεως σημαίνει ότι σε προβληματίζει γενικά το θέμα της διατροφής και προσέχεις και λογικό είναι να έχεις λιγότερο ποσοστό λίπους σε σχέση με τους υπόλοιπους. Εν κατακλείδι, η έρευνα δε μας λέει και πολλά. Κανένας βέβαια δεν αναιρεί τη σπουδαιότητα των ολικής αλέσεως αλλά για άλλους λόγους.

    SP

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχω πάρει αρτοπαρασκευαστή και φτιάχνω μόνος μου ψωμί με αλεύρι ολικής άλεσης. Βάζω μέσα και διάφορα σπόρια (ηλιόσπορο, λιναρόσπορο, σίκαλη κτλ).Μπορώ να πω ότι γίνεται γευστικότατο και πλέον δεν μπορώ να φάω ψωμί με απλό αλεύρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κατα ποσο ομως μπορει ενας κοινος ανθρωπος να το υποστηριξει αυτο οικονομιΚΑ?Θελω να πω πως αν αγοραζεις μονος σου το αλευρι ολικης και τους διαφορους σπορους για να προσθεσεις συμφερει η σου βγαινει πιο ακριβο?Απο που μπορω να προμηθευομαι αλευρι ολικης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. AΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΓΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΕΣ ΜΕΓΑΛΩΣΑΝ ΜΕ ΑΣΠΡΟ ΑΛΕΥΡΙ ΤΙ ΕΠΑΘΑΝ?ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΑΛΕΥΡΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν έχεις δίκιο, δεν μεγάλωσαν γενιές και γενιές με άσπρο αλεύρι, το άσπρο αλεύρι εμφανίστηκε το 60 στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΟΣΗ ΦΑΣΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ.ΣΕ ΜΟΝΙΜΗ ΒΑΣΗ ΤΙ ΘΑ ΦΑΜΕ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΠΙΟΥΜΕ.ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ?ΘΛΙΨΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟ ΠΟΤΕ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΑΛΛΟΥ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΣΤΙΑΣΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή