10/06/2010

Ανακοίνωση ΕΟΦ: Επικίνδυνο Συμπλήρωμα.

Ο ΕΟΦ ανακοινώνει ότι το πιθανώς διακινούμενο και στην Ελλάδα, μη γνωστοποιημένο συμπλήρωμα διατροφής «Miracle Mineral Solution» ή «MMS» είναι επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία, διότι όταν χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ναυτία, έμμετο και διάρροια και είναι δυνατόν να οδηγήσει σε αφυδάτωση και μειωμένη αρτηριακή πίεση, όπως προκύπτει από ενημέρωση του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα. Εάν χρησιμοποιηθεί σε μικρότερη αραίωση από την υποδεικνυόμενη μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο έντερο και τα ερυθροκύτταρα, που είναι δυνατόν να καταλήξει σε αναπνευστική ανεπάρκεια.

3 σχόλια:

  1. Θα ήθελα να ρωτήσω, όχι για τα συμπληρώματα που αναφέρετε, αλλα για συμπληρώματα καθώς δεν βλέπω να υπάρχουν στην χρήσιμη σελίδα σας και ίσως γιατί δεν απασχολούν την πλειοψηφία, σχετικά με τα συμπληρώματα πρωτείνης για τους αθλητές που ασχολούνται με τα βάρη. Χρησιμοποιώ ''αναγκαστικά'' συμπλήρωμα καθώς πρέπει να εκτελώ το πρόγραμμα διατροφής για τα αποτελέσματα που θέλω, και αυτά είναι η μυική ανάπτυξη αυτό το διάστημα. Υπάρχει Εταιρεία που μπορείς ως ένα μεγάλο βαθμό να εμπιστευτείς;είναι καλά τα συμπλήρωματα αυτά που είναι παρεξηγημένα από παλιά; Η εταιρεία της ΕΑΣ για παράδειγμα που περνάει όλα τα doping tested παγκοσμίως και την οποία χρησιμοποιώ..πετάω τα λεφτά μου;(ΕΑΣ Μyopro 100% Whey Protein λέγεται το συμπλήρωμα μου)βλέπω αποτελέσματα αλλά ίσως σαν ειδικός που είστε μπορείτε να προτείνεται ή να μου πείτε αν αξίζει να τα χρησιμοποιώ. Για την πρωτείνη αναφέρομαι πάντα όχι για άλλα. Θα ήταν πολύ χρήσιμη η συμβουλή σας καθώς πολλοί έχουν την απορία στο συγκεκριμένο θέμα γύρω μου και μέσα σε αυτούς και εγώ. Θα περιμένω απαντησή σας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχουμε αναφερθεί σε συγκεκριμένες ουσίες που χρησιμοποιούνται κυρίως σε συμπληρώματα για αδυνάτισμα (δες στη κατηγορία "Συμπληρώματα). Ωστόσο σχετικά με την EAS, επειδή την ανέφερες, πριν 4 μήνες σε έναν έλεγχο που έγινε σε διάφορα συμπληρώματα βρέθηκαν βαριά μέταλλα σε ποσότητες που ξεπερνούσαν τα ασφαλή όρια, συγκεκριμένα στο EAS Myoplex. Γενικά επανειλημμένα έχουν βρεθεί επικίνδυνες ουσίες σε διάφορα συμπληρώματα (στη πλειοψηφία) που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. malista, pies einai i epikyndines ousies pou wrethikan sto myoplex..? mporeite na mou peite parakalo...??

      episis den apantisate stin erotisi tou kyriou....:)

      eyxaristo...:)

      Διαγραφή