10/18/2010

ΚΡΙΤΙΚΗ: Knorr Quick Snack, Τοματόσουπα με κρουτόν. Ναι στη σούπα, αλλά όχι αυτή.

ΤΑ ΣΥΝ
* Λίγες Θερμίδες
ΤΑ ΠΛΗΝ:
* Περιέχει πολλά συστατικά.
*Περιέχει υδρογονωμένα λιπαρά

Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ: Η σούπα μπορεί να είναι ένα υγιεινό γεύμα που χορταίνει και μάλιστα με λίγες θερμίδες. Ωστόσο η συγκεκριμένη δεν είναι η καλύτερη επιλογή. Ναι έχει λίγες θερμίδες και το μόνο που χρειάζεσαι να κάνεις είναι να την ανακατέψεις με λίγο βραστό νερό. Από τη άλλη λαμβάνεις πολλά συστατικά, μερικά είναι βλαβερά όπως τα τρανς (υδρογονωμένα λιπαρά) και το αλάτι, και άλλα είναι συστατικά που δεν θα περίμενες να δεις σε μία σούπα (4 μορφές ζάχαρης). Επιπλέον δε υπάρχει τίποτα αληθινό σε αυτή τη σούπα: η ντομάτα είναι σε σκόνη και όποια άλλα λαχανικά που περιέχει είναι σε μορφή εκχυλίσματος. Ωστόσο για να μην είναι εντελώς άχρηστη οι κατασκευαστές την εμπλούτισαν με διάφορες βιταμίνες για να μπορούν να μας πούνε ότι η κατά τ' άλλα διατροφικά φτωχή σούπα τους έχει τις βιταμίνες Β, C και Ε. Ναι το γνωστό κόλπο, εμπλουτίζεται ένα ανθυγιεινό προϊόν για να δίνει την εντύπωση του υγιεινού. ΤΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΗΡΕ;... Ένα τέτοιο προϊόν μπορεί να προσελκύσει άτομα που θέλουν να χάσουν βάρος λόγω των λίγων θερμίδων που περιέχει, άλλωστε το λέει και στη συσκευασία "σας βοηθά να διατηρείται τη φόρμα σας". Όμως εκτός του ότι δεν έχει καμιά διατροφική αξία, τα τρανς λιπαρά έχουν συσχετιστεί με αυξημένο κοιλιακό λίπος. Αν θες να τρως σούπες για ένα γρήγορο σνακ δυστυχώς δεν υπάρχουν πολλές επιλογές στη αγορά έτοιμης σούπας που να μην περιέχουν τέτοια συστατικά, προτίμησε σπιτική σούπα την οποία μπορείς να χωρίσεις σε μερίδες και να τη βάλεις στη κατάψυξη ώστε να την έχεις έτοιμη σε λίγα λεπτά.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΑΝΑ ΦΑΚΕΛΑΚΙ γρ.: Θερμίδες: 96, Υδατάνθρακες: 16 γρ., Πρωτεΐνη: 2 γρ., Λιπαρά: 3 γρ.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Συστατικά: 1/10
Λιπαρά: 8/10
Θερμίδες: 9/10
Φυτικές Ίνες: - *
Αποτελεσματικότητα/Χρησιμότητα: 2/10
ΣΥΝΟΛΟ: 5/10

* Δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με την περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, ωστόσο σύμφωνα με τα συστατικά το προϊόν αυτό δεν φαίνεται να έχει σημαντική ποσότητα φυτικών ινών και αυτό θα χαμήλωνε τη τελική βαθμολογία.

1 σχόλιο:

  1. Επιστήμονά μου χίλια τα μπράβο! Συγχαρητήρια για το blog σου, εξαιρετικά χρήσιμο και ενδιαφέρον, μια δόση αλήθειας και ρεαλιστικότητας στον γεμάτο ψεύτικα φαγήτα και παραπλανητικές διαφημίσεις κόσμο μας! Και μου έλυσε και την απορία που είχα για αυτές τις σούπες.. να τις κόβουμε σιγά σιγά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή