12/06/2010

Η ΦΑΓΕ χρησιμοποιεί γάλα από 4 διαφορετικές χώρες-όχι όμως Ελληνικό.

Πριν αρκετούς μήνες είχαμε αναφερθεί στο γεγονός ότι η ΦΑΓΕ χρησιμοποίησε Γερμανικό γάλα για το στραγγιστό γιαούρτι TOTAL. Μερικοί ανέφεραν ότι η Ελλάδα δεν παράγει αρκετό γάλα, ενώ άλλοι δεν θεωρούν το γάλα από μια χώρα καλύτερο από μια άλλη χώρα. Όπως και να έχει το πράγμα αυτή τη φορά εκπλαγήκαμε ακόμα περισσότερο γιατί το συγκεκριμένο γιαούρτι παράγεται από γάλα από 4 διαφορετικές χώρες. Η συσκευασία αναφέρει: "Από γάλα προέλευσης 50% Γερμανία, 25% Γαλλίας, 22% Ολλανδίας, 3% Ιταλίας". Εμείς δεν το καταλαβαίνουμε αυτό. Δεν μπορεί το γάλα που χρησιμοποιείται να προέρχεται μόνο από μία χώρα η παράγεται με τα απομεινάρια;

9 σχόλια:

  1. Να είσαι καλά βρε αδελφέ. Είσαι από τους ελάχιστους που το γράφει. Από πότε γίναμε μικρή ολλανδέζα και παράγουμε τόσο πολύ γάλα, δεν το σκέφτηκε κανένας βοηδομάτης νεοέλληνας. 160 τύπους διαφορετικό γάλα και 540 διαφορετικά γιαούρτια. Κάτω από 2,00 ευρώ που λέει και η πουτάνα στην διαφήμιση. Αντε να μάθουμε και την διαίρεση τώρα για να υπολογίζουμε πόσο κοστίζει το γραμμάριο γιαουρτιού. Φιλαράκι μετά από τρία χρόνια θα δεις αποτελέσματα σε αυτό που κάνεις. Συνέχισε. Καλή επιτυχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ αναρωτιέμαι το γάλα που εισάγει η ΦΑΓΕ απο τις χώρες που αναφέρει σε τι μορφή το φέρνει στην Ελλάδα, ως κανονικό φρέσκο γάλα, ως σκόνη ή κάτι άλλο? Τη δίνει αυτή την πληροφορία κάπου η ΦΑΓΕ? Μου φαίνεται μάλλον λίγο δύσκολο να έρχεται από τέτοια απόσταση ως φρέσκο γάλα. Άρα η γνώμη μου είναι ότι ακόμα και το καλύτερο γάλα της Γερμανίας (π.χ.) να παίρνουνε, η μεταφορά και μόνο σε τόσο μεγάλη απόσταση έχει ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση της ποιότητάς του και της διατροφικής του αξίας. Από την άλλη πλευρά, αναρρωτιέμαι, σε πόσο χαμηλή τιμή μπορεί να αγοράζουν το γάλα από τη Γαλλία ή τη Γερμανία ώστε να συμφέρει η μεταφορά σε τόσο μεγάλη απόσταση? Μήπως η ποιότητα είναι ανάλογη της τιμής αγοράς (δηλαδή εξίσου χαμηλή)?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο..θα ήθελα να σχολιάσεται το ταχινι ολ. αλέσεως,Διάφορα δημητριακά χωρίς ζάχαρη(π.χ μούσλι χωρίς ζάχαρη) και σόγια κεμπαμπ,κιμάς και σύγκριση μακαρόνια σογιας-ασπρα-ολικής και την μερέντα με την νουτέλα...συγχαρητηρια!!!!!!!Μπαίνω κάθε μέρα και διαβάζω διάφορα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΆΝΤΕ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΘΑ ΒΑΛΕΤΕ ΣΗΜΕΡΑΑΑΑ...!(ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ ενδιαφέρον το blog και ένα μεγάλο μπράβο. Αυτό όμως που δεν προσέξατε κύριε μου, είναι ότι το συγκεκριμένο γιαούρτι της ΦΑΓΕ που παράγεται από γάλα από 4 διαφορετικές χώρες αφορά μόνο στην συσκευασία των 3 μαζί. Γιατί αυτό που πωλείται μόνο του αναγράφει προέλευση 100% Ελλάδα. Για δείτε το...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. και βρείτε μου έναν Έλληνα με την οικονομική κρίση που έχουμε στις μέρες μας που να επιλέξει να αγοράσει τρία γιαούρτια μεμονωμένα και όχι όλα μαζί στην οικονομική συσκευασία. Η πλειοψηφία των μεγάλων συσκευασιών προσφοράς αφορά στην ελληνική αγορά (αν προσέξετε την αναλογία στα σουπερ μαρκετς)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ευχαριστούμε για τα σχόλια σας. Σχετικά με το σχόλιο του Tzouvalos, η χρήση γάλακτος άλλων χωρών από την ΦΑΓΕ γίνεται σε πολλές συσκευασίες, όχι μόνο στη συσκευασία των 3. Τυχαίνει μερικές φορές να χρησιμοποιούν και Ελληνικό γάλα. Αλλά επειδή πάντα θέλουμε να υποστηρίζουμε αυτό που λέμε με αποδείξεις θα αναρτήσουμε φωτογραφία από το οικογενειακό γιαούρτι των 500 γρ. που έχει παραχθεί από γάλα Γερμανίας, Γαλλίας και Ολλανδίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Λοιπόν είδα πως αυτό γράφτηκε πέρσυ και δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι, πάντως στο μεγάλο κουτί που πήρα εγώ το μείωσαν σε 2 χώρες : 65% γερμανία 35% γαλλία. Πρόοδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν έχει αλλάξει κάτι, φαίνεται να εξαρτάται απο τιμή και προσφορά. Μερικές φορές είναι από 2 χώρες, άλλες από 4 χώρες, έχουμε δει και μόνο από μία χώρα συγκεκριμένα μόνο από γάλα Γερμανίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή