12/01/2010

Ζάχαρη στον καφέ για καλύτερη μνήμη.

Αυτό τουλάχιστον διαπίστωσαν Ισπανοί ερευνητές. Αυτό που παρατήρησαν ήταν ότι ο συνδυασμός των 2 ουσιών βελτίωσε την μνήμη και τη προσοχή αυξάνοντας την αποδοτικότητα των τμημάτων του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνα για αυτές τις λειτουργίες. Για την έρευνα οι ερευνητές έδωσαν σε 40 εθελοντές η σκέτο καφέ η καφέ με γλυκόζη η μόνο γλυκόζη και μετά εξέτασαν τον εγκέφαλο με μαγνητική τομογραφία. Τι σημαίνει αυτό για μας; ότι ίσως μια μικρή ποσότητα ζάχαρης η άλλης ουσίας που περιέχει γλυκόζη (η ζάχαρη αποτελείται από γλυκόζη και φρουκτόζη) αυξάνει τη δράση του καφέ περισσότερο.

3 σχόλια:

  1. Είμαι σε περίοδο που προσπαθώ να χάσω κιλά. Πίνω 3-4 καφέδες την ημέρα, πάντα σκέτους. Όχι αναγκαστικά λόγω δίαιτας αλλά γιατί έτσι μου αρέσει. Μισό κουταλάκι ζάχαρη (δλδ 2 φουλ στους 4 καφέδες) πόσες πραγματικά άχρηστες θερμίδες παίρνω την εβδομάδα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενα κουταλάκι του γλυκού είναι περίπου 20 θερμίδες. Οπότε υπολόγισε.

    Νομίζω ότι ο οργανισμός μπορεί να αντέξει κάποιες αχρηστες θερμίδες σαν κι αυτές στο βαθμό που δεν προστίθενται σε άλλες άχρηστες και αθροίζουν πολλές άχρηστες καθημερινά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ, ιδίως όταν η δουλειά που κάνεις είναι έντονα πνευματική και ο ρημαδοεγκέφαλος επωφελείται από αυτήν την γλυκόζη! Πάντα με μέτρο όμως!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή