12/18/2010

Η Coca Cola και η Pepsico χορηγοί του Αμερικάνικου Συλλόγου Διατροφής.

Και μιας και μιλάμε για συλλόγους διατροφής και χορηγίες, ο Αμερικάνικος Σύλλογος Διαιτολόγων (American Dietetic Association) έχει συγκεκριμένους χορηγούς με τους οποίους συνεργάζεται όπως τη Coca Cola, Hershey (μεγάλη εταιρία σοκολάτας), Mars (επίσης γνωστή για τις σοκολάτες της), Pepsico, Kellogg's. Σύμφωνα με το σύλλογο, αυτό δεν επηρεάζει τις απόψεις τους. Σοβαρά; Είναι συνεργασία, ο σύλλογος λαμβάνει χρήματα με κάτι για ανταλλαγή. Μην ξεχνάμε ότι οι εταιρίες θέλουν να πουλήσουν και οι χορηγίες ειδικά με ένα τόσο μεγάλο σύλλογο έχουν ακριβώς αυτό το σκοπό. Σίγουρα τα μηνύματα του συλλόγου δεν είναι πια ανεξάρτητα με αποτέλεσμα ο κόσμος να μην εμπιστεύεται τον σύλλογο αυτό, γιατί θα επηρεάζεται από τους χορηγούς τους. Και αυτό είναι το πρόβλημα όταν ένας επιστημονικός σύλλογος λαμβάνει χορηγίες από τέτοιες εταιρίες... χάνει την αξιοπιστία του.

49 σχόλια:

  1. Sumfono apoluta me to arthro. To idio sumbainei kai me polles etaireies diaitologon opos exete anaferei kata kairous. Ti na peis oloi idioi einai. Ti Ellada ti eksoteriko.

    Prosafata brika kai to www.diatrofi.gr, parolo pou den einai sullogos koitakste poses diafimiseis exoun stin arxiki tous selida, einai dunaton na min epireazontai oi apopseis tous apo tis xorigies autes, apokleietai dustuxos...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς αυτοί οι ιστότοποι διατροφής (diatrofi.gr, mednutrition, nutrimed κτλ.) έχουν δημιουργηθεί από διαιτολόγους και αυτό ίσως τους δίνει μία σοβαρότητα, ωστόσο χάνουν την αξιοπιστία τους όταν δέχονται να περιλαμβάνουν διαφημίσεις και να συνεργάζονται με αυτές τις εταιρίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άσε μας ρε ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΕ που θα μας πείς οτι το diatrofi.gr ειναι σοβαρό.... :) Υποτιμάς τη νοημοσύνη μας, αλλά και την εξαιρετική δουλειά που κάνεις εδώ.
    Πήγα από περιέργεια κι έπεσα στην τύχη στο άρθρο "Ζάχαρη και υποκατάστατα" ( http://www.diatrofi.gr/index.php?module=articles&position=center&ArticleId=3294&CategoryId=142 ).
    Αντιγράφω από την 1η παράγραφο:
    "Η ζάχαρη χρησιμοποιείται στο φαγητό για να του δώσει γλυκιά και ευχάριστη γεύση. Είναι απαραίτητη στην καθημερινή μας διατροφή, κυρίως όταν χρειαζόμαστε ενέργεια και τόνωση."

    Η ζάχαρη είναι απαραίτητη στην καθημερινή διατροφή!
    ΕΛΕΟΣ!!!
    Αυτοί μου φαίνεται οτι φροντίζουν να παχαίνει ο κόσμος ώστε να έχουν πελατεία!
    Κι εντωμεταξύ, ούτε 1 αναφορά σε όλο το site σε πρόστιμα του ΕΦΕΤ....
    Βρε ουστ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιώργο,
    Ευχαριστούμε για το σχόλιο σου. Στο σχόλιο μας δεν αναφέρουμε οτι θεωρούμε αυτά τα site σοβαρά, λέμε ότι επειδή έχουν δημιουργηθεί από διαιτολόγους αυτό ίσως δίνει την εντύπωση ότι είναι σοβαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προφανώς george η περιέργειά σου σταμάτησε εκεί στις πρώτες 4 γραμμές και ούτε καν πρόσεξες ότι υπάρχει ακριβώς δίπλα ολόκληρο κείμενο με θέμα Συνέπειες υπερκατανάλωσης της ζάχαρης από άλλο συνάδελφο ώστε να υπάρχει σφαιρική κάλυψη του θέματος. Αν εσύ προσωπικά δεν καταναλλώνεις ζάχαρη τότε είτε ανοίκεις στο 0,01% της πληθισμού είτε μέσα από την ανυπόγραφη άνεση που σου δίνει το blogg μπορείς να λές ότι θέλεις. Όσον αφορά της διαφημίσεις του site όπως και άλλα αντίστοιχα είναι επαγγελματικά sites που χρειάζονται χρήματα για τις λειτουργίες τους (αναλαμβάνοντας ως επιστημονική ομάδα την μη απαραίτητη αλλά σαφώς ηθική υποχρέωση να προβάλλουμε προιόντα που θα βάζαμε και στο τραπέζι μας) και σαφώς δεν είμαστε κοινοφελή ιδρύματα όπως πολύ σωστά αναφέρθηκαν οι επίσημοι επιστημονικοί φορείς δια μέσου των συλλόγων τους όπου έχουν την μεγαλύτερη ευθύνη.
    Με υπευθυνότητα, ενυπόγραφα και απολύτως προσωπικά
    Ευάγγελος Ζουμπανέας
    Διαιτολόγος, Συγγραφέας, Ιδρυτής και μέλος της Επιστημονικής Ομάδας Διατροφή

    Εκ μέρους της επιστημονικής ομάδας Διατροφή θα ακολουθήσει επίσημη ανακοίνωση προς απάντηση για οποιονδήποτε αναφερθεί στο μέλλον με έλλειψη σεβασμού ενάντια στο τεράστιο έργο που έχουμε καταθέσει με σεβασμό στο καταναλλωτικό κοινό για περισσότερο από 10 χρόνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Με αυτή την επιχειρηματολογία στο τέλος θα καταλήξουμε να λέμε πως ο πανελλήνιος σύλλογος διαιτολόγων έχει πολύ μεγαλύτερη ανάγκη από χρήματα καθώς αυτός δεν είναι κάποιο επαγγελματικό site άρα η διαφήμιση είναι ο μόνος τρόπος να βγάλει χρήματα, άρα creta farm και σύλλογος πάνε χέρι χέρι...τι λέτε ρε παιδιά, είσαστε με τα καλά σας;;

    Δηλαδή τα επαγγελματικά site αφού έχουν και επαγγελματίες με γραφεία (=χρήματα) είναι άπληστοι όταν βάζουν και διαφημίσεις. Κι επειδή υπάρχει και άλλο άρθρο δίπλα τι σήμαίνει αυτό; Το συγκεκριμένο άρθρο μάλλον είναι πληρωμένο από εταιρεία ζάχαρης απλά. Ποιο άρθρο να εμπιστευτεί κανείς πια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μανώλης Μανωλαράκης19 Δεκεμβρίου 2010 στις 10:11 μ.μ.

    Καλησπέρα σε όλους τους φίλους και ειδικότερα στο φιλόξενο ιστολόγιο. Με αφορμή τα προηγούμενα θα ήθελα να κάνω κάποια σχόλια.
    Λυπάμαι που η αγαπητή /ος σχολιάστρια/ης ανακάλυψε το www.diatrofi.gr πρόσφατα. Θα μου επιτρέψει να πω ότι είμαστε πολλά χρόνια στον «αέρα». στο google στην αναζήτηση της λέξης διατροφή είμαστε μονότονα πρώτοι εδώ και πολλά χρόνια. Επίσης εδώ και πάρα πολλά χρόνια βγάζουμε το περιοδικό διατροφή health and wellness. Επίσης είμαστε η πρώτη και μεγαλύτερη επιστημονική ομάδα διαιτολόγων στην Ελλάδα. Επίσης διοργανώνουμε την εκδήλωση στο metro του Συντάγματος με τίτλο Breakfast Festival. Θα συμπληρώσω το ότι αφορά εμένα, είμαι πρόεδρος της Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος. Είμαι συνδικαλιστής και «μεγαλοιδιοκτήτης» ή «μεγαλοδιαιτολόγος» όπως κάποιοι «φίλοι».
    Πίστεψέ με όμως ότι αυτή η συνδικαλιστική ιδιότητα μου έχει κοστίσει αρκετά σε χρήμα μιας και ΕΧΟΥΜΕ ΑΡΝΗΘΕΙ ΑΠΕΙΡΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ που δεν συμφωνούν με τα πιστεύω μας. Υπήρξαν καταχωρήσεις στο περιοδικό που ήταν πέρα από τα αυστηρά όρια που έχουμε θέσει σαν συντακτική ομάδα και το περιοδικό κόντεψε να κλείσει. Οι τακτικοί αναγνώστες του editorial του περιοδικού θα το θυμούνται...
    Έχω αρνηθεί δελεαστικότατες προτάσεις συνεργασίας που θα μου έλυναν τα οικονομικά μου προβλήματα και έννοιες που έχω. Απλά έχω μάθει να κοιτάζω τον κόσμο στα μάτια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε βρε καλώς τον.Τι μάθαμε εδώ κάτω κ μς έπεσαν τα μαλλιά της κεφαλής μας.Εχετε εκεί ανάμεσα σας απατεώνα ε. Ποιους κυνηγάς ωρε;Ονόματα να μην πω καλύτερα.Γ π τι κάνει αυτός ανάμεσα σας.Μεχρι κ εδώ τα μάθαμε.Α ρε ψεύτιες. Α ρε υποκριτη.Ο απατεώνας εκεί.οτι λέτε ψέματα σε όλα.δεν σας πιστεύουμε άλλο. Όλα τα μάθαμε

      Διαγραφή
    2. Πρώην απατεώνας μέσα στο σύλλογο τώρα.οι άλλοι τι λένε.

      Διαγραφή
    3. Χαχαχ ο πρώην πρόεδρος το σύλλογο κολλητηλικια με τον απατεώνα.οπα πρώην απατεώνα.πρωην λαμογιο Χάχαχχχαα.κολλητηλικια. Χάχα χάχα χα χα

      Διαγραφή
  8. Μανώλης Μανωλαράκης19 Δεκεμβρίου 2010 στις 10:12 μ.μ.

    Θα μου επιτρέψετε να κάνω κατάχρηση του φιλόξενου ιστολογίου και να εκθέσω κάποιες απόψεις μου. Το ότι η διαφήμιση είναι απαραίτητη για την επιβίωση τόσο των site όσο και των περιοδικών ή άλλων μέσων είναι δεδομένο. Όποιος πει το αντίθετο θα πέσει φωτιά να τον κάψει. Το θέμα είναι τα ΟΡΙΑ και τα ΠΛΑΙΣΙΑ μέσα στο οποίο γίνεται.
    Με βάση τον κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης 1924/2006 και ειδικότερα το άρθρο 11 αναφέρει ότι απαγορεύεται σε επαγγελματίες υγείας να προβάλουν προϊόντα που φέρουν ισχυρισμούς υγείας. Με άλλα λόγια είναι παράνομο σε διαιτολόγους να κάνουν τηλεοπτικές διαφημίσεις ή οποιαδήποτε άλλη προβολή προϊόντων ή να προβάλουν ιδιότητες προϊόντων με τον οποιοδήποτε τρόπο.
    ΠΟΥΘΕΝΑ και ΠΟΤΕ δεν υπήρξε σύσταση για αγορά ή ΥΠΟΝΟΙΑ για πλεονέκτημα της κατανάλωσης ενός τροφίμου.
    Επιπλέον οι διαφημίσεις στο site έχουν ξεκάθαρους όρους προβολής. Από εκεί και πέρα η οποιαδήποτε κριτική είναι καλοδεχούμενη ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ.
    Εδώ θα ήθελα να απαντήσω στον george. Λυπάμαι αλλά διάβασες μόνο ένα άρθρο. Θα μπορούσες να διαβάσεις το Οι συνέπειες της υπερκατανάλωσης της ζάχαρης.
    Για την παράγραφο που είπες , ε ναι η ζάχαρη είναι γλυκιά και την βάζουμε για νοστιμιά, ΔΕΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ... φαντάζομαι το έπιασες το υπονοούμενο ε;
    Επίσης τις ανακοινώσεις του ΕΦΕΤ. Μάθε λοιπόν ότι πολλά site (και σίγουρα όχιι αυτό) τις βάζουν για να έχουν πιο πολλά χτυπήματα στο google. Πιο πολλά κτυπήματα στο google σημαίνει πιο πολλά κλικ στο site. Πιο πολλά κλικ στο site πιο μεγάλη κίνηση, πιο μεγάλη κίνηση, πιο ΜΕΓΑΛΟ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΑ BANNER.... το ξαναέπιασες φαντάζομαι τι υπονοούμενο ε;
    Όσο για το αν παχαίνουμε σκόπιμα τον κόσμο μμμμμμμμμμ καλή ιδέα. Τους δύσκολους καιρούς που ζούμε ….(με διάθεση χιούμορ το λέω).
    Όσο για το ούστ.... ανταποδίδω χαιρετίζοντας (όχι φυσικά με ουστ) με σεβασμό (μιας και δεν σε ξέρω προσωπικά και μπορεί να ασε αδικήσω) και ειλικρινά με καλή και φιλική διάθεση.... Καλές γιορτές george.
    Για τον/την ανώνυμη φίλη... θα απαντήσω δίνοντας την παρακάτω πληροφορία. Με βάση την παραπάνω κοινοτική οδηγία ο ΕΦΕΤ στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του κάλεσε τους κοινωνικούς εταίρους να τοποθετηθούν για το ποιες πρέπει να είναι οι σχέσεις με τις εταιρείες τροφίμων. Σε λίγες μέρες (θα σας ειδοποιήσω από αυτό το βήμα) θα δημοσιευτεί η άποψη της ΕΔΔΕ άλλα και οι απόψεις των μελών του ΔΣ. Τότε θα μπορέσουμε σε άλλο βήμα να έχουμε ένα πραγματικό διάλογο.
    Όσο για το σχόλιο περί πληρωμένης καταχώρησης από εταιρεία ζάχαρης πες μου ποια είναι, γιατί και η ελληνική βιομηχανία ζάχαρης ΕΚΛΕΙΣΕ. (μία ακόμα ελληνική βιομηχανία τροφίμων που έκλεισε).
    Τώρα το περί άπληστων διαιτολόγων. Είναι φανερό ότι ο κάθε ένας ζητάει ότι θεωρεί καλύτερο. Οι τιμές που λένε ότι κυκλοφορούν για την διαφημιστική προβολή είναι λίγο μεγάλες . Προσωπικά δεν έχω δει κάποιο τιμοκατάλογο. Φήμες λένε για ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΑΡΗ!!!
    Θα μου επιτρέψετε μετά από τόσα χρόνια (κρύβω διακριτικά και την ηλικία μου) εργασίας να δώσω ένα προσωπικό τόνο στην απάντησή μου.
    Το πόσο συμβιβασμένος και ξεπουλημένος είμαι μπορείτε επίσης να το δείτε και στις δημόσιες τοποθετήσεις μου για τον κ. Γιάνναρο, την κ,Βουτσινά και τον κ. Δρακόπουλο αλλά και από τις δημόσιες αντιπαραθέσεις μου με τον. Φ .Χατζηπαναγιώτου.
    Ευχαριστώ για την φιλοξενία, την υπομονή της ανάγνωσης και την κατανόηση.
    Φιλικά
    Μανώλης Μανωλαράκης
    ΥΓ και φυσικά έχω κάνει λάθη για τα οποία έχω κάνει την αυτοκριτική μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μανώλης Μανωλαράκης19 Δεκεμβρίου 2010 στις 10:12 μ.μ.

    Θα μου επιτρέψετε να κάνω κατάχρηση του φιλόξενου ιστολογίου και να εκθέσω κάποιες απόψεις μου. Το ότι η διαφήμιση είναι απαραίτητη για την επιβίωση τόσο των site όσο και των περιοδικών ή άλλων μέσων είναι δεδομένο. Όποιος πει το αντίθετο θα πέσει φωτιά να τον κάψει. Το θέμα είναι τα ΟΡΙΑ και τα ΠΛΑΙΣΙΑ μέσα στο οποίο γίνεται.
    Με βάση τον κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης 1924/2006 και ειδικότερα το άρθρο 11 αναφέρει ότι απαγορεύεται σε επαγγελματίες υγείας να προβάλουν προϊόντα που φέρουν ισχυρισμούς υγείας. Με άλλα λόγια είναι παράνομο σε διαιτολόγους να κάνουν τηλεοπτικές διαφημίσεις ή οποιαδήποτε άλλη προβολή προϊόντων ή να προβάλουν ιδιότητες προϊόντων με τον οποιοδήποτε τρόπο.
    ΠΟΥΘΕΝΑ και ΠΟΤΕ δεν υπήρξε σύσταση για αγορά ή ΥΠΟΝΟΙΑ για πλεονέκτημα της κατανάλωσης ενός τροφίμου.
    Επιπλέον οι διαφημίσεις στο site έχουν ξεκάθαρους όρους προβολής. Από εκεί και πέρα η οποιαδήποτε κριτική είναι καλοδεχούμενη ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ.
    Εδώ θα ήθελα να απαντήσω στον george. Λυπάμαι αλλά διάβασες μόνο ένα άρθρο. Θα μπορούσες να διαβάσεις το Οι συνέπειες της υπερκατανάλωσης της ζάχαρης.
    Για την παράγραφο που είπες , ε ναι η ζάχαρη είναι γλυκιά και την βάζουμε για νοστιμιά, ΔΕΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ... φαντάζομαι το έπιασες το υπονοούμενο ε;
    Επίσης τις ανακοινώσεις του ΕΦΕΤ. Μάθε λοιπόν ότι πολλά site (και σίγουρα όχιι αυτό) τις βάζουν για να έχουν πιο πολλά χτυπήματα στο google. Πιο πολλά κτυπήματα στο google σημαίνει πιο πολλά κλικ στο site. Πιο πολλά κλικ στο site πιο μεγάλη κίνηση, πιο μεγάλη κίνηση, πιο ΜΕΓΑΛΟ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΑ BANNER.... το ξαναέπιασες φαντάζομαι τι υπονοούμενο ε;
    Όσο για το αν παχαίνουμε σκόπιμα τον κόσμο μμμμμμμμμμ καλή ιδέα. Τους δύσκολους καιρούς που ζούμε ….(με διάθεση χιούμορ το λέω).
    Όσο για το ούστ.... ανταποδίδω χαιρετίζοντας (όχι φυσικά με ουστ) με σεβασμό (μιας και δεν σε ξέρω προσωπικά και μπορεί να ασε αδικήσω) και ειλικρινά με καλή και φιλική διάθεση.... Καλές γιορτές george.
    Για τον/την ανώνυμη φίλη... θα απαντήσω δίνοντας την παρακάτω πληροφορία. Με βάση την παραπάνω κοινοτική οδηγία ο ΕΦΕΤ στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του κάλεσε τους κοινωνικούς εταίρους να τοποθετηθούν για το ποιες πρέπει να είναι οι σχέσεις με τις εταιρείες τροφίμων. Σε λίγες μέρες (θα σας ειδοποιήσω από αυτό το βήμα) θα δημοσιευτεί η άποψη της ΕΔΔΕ άλλα και οι απόψεις των μελών του ΔΣ. Τότε θα μπορέσουμε σε άλλο βήμα να έχουμε ένα πραγματικό διάλογο.
    Όσο για το σχόλιο περί πληρωμένης καταχώρησης από εταιρεία ζάχαρης πες μου ποια είναι, γιατί και η ελληνική βιομηχανία ζάχαρης ΕΚΛΕΙΣΕ. (μία ακόμα ελληνική βιομηχανία τροφίμων που έκλεισε).
    Τώρα το περί άπληστων διαιτολόγων. Είναι φανερό ότι ο κάθε ένας ζητάει ότι θεωρεί καλύτερο. Οι τιμές που λένε ότι κυκλοφορούν για την διαφημιστική προβολή είναι λίγο μεγάλες . Προσωπικά δεν έχω δει κάποιο τιμοκατάλογο. Φήμες λένε για ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΑΡΗ!!!
    Θα μου επιτρέψετε μετά από τόσα χρόνια (κρύβω διακριτικά και την ηλικία μου) εργασίας να δώσω ένα προσωπικό τόνο στην απάντησή μου.
    Το πόσο συμβιβασμένος και ξεπουλημένος είμαι μπορείτε επίσης να το δείτε και στις δημόσιες τοποθετήσεις μου για τον κ. Γιάνναρο, την κ,Βουτσινά και τον κ. Δρακόπουλο αλλά και από τις δημόσιες αντιπαραθέσεις μου με τον. Φ .Χατζηπαναγιώτου.
    Ευχαριστώ για την φιλοξενία, την υπομονή της ανάγνωσης και την κατανόηση.
    Φιλικά
    Μανώλης Μανωλαράκης
    ΥΓ και φυσικά έχω κάνει λάθη για τα οποία έχω κάνει την αυτοκριτική μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μανώλης Μανωλαράκης19 Δεκεμβρίου 2010 στις 10:13 μ.μ.

    Θα μου επιτρέψετε να κάνω κατάχρηση του φιλόξενου ιστολογίου και να εκθέσω κάποιες απόψεις μου. Το ότι η διαφήμιση είναι απαραίτητη για την επιβίωση τόσο των site όσο και των περιοδικών ή άλλων μέσων είναι δεδομένο. Όποιος πει το αντίθετο θα πέσει φωτιά να τον κάψει. Το θέμα είναι τα ΟΡΙΑ και τα ΠΛΑΙΣΙΑ μέσα στο οποίο γίνεται.
    Με βάση τον κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης 1924/2006 και ειδικότερα το άρθρο 11 αναφέρει ότι απαγορεύεται σε επαγγελματίες υγείας να προβάλουν προϊόντα που φέρουν ισχυρισμούς υγείας. Με άλλα λόγια είναι παράνομο σε διαιτολόγους να κάνουν τηλεοπτικές διαφημίσεις ή οποιαδήποτε άλλη προβολή προϊόντων ή να προβάλουν ιδιότητες προϊόντων με τον οποιοδήποτε τρόπο.
    ΠΟΥΘΕΝΑ και ΠΟΤΕ δεν υπήρξε σύσταση για αγορά ή ΥΠΟΝΟΙΑ για πλεονέκτημα της κατανάλωσης ενός τροφίμου.
    Επιπλέον οι διαφημίσεις στο site έχουν ξεκάθαρους όρους προβολής. Από εκεί και πέρα η οποιαδήποτε κριτική είναι καλοδεχούμενη ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μανώλης Μανωλαράκης19 Δεκεμβρίου 2010 στις 10:14 μ.μ.

    Εδώ θα ήθελα να απαντήσω στον george. Λυπάμαι αλλά διάβασες μόνο ένα άρθρο. Θα μπορούσες να διαβάσεις το Οι συνέπειες της υπερκατανάλωσης της ζάχαρης.
    Για την παράγραφο που είπες , ε ναι η ζάχαρη είναι γλυκιά και την βάζουμε για νοστιμιά, ΔΕΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ... φαντάζομαι το έπιασες το υπονοούμενο ε;
    Επίσης τις ανακοινώσεις του ΕΦΕΤ. Μάθε λοιπόν ότι πολλά site (και σίγουρα όχιι αυτό) τις βάζουν για να έχουν πιο πολλά χτυπήματα στο google. Πιο πολλά κτυπήματα στο google σημαίνει πιο πολλά κλικ στο site. Πιο πολλά κλικ στο site πιο μεγάλη κίνηση, πιο μεγάλη κίνηση, πιο ΜΕΓΑΛΟ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΑ BANNER.... το ξαναέπιασες φαντάζομαι τι υπονοούμενο ε;
    Όσο για το αν παχαίνουμε σκόπιμα τον κόσμο μμμμμμμμμμ καλή ιδέα. Τους δύσκολους καιρούς που ζούμε ….(με διάθεση χιούμορ το λέω).
    Όσο για το ούστ.... ανταποδίδω χαιρετίζοντας (όχι φυσικά με ουστ) με σεβασμό (μιας και δεν σε ξέρω προσωπικά και μπορεί να ασε αδικήσω) και ειλικρινά με καλή και φιλική διάθεση.... Καλές γιορτές george.
    Για τον/την ανώνυμη φίλη... θα απαντήσω δίνοντας την παρακάτω πληροφορία. Με βάση την παραπάνω κοινοτική οδηγία ο ΕΦΕΤ στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του κάλεσε τους κοινωνικούς εταίρους να τοποθετηθούν για το ποιες πρέπει να είναι οι σχέσεις με τις εταιρείες τροφίμων. Σε λίγες μέρες (θα σας ειδοποιήσω από αυτό το βήμα) θα δημοσιευτεί η άποψη της ΕΔΔΕ άλλα και οι απόψεις των μελών του ΔΣ. Τότε θα μπορέσουμε σε άλλο βήμα να έχουμε ένα πραγματικό διάλογο.
    Όσο για το σχόλιο περί πληρωμένης καταχώρησης από εταιρεία ζάχαρης πες μου ποια είναι, γιατί και η ελληνική βιομηχανία ζάχαρης ΕΚΛΕΙΣΕ. (μία ακόμα ελληνική βιομηχανία τροφίμων που έκλεισε).
    Τώρα το περί άπληστων διαιτολόγων. Είναι φανερό ότι ο κάθε ένας ζητάει ότι θεωρεί καλύτερο. Οι τιμές που λένε ότι κυκλοφορούν για την διαφημιστική προβολή είναι λίγο μεγάλες . Προσωπικά δεν έχω δει κάποιο τιμοκατάλογο. Φήμες λένε για ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΑΡΗ!!!
    Θα μου επιτρέψετε μετά από τόσα χρόνια (κρύβω διακριτικά και την ηλικία μου) εργασίας να δώσω ένα προσωπικό τόνο στην απάντησή μου.
    Το πόσο συμβιβασμένος και ξεπουλημένος είμαι μπορείτε επίσης να το δείτε και στις δημόσιες τοποθετήσεις μου για τον κ. Γιάνναρο, την κ,Βουτσινά και τον κ. Δρακόπουλο αλλά και από τις δημόσιες αντιπαραθέσεις μου με τον. Φ .Χατζηπαναγιώτου.
    Ευχαριστώ για την φιλοξενία, την υπομονή της ανάγνωσης και την κατανόηση.
    Φιλικά
    Μανώλης Μανωλαράκης
    ΥΓ και φυσικά έχω κάνει λάθη για τα οποία έχω κάνει την αυτοκριτική μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν γνωρίζω ποια είναι τα αυστήρα σας όρια για την επιλογή διαφημίσεων και τι χρηματοδοτήσεις έχετε αρνηθεί, πάντως στο breakfestival.gr που σήμερα για πρώτη φορά βλέπω οι χορηγοί είναι βιταμ, nutella, attiki, creta farms και aim δηλαδή το πιο ανθυγιεινό πρωινό ever.....

    Το ποια είναι η εταιρεία ζάχαρης δεν μπορώ να το ξέρω και σίγουρα δραστηριοποιούνται και ξένες εταιρείες στην ελλάδα, δεν χρειάζεται να είναι ελληνική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Προφανώς ζείτε σε ένα αποστειρωμένο κόσμο ή δεν ανήκετε στους απογόνους του λαού που εξέφρασε το «παν μέτρο άριστον». Ίσως θα σας ήταν χρήσιμη η πληροφορία ότι το άγχος για τελειότητα είναι από μόνο του επικίνδυνο. Δεν υπάρχουν καλές και κακές τροφές, ο τρόπος που τις χρησιμοποιείς τα κάνει ωφέλιμα ή μη, όπως επίσης και τα συγκεκριμένα προϊόντα που αναφέρατε θα ήταν μεγάλη μας χαρά να σας ενημερώσουμε για τις θρεπτικές τους ιδιότητες . Επίσης είμαι σίγουρος ότι η παρασυρόμενος – η από το πάθος σας για να πείτε κάτι σας διέφυγε ότι το aim δεν τρώγεται και το εντάξατε και αυτό στα ότι χειρότερο. Λίγο περισσότερη προσοχή και έλεγχος των παρορμήσεών μας είναι προς όφελος όλων μας. Πάντα στη διάθεσή σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Και εμένα είναι μεγάλη μου χαρά που σας ενημερώνω πως τα αυστήρα σας όρια επιλογής διαφημίσεων είναι για γέλια, για πολλά γέλια.

    Αφού λοιπόν δεν υπάρχουν καλές και κακές τροφές αλλά ο τρόπος που τα χρησιμοποιεί κανείς τα κάνει ωφέλιμα ή μη τότε όλοι ίδιοι είστε. Τι αμερικανικός σύλλογος διαιτολόγων, τι πανελλήνιος σύλλογος, τι ΕΙΔ, και ORAC κτλ. Όλοι δέχεστε χορηγίες αλλά η δικαιολογία που λέτε στον ευατό σας είναι διαφορετική σε σχέση με τους άλλους.

    Μόνο μια είναι η ουσία: Είναι πολλά τα λεφτά Άρη!!!

    Και κάτι άλλο. Μην είστε τόσο σίγουρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο νυν πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων (Γ.Ρίσβας) αλλά και η πρώην πρόεδρος (Ε.Παπαδοπούλου)το καλοκαιράκι που μας πέρασε κάνανε βαρκάδα στην Ανάβυσσο με σκάφη που είχε ναυλώσει η coca cola για να ευχαριστήσει τα επίλεκτα μέλη - συνεργάτες της...Τυχαίο? Δεν νομίζω...
    ΠΑΠΑΜΙΚΑΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. O Κ. Μανωλαράκης έγραψε επί λέξει:

    Δεν υπάρχουν καλές και κακές τροφές, ο τρόπος που τις χρησιμοποιείς τα κάνει ωφέλιμα ή μη

    Μήπως θα μπορούσατε να μας το διευκρινίσετε αυτό γιατί όπως καταλαβαίνετε είναι παρεξηγήσιμο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μανωλαράκης Μανώλης20 Δεκεμβρίου 2010 στις 7:59 μ.μ.

    ειδικότερα για την ζάχαρη. Το μόνο που μπορεί να την κατηγορήσει κανείς έιναι ότι είναι γλυκεια. Αν κάποιος κάνει υπερκατανάλωση τότε έχουμε πρόβλημα. Τα μακαρόνια παχαίνουν; Οχι αν καταναλωθούν με μέτρο. (και φυσικά αν προσέξουμε το πιατο πόσα λιπαρα συνολικά περιέχει). Με αυτό το σκεπτικό το έγραψα και οχι με κάποιο άλλο.
    Φιλικά Μανώλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Οπως καταλαβαίνετε το θέμα του τι συνιστά υπερκατανάλωση σηκώνει πολύ συζήτηση βέβαια! Για τους διατροφολόγους τι συνιστά υπερκατανάλωση για ένα υγιή ενήλικα βάρους 75 κιλών και ύψους 1,75μ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μανώλης Μανωλαράκης21 Δεκεμβρίου 2010 στις 9:40 π.μ.

    Αγαπητέ george. αν το θέμα αφορά εσένα σε παρακαλώ να απευθυνθείς προσωπικά σε πτυχιούχο διαιτολόγο μέλος της ΕΔΔΕ ώστε προσωπικά αφού λάβει λεπτομερές ιστορικό (διαιτολογικό, φυσικής δραστηριότητας, ιατρικό) να μπορέσει να σου αναλύσει ποιές είναι οι ανάγκες σου και ποια είναι τα "όρια" σου.
    Αγαπητέ ανώνυμε… κρατάμε την παρατήρηση σου για τα όρια και σε ευχαριστούμε για τα σχόλια σου. ΥΓ λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν….

    Ειλικρινά ολόθερμα σου εύχομαισε όλους τους "συνομιλητές" μου καλές γιορτές, υγεία (πάνω από όλα)και ότι επιθυμείτε να το συναντήσετε στην χρονιά που έρχεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. διαιτολογε ενα πραγμα:μη μασας..ειμαστε μαζι σου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Διαιτολόγος Διατροφολόγος21 Δεκεμβρίου 2010 στις 6:31 μ.μ.

    Διαβάζω με πολύ ενδιαφέρον τα σχόλια σας αλλά με όλο τον σεβασμό, δεν νομίζω ότι το να στηθεί και να ανανεώνεται ένα επιστημονικό - επαγγελματικό site έχει ιδιαίτερο κόστος, καθώς ουσιαστικά γίνεται απόσβεση μέσω της προβολής που προσφέρει.
    Είναι δικαίωμα του καθενός να προβάλει ότι διαφημίσεις θέλει αλλά καλό θα είναι να μην λέει ότι είναι ανεξάρτητος και χωρίς δεσμέυσεις.
    Υπάρχουν site που έχουν μια σχετική ανεξαρτησία (τουλάχιστον έτσι μου φαίνεται)όπως το www.klinikidiatrofi.gr ή το υποδεέστερο www.clinicalnutrition.gr, τα οποίο όμως είναι σαφώς χαμηλότερου επιπέδου και ίσως περισσότερο επιστημονικά.
    Μην λέμε όμως ότι χωρίς χορηγίες δεν μπορούν να γίνουν καλές δουλειές, είναι τελείως άτοπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Κ. Μανωλαράκη ευχαριστω για τη συμβουλή. Δεν έχω τα παραπάνω χαρακτηριστικά που ανέφερα, απλά προσπάθησα να καταλάβω τη λογική σας για την υπερκατανάλωση ζάχαρης.....

    Προσωπικά περιορίζω, όπου μπορώ, την κατανάλωση ζάχαρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. οι χειρότεροι είναι κάποια λαμόγια νοσοκομειακοί διαιτολόγοι - δημόσιοι υπάλληλοι που τους πληρώνουμε θέλουμε δεν θέλουμε και το μόνο που κάνουν είναι να δίνουν προτυπωμένες δίαιτες και να τα παίρνουν χοντρά από τις εταιρίες κλινικής διατροφής... Πίνει τσάμπα fortimel ο δύσμοιρος ασθενής που πάει αβέρτα...
    Ο δε Μανωλαράκης βγήκε όλο ευγένεια να μας πει ότι εκπροσωπεί τον Ελληνα διαιτολόγο και παράλληλα τα παίρνει επιλεγμένα απο εταιρίες...Αν ο πρόεδρος των διαιτολόγων Ελλάδος έχει ανοικτό deal με τις εταιρίες τότε τι ασχολούμαστε με τους άλλους
    ΠΑΠΑΜΙΚΑΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Διαιτολόγος Διατροφολόγος22 Δεκεμβρίου 2010 στις 4:12 μ.μ.

    Λαμόγιο και νοσοκομειακός διαιτολόγος είναι και ο συντάκτης του blog οπότε μην τα βάζεις άδικα με κάποιους που δεν ξέρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Κύριε Μανωλαράκη,

    Η εισαγωγή που κάνατε στην πρώτη σας απάντηση, ή καλύτερα το εγκώμιο που προσπαθήσατε να πλέξετε για την εταιρεία σας αλλά και τον εαυτό σας θεωρώ ότι δεν μπορεί να θεωρηθεί ως επιχειρηματολογία απέναντι στο γεγονός ότι σαν πάμπολλους άλλους Διαιτολόγους-Διατροφολόγους σας ενδιαφέρουν τα χρήματα που μπορείτε να βγάλετε από τις διαφημίσεις τροφίμων. Πιο συγκεκριμένα, το γεγονός ότι στο Google είσαστε «μονότονα πρώτοι εδώ και πολλά χρόνια», το ότι εκδίδετε περιοδικό σχετικά με τη διατροφή, το ότι είσαστε η πρώτη και μεγαλύτερη επιστημονική ομάδα διαιτολόγων στην Ελλάδα, το ότι διοργανώσατε εκδήλωση με τίτλο Breakfast Festival, το ότι είστε πρόεδρος της Ε.Δ.Δ.Ε και το ότι έχετε μάθει να χρησιμοποιείτε εκφράσεις όπως ότι «Απλά έχω μάθει να κοιτάζω τον κόσμο στα μάτια», πιο πολύ μου κάνει για φιλοχρήματο, διπλωμάτη και φιλόδοξο άνθρωπο παρά για επιστήμονα με ήθος και αγάπη για τη δουλειά του.
    Όπως αναφέρθηκε κ ο ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ πιο πάνω, δυστυχώς δεν μπορείτε να μας πείσετε ότι για να συντηρήσετε την επαγγελματική ιστοσελίδα της εταιρείας σας, η οποία έχει να κάνει με την προώθηση της δουλειάς σας (άρα κέρδος) και όχι με μια μη κερδοσκοπική προσπάθεια ομάδας ατόμων που θέλουν να προάγουν τη σωστή διατροφή ή κάποια από τις συνδικαλιστικές δράσεις που αναφερόσαστε (άρα απώλεια), δυστυχώς θα πρέπει να δεχτείτε να μπουν και κάποιες διαφημίσεις… δηλ. αυτό που εσείς ζητάτε είναι και να διαφημίζετε την εταιρεία σας και να βγάζετε κέρδος μέσα από αυτό;; μάλλον κάποιον άλλον πρέπει να πέσει φωτιά να τον κάψει για τα άτοπα επιχειρήματα που δίνει…
    Θα ήθελα ακόμα να προσθέσω ότι το γεγονός ότι βάζετε ένα άρθρο που μιλάει “θετικά” για την ζάχαρη και ένα άλλο μου μιλάει για τις συνέπειες της υπερκατανάλωσης της ζάχαρης, δεν αναιρεί την πρώτη σας γκάφα, ούτε μπορείτε να πειτε σε κάποιον μα…έπρεπε να διαβάσεις και το άλλο κείμενο πιο κάτω…Μια έγκυρη και επιστημονική προσπάθεια ενημέρωσης σε σχέση με τη διατροφή γίνεται με την αναφορά και των πλεονεκτημάτων αλλά και των μειονεκτημάτων στο ίδιο άρθρο και όχι με το να λες στον αναγνώστη…διάβασε και λίγο πιο κάτω τώρα… Ακόμα αν θεωρείτε ότι «Το μόνο που μπορεί να την κατηγορήσει κανείς έιναι ότι είναι γλυκεια» (μιλάτε για τη ζάχαρη), τότε λυπάμαι που οι επιστημονικές σας γνώσεις είναι τόσο περιορισμένες.
    Το γνωστό κόλπο “η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση” και μάλιστα με αοριστολογίες (εκεί που λέτε ότι δεν προτείνετε να βάλουνε κάτι άλλο αντί για ζάχαρη και για ΕΦΕΤ κ.λ.π.) νομίζω ότι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. είναι ξεπερασμένο. Καλύτερα να απαντήσετε επί της ουσίας μα και σε αυτό το μπλογκ, όσο και αν δεν το θέλετε, πραγματικός διάλογος γίνεται. Ακόμα, το ότι έχετε τοποθετηθεί δημόσια για “λαμόγια πανελλήνιας εμβέλειας” όπως για τον κ. Γιάνναρο, την κ,Βουτσινά κ.α. όσο και αν προσπαθείτε, εμένα και πάλι δε μου λέει κάτι για το πόσο ξεπουλημένος ή συμβιβασμένος είσαστε (να σημειώσω εδώ ότι αυτούς τους χαρακτηρισμούς τους αναφέρατε εσείς πρώτος).
    Κύριε Ζουμπανέα,
    και εμένα θα σταματούσε η περιέργειά μου στις πρώτες γραμμές άρθρου που αναφέρει σχετικά με τη ζάχαρη ότι “Είναι απαραίτητη στην καθημερινή μας διατροφή, κυρίως όταν χρειαζόμαστε ενέργεια και τόνωση" διότι σαν γνώστης του αντικειμένου της Διατροφής και Διαιτολογίας, δε θα έκανα τον κόπο να διαβάσω ούτε μισό άρθρο παραπάνω στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα. Επιπλέον πρέπει, όπως ανέφερα και στον κ. Μανωλαράκη πιο πάνω, να καταλάβετε ότι στα επιστημονικά/ενημερωτικά άρθρα πρέπει να αναφέρεται όλη η αλήθεια σχετικά με το θέμα και όχι μισή αλήθεια σε αυτό το άρθρο, ¼ στο παραπέρα και το άλλο ¼ άντε ψάξτο και ότι αν θες να αποκτήσεις σφαιρική άποψη θα πρέπει να τα διαβάσεις όλα… είναι γελοίος αυτός ο ισχυρισμός όπως καταλαβαίνετε!
    Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να σας ρωτήσω για κάτι που δεν κατάφερα να καταλάβω στην απάντησή σας…τι ακριβώς εννοείτε με το «(αναλαμβάνοντας ως επιστημονική ομάδα την μη απαραίτητη αλλά σαφώς ηθική υποχρέωση να προβάλλουμε προιόντα που θα βάζαμε και στο τραπέζι μας)». Υπάρχουν τέτοιες ηθικές υποχρεώσεις; Δεν θυμάμαι να τις διδάχτηκα ούτε στο σπίτι μου αλλά ούτε και στη σχολή μου…είναι λοιπόν θέμα ηθικής υποχρέωσης οι διαφημίσεις σας και όχι θέμα κέρδους; Ενδιαφέρουσα προσέγγιση…δεν την είχα σκεφτεί ποτέ..
    Ακομα, το ότι η απάντησή σας στον φίλο αναγνώστη που έθιξε ότι οι χορηγοί σας στο breakfestival παράγουν προϊόντα που μόνο κατάλληλα για πρωινό δεν είναι, είχε να κάνει με το ότι τον “αποστομώσατε” με την απάντηση για την οδοντόκρεμα ΑΙΜ με κάνει και γελάω. Επιπλέον θα ήθελα να μάθω μιας και το θέσατε και όπως λέτε θα χαρείτε να μας ενημερώσετε…ποιες είναι οι φοβερές θρεπτικές ιδιότητες για παράδειγμα της nutella οι οποίες την κάνουν να φτάνουμε σε σημείο να τη δεχόμαστε σαν χορηγό και να την προωθούμε σε ένα breakfestival. Το γάλα και τα φουντούκια που λένε και οι διαφημίσεις;; έλεος! Εσείς κ. Ζουμπανέα βάζετε nutella στα πρωινά των πελατών σας;;
    Τέλος, μόλις τώρα συνειδητοποίησα ότι δυστυχώς ούτε και εγώ έχω καταφέρει να ανήκω στο 0,01% του πληθυσμού…μήπως λοιπόν ήταν λάθος που εξέφρασα την άποψή μου επί του θέματος; Πιπέρι…

    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Καλησπέρα σας! Νομίζω ότι αυτός ο «καυγάς» μόνο κακό κάνει στον κλάδο! Όσο για την υποκρισία του κ. Μανωραράκη , έχω να αναφέρω πως κατά καιρούς έχει «σπείρει αρκετές θύελλες» επιτιθέμενος αναίτια σε διάφορους συναδέλφους του… Τότε έρχεται η ώρα να «θερίσει» τους ανέμους που έχουν μαζευτεί απειλητικά γύρω του! Θα επανέλθω σύντομα & με στοιχεία! Καλό βράδυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Μανώλης Μανωλαράκης24 Δεκεμβρίου 2010 στις 11:22 π.μ.

    Ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις όλων.
    Και απαντώ προσπαθώντας να είμαι ευγενικός χωρίς ΟΥΣΤ και ύβρεις που φανερώνουν και το επίπεδο ΠΑΙΔΕΙΑΣ κάποιων συνομιλητών.
    1.Είμαι προθυμος ΝΑ ΔΕΧΤΩ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΕΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΩΝ "συναδελφων" ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΔΙΔΩ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΩ ΤΟ SITE www.diatrofi.gr ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΦΗΜΗΣΕΙΣ. Επικοινωνήστε μαζί μου μέσω email για να σας δώσω λογαριασμό τράπεζας (του υπεύθυνου τεχνικού της ιστοσελίδας για να τον πληρώνετε)
    2. Τα άρθρα που αναφέρονται στην ζάχαρη ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΕ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ, ΤΗΝ ΥΠΕΡΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΤΗΣ, ΤΙΣ Α Ρ Ν Η Τ Ι Κ Ε Σ Σ Υ Ν Ε Π Ε Ι Ε Σ ΤΗΣ ΥΠΕΡΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ, ΤΙΣ ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ.

    Επίσης περιμένω τις δημόσιες τοποθετήσεις των Μ. και άλλων ανωνύμων... ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ για τα θέματα που έχω κατα καιρούς αναδείξει..

    Καταλαβαίνω απο τα τελευταία σχόλια ποιοι και τι πραγματικά κρύβετε πίσω απο τους "ανώνυμους" σχολιαστές.

    Πετάτε λάσπη στον ανεμιστηρα.....

    Μανώλης Μανωλαράκης

    ΥΓ "...επιτιθέμενος αναίτια σε διάφορους συναδέλφους του… Τότε έρχεται η ώρα να «θερίσει» τους ανέμους που έχουν μαζευτεί απειλητικά γύρω του! Θα επανέλθω σύντομα & με στοιχεία! Καλό βράδυ!!!"
    Σε πήραμε χαμπάρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Αλλον ένα παράδειγμα blog με πρωτοστάτες κλασικούς κομπλεξικούς Έλληνες...Ενα blog της συμφοράς από κάποιον ψυχωτικό και την παρέα του που κρίνει με άπλετο κόμπλεξ όποιον τοποθετείται δημόσια και συνεργάζεται με κάποια εταιρεία...Ετσι είναι, αν δουλεύεις στο δημόσιο το παίζεις μάγκας με τα λεφτά του λαού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Δηλαδή μας ζητάτε κύριε Μανωλαράκη να χρηματοδοτήσουμε το σαιτ ή αλλιώς την εταιρεία που σας δίνει δουλειά; μάλλον δεν καταλαβαίνετε τι λέτε...


    Κύριε Μανωλαράκη δεν σας γνωρίζω προσωπικά. Για την ακρίβεια δεν σας έχω δει και ποτέ μου και άρα δεν έχω κάποιο προσωπικό πρόβλημα μαζί σας… αλλά ούτε και με ενδιαφέρει να μάθω τα θέματα που κατά καιρούς έχετε αναδείξει όπως εσείς λέτε.


    Οι σχολιασμοί στη συγκεκριμένη ανάρτηση έχουν να κάνουν με χρηματοδοτήσεις από εταιρείες τροφίμων σε συλλόγους, ομάδες ατόμων, επιχειρήσεις σχετιζόμενες με την διατροφή κλπ. που δε θα έπρεπε να συμβαίνουν. Αν στη πορεία της συζήτησης βρεθήκαμε άτομα να απαντάμε πάνω στα σχόλια που κάνατε εσείς, αυτό δε σημαίνει ότι ο απώτερος σκοπός μας σε αυτή τη συζήτηση είναι να πετάξουμε «λάσπη» σε εσάς ή την εταιρεία με την οποία συνεργάζεστε. Τη γνώμη μας παραθέτουμε και μάλιστα με επιχειρήματα. Αυτό είναι όλο.


    Όσον αφορά τον επόμενο σχολιαστή, άμα είναι ψυχωτικό το blog εσείς γιατί ασχολείστε; Πάντως αν συνεχίσετε να ασχολείστε, καλύτερο θα ήταν να παραθέτετε επιχειρήματα και να αποφεύγετε τους απλούς σχολιασμούς που δεν έχουν καμία βάση.


    Καλές γιορτές και σε εσάς,
    Φιλικά,
    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Προς κύριο Μανωλαράκη:

    Γιατί θα πρέπει να δώσουμε εισφορές για αν συντηρήσετε το site diatrofi.gr? Πρέπει σώνει και καλά να έχετε κέρδος?

    Θεμιτό και λογικό να έχετε κέρδος, αλλά μη μας λέτε ότι προωθείτε την επιστημονική αλήθειας, γιατί αυτό δεν ισχύει.

    Όσο για τα σχόλια κάποιου ότι μόνο τα σάιτ κλινικής διατροφής είναι έγκυρα, δεν νομίζω ότι και αυτά είναι αδέκαστα, ειδικά το clinicalnutrition.gr που προωθείται ως έγκυρο.

    Υπάρχουν και πολύ πιο αξιόλογα site.
    Όσο για τον συντάκτη του blog, ότι και εάν είναι, ότι και εάν κάνει, τουλάχιστον μας ανοίγει τα μάτια.

    Ένας απλός Συνάδελφος Διαιτολόγος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Μανώλης Μανωλαράκης25 Δεκεμβρίου 2010 στις 1:28 π.μ.

    Προς Μ και τελευταίο ανώνυμο σχολιαστή...
    Είμαι πολύ παλιός συνάδελφος και έχω ζήσει στην εποχή που η διαφήμιση στα περιοδικά απο τα ινστιτούτα και τις κάθε λογής παρόμοιου είδους επιχειρήσεις κατακλυζαν τα περιοδικά και τις τηλεοράσεις με διαφημίσεις. Ενας τρόπος να μπορέσουμε να προβάλουμε την εργασία μας αλλά και να δείξουμε την παρουσία μας ήταν το περιοδικό το οποίο με πολύ κόπο μαζεύει κάποιες διαφημίσεις και κυκλοφορεί. ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ομως ότι η διαφήμιση ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΣΥΣΤΑΣΗ ΑΓΟΡΑΣ.Πολλές φορές δε οι τοποθετήσεις μα ς μας έχουν στερήσει πολύτικες (για την επιβίωση) διαφημίσεις.
    Παρόμοια και το site το οποίο αναπαραγάγει άρθρα απο το περιοδικό.

    Μακάρι αγαπητοί φίλοι να υπήρχε κέρδος. Μακάρι. Βλέπετε ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΣΑ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Η ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΕΤΕ Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΟΥΣΊΑ ΜΑΣ ΣΕ ΜΜΕ. Μοναδική μας διέξοδος προβολης είναι αυτά τα 2.

    απόδειξη και το γεγονός ότι ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ μας είμαστε ΜΑΧΙΜΟΙ εργαζόμενοι διαιτολόγοι.
    Το αν προωθούμε την επιστημονική αλήθεια ή αν κάνουμε καλά την δουλειά μας ε αυτό είναι κάτι που επιτρέψτε μας να το υπερασπιστούμε. Δικαίωμά σας να ασκήσετε κριτική, δικαίωμά μας όμως να υπερασπιστούμε και αυτο που κάνουμε εργαζόμενοι με ανθρώπους.

    Και πάλι καλές γιορτές σε όλους..

    ΥΓ προς Θεού συνάδελφοι και φίλοι αναγνώστες... δεν είμαστε όλοι ίδιοι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. "Βλέπετε ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΣΑ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Η ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΕΤΕ Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΟΥΣΊΑ ΜΑΣ ΣΕ ΜΜΕ."
    Καλά σοβαρολογείς?
    Ο Ζουμπανέας έχει βγεί εκατοντάδες φορές στην τηλεόραση...Και καλά κάνει γιατί δεν έχει σημασία αν κάποιος βγαίνει στην τηλεόραση αλλά αν λέει σωστά πράγματα...και ο Ζουμπανέας λέει σωστά πράγματα, αλλά μην μας κοροιδεύεις ότι δεν έχετε βγει και στην τηλεόραση...απλά πολύ θα γουστάρατε να βγαίνετε πιο συχνά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Μανώλης Μανωλαράκης25 Δεκεμβρίου 2010 στις 9:49 μ.μ.

    μαλλον αφιερώνεις πολύ χρόνο να ασχολείσαι μόνο με εμας και αλλοιθωρίζεις ή δεν βλέπεις αλλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Εγώ έχω μια ερώτηση στον κ. Μανωλαράκη

    Παλιότερα είχατε εμφανιστεί στην εκπομπή "Αποδείξεις" του Ν. Ευαγγελάτου με την ιδιότητα του προέδρου του Συλλόγου Διαιτολόγων (τότε) και όχι ως επιχειρηματίας και ιδρυτής του "Διατροφή". Μαζί σας είχατε και 4 διαιτολόγους, 1 άντρα και 3 γυναίκες αν δεν κάνω λάθος.

    Μήπως θυμάστε πόσοι από τους 4 αυτούς διαιτολόγους ήταν μέλη του "Διατροφή";

    ΥΓ: Δεν είναι κακό να το κάνει κανείς για τα λεφτά. Καπιταλισμό έχουμε. Είναι ανήθικο να το κάνει για τα λεφτά και να δηλώνει ότι το κάνει για την "επιστημονική αλήθεια".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Επειδη έτυχε να δω τις συγκεκριμένς εκπομπές μαλλον καποιο λαθος γίνεται. Σε αυτές οι συγκεκριμένοι μαλλον κατηγορούσαν καποια σκουπιδια ψευτοαδυνατιστικα παρα τα προωθούσαν. Το τελευταίο επιχείρημα είναι μαλλον ακυρο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Μάλλον ανώνυμε δεν κατάλαβες την ερώτηση μου ή δε θες να καταλάβεις.

    Ο κύριος Μανωλαράκης εμφανίστηκε ως πρόεδρος του Συλλόγου Διαιτολόγων και όχι ως ιδρυτής του "Διατροφή". Και ρωτάω: πόσοι από τους 4 διαιτολόγους που είχε μαζί του τύχαινε να είναι και αυτοί/ές μέλη του "Διατροφή".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Θέμα: Ο «Εντιμότατος» κ. Μανωλαράκης

    Α ρε υποκριτή Μανωλαράκη! Για πόσο ακόμα θα δουλεύεις τους «αφελείς» που σε εμπιστεύονται;;;

    Αφού διάβασα με προσοχή τα γραφόμενα σου, σημειώνω τις χαρακτηριστικές «ατάκες» σου. Το λόγο θα τον ανακαλύψεις ακολούθως…

    «Πίστεψε με όμως ότι αυτή η συνδικαλιστική ιδιότητα μου έχει κοστίσει αρκετά σε χρήμα μιας και ΕΧΟΥΜΕ ΑΡΝΗΘΕΙ ΑΠΕΙΡΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ που δεν συμφωνούν με τα πιστεύω μας.» (σ.σ.: δε σε πιστεύω;;;)

    «Έχω αρνηθεί δελεαστικότατες προτάσεις συνεργασίας που θα μου έλυναν τα οικονομικά μου προβλήματα και έννοιες που έχω. Απλά έχω μάθει να κοιτάζω τον κόσμο στα μάτια». (σ.σ.: θα βάλω τα κλάματα…)

    «Με βάση τον κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης 1924/2006 και ειδικότερα το άρθρο 11 αναφέρει ότι απαγορεύεται σε επαγγελματίες υγείας να προβάλουν προϊόντα που φέρουν ισχυρισμούς υγείας. Με άλλα λόγια είναι παράνομο σε διαιτολόγους να κάνουν τηλεοπτικές διαφημίσεις ή οποιαδήποτε άλλη προβολή προϊόντων ή να προβάλουν ιδιότητες προϊόντων με τον οποιοδήποτε τρόπο.
    ΠΟΥΘΕΝΑ και ΠΟΤΕ δεν υπήρξε σύσταση για αγορά ή ΥΠΟΝΟΙΑ για πλεονέκτημα της κατανάλωσης ενός τροφίμου». (σ.σ.: είσαι σίγουρος;;;;)

    Δικά σου δεν είναι τα παραπάνω;;; Τότε εγώ για να σου αποδείξω πόσο υποκριτής και ψεύτης είσαι απλά αντιγράφω τη δήλωσή σου από τη μονογραφία «Εν Ελλάδι» της Creta Farm:

    «Η Creta Farm είναι μία σύγχρονη ελληνική βιομηχανία η οποία προωθεί παγκόσμια τα προϊόντα της τα οποία ικανοποιούν τις κοινοτικές οδηγίες. Έχει μάλιστα αντικαταστήσει τα ζωικά λιπαρά με αγνό παραδοσιακό ελαιόλαδο το οποίο εκτός από τα ωφέλιμα θρεπτικά συστατικά τα οποία έχει, αναβαθμίζει την ποιότητα και τη γεύση των προϊόντων της». Μανώλης Μανωλαράκης, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων – Τεχνολόγων Διατροφής, 3ο Breakfast Festival

    Ουδέν σχόλιο!!!!

    σ.σ.: Καληνύχτα Μανωλαράκη…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Αγαπητέ συνάδελφε η υποκρισία σε μερικούς δεν περισσεύει, αλλά έχει γίνει και σημαία. Δεν μπορεί ένας πρόεδρος να μιλάει γενικά και αόριστα, για άλλους συναδέλφους, δεν μπορεί να κινείται όταν τα βρίσκει δύσκολα απέναντι σε συναδέλφους του Χαροκοπείου, ότι πάλι μας επιτιθόνται οι ΠΕ και όταν τα βρίσκει άσχημα από συναδέλφους του ΑΤΕΙ να τα ρίχνει σε συμφέροντα εταιρικά και ασύμμετρες απειλές. Εδώ τα πράγματα είναι συγκεκριμένα, κάποιος χρησιμοποιεί τον σύλλογο, όχι για την προβολή του, που σε ένα βαθμό ας αποτελεί και την αμοιβή του για τον κόπο του, αλλά για την ανάπτυξη του franchise του. Η ενωτικότητα δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο του, μόνο ο κομπλεξισμός, η έλλειψη δεοντολογίας και η απέραντη του ανασφάλεια. Αυτό είναι το πρόβλημα των φανφαρισμών χωρίς ουσία.

    Πόσο απαράδεκτος μπορεί να είναι κανείς, όταν στο fb μιλάει αρνητικά για τα προιόντα της Creta farm θέλοντας να γίνει καλός σε ορισμένους συναδέλφους που τοποθετούνται αρνητικά γι' αυτά τα προιόντα, ενώ από την άλλη δηλώνει τα προηγούμενα, που μόλις διαβάσαμε.

    Το διαβάσαμε παραπάνω τον κο ΜΜ, να μιλάει για άλλους συναδέλφους χωρίς να τους ονοματίζει, κατηγορώντας τους. Και που το υπογράφει το ίδιο κάνει. Η προεδράρα οφείλει όταν βάζει τη σφραγιδούλα του παρακάτω, να μιλάει επώνυμα στις καταγγελίες του, αλλιώς να μην υπογράφει καλύτερα.

    Εδώ δεν πρέπει να είναι μια η καλήνύχτα συνάδελφε, αλλά πολλές για τον προαναφερόμενο κύριο ΜΜ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Θα συμφωνήσω με τα τα προαναφερθέντα σχόλια,

    Αλλά θα ήθελα να απαντήσω για τους συναδέλφους που είναι στην ομαδα του ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Κάποιοι εκεί γνωρίζουν τι παίζεται και κάποιοι δεν φαντάζονται. Απλά καλό είναι να έχουν υπόψη τους όλοι, ότι όταν βγει στη σέντρα ο κος ΜΑΝΩΛΑΡΑΚΗΣ θα τους πάρει όλους. Και εκείνη την ημέρα, τα ποντίκια που γνωρίζουν, θα την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια, οι άλλοι ωστόσο, θα αναρωτιούνται γιατί συνέβει σε αυτούς. Όσο πιο νωρίτερα δείτε το δούλεμα που πέφτει, τόσο καλύτερα για να προστατευθείτε...

    Καληνύχτα και από εμένα κε Πρόεδρε... ανευθυνό - υπεύθυνε και καρεκλοκένταυρε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Προσπάθησα να παρακολουθήσω την διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ επωνύμων και ανωνύμων τα τελευταία 20 λεπτά καθώς δεν την είχα αντιληφθεί νωρίτερα. Ειλικρινά αυτό το οποίο θα ήθελα να ρωτήσω και πραγματικά θεωρώ ότι είναι και το ουσιαστικό της ‘’συζήτησης’’ είναι το εξής. Αν όλοι (ή οι περισσότεροι) όσοι ασχολούμαστε με το χώρο της υγείας και της διατροφής κάναμε την δουλειά μας σωστά πραγματικά ανεπηρέαστοι από το κέρδος, τα συμφέροντα της σύγχρονης βιομηχανίας τροφίμων και τη στείρα γνώση των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, αυτό δεν θα έπρεπε να αντικατοπτρίζεται στην γενικότερη υγεία του ελληνικού πληθυσμού καθώς και του πληθυσμού των ανεπτυγμένων χωρών σήμερα. Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι οι δαπάνες των ασφαλιστικών ταμείων για υγειονομική περίθαλψη αυξάνονται κατά 15 έως 20% κάθε χρόνο, ενώ η φαρμακευτική δαπάνη αυξάνεται τα τρία τελευταία χρόνια από 20 έως 30% ετησίως προβληματίζομαι εντόνως για την αποτελεσματικότητα όλων μας. Πτυχιούχων και μη. Σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα το πόρισμα αυτής της συζήτησης να καταλήξει σε παρεμφερή πόρισμα με αυτά των εξεταστικών επιτροπών που πρόσφατα ολοκληρώθηκαν και απ ‘ότι φαίνεται θα έχουν και συνέχεια. Δηλαδή ότι κανείς δεν φταίει και, ότι κάποιος φταίει αλλά δεν ξέρουμε ποιος και στην τελική φταίει και ο κόσμος μαζί τα τρώγαμε. Νομίζω ότι όσοι αναλαμβάνουν την τεράστια ευθύνη της συμβουλευτικής για καλύτερη υγεία, η θεραπεία πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη τους τώρα ασπαζόμενοι τους αριθμούς και να πάψουν να απολογούνται και να δικαιολογούνται. Μπορεί να είναι ψυχροί αλλά αποτελούν και το μοναδικό δείκτη του έργου που παράγει ο κλάδος των επαγγελμάτων που σχετίζεται με την υγεία του ανθρώπου. Αν λοιπόν στην Ελλάδα γινόμαστε όλο και πιο άρρωστοι χρόνο με το χρόνο και καταναλώνουμε όλο και περισσότερα φάρμακα αντί να καταναλώνουμε ποιοτική τροφή δυστυχώς αποτυγχάνουμε όλοι. Άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο. Το τελικό αποτέλεσμα είναι το ίδιο και η ποιότητα καθώς και η ποσότητα του έργου που παράγεται δεν είναι αρκετές για να αντιστρέψουν την φθίνουσα πορείας της υγείας και της ευρωστίας των ελλήνων και όχι μόνο. Ας αφήσουμε τις ανούσιες διαμάχες πάνω από το ‘’κουφάρι’’ του πολίτη και να προσπαθήσουμε όλοι να κάνουμε την δουλειά μας καλύτερα. Αν με ρωτάτε προσωπικά για το ποιους έχω άχτι και θεωρώ ότι βλάπτουν σοβαρά την ανθρώπινη υγεία είναι πάρα πολύ και πάρα πολλά. Ξέρω όμως ότι τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει αν εμείς που έχουμε αναλάβει αυτό το ιερό έργο δεν αλλάξουμε πρώτοι. Εάν η αρρώστια και ο θάνατος δεν πιάσει κορυφή και η ευρωστία πάτο. Δυστυχώς οι περισσότερες αλλαγές προς το καλύτερο η το χειρότερο γίνονται υπό ακραίες συνθήκες. Το ότι ζούμε μέχρι τα 75-80 παρακαλώ να μην συσχετιστεί με το μικρότερο μέσο όρο των προγόνων μας διότι αποδεδειγμένα δεν είναι εύστοχο μέτρο σύγκρισης και ανάδειξης της εξέλιξης των επαγγελμάτων υγείας σήμερα. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας και ελπίζω ότι όλοι κάθε ημέρα που περνάει θα γινόμαστε καλύτεροι. Μου είναι πολύ εύκολο και έμφυτο να κατηγορήσω και να δείξω εταιρίες ανθρώπους και συμφέροντα. Κατά καιρούς το έχω κάνει μέσα από αυτό το blog. Αλλά στο τέλος το αποτέλεσμα μετράει κύριοι και την παρούσα η προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν τα πάμε καθόλου καλά. Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. εγώ ένα ξέρω πως στην ελλάδα για να επιβιώσεις πρέπει να είσαι λίγο λογιστής, λίγο γιατρός, λίγο μάστορας, λίγο παιδαγωγός, λίγο διατροφολόγος... λίγο απ' όλα βρε παιδί μου να μη σε πιάνουν κώτσο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Η αλήθεια είναι ότι κανένας από τους παραπάνω (προφανώς διαιτολόγοι) δεν βγήκε να πεί λέξη στη χτεσινή Γενική Συνέλευση.... αντίθετα καποιοι που τοποθετήθηκαν μάλλον το έκαναν γιατί δεν μπήκαν σε μια επιτροπη και δεν φάνηκε το εγώ τους....

    Κάπου βρωμάει το πράγμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Μέλος του Συλλόγου δούλευε κοντά 7 χρόνια χωρίς πτυχίο κ μετά κ πτυχίο πήρε κ άδειες έβγαλε κ έγινε κ μέλος...Τελικά όλα γίνονται. Και όλα καλύπτονται........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Παιδιά ειλικρινά τώρα μακριά από εταιρίες.Ξερουμε το γίνεται.Μακρια από τους συλλόγους.Να είμαστε σωστοί στη δουλειά μας,σωστοί όμως.Μακρια από τον σύλλογο.Όχι μόνο βρωμάει εκεί γίνεται της.. Όσοι τα γνωρίζουν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή