12/15/2010

ΚΡΙΤΙΚΗ: Knorr Κοτόσουπα Αυγολέμονο.... Με τίποτα.

ΤΑ ΣΥΝ
* Εύκολη παρασκευή
ΤΑ ΠΛΗΝ:
*Περιέχει υδρογονωμένα λιπαρά
*Περιέχει πολλά πρόσθετα

Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ: Άλλη μία σούπα της Knorr που προσφέρει κυρίως αλάτι και διάφορα πρόσθετα. Αυτά τα μεγαλύτερα φακελάκια που φτιάχνουν και μεγαλύτερες ποσότητες σούπας πλασάρουν και υποτίθεται πιο παραδοσιακές συνταγές. Ωστόσο αυτή η σούπα απέχει πολύ από αυτό που λέμε κοτόπουλο αυγολέμονο. Αρχικά να πούμε ότι περιέχει υδρογονωμένα λιπαρά, ενισχυτικά γεύσης γεμάτα νάτριο, και φυσικά όλα τα συστατικά σε σκόνη: σκόνη αυγού, σκόνη κοτόπουλου, σκόνη λεμονιού, σκόνη κρεμμυδιού. Επιπλέον περιέχει και ΒΗΑ, ουσία που χρησιμοποιείται σε τρόφιμα που περιέχουν λίπος για να μην χαλάσουν, η ουσία αυτή όμως έχει διαπιστωθεί ότι μπορεί να προκαλέσει καρκίνο σε πειραματόζωα και το Τμήμα Υγείας και Ανθρώπινων Υπηρεσιών των ΗΠΑ αναφέρει ότι το ΒΗΑ: "αναμένεται να είναι καρκινογόνο για τον άνθρωπο. Περιέχει λίγες θερμίδες και αυτό γιατί στην ουσία είναι λίγο ρυζάκι με ζωμό και τίποτα άλλο. ΤΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΗΡΕ;...
Δεν έχει κάτι να ιδιαίτερο να προσφέρει μόνο κάποιους υδατάνθρακες λόγω τoυ ρυζιού που περιέχει ενώ έχει αρκετά κακά: αλάτι, υδρογονωμένο λίπος, ΒΗΑ. Μην περιμένεις να λάβεις κάποια πρωτεΐνη από τη λιγοστή σκόνη κοτόπουλου, περιέχει μόνο 1,4 γρ. ανά φλιτζάνι. Απόφυγε τη. Αν θες κάτι παρόμοιο βράσε λίγο ρύζι η φιδέ και πρόσθεσε ψημένα η βρασμένα κομμάτια κοτόπουλου.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΑΝΑ ΦΛΙΤΖΑΝΙ (240 ml): Θερμίδες: 55, Υδατάνθρακες: 6,9 γρ., Πρωτεΐνη: 1,4 γρ., Λιπαρά: 1,6 γρ.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Συστατικά: 1/10
Λιπαρά: 9/10
Θερμίδες: 9/10
Φυτικές Ίνες: - *
Αποτελεσματικότητα/Χρησιμότητα: 2/10
ΣΥΝΟΛΟ: 5,2/10


* Δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με την περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, ωστόσο σύμφωνα με τα συστατικά το προϊόν αυτό δεν φαίνεται να έχει σημαντική ποσότητα φυτικών ινών και αυτό θα χαμήλωνε τη τελική βαθμολογία.

11 σχόλια:

  1. ποιοι είναι οι συγγραφείς αυτού του ιστολογίου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φιλε ανωνυμε προφανως ο διαιτολογος-συγγραφεας θελει να διατηρησει την ανωνυμια του για ευνοητους λογους.Οποτε δεν καταλαβαινω το λογο για τον οποιο ρωτας και ξαναρωτας απο τη στιγμη που με οση νοημοσυνη και αν διαθετεις(πολλη ή λιγη δε γνωριζω)ξερεις εκ των προτερων οτι απαντηση δε θα παρεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διαθέτω πολύ λίγη νοημοσύνη και για αυτό θέλω να μου εξηγήσεις εσύ αυτούς τους ευνόητους λόγους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το οτι έχεις μικρή νοημοσύνη είναι προφανές από τον (χαζό) τρόπο που προσπαθείς να αποδομήσεις ένα blog. Προφανώς δεν το κατέχεις το "ιντερνέτ".
    Αν θές, σου δίνω εγώ μια συμβουλή:
    Ο τρόπος για να αποδομήσεις ένα blog είναι να φτιάξεις κι εσύ ένα blog στο οποίο θα σχολιάζεις τα άρθρα που εμφανίζονται εδώ. Κι αντί έρχεσαι εδώ για να γράφεις και να ζητάς τα στοιχεία του ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΥ, δώσε μας το URL του blog σου να διαβάσουμε τις απόψεις σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ναι είμαι πολύ χαζός και δεν κατέχω και πολλά πράγματα, είναι αλήθεια.

    Δεν σκοπεύω να ασχολήθώ τόσο πολύ με ένα υπέροχο και τόσο δημοφιλές ιστολόγιο όπως αυτό εδώ του φίλου διαιτολόγου ώστε να φτάσω στο σημείο να φτιάξω ένα άλλο για να το αποδομήσω όπως λες. Δεν θέλω να το αποδομήσω. Ένα πράγμα θέλω να μάθω.

    Βέβαια ο καθένας μπορεί να κάνει σχόλια και να λέει την άποψη του στο παρόν ιστολόγιο και πέρα από τα θετικά σχόλια των αναγνωστών θα υπάρχουν και αρνητικά.

    Τα θετικά σχόλια είναι παντα ευπρόσδεκτα, τα αρνητικά όχι...είναι τόσο απλά τα πράγματα.

    Φάνηκε και από την πρώτη απάντηση του διαιτολόγου τιμωρού στο πρώτο μου σχόλιο.

    Δεν θα ξαναγράψω σχόλιο σε αυτό το ιστολόγιο, εξάλλου είμαι πολύ χαζός για να σκεφτώ κάτι καινούργιο που να φαίνεται εξίσου γελοίο με τα προηγούμενα σχόλια μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γειά σας. το blog στα περισοτερα σημεία του και απόψεις με βρίσκει συμφωνο. Και αυτο το αρθρο επισης. μια διευκρινηση: τα τροφιμα σε μορφη σκόνης δεν ειναι οτι χειροτερο. (πχ η τοματα σε σκονη είναι πάντα αριστης ποιοτητας, γιατι αν δεν ειναι δυνατον τεχνικα να παραχθει, αν εχει εστω και λιγη μουχλα στην πρωτη υλη. αντιθετα το αποφλιομένο τοματάκι, μπορεί να περιεχει και ψιλοαρπαγένο χυμό τοματας , με δεικτη howard 100+++ !!!!!!!). κατι ακόμα: ο παραδοσιακός τραχανας ειναι μια σουπα σε αποξηραμένη μορφή, και μάλιστα σε απαραδεκτες συνθήκες. τι γνωμη εχετε γι αυτό το τροφιμο? και για να μην παρεξηγηθώ: θεωρώ τα προιοντα αλλα και το μαρκετινγκ της knorr απαραδεκτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σύμφωνα με όσα γράφονται σε αυτό το blog ό,τι φαγώσιμο υπάρχει στα σουπερμαρκετ είναι απαγορευμένο γιατί πάντα κάτι αρνητικό θα υπάρχει σύμφωνα με τον διαιτολόγο που είναι ανώνυμος. Και που το ξέρω εγώ ότι πίσω κρύβεται άλλη εταιρεία φορώντας το προσωπείο του διαιτολόγου κσι προσπαθεί να σνομπάρει συναγωνιζόμενη άλλη εταιρεία???? ¨Ολο η παπαδοπούλου και η νουνού είναι οι εταιρείες με τα "κακά'' ανθυγιεινά προϊόντα.
    Και για λίγο χιούμορ όποιος έχει την αίσθηση φυσικά, επιτρέπεται μόνο ο αέρας ο κοπανιστός και τα σαλιγκάρια από τα χωράφια. Θα μένουμε βέβαια νηστικοί μέχρι να βρέξει για να βγουνε τσάρκα και στο τέλος θα είναι ακατάλληλα προς βρώση γιατί ταίστηκαν με αλεύρι παπαδοπούλου...χαχαχχχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω οτι ο διαιτολογος κάνει κριτικη σε γνωστά προιοντα, και να πω την αληθεια δεν εχω δει να λεει κατι λαθος στις κριτικες του. Ποιες ειναι οι υποτιθεμενες συναγωνιζομενες εταιρειες φιλε ανωνυμε; Γιατι εγω βλεπω να κανει κριτικη σε πολλες εταιρειες. Και γιατι μας ειναι τοσο δυσκολο να δεχτουμε οτι τα επεξεργασμενα φαγωσιμα που πουλάνε στα σουπερ μαρκετ δεν ειναι τοσο καλα;

      Διαγραφή
  8. Ξέρεις, τα σουπερμάρκετ τη σήμερον ημέρα διαθέτουν και μανάβικο και ιχθυοπωλείο και χασάπικο και ρυζι και όσπρια και γενικοτερα ΜΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΕΣ ΤΡΟΦΕΣ.

    Ξεκινα απο κει.
    Ναι, κι εμένα με πλήρωσε ο Μιμίκος για να γράψω οτι αν θες κοτόσουπα πάρε ένα ρημάδι κοτόπουλο, βραστο, ρίξε και μερικα μυρωδικα και καρότα απ τη λαική και φάτο.
    (προφανώς με πληρώνουν και οι λαϊκατζήδες)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτή η συγκεκριμένη σούπα είναι τόσο οξυνη που σου λιώνει το στομάχι... Είμαι 25 χρόνων χώρις κανένα απολύτως πρόβλημα με το στομάχι, την έφαγα και κόντεψα να πεθάνω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή