1/27/2011

ΚΡΙΤΙΚΗ: Κρι Κρι Γιαούρτι. Ελληνικό και φθηνότερο.

Αναγνώστης μας ζήτησε να αξιολογήσουμε τα γιαούρτια Kρι Kρι. Κοιτάξαμε το στραγγιστό σκέτο γιαούρτι με 2% λιπαρά. Δεν διαφέρει διατροφικά από το αντίστοιχο γιαούρτι της ΦΑΓΕ το Total, έχουν τις ίδιες θερμίδες, λιπαρά κτλ. Αυτό που διέφερε ήταν ότι το Kρι Kρι περιείχε πρωτεΐνη γάλακτος αλλά δεν περιείχε συμπυκνωμένο γάλα όπως το Total. Επιπλέον όπως αναφέρει η συσκευασία παράγεται μόνο από Ελληνικό γάλα σε αντίθεση με το Total που παράγεται από γάλατα από διάφορες χώρες της Ευρώπης εκτός της Ελλάδας. Τέλος παρατηρήσαμε ότι είναι και φθηνότερο από το Total της ΦΑΓΕ. Γιατί; Δεν ξέρουμε. Αν κάποιος το γνωρίζει να μας το πει και μας. Διατροφικά είναι απλά ενα στραγγιστό γιαούρτι όπως όλα τα άλλα, λίγα συστατικά, πιο πλούσιο σε υφή από το κανονικό γιαούρτι. Θα πρέπει να πούμε ότι...
τα στραγγιστά γιαούρτια έχουν περισσότερη πρωτεΐνη από τα κανονικά (παραδοσιακά) γιαούρτια αλλά λιγότερο ασβέστιο.
Βρήκαμε και το άλλο προϊόν της εταιρίας Kρι Kρι το στραγγιστό 2% με γλυκό του κουταλιού, που βασικά αποτελείται από το ίδιο απλό στραγγιστό γιαούρτι με ενα επιπλέον δοχείο που περιέχει μικρή ποσότητα γλυκό του κουταλιού. Το γλυκό κουταλιού όπως είναι αναμενόμενο αποτελείται κυρίως από ζάχαρη. Καλύτερη επιλογή είναι να αγοράσεις το απλό γιαούρτι και να προσθέσεις δικά σου φρούτα.

9 σχόλια:

  1. Ευχαριστούμε διαιτολόγε.
    Τι είναι η πρωτεϊνη γάλακτος και τι το συμπυκνωμένο γάλα? Δυστυχώς δεν έχω τις γνώσεις σου. Τι είναι καλύτερο από τα δύο?

    Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

    Και οφείλω να ομολογήσω, ότι και στα παγωτά ακόμα το καλοκαίρι, όταν τρως το ΚΡΙ ΚΡΙ, καταλαβαίνεις γεύση παγωτού. Όταν τρως όλα τα άλλα, καταλαβαίνεις γεύση τούρτας..
    (χωρίς φυσικά να θέλω να θίξω τα άλλα..).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διαιτολόγε έχεις την καλοσύνη να μας πεις, πόση ώρα πριν, και πόση ώρα μετά το κάθε γεύμα δεν είναι καλό να πίνουμε νερό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συνήθως δεν κάνουμε κριτική σε βασικά φρέσκα προϊόντα, που δεν έχουν κάποια πρόσθετα υλικά η που δεν κάνουν κάποιους ισχυρισμούς εκτός αν μας ζητηθεί, όπως και στη συγκεκριμένη περίπτωση. Όμως δεν δίνουμε βαθμολογία σε τέτοια προϊόντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. το κακο ειναι οτι εχουμε κατακλυστει απο τα παγωτα γνωστων πολυεθνικων και τα κρι κρι ειναι δυσευρετα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πρεπει να ομολογησω πως το συγκεκριμενο δεν το εχω δοκιμασει. Αλλα οποτε αγοραζω γιαουρτι κανω αναζητηση ταμπελακι ταμπελακι γιατι στα ψιλα γραμματα ξεχωριζεις το γιαουρτι απο το επιδορπιο γιαουρτιου και ειναι αρκετα εκνευριστικο. Προσφατα δοκιμασα ενα γιαουρτι "Ροδοπη Γιαουρτι στραγγιστο 2%" και μου φανηκε αρκετα καλο στην υφη και στη γευση. Θα μπορουσατε ομως να κανετε μια κριτικη πανω σε αυτο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Διαιτολόγε θα μπορούσες να κάνεις κριτική, στο νέο διπλοστραγγιστό γιαούρτι ΜΙΚΡΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΦΑΡΜΕΣ?
    Το αγόρασα χθες, γράφει ότι είναι από 100% ελληνικό γάλα, και τα στοιχεία του είναι:
    Ανά 100 γρ.
    Ενέργεια: 74 θερμίδες.
    Πρωτείνες: 9,6 γρ.
    Υδατάνθρακες 3,8 γρ.
    Λιπαρά 2 γρ.

    Περιέχει: Φρέσκο αποβουτυρωμένο γάλα αγελάδος, ανθόγαλα, καλλιεργεια γιαούρτης.

    Θα θελα να μας πεις αν είναι μια καλή επιλογή για εμάς, και τι ακριβώς μας προσφέρει το διπλοστραγγιστό που λέει, είναι απλά θέμα γεύσης, ή προσφέρει και κάτι άλλο?

    Ευχαριστώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ξέχασα να γράψω πως τα στοιχεία που έγραψα, αφορούν το light γιαούρτι, με 2% λιπαρά, το πλήρες δεν ξέρω τι διατροφικές πληροφορίες έχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Διαιτολόγε μήπως θα μπορούσες να κάνεις κριτική στο γιαούρτι ΜΙΚΡΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΦΑΡΜΕΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή