20/2/11

Ο ψευδάργυρος τελικά μπορεί να ελαττώσει τη διάρκεια του κρυολογήματος;

Ίσως. Αυτό τουλάχιστον φαίνεται από ανασκόπηση ερευνών που δημοσιεύτηκε στο Cochrane Library. Σύμφωνα λοιπόν με την ανασκόποηση, άτομα που πήραν σιρόπι, η καραμέλες η συμπληρώματα ψευδάργυρου σε μια μέρα από τη στιγμή που εμφανίστηκε το κρυολόγημα μείωσαν τη διάρκεια αλλά και τα συμπτώματα. Επιπλέον τα παιδιά που λάμβαναν το ψευδάργυρο πήραν λιγότερη αντιβίωση. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να κάνουν γενικές συστάσεις γιατί δεν γνωρίζουν ποια είναι η ιδανική δόση αλλά και η διάρκεια θεραπείας. Από την άλλη πριν 4 χρόνια μια άλλη ανασκόπηση δεν βρήκε κάποιο αποτέλεσμα με τη χρήση ψευδαργύρου για την αντιμετώπιση του κρυολογήματος. Επιπλέον θα πρέπει να σημειωθεί ότι η χρόνια υψηλή λήψη ψευδαργύρου μπορεί να έχει και το αντίθετο αποτέλεσμα: να ρίξει το ανοσοποιητικό σύστημα. Πάντως η... έλλειψη ψευδαργύρου ειναι σπάνια σε ανεπτυγμένες χώρες, μιας και ο ψευδάργυρος υπάρχει σε πολλά τρόφιμα με καλύτερες πηγές το μοσχάρι,κοτόπουλο, χοιρινό, όσπρια, ξηροί καρποί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου