3/13/2011

Αυτοί που χάνουν βάρος για πάντα. Πως το κάνουν;

Σε αυτό το ερωτήμα έχουν βάλει σκοπό να απαντήσουν ερευνητές του Πανεπιστημίου Brown και του Πανεπιστημίου του Κολοράντο, οι οποίοι δημιούργησαν το 1994 ένα Εθνικό Μητρώο Ελέγχου Βάρους (The National Weight Control Registry). Συγκεντρώνοντας πληροφορίες από 6000 άτομα τα οποία έχουν χάσει τουλάχιστον 14 κιλά διαπίστωσαν ότι υπήρχαν κάποια κοινά χαρακτηριστικά των ανθρώπων που είχαν επιτυχία στην απώλεια βάρους αλλά και στη συντήρηση της απώλειας. Τα περισσότερα είναι αυτονόητα και ίσως μερικά να μην ισχύουν για όλους, αλλά αξίζει να τους ρίξεις μια ματιά.
Αυτά είναι:
1. Σωματική Άσκηση. Πάνω από το 50% των συμμετεχόντων καίνε 2000 θερμίδες μέσω άσκησης την εβδομάδα, που αντιστοιχεί σε 200 λεπτά μέτριας άσκησης την εβδομάδα.
2. Περιορίζουν την τηλεόραση. Το 63% των συμμετεχόντων αναφέρει ότι παρακολουθεί τηλεόραση λιγότερο από 10 ώρες την εβδομάδα.
3. Περιορίζουν τις θερμίδες που καταναλώνουν. Ο μέσος όρος θερμίδων που λάμβαναν ήταν 1380 θερμίδες.
4. Συνέπεια. Οι συμμετέχοντες... έχουν την τάση να καταναλώνουν τις ίδιες τροφές και δεν τρώνε άλλες-διαφορετικές τροφές (με περισσότερες θερμίδες) κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου.
5. Τρώνε πρωινό. Περισσότερο από το 78% των συμμετεχόντων αναφέρουν ότι τρώνε πρωινό κάθε μέρα.
6. Αυτοσυγκράτηση. Οι συμμετέχοντες αναφέρουν ότι έτρωγαν σπάνια για συναισθηματικούς λόγους η για άλλους λόγους χωρίς να πεινάνε.
7. Αυτοέλεγχο. Περισσότερο από το 50% των συμμετεχόντων αναφέρουν ότι ζυγίζονται τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα και σημειώνουν τι τρώνε.

1 σχόλιο:

  1. "Περιορίζουν την τηλεόραση;" Ε, το παρατράβηξαν! Και πώς θα γίνουμε ηλίθιοι τότε;

    Άσε που αν την κλείνω, μπορεί να κάνω και καμιά ώρα περπάτημα, να χάνω θερμίδες και να βελτιωθεί και η κατάσταση της καρδιάς μου... Δεν το θέλουμε αυτό, το θέλουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή