3/10/2011

ΚΡΙΤΙΚΗ: Hemo Ρόφημα Στιγμής, μια πολυβιταμίνη με ζάχαρη.

Το ρόφημα στιγμής με κακάο και 11 βιταμίνες και 5 μέταλλα μπορεί να φαίνεται σαν μια καλή ιδέα, αλλά είναι τελικά; Το συγκεκριμένο ρόφημα έχει σαν πρώτο και κύριο συστατικό τη ζάχαρη. Το 74% των θερμίδων προέρχεται από τη ζάχαρη. Η συνιστώμενη μερίδα ειναι 15 γρ. και αυτό προσθέτει σχεδόν 60 θερμίδες στο ποτήρι γάλα που θα πιεις η που θα δώσεις στο παιδί σου να πιει, που είναι το αντίστοιχο με το να προσθέσεις 2 κουταλιές γλυκού ζάχαρη στο γάλα σου. Μπορεί να σκεφτείς ότι έχει όμως βιταμίνες και μέταλλα, αλλά και αυτό δεν είναι ιδιαίτερα χρήσιμο. Πρώτον τα περισσότερα δημητριακά αλλά και μπάρες δημητριακών και πολλά άλλα τρόφιμα ειναι ήδη εμπλουτισμένα, και δεύτερον δεν περιέχει και πολύ μεγάλες ποσότητες από τα περισσότερα από αυτά οπότε δεν κάνεις και κάτι. Αν δεν σου αρέσει το γάλα (η δεν αρέσει στο παιδί σου) υπάρχουν και άλλες επιλογές από το να βάζεις ζάχαρη στο γάλα... για να μπορέσεις να το πιεις. Όπως έχουμε αναφέρει και παλιότερα δεν ειναι απαραίτητο να πίνει κανείς γάλα, υπάρχουν άλλα γαλακτοκομικά όπως γιαούρτι και τυρί, αλλά αν θες σώνει και καλά να πιεις γάλα, δοκίμασε να προσθέσεις μια κουταλιά γλυκού σκέτο κακάο που έχει ελάχιστες θερμίδες.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΑΝΑ 15 γρ (περίπου 1 κουταλιά σούπας): Θερμίδες: 56, Υδατάνθρακες: 12 γρ., Πρωτεΐνη: 0,5 γρ., Λιπαρά: 0,48 γρ.

10 σχόλια:

  1. Για τις σοκολάτες με επιπλέον γάλα (τύπου kinder) τί γνώμη έχετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Tα Kinder περιέχουν μικρή ποσότητα γάλακτος. Πήγαινε εδώ για να δεις κριτική του Kinder Γαλακτοφέτες
    http://natofao.blogspot.com/2010/07/kinder.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ σωστά όσα γράφετε!
    Και είχα αυτή τη διαφωνία με καποιον προχθές..εγώ λέω αν είναι να πιει γάλα με κακάο ή ζάχαρη, καλύτερα να μην πιει καθόλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διόρθωση αν είναι να πιεί γάλα με κακάο κ ζάχαρη καλύτερα να φαει το κακάο και να παρατήσει το γαλα και τη ζαχαρη

      Διαγραφή
  4. από την μια θέλουν ντε και καλά να πίνουμε γάλα από την άλλη σου λέει βάλε και ζάχαρη να το πιεις πιο ευχάριστα...και κερατάδες και δαρμένοι δηλαδή
    α...και μερικά ευρώ φτωχότεροι

    δεν είναι και τόσο απαραίτητο το γάλα, υπάρχουν κι άλλα τυροκομικά όσο για το ασβέστιο που το'χουν κάνει μπαϊράκι...ουδέν σχόλιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μήπως είναι εύκολο να κάνετε ένα σχόλιο εδώ για την οβομαλτίνη? Η είναι το ίδιο πράγμα?...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. το hemo περιέχει βύνη και εκεί βρίσκονται οι καλές θρεπτικές ιδιότητες του

    η οβομαλτίνη περιέχει εξίσου βύνη (malt)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στον πολύ κόσμο δε χρειάζεται, αλλά όσοι γυμνάζονται και παίρνουν εξτρα 50γρ πρωτείνης τη μέρα από whey ή micellar casein, θα το χρειαστούν. Ιδίως αν παίρνουν micellar casein λόγω της εξτρά Methionine που περιέχει. Ακόμα και αν συμπληρώνουν με μια πολυβιταμίνη 100%, πχ Lamberts ή Bayer (οι μόνες που έχω δει χωρίς παλαβές υπερδοσολογίες) θα ωφεληθούν από αυτά που προσθέτει το Hemo, ιδίως στα μέταλλα καιστα σχετικά με τον κύκλο της Methionine. Οι καλύτερες πρωτείνες δεν έχουν παρά ίχνη βιταμινών και μετάλλων, εντελώς ασήμαντα σε ποσότητες, εκτός από ασβέστιο που οι καλύτερες ούτε από αυτό έχουν αρκετό. Το Hemo θα φέρει το σέικ της πρωτείνης πιο κοντά στη φυσική σύσταση του γάλακτος από πλευράς βιταμινών και ιχνοστοιχείων (σε συνδυασμό με πολυβιταμίνη 100% πάντα). Πολύς κόσμος παίρνει πρωτείνη χωρίς να γνωρίζει πόσο μπορεί να επιβαρύνει ο διπλασιασμός της πρωτείνης στη διατροφή χωρίς τα αντίστοιχα μέταλλα και τις αντίστοιχες βιταμίνες. Η επιπλέον "καθαρή" πρωτείνη μπορεί να γίνει εξαιρετικά επικίνδυνη για την υγεία σε βάρθος χρόνου (πχ 1 ή 2 ετών) αν δεν εξισορροπηθεί. Με 1 κουταλιά Hemo στο σέικ δεν προστίθεται τίποτε που θα έκανε κακό αλλά προστίθενται πολύ χρήσιμα πράγματα που δε χωράνε στην πολυβιταμίνη λόγω όγκου. Το κύριο είναι το μαγνήσιο, και το ασβέστιο που πάντα λείπει στις πολυβιταμίνες 1 χαπιού. Αυτό που προσθέτει από πλευράς βιταμινών Β σχετικών με την πρωτείνη είναι πολύ χρήσιμο. Όσοι παίρνουν καθαρή πρωτείνη να θυμούνται ότι τις βιταμίνες τις συμπληρώνουμε επειδή φορτώνουμε το οργανισμό και το μεταβολισμό με επιπλέον πρωτείνη και συντήρηση, και όχι για τη γενική υγεία όπως ο πολύς κόσμος. Ούτε ένας στους 20 δε θα κάλυπτε τις βιταμίνες και τα μέταλλα που απαιτούνται όταν παίρνει καθαρή πρωτείνη χωρίς συμπληρώματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. σωστό, αλλά αν πάει για καμάκι στο γυμναστήριο ούτε θα ιδρώνει, ούτε θα τρέχει, ούτε θα ζορίζει σε τίποτε το σύστημα του. τις ίδιες ανάγκες με ένα λογιστή θα έχει, άρα χαράμι ο μπόλικος σίδηρος του hemo, ϊσως και ζημιά για την υγεία. αλλά τι λέω! αφού θα τα παρατήσει σε λίγους μήνες, δεν έχει ανάγκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή