4/14/2011

Πρόστιμα σε 69 επιχειρησεις από τον ΕΦΕΤ.

Συνεχίζονται εντατικά οι έλεγχοι που διενεργεί ο Ε.Φ.Ε.Τ. σε επιχειρήσεις τροφίμων, τόσο σε προληπτικό επίπεδο όσο και μετά από καταγγελίες καταναλωτών. Στο πλαίσιο αυτών των ελέγχων, διαπιστώθηκε ότι μια σειρά από επιχειρήσεις τροφίμων κατείχαν τρόφιμα μη κανονικά, νοθευμένα, μη ασφαλή και ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση ή μη συμμορφούμενα στις προδιαγραφές καταλληλότητας και κανονικότητας. Επίσης, σε κάποιες από αυτές, παρατηρήθηκαν αποκλίσεις από τις υγειονομικές διατάξεις. ΟΛΗ Η ΛΙΣΤΑ
1. Πρόστιμο € 5.000 στο πλοίο ΛΑΤΟ της Ανώνυμης Ναυτιλιακής Εταιρείας Κρήτης Α.Ε. με διακριτικό τίτλο ΑΝΕΚ LINES Α.Ε. που εδρεύει στην Λεωφ. Καραμανλή στα Χανιά, διότι διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις :
- ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής χώρων και εξοπλισμού
- έντομα στους χώρους των μαγειρείων
2. Πρόστιμο € 4.000 στο εστιατόριο - ψητοπωλείο - ψαροταβέρνα - καφέ μπαρ ΛΥΧΝΟΣ με την επωνυμία ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ που εδρεύει στον Λύχνο στην Πάργα, διότι διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις :
- σοβαρές αποκλίσεις των όρων αδειοδότησης
- έλλειψη αποθήκης αντίστοιχης με την έκταση του καταστήματος
- ανεπαρκής εφαρμογή συστημάτων αυτοελέγχου
- ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής χώρων και εξοπλισμού
3. Πρόστιμο € 4.000 στην καφετέρια - πιτσαρία - ψητοπωλείο - ψαροταβέρνα με διακριτικό τίτλο BALTHAZAR του ΣΠΑΝΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ που εδρεύει στην Ρήγα Φεραίου 5 στην Πάργα, διότι διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις :
- ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής χώρων και εξοπλισμού
- έλλειψη διαμορφωμένου χώρου για αποθήκη
- το κατάστημα ήταν ανοικτό με αποτέλεσμα την είσοδο κονιορτού και εντόμων εντός του παρασκευαστηρίου
- ανεπαρκής εφαρμογή συστημάτων αυτοελέγχου
4. Πρόστιμο € 4.000 στην υπεραγορά τροφίμων ΥΠΕΡ ΔΗΜΗΤΡΑ με την επωνυμία ΓΑΛΑΞΙΑΣ Α.Ε. που εδρεύει στο 1ο χλμ της Ε.Ο. Κέρκυρας - Λευκίμμης στην Κέρκυρα, διότι διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις :
- ανεπαρκής εφαρμογή συστημάτων αυτοελέγχου
- ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής χώρων και εξοπλισμού
- μη κατάλληλα διαμορφωμένος χώρος αποδυτηρίων του προσωπικού
5. Πρόστιμο € 4.000 στην αποθήκη τροφίμων χονδρικού εμπορίου με την επωνυμία ΕΔΕΣΜΑ Α.Ε.Β.Ε. που εδρεύει στη Νεοκαισάρεια στα Ιωάννινα, διότι διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις :
- έλλειψη άδειας ίδρυσης και λειτουργίας
- ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής χώρων και εξοπλισμού
- έλλειψη φακέλων για τα προγράμματα καθαρισμού - απολύμανσης του χώρου
- έλλειψη βεβαιώσεων εκπαίδευσης του προσωπικού
6. Πρόστιμο € 6.000 στο εστιατόριο VILLA ROSSA με την επωνυμία ΝΤΟΚΟΣ ΑΦΟΙ ΤΟΥΣΗ Ο.Ε. που εδρεύει στον Άγιο Αθανάσιο στην Πάργα, διότι διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις :
- κατοχή μη ασφαλών και ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων (220 κιλά ελαιολάδου χύδην, σε περιέκτη οξειδωμένο και ακάθαρτο, χωρίς ερμητικό κλείσιμο, το οποίο κατασχέθηκε)
- μη εφαρμογή συστήματος αυτοελέγχου
7. Πρόστιμο € 2.000 στο εστιατόριο GOODY 'S με την επωνυμία Κ. ΓΚΟΥΜΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. που εδρεύει στην Αγίων Αποστόλων 147 στην Ηγουμενίτσα, διότι διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις :
- μη τήρηση των όρων αδειοδότησης
- ουσιώδεις αποκλίσεις από τις διατάξεις της νομοθεσίας στην υποδομή της επιχείρησης
8. Πρόστιμο € 6.000 στην υπεραγορά τροφίμων με την επωνυμία ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. και διακριτικό τίτλο CARREFOUR ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. που εδρεύει στην Κανάρη 9 στην Αθήνα, διότι στο πλαίσιο του ελέγχου που διενεργήθηκε στο υποκατάστημα της επιχείρησης που βρίσκεται στην Ε.Ο. Κέρκυρας - Παλαιοκαστρίτσας διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις :
- αποκλίσεις των όρων αδειοδότησης (λειτουργούσε πρατήριο άρτου και έτοιμων φαγητών που δεν αναφερόταν στην άδεια λειτουργίας)
- ανεπαρκής εφαρμογή συστήματος αυτοελέγχου
- ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής χώρων και εξοπλισμού
9. Πρόστιμο € 4.000 στο ξενοδοχείο με την επωνυμία ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΒΑΛΙΕΡΙ Ε.Π.Ε. που εδρεύει στην Καποδιστρίου 4 στην Κέρκυρα, διότι διαπιστώθηκε η εξής παράβαση :
- ουσιώδεις αποκλίσεις από τις διατάξεις της νομοθεσίας στην υποδομή και τον εξοπλισμό της επιχείρησης
10. Πρόστιμο € 2.000 στο ψητοπωλείο με την επωνυμία ΧΡΗΣΤΟΣ Ν. ΤΣΙΤΟΣ "ΤΟ ΜΑΝΤΕΙΟ" που εδρεύει στην πλατεία Νεομάρτυρος Γεωργίου 16 στα Ιωάννινα, διότι διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις :
- ανεπαρκής εφαρμογή συστημάτων αυτοελέγχου
- ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής χώρων και εξοπλισμού
11. Πρόστιμο € 2.000 στην ψαροταβέρνα - ψητοπωλείο με την επωνυμία Γεωργαλής Λάμπρος με διακριτικό τίτλο ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ που εδρεύει στην Μεγάλου Αλεξάνδρου 12 στην Θεσσαλονίκη, διότι διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις :
- ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής χώρων και εξοπλισμού
- μη τήρηση κανόνων υγιεινής που αφορούν την προστασία της ασφάλειας των τροφίμων
- ανεπαρκές επίπεδο ατομικής υγιεινής
- μη εφαρμογή πάγιας διαδικασίας βάσει των αρχών HACCP
- μη εφαρμογή προγραμμάτων καθαρισμού και απολύμανσης, ελέγχου επιβλαβών οργανισμών και θερμοκρασιών, υγείας και εκπαίδευσης του προσωπικού
12. Πρόστιμο € 2.000 στο σνακ μπαρ - ψαροταβέρνα - ουζερί με την επωνυμία Χαλκίδης Γεώργιος που εδρεύει στον Μακρύγιαλο στο Αιγίνιο, διότι διαπιστώθηκε η εξής παράβαση :
- κατοχή μη ασφαλών - ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων τα οποία παρουσίαζαν αλλοίωση των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών τους (αλλαγή χροιάς, εγκαύματα κατάψυξης) και είχαν υποστεί παράτυπη κατάψυξη - συντήρηση κάτω από συνθήκες που δεν πληρούσαν τις ειδικές διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας
13. Πρόστιμο € 2.000 στο οβελιστήριο - ψαροταβέρνα - καφετέρια με την επωνυμία Λαδάς Σταύρος που εδρεύει στον Μακρύγιαλο στο Αιγίνιο, διότι διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις :
- κατοχή μη ασφαλών - ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων τα οποία παρουσίαζαν αλλοίωση των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών τους (αλλαγή χροιάς, εγκαύματα κατάψυξης) και υπέρβαση του χρόνου διατηρησιμότητας
- συντήρηση των τροφίμων υπό συνθήκες που δεν πληρούσαν τις διατάξεις της νομοθεσίας
14. Πρόστιμο € 3.000 στο αρτοποιείο με την επωνυμία ΑΦΟΙ ΚΑΠΕΝΤΖΩΝΗ Ο.Ε. που εδρεύει στην Άνω Ροίτικα στην Πάτρα, διότι διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις :
- έλλειψη άδειας λειτουργίας
- πλημμελής καθαριότητα
- παρουσία ιπτάμενων εντόμων
15. Πρόστιμο € 4.000 στον παιδικό σταθμό με την επωνυμία "ΠΕΡΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΜΕΛΙΣΣΑ" Γαλανού Μαρία που εδρεύει στην Πατρών Κλάους 260 στην Πάτρα, διότι διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις :
- κατοχή μη ασφαλών - ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων (βρεφική κρέμα και νωπό κοτόπουλο με υπέρβαση του χρόνου διατηρησιμότητας) τα οποία κατασχέθηκαν
- μη εφαρμογή συστήματος αυτοελέγχου HACCP
- ύπαρξη τροφής για ζώα στο ψυγείο της επιχείρησης
16. Πρόστιμο € 2.000 στο κυλικείο με την επωνυμία ΚΥΛΙΚΕΙΟ (εντός ΑΤΕΙ Πατρών) που εδρεύει στην Μεγάλου Αλεξάνδρου 1 στην Πάτρα, διότι διαπιστώθηκε η εξής παράβαση :
- έλλειψη άδειας λειτουργίας
17. Πρόστιμο € 4.000 στο σούπερ μάρκετ με την επωνυμία ΤΣΑΧΑΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ο.Ε. / ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ "ΑΒ FOOD" που εδρεύει στην Ηρώων Πολυτεχνείου 68 στην Πάτρα, διότι διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις :
- κατοχή μη ασφαλών - ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων (κοτόπουλα συνολικού βάρους 27,02 κιλών σε ακατάλληλη θερμοκρασία εκ των οποίων τα δύο είχαν δυσάρεστη οσμή) τα οποία κατασχέθηκαν
18. Πρόστιμο € 15.000 στην ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. και διακριτικό τίτλο CARREFOUR ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. που εδρεύει στην Κανάρη 9 στην Αθήνα, διότι στο πλαίσιο του ελέγχου που διενεργήθηκε στο υποκατάστημα της επιχείρησης που βρίσκεται στην Αρόης 16 στην Πάτρα διαπιστώθηκε η εξής παράβαση :
- κατοχή μη ασφαλών - ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων (518 κιλά συσκευασμένα κατεψυγμένα αλιευτικά προϊόντα, συσκευασμένα σφολιατοειδή προϊόντα, συσκευασμένα παγωτά και λαχανικά) τα οποία κατασχέθηκαν
19. Πρόστιμο € 4.000 στο εστιατόριο με την επωνυμία ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ του Σαλαμά Ιωάννη που εδρεύει στην Μπούκα στην Αμφιλοχία, διότι διαπιστώθηκε η εξής παράβαση :
- κατοχή μη ασφαλών - ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων (110 κιλά χοιρινά σφάγια που δεν είχαν υποστεί κρεοσκοπικό έλεγχο) τα οποία κατασχέθηκαν
20. Πρόστιμο € 3.000 στον κυλινδρόμυλο με την επωνυμία AΦΟΙ ΕΥΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΙ & ΣΙΑ Ο.Ε. που εδρεύει στην Θέτιδος 27 στα Φάρσαλα, διότι διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις :
- ουσιώδεις αποκλίσεις από τις διατάξεις της νομοθεσίας στην υποδομή και τον εξοπλισμό της επιχείρησης
- μη εφαρμογή συστημάτων αυτοελέγχου
21. Πρόστιμο € 4.000 στην ταβέρνα με την επωνυμία Μπίρτσιος Δημήτριος που εδρεύει στην παραλία Επανωμής στην Θεσσαλονίκη, διότι διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις :
- κατοχή μη ασφαλών - ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων (περίπου 60 κιλά ακατάλληλα αλιεύματα με εγκαύματα και αλλοιώσεις των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών τους εκ των οποίων 1 κιλό γαρίδες με περασμένη ημερομηνία διατηρησιμότητας (2,5 χρόνια) τα οποία κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν
- αποκλίσεις από τις διατάξεις της νομοθεσίας στην υποδομή και τον εξοπλισμό της επιχείρησης
22. Πρόστιμο € 3.000 στο εστιατόριο - ταβέρνα με την επωνυμία Κούκουρας Σταμάτης που εδρεύει στην Καλλιθέα στην Χαλκιδική, διότι διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις :
- κατοχή μη ασφαλών τροφίμων
- αποκλίσεις από τις διατάξεις της νομοθεσίας στην υποδομή και τον εξοπλισμό της επιχείρησης
- ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής του εξοπλισμού
- τροποποίηση των όρων αδείας
23. Πρόστιμο € 4.000 στην υπεραγορά τροφίμων με την επωνυμία Dia που εδρεύει στην Λεωφ. Δημοκρατίας 72 & Αβέρωφ στο Αιγίνιο, διότι διαπιστώθηκε η εξής παράβαση :
- κατοχή μη ασφαλών - ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων (συσκευασίες νωπού κοτόπουλου με παραποιημένη την ημερομηνία λήξης και αλλοίωση της οσμής) τα οποία κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν
24. Πρόστιμο € 3.000 στο εργαστήριο τροφίμων με την επωνυμία Παπαγεωργίου Ευριπίδης που εδρεύει στην οδό Εθνικής Αντίστασης 11 στην Ιωνία στη Θεσσαλονίκη, διότι διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις:
- μη συμμόρφωση με τις γενικές απαιτήσεις υγιεινής
- μη εφαρμογή συστήματος αυτοελέγχου HACCP
25. Πρόστιμο € 3.000 στο μικτό παντοπωλείο με την επωνυμία Πάγκου Ελένη που εδρεύει στην Καρδία στην Θεσσαλονίκη, διότι διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις :
- κατοχή μη ασφαλών - ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων (προσυσκευασμένα κρεατοσκευάσματα κοτόπουλου με αλλοίωση των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών τους) τα οποία κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν
- ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων
- ακατάλληλος εξοπλισμός
- αποκλίσεις από τους όρους αδειοδότησης
- μη τήρηση των ορθών πρακτικών υγιεινής
26. Πρόστιμο € 6.000 στο εστιατόριο με την επωνυμία Χ. Σαφούρη και Σία Ο.Ε. και με διακριτικό τίτλο Tiffany 's που εδρεύει στην Ικτίνου 3 στην Θεσσαλονίκη, διότι διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις :
- ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων (κατσαρίδες στα ερμάρια φύλαξης των αλεύρων και της ζάχαρης)
- ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής του εξοπλισμού
- αποκλίσεις από τις ορθές πρακτικές υγιεινής
- ουσιώδης τροποποίηση των όρων λειτουργίας (μετατροπή της αποθήκης σε παρασκευαστήριο)
- μη ορθή διατήρηση των τροφίμων
27. Πρόστιμο € 4.000 στην καφετέρια - ψητοπωλείο του Αθανασίου Θεόδωρου που εδρεύει στην Ποσειδώνος 28 στην Κατερινόσκαλα στην Κατερίνη, διότι διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις :
- κατοχή μη ασφαλών - ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων (34,5 κιλά ιχθυηρά και κρέατα με μη κανονικά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά (επιφανειακή αφυδάτωση, εγκαύματα κατάψυξης) υπό ακατάλληλες συνθήκες συντήρησης και έλλειψη ενδείξεων)
- ουσιώδης τροποποίηση των όρων αδείας και λειτουργίας της επιχείρησης (εργαστήριο παρασκευής φαγητών σε πρώην αύλειο χώρο)
28. Πρόστιμο € 4.000 στο ιχθυοπωλείο με την επωνυμία Φερμάνογλου Δήμητρα που εδρεύει στην Ελ. Βενιζέλου 86 στην Θεσσαλονίκη, διότι διαπιστώθηκε η εξής παράβαση :
- κατοχή μη ασφαλών - ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων (52 κιλά αλιεύματα) τα οποία κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν
29. Πρόστιμο € 2.000 στο εργαστήριο επεξεργασίας πατάτας με την επωνυμία Σαρόγλου Μαρία που εδρεύει στην περιοχή αεροδρομίου στην Θέρμη στην Θεσσαλονίκη, διότι διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις :
- αποκλίσεις από τις διατάξεις της νομοθεσίας στην υποδομή, τον εξοπλισμό και την υγιεινή του χώρου
- ανεπαρκής καταπολέμηση των εντόμων
30. Πρόστιμο € 10.000 στην επιχείρηση με την επωνυμία Παραδοσιακά Ελληνικά Τρόφιμα Α.Ε. που εδρεύει στην Διγενή Ακρίτα 28 στην Κατερίνη, διότι διαπιστώθηκε η εξής παράβαση :
- ελλιπής τεκμηρίωση των διαδικασιών σχετικά με τις ορθές παρασκευαστικές πρακτικές, τις ορθές πρακτικές υγιεινής και το σύστημα HACCP
31. Πρόστιμο € 2.000 στην υπεραγορά τροφίμων με την επωνυμία Πέντε Α.Ε. που εδρεύει στην Μεγάλου Αλεξάνδρου 100 στο Πολύκαστρο, διότι διαπιστώθηκε η εξής παράβαση :
- επέκταση και τροποποίηση της άδειας ίδρυσης και λειτουργίας της επιχείρησης
32. Πρόστιμο € 6.000 στην ταβέρνα - ψητοπωλείο με την επωνυμία Πλάτσας Αντώνιος που εδρεύει στον Άγιο Μάμα στην Χαλκιδική, διότι διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις :
- κατοχή μη ασφαλών - ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων (210 κιλά χοιρινού κρέατος με μη κανονικούς οργανοληπτικούς χαρακτήρες που στερούνταν υγειονομικών και άλλων επισημάνσεων) τα οποία κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν
- αποκλίσεις από την γενική υγιεινή
- τροποποίηση των υγειονομικών όρων λειτουργίας του καταστήματος
33. Πρόστιμο € 6.000 στο εργαστήριο ζαχαροπλαστικής με την επωνυμία Παντούδης Σωτήριος και Σία που εδρεύει στην Γαμβέτα 103 - 105 στην Θεσσαλονίκη, διότι διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις :
- έλλειψη άδειας λειτουργίας
- ανεπαρκής εφαρμογή συστημάτων αυτοελέγχου
- μη τήρηση ιχνηλασιμότητας
34. Πρόστιμο € 4.000 στην υπεραγορά τροφίμων με την επωνυμία ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. και διακριτικό τίτλο CARREFOUR ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. που εδρεύει στην Κανάρη 9 στην Αθήνα, διότι στο πλαίσιο του ελέγχου που διενεργήθηκε στο υποκατάστημα της επιχείρησης στην Σμπώκου & Ιερολοχιτών στο Ηράκλειο διαπιστώθηκε η εξής παράβαση :
- μεταφορά τροφίμων με κοινό όχημα χωρίς ψυκτικό μηχάνημα και χωρίς να υπάρχει η σχετική άδεια της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης
35. Πρόστιμο € 5.000 στην υπεραγορά τροφίμων με την επωνυμία ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΣΗΤΕΙΑΣ που εδρεύει στο 1ο χλμ Σητείας - Αγίου Νικολάου, διότι διαπιστώθηκε η εξής παράβαση :
- έλλειψη άδειας λειτουργίας (πώληση ψωμιού χωρίς την ύπαρξη της απαιτούμενης άδειας)
36. Πρόστιμο € 2.000 στο εστιατόριο - πιτσαρία - καφετέρια με την επωνυμία "DONALD" ΤΣΑΚΙΡΗΣ Γ. & ΣΙΑ Ο.Ε. που εδρεύει στην Λεωφ. Ικάρου 23 στο Ηράκλειο, διότι διαπιστώθηκε η εξής παράβαση :
- τροποποίηση της άδειας υγειονομικού ενδιαφέροντος
37. Πρόστιμο € 5.000 στο εστιατόριο - ταβέρνα με την επωνυμία "Πέτρινο" Παναγιώτου Παναγιώτης που εδρεύει στην Κιλκίς 8 στην Κομοτηνή, διότι διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις :
- έλλειψη άδειας λειτουργίας εργαστηρίου παραγωγής μαγειρεμένων φαγητών
- κατοχή μη ασφαλών - ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων (36,15 κιλά κρέας) τα οποία δεν πληρούσαν τους όρους και τις προϋποθέσεις κατάψυξης τροφίμων
38. Πρόστιμο € 2.000 στο παντοπωλείο - οπωροπωλείο με την επωνυμία Καμπούρη Παναγιώτα που εδρεύει στο Φανάρι στην Αίγειρο στην Ροδόπη, διότι διαπιστώθηκε η εξής παράβαση :
- κατοχή μη ασφαλών - ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων (τρόφιμα με παρελθούσα ημερομηνία διατηρησιμότητας)
39. Πρόστιμο € 2.000 στο ψητοπωλείο με την επωνυμία "Το Λιμανάκι" του Σπύρου Μιχαήλ που εδρεύει στο Φανάρι στην Αίγειρο στην Ροδόπη, διότι διαπιστώθηκε η εξής παράβαση :
- αποκλίσεις από τις διατάξεις της νομοθεσίας στην υποδομή και την υγιεινή του χώρου
40. Πρόστιμο € 8.000 στο ζαχαροπλαστείο - εστιατόριο με την επωνυμία Χατζημεστή Τριανταφυλλιά και Σια Ο.Ε. και διακριτικό τίτλο Freshco που εδρεύει στο 3ο χλμ Ξάνθης - Λάγους, διότι διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις :
- αποκλίσεις από τους γενικούς κανόνες υγιεινής των χώρων και του εξοπλισμού
- κατοχή μη ασφαλών - ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων (τρόφιμα με παρελθούσα ημερομηνία διατηρησιμότητας ή χωρίς ενδείξεις (όπως κρέμα ζαχαροπλαστικής) τα οποία οι υπάλληλοι ήταν έτοιμοι να χρησιμοποιήσουν τη στιγμή του ελέγχου) τα οποία κατασχέθηκαν
41. Πρόστιμο € 4.000 στο ψητοπωλείο - αναψυκτήριο - μπουγατσάδικο με την επωνυμία Πιάτσα της Βουδούρη Ευανθίας που εδρεύει στην Αλ. Παπαναστασίου 51 στην Θεσσαλονίκη, διότι διαπιστώθηκε η εξής παράβαση :
- διάθεση μη ασφαλών - ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων (10,6 κιλά νωπό κρέας που εμφάνιζαν αλλοιώσεις των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών τους) τα οποία κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν
42. Πρόστιμο € 3.000 στο πρατήριο γάλακτος με την επωνυμία Σταγκίδης Νικόλαος που εδρεύει στην Μαρασλή 55 στην Θεσσαλονίκη, διότι διαπιστώθηκε η εξής παράβαση :
- κατοχή μη ασφαλών - ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων (27 κιλά ρυπαρά κουλουράκια, γλυκά κοκ) τα οποία κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν
43. Πρόστιμο € 2.000 στο πρατήριο ειδών ζαχαροπλαστικής με εργαστήριο με την επωνυμία Δ. Ταουσάνης και Σία Ο.Ε. που εδρεύει στην Δημοκρατίας 11 στην Έδεσσα, διότι διαπιστώθηκε η εξής παράβαση :
- ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής χώρου και εξοπλισμού
44. Πρόστιμο € 4.000 στην επιχείρηση με την επωνυμία Ανάπτυξη Χώρων Λιανικής Πώλησης και Μαζικής Εστίασης - Αθανάσιος Κουκούλης Ε.Ε. και διακριτικό τίτλο 5 (ΛΕΠΤΑ) ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ η οποία εδρεύει στην Γρ. Λαμπράκη 20 στο Πλαγιάρι στην Θεσσαλονίκη, διότι διαπιστώθηκε η εξής παράβαση :
- κατοχή μη ασφαλών τροφίμων (είχε παρέλθει η ημερομηνία ανάλωσης) τα οποία κατασχέθηκαν
45. Πρόστιμο € 4.000 στο εργαστήριο τροφίμων με την επωνυμία "Ελληνική Νοστιμιά" Συμαντίδου Αγάπη που εδρεύει στο Πρόχωμα στην Θεσσαλονίκη, διότι διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις :
- μη εφαρμογή των πάγιων διαδικασιών βάσει των αρχών του HACCP
- μη εφαρμογή του συστήματος ιχνηλασιμότητας
- μη σωστή υποδομή και υγιεινή των χώρων
- μη ορθή επισήμανση των τροφίμων
46. Πρόστιμο € 4.000 στο κρεοπωλείο με την επωνυμία Καψόλης Σάββας που εδρεύει στα Νέα Πλάγια στην Χαλκιδική, διότι διαπιστώθηκε η εξής παράβαση : - κατοχή μη ασφαλών - ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων (κατεψυγμένα προϊόντα κοτόπουλου συνολικού βάρους 82,8 κιλών με μη κανονικούς οργανοληπτικούς χαρακτήρες) τα οποία κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν
47. Πρόστιμο € 4.000 στην υπεραγορά τροφίμων με την επωνυμία ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. και διακριτικό τίτλο CARREFOUR ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. που εδρεύει στην Κανάρη 9 στην Αθήνα, διότι στο πλαίσιο του ελέγχου που διενεργήθηκε στο υποκατάστημα της επιχείρησης που βρίσκεται στην Ανδρέα Παπανδρέου 22 στην Αμμουδάρα Γαζίου στο Ηράκλειο, διαπιστώθηκε η εξής παράβαση :
- κατοχή μη ασφαλών - ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων (παγωτά (88 τεμάχια οικογενειακού παγωτού και 32 τεμάχια ατομικού) που συντηρούνταν σε ακατάλληλες θερμοκρασίες και εμφάνιζαν μη κανονικούς οργανοληπτικούς χαρακτήρες) τα οποία κατασχέθηκαν
48. Πρόστιμο € 4.000 στην υπεραγορά τροφίμων με την επωνυμία ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. και διακριτικό τίτλο CARREFOUR ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. που εδρεύει στην Κανάρη 9 στην Αθήνα, διότι στο πλαίσιο του ελέγχου που διενεργήθηκε στο υποκατάστημα της επιχείρησης που βρίσκεται στην Λεωφ. Κνωσσού 86 & Αλεξανδρείας στο Ηράκλειο, διαπιστώθηκε η εξής παράβαση :
- κατοχή τροφίμων με υπέρβαση του χρόνου ελάχιστης διατηρησιμότητας τα οποία κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν
49. Πρόστιμο € 2.000 στο εστιατόριο ξενοδοχείου με την επωνυμία ΜΕΓΑΡΟ ΦΥΤΑΚΗ ΠΛΑΖΑ Α.Ε. που εδρεύει στην Μποφώρ 9 στο Ηράκλειο, διότι διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις :
- ελλείψεις στην υποδομή, στον εξοπλισμό και στις διαδικασίες που ακολουθούνται από την επιχείρηση
- μη τήρηση αρχείων και διαδικασιών βάση των αρχών του HACCP
50. Πρόστιμο € 4.000 στην αποθήκη χονδρικού εμπορίου με την επωνυμία ΑΝΥΦΑΝΤΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ που εδρεύει στο 10ο χλμ Ηρακλείου - Μοιρών, διότι διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις :
- διάθεση μη ασφαλών τροφίμων (σοκολάτες με μη κανονικούς οργανοληπτικούς χαρακτήρες και προνύμφες εντόμων)
- έλλειψη άδειας λειτουργίας
51. Πρόστιμο € 2.000 στην βιοτεχνία τυποποίησης ελαιολάδου και συσκευασίας πατέ ελιάς με την επωνυμία ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΛΥΡΑΚΗ που εδρεύει στην Βιθυλιά Σισίου στο Βραχάσι στο Λασίθι, διότι διαπιστώθηκε η εξής παράβαση :
- διάθεση ελαιολάδου μη κανονικού ως προς την επισήμανση
52. Πρόστιμο € 2.000 στην επιχείρηση ΙΤΑΝΟΣ Α.Ε. "ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΙΤΑΝΟΣ" που εδρεύει στην Σητεία, διότι διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις :
- ελλείψεις στην υποδομή και στον εξοπλισμό
- μη εφαρμογή του συστήματος HACCP
53. Πρόστιμο € 2.000 στο παντοπωλείο - προϊόντα τυροκομίας με την επωνυμία Ε. ΠΑΤΣΟΥΡΑΚΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. που εδρεύει στην Δημοτική Αγορά Χανίων, διότι διαπιστώθηκε η εξής παράβαση :
- κατοχή μη επισημασμένων τροφίμων (έλλειψη ετικετών σε συσκευασμένα προϊόντα - ελαιόλαδο και τυρί)
54. Πρόστιμο € 2.000 στο εστιατόριο - οβελιστήριο - πιτσαρία - fast food με την επωνυμία WATER CITY ΑΦΟΙ ΠΛΕΥΡΑΚΗ Ο.Ε. που εδρεύει στην Ανώπολη στο Ηράκλειο, διότι διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις :
- μη τήρηση αρχείων αυτοελέγχου
- μη τήρηση διαδικασιών βάσει των αρχών του HACCP
- μη ορθή τοποθέτηση των τροφίμων στο ψυγείο (γεγονός που εγκυμονούσε κινδύνους επιμόλυνσης)
55. Πρόστιμο € 2.000 στην επιχείρηση σνακ μπαρ - εστιατόριο με την επωνυμία WATER CITY ΑΦΟΙ ΠΛΕΥΡΑΚΗ Ο.Ε. που εδρεύει στην Ανώπολη στο Ηράκλειο, διότι διαπιστώθηκε η εξής παράβαση :
- έλλειψη άδειας ίδρυσης και λειτουργίας
56. Πρόστιμο € 6.000 στην υπεραγορά τροφίμων με την επωνυμία Αφοί Βερόπουλοι Α.Ε.Β.Ε. που εδρεύει στην Μακεδονίας 134 & Γρηγορίου Ε' στην Θεσσαλονίκη, διότι διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις :
- κατοχή μη ασφαλών - ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων (16,5 κιλά κατεψυγμένα αλιεύματα που παρουσίαζαν αλλοίωση των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών τους) τα οποία κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν
- αποκλίσεις από τις διατάξεις της νομοθεσίας στον εξοπλισμό, στην υγιεινή του χώρου και στο προσωπικό της επιχείρησης
57. Πρόστιμο € 10.000 στην υπεραγορά τροφίμων με την επωνυμία ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. και διακριτικό τίτλο Carrefour Μαρινόπουλος Α.Ε. που εδρεύει στην Κανάρη 9 στην Αθήνα, διότι στο πλαίσιο του ελέγχου που διενεργήθηκε στο υποκατάστημα της επιχείρησης που βρίσκεται στην Μπότσαρη 24 στην Θεσσαλονίκη, διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις :
- ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων και του εξοπλισμού
- μη νόμιμη λειτουργία της επιχείρησης - υπέρβαση των όρων άδειας ίδρυσης και λειτουργίας του καταστήματος (τμήμα έτοιμων φαγητών και ιχθυοπωλείο χωρίς την ύπαρξη του προαπαιτούμενου χώρου)
- στο τμήμα πώλησης τυροκομικών προϊόντων διαπιστώθηκε η πώληση δύο ειδών διατροφής που λόγω της σύστασής τους χαρακτηρίζονται μη γαλακτοκομικά προϊόντα χωρίς να φέρουν ανάλογη επισήμανση
58. Πρόστιμο € 40.000 στην επιχείρηση με την επωνυμία Φιλώτας Μπέλλας και Υιός Α.Ε. που εδρεύει στο 12ο χλμ Αλεξάνδρειας - Κατερίνης, διότι διαπιστώθηκε η εξής παράβαση (υποτροπή) :
- κατοχή μη ασφαλών - ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων (5.610 κιλά τυρί τυρογάλακτος (μυζήθρα) σε 330 λευκοσιδηρά δοχεία των 17 κιλών το καθένα με αλλοίωση των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών τους ενώ τμήμα της ποσότητας αυτής είχε περασμένη ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας)
59. Πρόστιμο € 4.000 στο ψητοπωλείο με την επωνυμία Γευστικές Διαδρομές Ε.Π.Ε. που εδρεύει στην Καυταντζόγλου 12 στην Θεσσαλονίκη, διότι διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις :
- αποκλίσεις από τις διατάξεις της νομοθεσίας στον εξοπλισμό και στην υγιεινή του χώρου
- μη εφαρμογή πάγιων διαδικασιών σύμφωνα με τις αρχές του HACCP
- μη ορθή συναποθήκευση τροφίμων με κίνδυνο επιμόλυνσης
60. Πρόστιμο € 4.000 στο ψητοπωλείο με την επωνυμία "Γοργόνες" Γλυκογιάννης Δημήτριος που εδρεύει στην Αγίου Νικολάου 114 στο Λιτόχωρο στην Κατερίνη, διότι διαπιστώθηκε η εξής παράβαση :
- κατοχή μη ασφαλών - ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων (23,5 κιλά μαλάκια και κρέας αποθηκευμένα σε κακές συνθήκες διατήρησης (ψημένα κοτόπουλα μαζί με νωπά μαλάκια που καταψύχθηκαν παράτυπα και εντόσθια αρνιών που είχαν αποψυχθεί και επανακαταψύχθηκαν) τα οποία κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν
61. Πρόστιμο € 4.000 στο εστιατόριο - πιτσαρία - καφέ μπαρ - οβελιστήριο με την επωνυμία Γερακινιώτικο Στέκι του Οικονόμου Παναγιώτη που εδρεύει στην Γερακινή στην Χαλκιδική, διότι διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις :
- ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής χώρου και εξοπλισμού
- διατήρηση τροφίμων υπό ακατάλληλες συνθήκες
62. Πρόστιμο € 4.000 στην επιχείρηση παραγωγής μπουγάτσας και σφολιάτας με την επωνυμία "Σερραϊκή Ζύμη" Μπούζουρας Μον. Ε.Π.Ε. που εδρεύει στην Παύλου Μελά 6 στον Λευκώνα στις Σέρρες, διότι διαπιστώθηκε η εξής παράβαση :
- κατοχή μη ασφαλών - ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων (μαργαρίνη και σκόνη τυριού συνολικής ποσότητας 340 κιλών με περασμένη ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας)
63. Πρόστιμο € 4.000 στην υπεραγορά τροφίμων του Παπουτσή Δημήτριου με διακριτικό τίτλο Άριστα που εδρεύει στην Αργυρουπόλεως 32 στην Θεσσαλονίκη, διότι διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις :
- κατοχή μη ασφαλών - επιβλαβών για την υγεία τροφίμων (34 κιλά συσκευασμένο ρύζι με σκουλήκια και τρόφιμα των οποίων ο χρόνος διατηρησιμότητας είχε υπερβεί) τα οποία κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν
- ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων
64. Πρόστιμο € 4.000 στην Κρομμύδα Όλγα η οποία διατηρεί εστιατόριο - ψητοπωλείο με διακριτικό τίτλο Πιθάρια που εδρεύει στην Αγίου Νικολάου 106 στο Λιτόχωρο στην Κατερίνη, διότι διαπιστώθηκε η εξής παράβαση :
- κατοχή μη ασφαλών - ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων τα οποία κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν
65. Πρόστιμο € 2.000 στο ζαχαροπλαστείο με εργαστήριο του Γκατζούφα Ευθύμιου με διακριτικό τίτλο Το Ροδίνι που εδρεύει στον Λουτρό στην Αλεξάνδρεια στην Ημαθία, διότι διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις :
- ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής χώρου, εξοπλισμού, προσωπικού και υποδομής της επιχείρησης
- ακατάλληλα υλικά που έρχονταν σε επαφή με τρόφιμα
- συναποθήκευση τροφίμων με κίνδυνο επιμόλυνσης
66. Πρόστιμο € 4.000 στην ψαροταβέρνα του Μπαγάκη Νικόλαου με διακριτικό τίτλο Καραϊσκάκης που εδρεύει στη Νέα Μηχανιώνα στην Θεσσαλονίκη, διότι διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις :
- κατοχή μη ασφαλών - ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων (τρόφιμα με αλλοιωμένα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά και τρόφιμα που είχαν συντηρηθεί με μη ορθό τρόπο)
- αποκλίσεις από τις διατάξεις της νομοθεσίας στην υγιεινή του χώρου
67. Πρόστιμο € 2.000 στο καφενείο - οβελιστήριο Καραϊσκος Διονύσιος που εδρεύει στο Δίον στην Κατερίνη, διότι διαπιστώθηκε η εξής παράβαση :
- κατοχή μη ασφαλών - ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων (12,3 κιλά αρνίσια κεφαλάκια, εντόσθια, κοτόπουλο, λουκάνικα κλπ τα οποία είχαν καταψυχθεί κάτω από συνθήκες που δεν πληρούσαν τις διατάξεις της νομοθεσίας και εμφάνιζαν μη κανονικούς οργανοληπτικούς χαρακτήρες (εμφάνιση, οσμή, εγκαύματα κατάψυξης)
68. Πρόστιμο € 4.000 στο παντοπωλείο - οπωροπωλείο με πρατήριο άρτου Δουσπίρης Νικόλαος που εδρεύει στον Βαθύλακκο στον Άγιο Αθανάσιο στην Θεσσαλονίκη, διότι διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις :
- κατοχή και διάθεση μη κανονικών ως προς την επισήμανση τροφίμων που δεν έφεραν ενδείξεις στην ελληνική γλώσσα
- κατοχή και διάθεση μη ασφαλών - ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων λόγω υπέρβασης του χρόνου ελάχιστης διατηρησιμότητας και αλλοίωσης των οργανοληπτικών χαρακτήρων τους
69. Πρόστιμο € 5.000 στο πρατήριο ειδών ζαχαροπλαστικής με την επωνυμία Εστία Αρτοποιεία Ε.Π.Ε. που εδρεύει στην Αλ. Παπαναστασίου 140 στην Θεσσαλονίκη, διότι διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις :
- ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής χώρων και εξοπλισμού
- μη τήρηση κανόνων υγιεινής
- μη εφαρμογή πάγιας διαδικασίας βάσει των αρχών του HACCP
- μη εφαρμογή των προγραμμάτων καθαρισμού και απολύμανσης, ελέγχου επιβλαβών οργανισμών, ελέγχου θερμοκρασιών, υγείας και εκπαίδευσης του προσωπικού
- μη τήρηση των όρων και των προϋποθέσεων για την παραγωγή και διάθεση προϊόντων αρτοποιίας αναφορικά με τους χώρους που πρέπει να διαθέτει μια εγκατάσταση περάτωσης έψησης προϊόντων αρτοποιίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου