13/5/11

Διατροφικός Οδηγός Τυριού. Μέρος Δεύτερο.

Συνεχίζουμε με τη διατροφική αξία Ελληνικών τυριών. Τα διατροφικά στοιχεία για αυτά τα τυριά τα συγκεντρώσαμε από την ιστοσελίδα της Κλινικής Προληπτικής Ιατρικής και Διατροφής που ανήκει στον Τομέα Κοινωνικής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

*Μυζήθρα Θεσσαλίας: Θερμίδες: 46, Πρωτεΐνη: 4,3 gr., Λιπαρά: 2,7 gr., Ασβέστιο: 162 mg
*Μυζήθρα Κρήτης: Θερμίδες: 61, Πρωτεΐνη: 3,5 gr., Λιπαρά: 4,8 gr., Ασβέστιο: 71 mg
*Μυζήθρα Μακεδονίας: Θερμίδες: 55, Πρωτεΐνη: 4,8 gr., Λιπαρά: 3,7 gr., Ασβέστιο: 54 mg
*Τελεμές Θεσσαλίας: Θερμίδες: 89, Πρωτεΐνη: 5 gr., Λιπαρά: 7,6 gr., Ασβέστιο: 98 mg
*Τελεμές Θράκης: Θερμίδες: 86, Πρωτεΐνη: 4,6 gr., Λιπαρά: 7,3 gr., Ασβέστιο: 97 mg
*Τελεμές Μακεδονίας: Θερμίδες: 77, Πρωτεΐνη: 4,5 gr., Λιπαρά: 6,5 gr., Ασβέστιο: 76 mg
*Φέτα Ηπείρου: Θερμίδες: 78, Πρωτεΐνη: 5,4 gr., Λιπαρά: 6,3 gr., Ασβέστιο: 141 mg
*Φέτα Θεσσαλίας: Θερμίδες: 89, Πρωτεΐνη: 5,2 gr., Λιπαρά: 7,5 gr., Ασβέστιο: 126 mg
*Φέτα Μακεδονίας: Θερμίδες: 83, Πρωτεΐνη: 4,9 gr., Λιπαρά: 7 gr., Ασβέστιο: 129 mg
*Φέτα Πελοποννήσου: Θερμίδες: 83, Πρωτεΐνη: 5,5 gr., Λιπαρά: 6,8 gr., Ασβέστιο: 294 mg
*Φέτα Στερεάς Ελλάδας: Θερμίδες: 90, Πρωτεΐνη: 5,5 gr., Λιπαρά: 7,5 gr., Ασβέστιο: 150 mg

1 σχόλιο: