5/30/2011

Πρόγραμμα υγιεινής διατροφής στα σχολεία στη Θεσσαλονίκη. Κάτι όμως δεν μας αρέσει.


Στο πλαίσιο του προγράμματος «Ο κος ΤΙ-ΤΡΩΣ πάει σχολείο» θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και δημοτικά σχολεία του Δήμου Θεσσαλονίκης από ομάδες διαιτολόγων και παιδοδιατροφολόγων. Η αντιδημαρχία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη και η αντιδημαρχία Πολιτισμού – Παιδείας και Τουρισμού στα πλαίσια των προσπαθειών τους για την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στα παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας αντίστοιχα, θα εφαρμόσουν σε συνεργασία με την εταιρεία Lidl-Hellas. Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που δεν μας αρέσει: γιατί πρέπει ένα τέτοιο πρόγραμμα να γίνεται σε συνεργασία με μια ιδιωτική εταιρία; Έχουμε δει και στο παρελθόν ότι σχεδόν πάντα σε αυτές τις συνεργασίες ζητείται κάποιο αντάλλαγμα.
Το όλο πρόγραμμα και τα κείμενα επιμελήθηκαν οι διαιτολόγοι – διατροφολόγοι: Μαρία Χασαπίδου, Ειρήνη Πασχαλέρη, Έφη Δασκάλου, Νάσια Πασχαλέρη και η φιλόλογος – παιδαγωγός της Φιλοσοφικής Σχολής Α.Π.Θ., Ελένη Χοντολίδου οι οποίες θα ενημερώσουν τα παιδιά σε θέματα διατροφής μέσα από ποικίλα διατροφικά κουίζ. Αυτό ειναι το δεύτερο πράγμα που μας παραξένεψε: Εμείς έχουμε κάποιες ερωτήσεις για την αντιδημαρχία που οργάνωσε αυτό το πρόγραμμα: Στη λίστα των διαιτολόγων υπάρχει μία βιολόγος με ειδίκευση στη διατροφή (έτσι αναφέρει το βιογραφικό της). Δεν ξέρουμε τι σημαίνει αυτό. Έχει πτυχίο στη διαιτολογία/διατροφή η όχι;. Επίσης παρατηρήσαμε ότι υπάρχει και δεύτερη διαιτολόγος, που από αυτά που καταλαβαίνουμε είναι αδερφή της Βιολόγου και φαίνεται ότι μόλις έχει αποφοιτήσει από τη σχολή της, έχει άραγε αρκετή εμπειρία για αυτό το πρόγραμμα; Θεωρούμε απαραίτητο ειδικά σε ότι έχει να κάνει με την εκπαίδευση των παιδιών μας να γνωρίζουμε τα βιογραφικά (σπουδές, εμπειρία) των ανθρώπων που θα μιλήσουν σε αυτά για την υγεία τους και τη διατροφή τους, αλλά και με τι κριτήρια επιλέχτηκαν τα συγκεκριμένα άτομα. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι το πρόγραμμα αυτό θα προσφέρει αξιόπιστες και σωστές πληροφορίες για τη διατροφή από άτομα με αποδεδειγμένες σπουδές και εμπειρία στο χώρο και όχι από αναξιόπιστους παράγοντες. Γι' αυτό και είναι απαραίτητο να γνωρίζει ο γονιός τι πληροφορίες λαμβάνει το παιδί του και από ποιον, και όχι να δέχεται τυφλά τον οποιονδήποτε, αλλά... και να έχει και την επιλογή να αρνηθεί το παιδί του να λάβει μέρος σε ένα πρόγραμμα αν δεν το θεωρεί αξιόπιστο. Έχει αυτή την επιλογή;

39 σχόλια:

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΣΤΕΓΑΝΑ..............ΤΕΛΕΙΑ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μεταξύ άλλων μέσα στο "Lunch Box" (τρομάρα σας με τις ξένες ορολογίες): χυμός, ένα σοκολατάκι υγείας, ένα παστέλι, μία μπάρα δημητριακών.

    μα γιατί δε με ικανοποιεί καθόλου το περιεχόμενο...;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΝΝΟΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟ Lunch Box???????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σύμφωνα με το πρόγραμμα:
    "Στο τέλος κάθε επίσκεψης, θα δίνεται σε κάθε μαθητή ένα Lunch Box, το οποίο θα περιέχει ένα πολυβιταμινούχο χυμό, ένα σοκολατάκι υγείας, ένα παστέλι, μία μπάρα δημητριακών, ένα μήλο, μία μπανάνα, μία οδοντόκρεμα και μία οδοντόβουρτσα, ως μία ενδεικτική διατροφική επιλογή για μία ισορροπημένη και σωστή διατροφή." Αρχικά θέλαμε να κάνουμε κριτική και για αυτό στην ανάρτηση μας, ναι δεν είναι ότι καλύτερο διατροφικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εσένα σε ανησυχεί το ότι μια βιολόγος θα "διδάξει" διατροφή τα παιδιά ;
    Ο "διαιτολόγος" του Λαϊκού που δεν έχει ούτε αυτός πτυχίο διαιτολογίας και δίνει διαιτολογικές συστάσεις κλινικής διατροφής σε αρρώστους, πως σου φαίνεται; Βιολόγος δουλεύει ως διαιτολόγος (απλά με μόνο τα μεταπτυχιακά στη διατροφή) σε Πανεπιστημιακή κλινική...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. AAAA ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΗ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ.....ΚΑΙ ΛΕΩ Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΠΟΥ ΤΟ ΞΕΡΕΙ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι κλασσικές ελληνικές ********. Ο διαιτολόγος του Λαικού έχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος στην Αγγλία μια χώρα, που σε αντίθεση με την Ελλάδα, το επάγγελμα είναι νομικά κατοχυρωμένο και μόνο εξουσιοδοτημένοι και εκπαιδευμένοι άνθρωποι μπορούν να το εξασκήσουν, δηλαδή άνθρωποι που έχουν πτυχίο ή μεταπτυχιακό που εγκρίνει ο Βρετανικός Σύλλογος διαιτολόγων.

    Σε αντίθεση στην Ελλάδα δεν υπάρχει νομική κατοχύρωση οπότε οποιοσδήποτε μπορεί να πει ότι είναι διαιτολόγος...κι έχω δει ακόμα και κομμώτρια (δεν αστειεύομαι) που δηλώνει διαιτολόγος και δίνει δίαιτες. Με δεδομένα αυτά νομίζω ότι το τελευταίο που θα έπρεπε να σε απασχολεί ανώνυμε και το ιστολόγιο είναι ο διαιτολόγος του Λαικού και ο συγγραφέας του natofao το μόνο που θα έπρεπε να κάνει είναι να μη κατηγορεί όλους τους υπόλοιπους συναδέλφους...μα τι λεω.... όσο πιο πολύ μαλώνουμε τόσο πιο πολλά θα καταφέρουμε, μπράβο μας! Είμαστε άξιοι της μοίρα μας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ευχαριστούμε για τα σχόλια. Έχουμε αναφερθεί για το θέμα της έλλειψης άδειας των διαιτολόγων στην Ελλάδα εδώ: http://natofao.blogspot.com/2010/10/blog-post_28.html
    Και θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε ότι το μπλογκ "Να Το Φαω" δεν έχει αναφερθεί για το συγκεκριμένο διαιτολόγο που αναφέρθηκε στα προηγούμενα σχόλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "Δεν ξέρουμε τι σημαίνει αυτό. Έχει πτυχίο στη διαιτολογία/διατροφή η όχι;"
    "Διαιτολόγε" όπως αναρωτήθηκες αν η βιολόγος από τη Θεσσαλονίκη έχει ή όχι πτυχίο στη διαιτολογία/διατροφή, έτσι να αναρωτιέσαι και για τους άλλους βιολόγους Σταμάτα να την πέφτεις σε όποιον ιδιωτεύει, αγαπητέ δημόσιε υπάλληλε Τα δε πιο πάνω σχόλια είναι για κλάματα Αφού έχει άδεια από τον BDA, μέλος στο Πανελλήνιο Σύλλογο Διαιτολόγων ή στην Ένωση διαιτολόγων γιατί δεν μπορεί να γίνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ρε παιδιά μη τα βάζετε με τον διαιτολόγο του μπλογκ. Τι σας έφταιξε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Επαναλαμβάνω: οι κλασσικές ελληνικές ********.

    Το γιατί δεν έχει άδεια από το ΠΣΔΔ ή την ΕΔΔΕ χρειάζεται να ρωτήσεις το ΠΣΔΔ ή την ΕΔΔΕ και τα μέλη τους ή να διαβάσεις το καταστατικό τους για το ποιος μπορεί να γίνει μέλος και ποιος όχι.

    Το ερώτημα που ίσως είναι να θέσεις στον εαυτό σου είναι γιατί ενώ έχει άδεια από τον BDA δεν έχει στο ΠΣΔΔ ή την ΕΔΔΕ...αν ψάξεις και σκεφτείς λίγο παραπάνω είναι βέβαιο πως θα τη βρεις την απάντηση που ψάχνεις.

    Επιτέλους ας προσπαθήσουμε όλοι να δούμε τα θετικά σε αυτό το επάγγελμα και ας μη καρφώνουμε ο ένας τον άλλο χωρίς λόγο. Ας βγούμε λίγο έξω από τον εαυτούλη μας και τα τρομερά και φοβερά πτυχία που έχουμε και πίσω από τα οποία κρύβουμε τη κακία μας και ας δούμε με θετικό μάτι, έστω και για μια στιγμή, του άλλους που μπορεί να μη διαφέρουν τόσο πολύ από εμάς...ούτε ως άνθρωποι, σαφώς ούτε και ως επιστήμονες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Συμφωνώ απόλυτα με το προηγούμενο σχόλιο.
    Ειδικά στο τρομερά και φοβερά πτυχεία μας.
    Τα χαρτιά λένε πολύ λίγα εάν όχι τίποτα πολλές φορές. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν κανένα πτυχείο κρατικού πανεπιστημίου και έχουν τόση γνώση που δημιουργούν απο μόνοι τους πανεπιστήμιο.
    Το ενδιαφέρον για την γνώση ειναι αυτό που μας κάνει καλύτερους και οχι το ενδιαφέρον για τους τίτλους. Δεν είμαι ενάντια στις πιστοποιήσεις αλλά ενάντια σε αυτούς που δεν τις τιμούν με το έργο τους. Δεν ειμαι ενάντια στην ύπραξη πανεπιστημίων αλλά εάντια στην ύπαρξη πανεπιστημίων που επιχορηγούντε απο επιχειρήσεις,με τελικό αποτέλεσμα να διδάσκουν τους φοιτητές ότι οφελεί οικονομικά τους χορηγούς. Στον τομέα τις διατροφής βλέπε φαρμακοβιομηχανίες, εταιρίες χημικών λιπασμάτων και εντομοκτόνων και 5+ εταιρίες που θέλουν να ελέγχουν την τροφή παγκοσμίος. Αυτά τα πτυχία και όσους εφησυχάζονται σε αυτά τους αποδοκιμάζω. Το γεγονός οτι αποτελούν και την πλειονότητα αποδεικνύει μια ματία γύρω μας. Στους συνανθώπους μας και τον ίδιο μας τον εαυτό.

    Παράδειγμα ανθώπου χωρίς κρατικό πτυχίο αλλά με τεράστιο έργο (όχι επειδή έτσι το αξιολογώ εγώ) αλλα επειδή έτσι ειναι αποτελεί ο Paul Chek.

    Για όσους επιθυμούν να δούν και κάτι διαφορετικό:

    http://www.chekinstitute.com/
    http://www.youtube.com/user/PaulChekLive
    http://www.ppssuccess.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. πΙστευα παντα οτι αυτο που σας εκανε να ξεχωριζεται-ξεχωριζουμε απο τους αλλους επιστημονες υγειας ειναι το ηθος....σημερα μετα λυπης μου για αλλη μια φορα διαπιστωνω ποσο εξω επεσα....θεμιτο και απαραιτητο να γραφουμε τα κακως κειμενα του επαγγελματος και να προσπαθουμε ενωμενοι--και καλά--- να διασφαλισουμε τα εργασιακα δικαιωματα του κλαδου μας, που δυστυχως ολοι ξερετε πόσο αμφισβητούνται και βάλλονται. και αντι αυτού-θα πω πάλι μετα λύπης μου- κανετε χαρακτηρισμους για συναδελφους σας, που πρωτα από ολά τα σχόλια αυτά δεν τιμάνε εσας τους ίδιους. αν υπαρχει καταγγελία αυτή να γίνεται ΕΠΩΝΥΜΑ όπως και και όχι να κρυβόμαστε. Για να δούμε βέβαια και ποιός κανει τη καταγγελία!!Αλλα βρε αδερφέ, αν είναι, να ψαχτούμε όλοι μας... να δούμε τι πτυχία και τι σπουδες εχει ο καθένας και πώς δουλευει ο καθένας το γραφειακι του.... Και πως μοστραρεται ο καθενας προς τα έξω...Αλλά στην Ελλάδα αυτό μας έφαγε, αντί να κοιτάει ο καθένας τα μούτρα του ξέρει μόνο πως να κάνει κακοπροαίρετα σχολια και να "φάει" το συναδελφό του....για να μην πω ντροπη....θα πω..λυπάμαι.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Προφανώς θα είσαι καινούριος στο μπλογκ, γιατί ο διαιτολόγος αυτού του μπλογκ, δεν κάνει τίποτα από αυτά που λες.
    Αλλά να σε καλωσορίσουμε στο μπλογκ, και να δεις που σύντομα θα αλλάξεις γνώμη.

    Καλή σου μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. όλα ευκολα όταν τα λέμε ανώνυμα. όποιος έχει να πει κατι ενάντια στον οποιοδήποτε ΑΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙ ΕΠΩΝΥΜΑ. Διαφορετικά είναι ένας κοινός λασπολόγος.
    όσο για τον ιδιοκτήτη του blog. δεν μπορείς απο την μια να κάνεις τοποθετήσεις περι ηθικής και απο την άλλη να επιτρέπεις την λασπολογία και το κουτσομπολιο. Εκτός αν και σενα σε πήγαν Κωνσταντινούπολη όπως πήγαν όλους τους επώνυμους πρωτοκλασάτους...

    ΜΕ ΠΟΙΑΝΟΥ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΗΓΑΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΚΟΥ ΚΛΑΙΓΟΝΤΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ?

    λέξη δεν βλέπω να γραφεις τώρα... το τζετ λάγκ φταει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Φίλε μου,
    Αφού θεωρείς το διαιτολόγο λασπολόγο και αναξιοπρεπή, σταμάτα να επισκέπτεσαι το μπλογκ του. Δεν είναι υποχρεωτικό ξέρεις να μπαίνεις εδώ, εσύ το επιλέγεις.
    Στο καλό λοιπόν κι η Παναγιά μαζί σου.

    Καλή σου μέρα και πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μπα; εχουμε και λογοκρισία τώρα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Είτε ανώνυμοι είτε επώνυμοι αυτό που κάνουμε συνεχώς είναι να αλληλοσφαζόμαστε...το ξαναγράφω μήπως και το ακούσει κανείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΒΑΡΕΤΟ ΕΛΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΟΣΣΣΣΣΣΣ.....
    ΑΣ ΑΝΟΙΧΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΚΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗ ΒΑΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑΧΑΚΙ ΜΑΣ ΚΙΑ ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΛΑΙΚΙΣΜΟΥΣ....ΔΕΝ ΟΔΗΓΟΥΜΑΣΤΕ ΚΑΠΟΥ..
    ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΣΤΑ ΠΑΡΑΘΥΤΑ ΤΩΝ ΔΕΛΤΙΩΝ ΟΚ ΑΣ ΗΡΕΜΗΣΟΥΜΕ.........ΔΑΝΑΗ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. το θέμα είναι Δαβάη να καταλάβεις ότι κάποιοι ειδικοί πληρώνονται κανονικά για να σου πλασάρουν αυτά που τρώς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Και άλλοι Βιολόγοι στην υπόθεση:

    ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

    Χασαπίδου Μαρία, Καθηγήτρια, Πτυχίο στη Βιολογία/Διατροφή, University of North London
    http://www.nutr.teithe.gr/
    ****
    Χασαπίδου Μαρία, Καθηγήτρια

    Πτυχίο στη Βιολογία/Διατροφή, University of North London, London(1981)
    Μ.Sc. στη Διατροφή, Queen Elizabeth College, University of London, London(1982)
    Διδακτορικό Δίπλωμα, Διατροφή, Πανεπιστήμιο Αθηνών(1991)

    Δεν είναι Διαιτολόγος. Ε και?
    ============================================
    Και άλλοι Βιολόγοι στην υπόθεση:

    Για τον αναφερόμενο Βιολόγο στο Λαικό:

    Branches of Biology according to FASEB (USA)

    http://www.bda.uk.com/edpostgrad.html

    Πτυχιούχοι Βιολογίας μπορούν να ασκήσουν το επάγγελμα του Διαιτολόγου (dietician), αφού εγγγράφονται στο Βρετανικό Σύλλογο Διαιτολόγων με μάστερ.

    Normally, applicants for these courses will have successfully completed an honours degree course which contains an acceptable level of Human Physiology and Biochemistry.

    Στη Νutrition Society όλοι γνωρίζουμε ότι εγγράφονται και Βιολόγοι είτε ως απλά μέλη είτε ως RNutr (εγγεγραμμένοι διατροφολόγοι-Registered Nutritionists).Δεν αναφέρομαι στους Βιολόγους που εγγράφονται στο ΒDA ως διαιτολόγοι (RD).
    ================================
    Στο ΤΕΙ Διατροφής Θεσσαλονίκης διδάσκουν οι παρακάτω Καθηγητές Bιολόγοι-Βιοχημικοί κ.α. Ομοίως και σε άλλα ΤΕΙ και στο ΧΠΑ

    Δεν δικαιούνται να μιλούν δημόσια (πχ.σε σχολεία) περί διατροφής? Δικαίως μπορούν (αφού με βάση το νόμο διδάσκουν στους φοιτητές της Διατροφής) και ΔΕΝ δίνουν δίαιτες.

    **
    πχ.

    Χασαπίδου Μαρία, Καθηγήτρια, Πτυχίο στη Βιολογία/Διατροφή, University of North London

    Τσίγγα Μαρία, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Πτυχίο Γενετικής και Φυσιολογίας, University Pierre et Marie Curie, Paris VI

    Μιχαήλ-Κλεφτούρη Καλλιόπη, Καθηγήτρια, Πτυχίο Βιοχημείας, University of Manchester

    ===============================

    Αυτά προς αποφυγή παρεξηγήσεων. Το ιστολόγιο είναι εξαιρετικό σε ποιότητα και δημοκρατικό. Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

    Μetalus

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Να παραθέσω και την πρωτογενή πηγή για αδιάψευστη τεκμηρίωση

    ***
    Πτυχιούχοι Βιολογίας μπορούν να ασκήσουν το επάγγελμα του Διαιτολόγου (dietician), αφού εγγγράφονται στο Βρετανικό Σύλλογο Διαιτολόγων με μάστερ.

    http://www.bda.uk.com/ced/CareersLeaflet.pdf

    How do I qualify as a dietitian?

    If you already hold an honours degree in a life science subject, you may be able to do a two-year postgraduate course in dietetics.

    (a life science subject = βιολογία)

    Ευχαριστώ και πάλι

    Μetalus

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. http://www.nature.com/oby/journal/v12/n11s/full/oby2004274a.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. εγώ μια υπενθύμιση απλώς ήθελα να κάνω: ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΖΟΥΜΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Κι εγώ μια υπενθύμιση απλώς ήθελα να κάνω: ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΖΟΥΜΕ! Ζήτω το ΤΕΙ Καρδίτσας! Κάτω o (άσχετος) Bρετανικός Σύλλογος διαιτολόγων που εγγράφει Έλληνες Βιολόγους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ελενη-διαιτολογος1 Ιουλίου 2011 στις 3:19 μ.μ.

    παιδια αυτο το προγραμμα εμαθα ότι το κανουν αφιλοκερδως οι οποιοδηποτε διαιτολογοι-βιολογοι.
    το θεωρω πολύ καλη προσπαθεια και μπραβο που αφιερωσαν το χρόνο τους σε τετοια περιοδο κρισης που ολοι οι διαιτολογοι με το ζορι κρατιομαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ε όχι και διαιτολόγος η Πασχαλέρη!!!!! Πλασιέ και μη πω τίποτε παραπάνω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ντροπή για όλους εμάς τους διαιτολογους που κραζουμε ο ενας τον άλλο!ντροπη!γι αυτό η Ελλάδα εχει καταντήσει έτσι!εγώ το μόνο που έχω να σχολιάσω ειναι ότι το καλό ξεχωριζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Η γιατρός Θωμαή Καραγκιόζογλου - Λαμπούδη έχει γράψει όλα τα βιβλία Κλινικής Διατροφής του ΤΕΙ Διατροφής Θεσ/νικης. Όλοι οι dieticians από TEI από τη Θωμαή Καραγκιόζογλου έμαθαν να συντάσσουν διαιτολόγια.

    Άρα: είτε 1) η γιατρός -Θωμαή Καραγκιόζογλου- ΞΕΡΕΙ να συντάσσει διαιτολόγια (συμφωνώ) είτε 2)η γιατρός -Θωμαή Καραγκιόζογλου- ΞΕΡΕΙ να συντάσσει διαιτολόγια ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ να συντάσσει διαιτολόγια οπότε οι απόφοιτοι dieticians- TEI εκπαιδεύτηκαν από τη γιατρό ανεπαρκώς (διαφωνώ).

    Τα ίδια ισχύουν και για τη Βιολόγο Καθηγήτρια του ΤΕΙ Χασαπίδου.

    Μια Βιολόγος και μια γιατρός στηρίζουν εδώ και χρόνια το ΤΕΙ διατροφής και έχουν δώσει πτυχία ΤΕΙ με το τσουβάλι. Ας πούμε και ένα ευχαριστώ οι αχάριστοι...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Δείτε ότι όλα βιβλία ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ για το ΤΕΙ έχει γράψει η γιατρός κα Θωμαή http://www.klinikidiatrofi.gr/downloads.html

    Και μετά λένε οι απόφοιτοι του ΤΕΙ ότι οι γιατροί είναι άσχετοι και δεν πρέπει να δίνουν διαιτολόγια..Τότε γιατί όλα τα διαιτολόγια είναι από την κα Θωμαή? Αν ´ηταν της πλάκας δεν θα ήταν στο ΤΕΙ.

    Τα ίδια και για την Βιολόγο στο ΤΕΙ Χασαπίδου με βιβλία

    http://www.books.gr/ViewShopProduct.aspx?Id=42875

    Οι απόφοιτοι του ΤΕΙ καλό είναι να τις σέβονται και να μην φτύνουν εκεί που έπιναν νερό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Πάρτε και το διδακτορικό της Βιολόγου κ. Χασαπίδου με τις βρώσιμες ελιές καλαμών -ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΑΤΕΙ

    http://thesis.ekt.gr/thesisBookReader/id/12439#page/5/mode/1up

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Δεν ξέρουμε τι σημαίνει αυτό. Έχει πτυχίο στη διαιτολογία/διατροφή η θωμαή Κ. και η Χασαπ. ή όχι;

    Αφού δεν έχουν πτυχίο στη διαιτολογία/διατροφή να ακυρωθούν όλα τα πτυχία ΤΕΙ που έδωσαν οι κυρίες βαθμολογώντας μαθήματα! (όλο και κάποιος θα το πει...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Με διδακτορικό η βιολόγος κα Πασχαλέρη μπορεί να πάρει μια θέση όπως οι συναδέλφισσές της Βιολόγοι κ. Χασαπίδου, Τσίγκα, Κλεφτούρη-ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ στο ΑΤΕΙ και να διδάσκει εκκολαπτόμενους συνδικαλιστες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Γνωρίζω ότι η αδελφή της Πασχ είχε θέμα πτυχιακής το παραπάνω πρόγραμμα επειδή η αδελφή της είναι ''κολλητη'' με τη Χασαπίδου. (Αντίστοιχα της εξασφάλισε κ θέση πρακτικής με αποτέλεσμα να μείνουν άλλα παιδιά με λιγότερα μαθήματα εκτός.)Έτσι διαφημίστηκαν κ οι 2 η μικρή ως νέα διαιτολόγος κ η μεγάλη φυσικά, τώρα πια θα έχει κ νόμιμο γραφείο αφού έβαλε την αδελφή της να σπουδάσει αυτό που παριστάνει εκείνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ναι, αλλά πολλοί άλλοι βιολόγοι στο ΤΕΙ Καρδίτσας,Σητείας όπως η βιολόγος κα Πασχαλέρη (με μάστερ από το κορυφαίο σε επίπεδο ΚΙΝGS COLLEGE LONDON στη διατροφή) όπως οι συναδέλφισσές της Βιολόγοι κ. Χασαπίδου, Τσίγκα, Κλεφτούρη διδάσκουν διατροφή (και γιατροί βλ. την κα Θωμαή Καραγκιοζ.) στο ΑΤΕΙ και άρα διδάσκουν τους μελλοντικούς συνδικαλιστές αποφοίτους που θα είναι οι ''κήνσορες'' του επαγγέλματος.

    Δεν είμαι τιμητής της Πασχαλέρη, ούτε καν την έχω δει ποτέ. Πάντως, οι βιολόγοι κ. Χασαπίδου, Τσίγκα, Κλεφτούρη και άλλοι σε άλλα ΤΕΙ δίδαξαν και διδάσκουν διατροφή και αποδεικνύουν το ρόλο του Βιολόγου στην διατροφή και στην...ανώτατη τεχνολογική εκπαίδευση.

    Γι αυτό είναι παράλογο το κόλλημα εναντίον των Βιολόγων. Ακυρώνει την αξιοπιστία του ΤΕΙ. Άλλωστε και διεθνώς, όχι μόνο στα ΤΕΙ, οι Βιολόγοι διδάσκουν διατροφή σε προπτυχιακούς διατροφής ή διαιτολογίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Επίσης, ότι με τα μόρια του Βιολογικού ΑΠΘ η Πασχαλέρη χαλαρά έπιανε ΤΕΙ Διατροφής Θεσ/νίκης και τότε και τώρα..Για το σχόλιο ότι ''έβαλε την αδερφή της να σπουδάσει..''. Το Βιολογικό ΑΠΘ διαχρονικά είχε ψηλότερη βάση (ειδικά τότε η διαφορά ήταν τεράστια) όποτε ΑΝΕΤΑ αν ήθελε θα έιχε το πτυχίο της αδελφής της.

    ΥΓ: Οι dieticians TEI στην Ελλάδα είναι σε πολύ καλό επίπεδο, κατά τη γνώμη μου.Μια απόδειξη είναι και η ερευνητική δραστηριότητα των Βιολόγων καθηγητών τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. http://www.books.gr/ViewShopProduct.aspx?Id=42875

    Βιβλίο διατροφής από Βιολόγο !! Αν είναι δυνατόν! Ελλάδα είμαστε δεν είμαστε Ευρώπη! Δεν έπρεπε να εκδοθεί! Στην πυρά! Να ακυρωθούν τα γραπτά του ΤΕΙ που διόρθωσε η συγγραφέας! Αστειεύομαι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Αν είναι άσχετοι οι γιατροί και οι βιολόγοι που διδάσκουν διατροφή στα ΤΕΙ , τότε είναι άσχετοι στην διατροφή και οι απόφοιτοι των ΤΕΙ. Απλή λογική.

    Όλη την κλινική διατροφή στο ΤΕΙ γιατρός τη δίδαξε και την αθλητική διατροφή βιολόγος.

    Ας το θυμούνται όσοι βρίζουνε με το πτυχίο ΤΕΙ στο χέρι τους διακεκριμένους καθηγητές τους και τους συναδέλφους τους Γιατρους, Βιολογους κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή