5/23/2011

Άλλο παράδειγμα παραπληροφόρησης: η Τατιάνα, τα playmate, και η δίαιτα που χάνεις 4 κιλά σε μία εβδομάδα.

Τι να πρωτοπούμε για την εκπομπή της Τατιάνας την περασμένη εβδομάδα. Είχε καλεσμένα τα υποψήφια playmate και τους ρώταγε τα μυστικά της διατροφής τους. Σχεδόν όλες λοιπόν ανέφεραν ότι πίνουν πράσινο τσάι κάθε μέρα όπου παρεμπιπτόντως στη σκηνή πίσω από τη Τατιάνα ήταν ενα ψυγείο γεμάτο με εμφιαλωμένα πράσινα τσάγια γνωστής εταιρίας που μάλλον ήταν και χορηγός. Έτσι η γνωστή εταιρία πράσινου τσαγιού μάλλον έλπιζε ότι οι τηλεθεατές (στη πλειοψηφία τους νεαρά κορίτσια) θα πιστέψουν ότι αφού αυτά τα playmate πίνουν το συγκεκριμένο τσάι και έχουν αυτά τα σώματα θα το πιουν (και θα αγοράσουν) αυτό το τσάι και αυτές. Πριν πάτε όμως να πιείτε αυτό το εμφιαλωμένο τσάι ξανασκεφτείτε το και δείτε αυτή την έρευνα. Όσο για τη δίαιτα που χάνεις 4 κιλά σε μία εβδομάδα το έχουμε ξαναπεί, όταν χάνεις πάνω από 1 με 2 κιλά σε μια εβδομάδα να ξέρεις ότι τα περισσότερα από αυτά τα κιλά είναι υγρά ενώ θα χάνεις και περισσότερη μυική μάζα. Εμείς λοιπόν αναλύσαμε τη δίαιτα που παρουσίασε ο τηλεδιαιτολόγος Δημήτρης Γρηγοράκης ο οποίος για να λέμε όλη την αλήθεια προσπάθησε να διορθώσει τη Τατιάνα όταν είπε ότι με αυτή τη δίαιτα μπορεί να χάσει κανείς 4 κιλά σε μια εβδομάδα, αυτός είπε σε μια εβδομάδα και κάτι. Πάντως αυτά τα κιλά χάνονται σε 1 μήνα και όχι σε 7 μέρες. Διαπιστώσαμε λοιπόν ότι η δίαιτα του κ. Γρηγοράκη περιλαμβάνει περίπου 1250 θερμίδες την ημέρα. Μια γυναίκα/κοπέλα που ζυγίζει γύρω στα 65 κιλά, χρειάζεται μέσο όρο 2000-2200 θερμίδες για να συντηρήσει το βάρος της, αν λοιπόν κάποιος κόψει 1000 θερμίδες από το διαιτολόγιο του καθημερινά τότε θα έχει έλλειμμα 7000 θερμίδες μετά από 1 εβδομάδα και αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια σχεδόν 1 κιλού σε μια εβδομάδα, αν σκεφτούμε ότι για να χάσει 1 κιλό θα πρέπει να υπάρχει έλλειμμα 7700 θερμίδων. Ας υποθέσουμε και ότι κάποιος γυμνάζεται 3-4 φορές την εβδομάδα άντε να κάψει άλλες 1000 θερμίδες, οπότε να παρατηρηθεί απώλεια το πολύ 1 1/2 με 2 κιλά μέσα στην εβδομάδα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα χάσει κανείς 4 κιλά (που να μην είναι κυρίως υγρά) ούτε και τοπικό λίπος όπως είδαμε να αναφέρεται στην εκπομπή της Τατιάνας. Ούτε... έχει κάτι ιδιαίτερο η θαυματουργό αυτή η δίαιτα που να μπορεί να δημιουργήσει τόση μεγάλη απώλεια, είναι μια απλή, συνηθισμένη, αυστηρή θα λέγαμε, δίαιτα. Παραπληροφόρηση λοιπόν για άλλη μια φορά.

13 σχόλια:

  1. Και όλα τα κορίτσια νομίζουν ότι αν χάσουν έστω και 4 κιλά, όχι σε μία βδομάδα, σε μία μέρα σου λέω εγώ, θα γίνουν σαν τα playmates.

    Ωραία πρότυπα προωθεί η Τατιάνα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Γρηγοράκης με αυτά που ισχυρίζεται κάθε φορά που βγαίνει στη Τατιάνα έχει γίνει γραφικός..Χώρια που δίαιτες 1250 θερμίδων δεν θα έπρεπε να προτείνονται στη τηλεόραση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δεν περίμενα κάτι καλύτερο από την τηλεκατίνα... ήθελα να 'ξερα ποιές χαζογκόμενες τα πιστεύουν αυτά... είμαστε τόσο ηλίθιες οι γυναίκες τελικά; στο γυμναστήριο που πάω, κάποιες φοράνε μακρυμάνικα για να ιδρώνουν και να "αδυνατίζουν", δεν κάνουν βάρη για να μη "φουσκώσουν" και παίρνουνε χάπια αδυνατίσματος... αντί να κοιτάξουν να φτιάξουν ένα γερο, υγιές σώμα! απίστευτο!πραγματικά πίστευα πως οι περισσότερες γυναίκες δεν τα χάφτουν αυτά, αλλά, φευ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χωρίς να θέλω να υπερασπιστώ καμία, ειλικρινά, κι εμένα στο γυμναστήριο, οι ίδιοι οι γυμναστές, μου έχουν συστήσει να μην κάνω πολλά βάρη, να κάνω κυρίως αεροβική, γιατί τα βάρη, φουσκώνους τους μυς. Εγώ κατέληξα στο να βάζω λίγα κιλά και να κάνω πολλές επαναλήψεις. Αλλά η αλήθεια είναι, πως πριν βάλω πολλά κιλά, όντως τα ποδαράκια μου έδειχναν λίγο έντονα από τη γυμναστική.
    Τώρα όλα τα άλλα για τα μανίκια κτλ, και τα χάπια, τα θεωρώ γελοία.
    Αλλά κάποια πράγματα έχουν τη λογική τους..

    Μιρέλλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το χειρότερο είναι ότι οι συνεργατες του τηλεδιαιτολόγου έχουν ξεχάσει τις σπουδές που έκαναν και προτείνουν δίαιτες βασισμένες στις αντιοξειδωτικές μονάδες. Είναι ντροπή που συνάδελφοι και συναπόφοιτοι της ίδιας σχολής που εξακολουθούν να βγαίνουν στο γυαλί δεν έχουν πάρει ούτε μια φορά επίσημα θέση να τον ξεφτυλίσουν παρα μόνο κάνουν τα στραβά μάτια. Κι ύστερα θέλουν να πιστεύουν ότι αυτά που λένε θα πρέπει να είναι πράγματα εμπιστοσύνης για τους τηλεθεατές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. http://www.youtube.com/watch?v=lWaiHVCzRc8
    http://www.youtube.com/watch?v=9N_XPOKu_Gk
    μεγαλη επιστήμη!!!!!

    http://www.youtube.com/watch?v=u_K7CU0Qi9E
    http://www.youtube.com/watch?v=Jo4IyxF9D4E
    ακόμα πιο μεγάλη επιστήμη

    πάντα στην ΤηλεΚατίνα!!!!! Τυχαίο ? Δεν νομίζω!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ακόμα μια παραπληροφορήσει θα μπορούσε να είναι ότι οι γυναίκες φουσκώνουν όταν κάνουν βάρη. Το μεγαλύτερο ποσοστό των γυναικών δεν φουσκώνου γιατί απλά δεν είναι βιολογικά κατασκευασμένες με αυτόν τον τρόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η Πετρουλάκη τί είναι τότε?
    Βιολογική ατέλεια της φύσης?
    Φυσικά και οι γυναίκες φουσκώνουν, όχι όσο οι άντρες, αλλά φουσκώνουν.
    Αν σε μία γυναίκα λοιπόν δεν αρέσουν τα "φουσκώματα", αλλά προτιμά να έχει μια καλή γραμμή, λεπτή σιλουέτα και μια καλή φυσική κατάσταση, θα πρέπει να επικεντρωθεί στην αεροβική άσκηση και να κάνει ασκήσεις μυικής ενδυνάμωσης με λίγα βάρη και πολλές επαναλήψεις.

    Μάλλον εσύ μας παραπληροφορείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πραγματικά δεν θέλω να μπω σε αυτού του είδος συζήτησης, αλλά ανάφερα το «μεγαλύτερο ποσοστό γυναικών» δεν εννοούσα όλες, και φυσικά δεν μιλάμε για γυναίκες που ασκούνται ατελείωτες ώρες στα γυμναστήρια. Οι μυϊκής μάζας αυξάνεται με τεστοστερόνη σαν γυναίκες η τεστοστερόνης είναι μειωμένη, και φυσικά εξαρτάτε από δομή της μυϊκής μάζας μια γυναίκας, που μπορεί να διαφέρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. άλλο το φούσκωμα, άλλο η ενδυνάμωση. οι μύες πρέπει να είναι δυνατοί κι αυτό χρειάζεται βάρη και όχι συνέχεια αεροβική, αυτό εννοώ. αν κάποια θέλει να φουσκώσει ας κάνει βάρη με πολλά κιλά, αν κάποια δε θέλει ας κάνει με λίγα πολλές επαναλήψεις. σε κάθε περίπτωση τα βάρη είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ σε όλους ειδικά μετά τα 30 που η μυική μάζα αρχίζει να ελαττώνεται. Η Πετρουλάκη μπορεί να είναι ότι είναι, να διαφημίζει και να προωθεί ότι χρειάζεται για να βγάλει λεφτά αλλά έχει ΦΟΒΕΡΟ κορμί και μάλιστα ύστερα από 4 γέννες, κι αλίμονο αν δεν το 'χε, η δουλειά της
    είναι άλλωστε! αλλά το κορμί δεν το έκανε τρώγοντας φίτνες!!! το έκανε με βάρη-γιόγκα-αερόβια-καλή διατροφή, γι αυτό και έχασε εύκολα τα κιλά της εγκυμοσύνης, το σώμα της είναι γερό και δυνατό, όχι μια αδύνατη χλαπάτσα που βάζει κιλά με το καλημέρα σας! βλέπω κάτι σαχλοκούδουνα αδύνατα που σηκώνουν τα μονόκιλα και κουράζονται αλλά άντε να τις πεις να κάνουνε βάρη! τρέχουνε στο διάδρομο σαν τα χαμστεράκια... και κάνουνε οχτακόσιους κοιλιακούς τραβώντας τον αυχένα...δε λέω είναι αδύνατες αλλά από αντοχή και φυσική κατάσταση είναι κάτω του μετρίου. Το σώμα πρέπει να είναι γερό και όχι όπως προστάζει η μόδα κάθε φορά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εντάξει, έτσι όπως τα γράφεις έχεις δίκιο.
    Εγώ μιλούσα για τις γυναίκες που χτυπιούνται στα γυμναστήρια.
    Καλά τα λες λοιπόν.


    (Αν και εμένα προσωπικά το σώμα της Πετρουλάκη δε μου αρέσει, όχι γιατί δε τη θεωρώ δυνατή, αυτό θα ήταν παράλογο, αλλά γιατί δε μου φαίνεται θηλυκή η τόση γράμμωση. Αλλά πάλι αυτα είναι υποκειμενικά.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. I Tatiana kai kyrios o Grigorakis exoyn polli thrasos telika!Simera ksanaedeixnan tin <> pou leei xaneis lipos kai psomakia prin tin paralia!Fysika diafimizontas sinexeia tin saxloselida tis giati tin zitaei lei o kosmos kai toys pairnei til!ELEOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Οι δίαιτες yio - yio , δίαιτες express , και ένα σωρό άλλες ''τεμπέλικες''..έχουν ώς αποτέλεσμα την απώλεια υγρών, ελάχιστου λίπους( για να μην πώ καθόλου)και πολύ μυικού ιστού,ιστος ο οποιός είναι υπεύθηνος για τον μεταβολισμό μας και συνεπώς όσο περισσότερο έχουμε τόσο το καλύτερο ( γυναίκες κάντε γυμναστική με βάρη!!)
    Συνοψίζοντας:
    χάνοντας πολύ μυικό ιστό και διατηρώντας το λίπος στα ίδια ποσοστά με πρίν φαινόμαστε πολύ πιο χοντροί..
    Τα συμπεράσματα δικά σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή