6/11/2011

6ο Φεστιβάλ Γεύσης και παράδοσης Αιγαίου, σήμερα και αύριο.

Τα έξι νησιά του Αιγαίου Σύρος, Πάτμος, Λειψοί, Αγαθονήσι, Λέρος και Κάλυμνος θα παρουσιάσουν την κουζίνα τους, τη μουσική, και τους χορούς τους την Κυριακή 12 Ιουνίου στην Πάτμο, στο "6ο Φεστιβάλ Γεύσης και παράδοσης Αιγαίου" σε μια προσπάθεια κοινής συνεργασίας για την προβολή τους και την προβολή της γαστρονομίας τους. Γυναίκες μαγείρισσες και άνδρες μάγειρες θα παρασκευάσουν το καλύτερο παραδοσιακό τους πιάτο και θα διαγωνιστούν για ένα από τα 12 βραβεία. Γευσιγνώστες, οι κ. Γεωργία Κοφινά δημοσιογράφος συγγραφέας γαστρονομικών βιβλίων, η κ. Ελένη Ψυχούλη παρουσιάστρια της εκπομπής του ΣΚΑΙ «ΣΕΦ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ», η Ιωάννα Σταμούλου αρχισυντάκτης του περιοδικού BBC OLIVE και ο Πάτμιος Γιώργος Γρύλλης κάτοχος της διάκρισης «Χρυσός σκούφος» θα τα δοκιμάσουν και θα τα βαθμολογήσουν Η οργάνωση του 6ου Φεστιβάλ Γεύσης και παράδοσης γίνεται από την τοπική εφημερίδα «Πατμιακά Χρονικά», την «Ένωση Ξενοδόχων Πάτμου», το σύλλογο ΠΑΤΙΝΙΩΤΙΣΣΑ. Τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μονής Πάτμου, Της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (τμήμα Πολιτισμού Δωδεκανήσου) και της Τουριστικής επιτροπής Δήμου Πάτμου. Στα πλαίσια του 6ου Φεστιβάλ Γεύσης και παράδοσης Αιγαίου θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω δράσεις:
Σάββατο 11 Ιουνίου 2011 η 1η ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ με την υποστήριξη του Γιώργου Αμυρά και της Εκπομπής του ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΠΑΝΤΟΥ με ποδηλάτες από την Αθήνα και την Πάτμο.
Το απόγευμα στις 6:30 ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΤΟ ΕΥΖΗΝ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΑΣ στο συνεδριακό κέντρο του Patmos Aktis Suites & Spa.
Ομιλήτριες :
Δρ. Αντωνία Τριχοπούλου βιοπαθολόγος, καθηγήτρια Προληπτικής Ιατρικής και Διατροφής. Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Υγείας. Θέμα ομιλίας: «Μεσογειακή διατροφή και ελληνικό παραδοσιακό τρόφιμο».
Ελένη Ψυχούλη, γευσιγνώστρια και...κριτικός , παρουσιάστρια της εκπομπής του ΣΚΥ «Σέφ στον αέρα». Θέμα ομιλίας: «Mια καινούργια αρχή για το τοπικό προϊόν».
Γεωργία Κοφινά συγγραφέας γαστρονομικών βιβλίων . Θέμα ομιλίας: «Η επιρροή της εκκλησιαστικής παράδοσης στο ελληνικό τραπέζι».
Για περισσότερες πληροφορίες κάνε κλικ εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου