6/02/2011

Η Τατιάνα δίνει και συμβουλές διατροφής.

Ναι έχουμε αναφερθεί στη συγκεκριμένη εκπομπή αρκετά γιατί απλούστατα συνεχίζει να παραπληροφορεί, και αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο γιατί η συγκεκριμένη παρουσιάστρια έχει μεγάλη επιρροή. Στη χθεσινή εκπομπή λοιπόν είχε καλεσμένη μια άλλη παρουσιάστρια που ήταν έγκυος, η Τατιάνα λοιπόν πληροφόρησε την κοπέλα ότι μια έγκυος γυναίκα πρέπει να πάρει το πολύ 12 κιλά. Όχι ρε Τατιάνα δεν είναι έτσι, όπως έχουμε αναφέρει και σε άλλη ανάρτηση η Αμερικάνικη Γυναικολογική Εταιρία όπως και οι αντίστοιχες Ευρωπαϊκές αρχές συστήνουν μια γυναίκα που είναι έγκυος να παίρνει:
*11-16 κιλά αν έχει φυσιολογικό Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΣΜ) δηλαδή μεταξύ 18,5-24,9 (ΔΜΣ= Βάρος σε κιλά/(Ύψος σε μέτρα)2
*13-18 κιλά αν έχει ΔΜΣ κάτω από 18,5
*7-11 κιλά αν ειναι υπέρβαρη και έχει ΔΜΣ πάνω από 25
Δυστυχώς πολλοί μαιευτήρες στην Ελλάδα έχουν την τάση να συστήνουν στις έγκυες γυναίκες να παίρνουν λίγα κιλά και όχι αυτά που συστήνουν οι ιατρικοί σύλλογοι. Είναι γνωστό ότι τα πολλά επιπλέον κιλά αλλά και τα λίγα μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα στη εγκυμοσύνη, στον τοκετό αλλά και μακροχρόνια στην υγεία του παιδιού.

16 σχόλια:

  1. Έχεις δίκιο διαιτολόγε.
    Αλλά δυστυχώς αυτή η πληροφορία του πλαφόν των 12 κιλών δίνεται παντού. Όλες οι φίλες μου που θα γεννήσουν ή έχουν γεννήσει, πήραν την ίδια πληροφορία απ τους γυναικολόγους τους : ΜΕΧΡΙ 12 ΚΙΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εμ τι περιμένατε
    με τόσο Γιάνναρο που έχει φιλοξενήσει και με τόσο Γρηγοράκη που έχει επι αμοιβή παρουσιάσει πώς να μη πάρει και πτυχίο και ειδικότητα!!!! ΚΑΤΙΝΙΕΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και εσύ ρε κόπανε που ξέρεις ότι η Τατιάνα πληρώνεται από το Γρηγοράκη ; Ο καθένας πετάει εδώ μέσα ότι μ.... του κατέβει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κοπανος είσαι εσυ που δεν βλέπεις το προμόσιον της Τατιανας... Δημητράκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν έχεις στοιχεία να τα πας στον εισαγγελέα..χαλβά, έ χαλβά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν ξέρω αν είναι για γέλιο ή για κλάματα. Αυτή η Τατιάνα έχει κόλλημα με τα κιλά-φαίνεται ότι είναι πολύ στερημένη. Δεν θα ξεχάσω που ρώτησαν την κόρη της μετά την συναυλία της Πάτυ πώς της φάνηκε Απάντησε το θεϊκό: ήταν πιο καλή από την προηγούμενη φορά-μάλλον έχει χάσει κιλά. Είναι να σου σηκώνεται η τρίχα. Πως πάνε να μας περάσουν για ομορφιά μία ανορεξική κατάσταση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. στο πόσα κιλά επιτρέπεται να πάρεις δε παίζει ρόλο και το ύψος;
    τα ίδια κιλά θα πάρει μία γυναίκα που έχει ύψος 1.80 και τα ίδια μία που έχει ύψος 1.60;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. εκπομπη προμόσιον των τηλεδιαιτομαιντανων κανει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. e tora poy o Grhgorakhs ksekinhse na tragoyda tha ton kalesei na pei thn rempetodiaita orac.
    aytoi oi dyo kanoyn kra gia xazothletheash

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Άρχισε ο Γρηγοράκης να τραγουδά? Παρακαλώ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πάλι κατινιές λέει η Τατιάνα... βέβαια, όσο υπάρχουν ηλίθιοι που την παρακολουθούν θα έχει εκπομπή, σταματήστε λοιπόν να τη βλέπετε!!! Αυτή όταν θα έμεινε έγκυος, φαντάζομαι, θα ήταν με μια ζυγαριά παραμάσχαλα, μην τυχόν και πάρει κανένα γραμμάριο, και με μια μεζούρα να δει πόσους πόντους έχει μεγαλώσει η περιφέρεια... Τι ματαιοδοξία πια αυτές οι τηλεοπτικές...Φάτε και λίγο παραπάνω μαντάμ, δε θα το προσέξουν οι άλλες γυναίκες (για τη γυναικεία γνώμη άλλωστε αγχώνονται οι γυναίκες και όχι των ανδρών)
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χριστίνα γενικά είσαι πολύ θυμωμένη.. Ψάξ το λίγο.. Τόσα νεύρα πια..
    Καλύτερα να λύσεις αυτό που πραγματικά σε απασχολεί..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον ανώνυμε!
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η εντολή των γιατρών πάντως δεν έχει να κάνει με την αισθητική πλευρά του θέματος. Ο οργανισμός έχει συνηθίσει να "εργάζεται" με Χ αριθμό κιλών, οπότε τα + πχ 25 κιλά θα τον επιβαρύνουν σε επίπεδο καρδιακής λειτουργίας ή λειτουργίας του θυρεοειδούς. Λίγη σημασία έχει αν ξεκίνησες πριν την εγκυμοσύνη απ' τα 50 ή τα 70 κιλά... η συνολική επιβάρυνση τους ενδιαφέρει από ιατρικής πλευράς, όχι πώς θα είσαι με το μαγιω στην παραλία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαφώς και έχει σημασία σε τι βάρος είναι μία γυναίκα όταν ξεκινάει η εγκυμοσυνη της. Η συμβουλή των μαιευτήρων να μην παίρνουν πολλά κιλά, δείχνει άγνοια. Προφανώς οι επίσημες συστάσεις των ιατρικών συλλόγων δεν ισχύουν για τους συγκεκριμένους μαιευτήρες και δίνουν δικές τους οδηγίες...

      Διαγραφή