7/04/2011

Με κατευθυνόμενο μάρκετινγκ και παραπληροφόρηση πωλούνται τα παιδικά γάλατα: Το παράδειγμα της ΝΟΥΝΟΥ Kid.

Έχουμε μιλήσει αρκετά για τέτοια ροφήματα γάλακτος αλλά γενικά για την επιχείρηση: παιδικά γάλατα. Σήμερα μιλάμε για την προώθηση του γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ Kid. Το συγκεκριμένο γάλα λοιπόν προωθείται σε παιδιά άνω των 2 ετών Γιατί; Και μέχρι πότε; Τα 18; Ψάχνουν να πιάσουν πελάτες κάνοντας τους γονείς να πιστεύουν ότι τα παιδιά τους σε αυτή την ηλικία χρειάζονται ειδικά γάλατα, όταν σε αυτή την ηλικία πια τρώνε σχεδόν ότι τρώνε και οι ενήλικες. Ποιος ο λόγος λοιπόν να πίνουν το συγκεκριμένο γάλα; Βασικά το γάλα αυτό που σωστά ονομάζεται ρόφημα γάλακτος (όχι πραγματικό γάλα) περιέχει πρόσθετη ζάχαρη σε μορφή σιρόπι γλυκόζης. Επιπλέον αναφέρει ότι περιέχει μέταλλα και ιχνοστοιχεία. ΟΚ, εμείς συγκρίναμε αυτό το γάλα με το απλό γαλατάκι το οποίο περιέχει την ίδια ποσότητα ασβεστίου, καλίου, φωσφόρου με το "σούπερ" γάλα της ΝΟΥΝΟΥ. Ενώ αναφέρουν ότι έχει εμπλουτιστεί με βιταμίνη C και σίδηρο. Ενα παιδί θα λάβει πολύ εύκολα βιταμίνη C στη φυσική της μορφή καταναλώνοντας φρούτα, λαχανικά η και χυμό, οπότε δεν χρειάζεται να το λάβει από το γάλα, ενώ για τον σίδηρο έχουμε ξαναμιλήσει. Το κρέας, τα όσπρια και δημητριακά θα προσφέρουν τον απαραίτητο σίδηρο. Πραγματικά έχουμε βαρεθεί αυτό το παραμύθι με τα γάλατα που περιέχουν όλες τις βιταμίνες και μέταλλα. Αλλά έτσι βλέπεις καταφέρνουν να φοβίσουν τους γονείς και να τους δώσουν μια ψεύτικη αίσθηση ασφάλειας πείθοντας τους ότι θα έχουν καλύτερη ανάπτυξη τα παιδιά τους αν πίνουν 3 ποτήρια την ημέρα από το γάλα τους. Αυτό που πρέπει να αναφερθεί είναι ότι ο χώρος της παιδικής διατροφής είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικός και σύμφωνα με έρευνες αγοράς η ΝΟΥΝΟΥ έχει το μεγαλύτερο ποσοστό αγοράς, ενώ αναφέρεται ότι οι γονείς ακόμα και αν έχουν οικονομικές δυσκολίες δεν θελουν να περιορίσουν τα χρήματα που χαλάνε για παιδικά τρόφιμα αν τα θεωρούν ποιοτικά, και αυτό το ξέρουν καλά οι εταιρίες παιδικών τροφίμων. Το μάρκετινγκ είναι έντονο. Πριν λίγες μέρες, η ΝΟΥΝΟΥ μοίραζε δωρεάν δείγματα σε μικρές τσαντούλες κοντά σε παιδικές χαρές, ενώ υπήρχε μια ολόκληρη εκδήλωση απευθυνόμενη σε μικρούς και μεγάλους. Μην παρασύρεσαι, δεν νοιάζεται καμιά εταιρία πραγματικά για την υγεία του παιδιού σου, αλλά μόνο για το πως θα πουλήσει όσα περισσότερα προϊόντα μπορεί.

9 σχόλια:

  1. τι ειναι καλυτερο τελικά, το κατσικίσιο βιολογικό της ΕΒΟΛ που δίνω από 1 ετους (και ας μην ειναι βιολογικο) ή αυτα τα γάλατα .....?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νομίζω το βιολογικό, αλλά είναι πιο ακριβό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δεν συμφωνω καθολου με ολα τα παραπανω. ο γιος μου τωρα 4,5 χρονων επινε μεχρι προσφατα 3-4 ποτηρια γαλα νουνου kid την ημερα και το μειωσαμε στα 2-3 γιατι παρουσιασε αυξημενο ασβεστιο και σιδηρο, την στιγμη που η διατροφη του ηταν ελλιπης σε αυτα! αρα ισχυει η υπαρξη βιταμινων. τα φρεσκα παλι γαλατα αν επιχειρησετε να τα αφησετε εξω απο το ψυγειο σας, ειναι πιθανο να διαπιστωσετε το επομενο πρωι να εχουν σχεδον διαχωριστει σε νερο και κατι που μπορει να μοιαζει με γαλα. φανταστειτε κατι σαν ιζημα...η επιλογη δικη σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και το μητρικό γάλα αν το αφήσεις κάνει αυτό το ίζημα που λες. Είναι φυσικό γιατί με την ώρα διαχωρίζεται στα στοιχεία του. Λίπος από πάνω, μετά γάλα και κάτω κάτω νερό.

      Διαγραφή
  4. ανωνυμε στη νουνου δουλευεις???το ασβεστιο δ ε ν βοηθαει το σιδηρο να απορροφηθεί ειναι επιστημονικα αποδεδειγμενο οτι τα παιδια που πινουν πολυ γαλα εχουν αναιμια...ολα αυτα που εγραψες δεν στεκουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κανενα θηλαστικο μετα τον απογαλακτισμο του δεν πινει γάλα απο αλλο θηλαστικο.μας εχουν κανει να πιστεψουμε ο τ ι το αγελ. γαλα ειναι σουπερ τροφή ομως μονο προβληματα δγμιουργει.ιδανικα θηλαστε τα παιδια σας τουλαχιστον 2 χρονια κ αν μετα δεν πιουν γαλα μην αγχωνεστε... υπάρχουν ενα σωρο τροφες πλουσιες σε σιδηρο κ ασβεστιο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες τα ρε σνθρωπε! Η ουσια δεν ειναι η ποιότητα του γάλακτος του εμπορίου, αλλά αν πραγματικά το χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός.
      Φανταστείτε τι πρόβλημα οστεοπορωσης θα είχαν τα θηλαστκά που μετα τον απογαλακτισμό τρώνε χορταράκι!!!
      Σε κάθε περίπτωση, το κατσικίσιο ειναι σαφως ανωτερο απο το αγελαδινο. επιλεξτε να καταναλώνετε γαλακτοκομικά απλα και μονο επειδη σας αρεσουν και οχι επειδη θα προσλαβετε ωφελιμο ασβέστιο από αυτα. Μια καλα ισορροπημενη διατροφή θα κσλυψει ολες τις αναγκες.

      Διαγραφή