8/12/2011

Τι γίνεται τελικά με τις συσκευές όζοντος;

Όπως σωστά παρατήρησε αναγνώστης, οι διαφημίσεις για τις συσκευές όζοντος συνεχίζουν ακάθεκτα σε δυο μεγάλα ιδιωτικά κανάλια, παρατηρήσαμε ότι μια συγκεκριμένη εταιρία διαφημίζει το προϊόν της συνεχώς, κάποια στιγμή είδαμε αυτή την ανόητη διαφήμιση (που δεν είναι και μικρή) 3 φορές σε μια ώρα. Αυτό που διαπιστώσαμε είναι ότι η συγκεκριμένη διαφήμιση δεν κάνει κάποιους συγκεκριμένους ισχυρισμούς ούτε ότι θεραπεύει κάτι, είναι όλο αοριστολογίες του τύπου: "μπορεί να σας βοηθήσει να αδυνατίσετε (με σωστή διατροφή)", "να έχετε περισσότερη ενέργεια", "να αισθάνεστε πιο όμορφη" κτλ. Επιπλέον βλέπουμε στην οθόνη την εξής αναφορά: Αυτή η συσκευή δεν είναι φάρμακο ούτε ιατρική συσκευή. Έτσι η συγκεκριμένη εταιρία όπως το καταλαβαίνουμε εμείς, τυπικά μάλλον μπορεί να συνεχίζει να διαφημίζει το προϊόν της αφού δεν "περιλαμβάνει ισχυρισμούς οι οποίοι προσδίδουν στο παραγόμενο οζονοποιημένο νερό θεραπευτικές ή προφυλακτικές ιδιότητες έναντι των ασθενειών", όπως ανέφερε ο ΕΟΦ στην ανακοίνωση του.

15 σχόλια:

  1. Αχ Ελλάδαρα αθάνατη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διαιτολόγε χρόνια πολλα.
    Θα ήθελα κάτι να ρωτήσω.
    Αυτή η διαφήμιση με είχε ψιλοπείσει (αφού έλεγε ότι τα θεραπεύει σχεδόν όλα - μόνο για τον καρκίνο δε μας είχαν πει), και το παρακολουθούσα το θέμα. Φυσικά δεν την έχω αγοράσει?
    Προφανώς δεν υπάρχει κάποια επίσημη έρευνα που να αποδεικνύει ότι κανει όλα όσα ισχυρίζεται. Υπάρχει άλλη έρευνα που να λέει ότι προκαλει κάτι κακό στον οργανισμό?

    Επίσης κάτι άλλο. Δείχνει πολύ σ αυτήν απαράδεκτη 3λεπτη διαφήμιση, ότι μπορεί να καταστρέψει τα μικρόβια από τα φρουτα και τα λαχανικά. Μπορεί να το κάνει? Είναι αποδεδειγμένο? Μήπως μαζί σκοτώνει καιτις βιταμίνες που βρίσκονται στη φλούδα των φρούτων?

    Αυτά ήθελα να ρωτήσω, ευχαριστώ πολύ και συγγνώμη για τη μακροσκελή ερώτηση.

    Μιρέλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αφού είναι απαράδεκτη η διαφήμιση ρε ζωντόβολο τι κάθεσαι και την βλέπεις και έχεις και ενδοιασμούς αν είναι αλήθεια όσα λέει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπράβο. Έχεις επίπεδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπουρδες ειναι η διαφημηση.Να πουλησουν θελουν,και δυστυχως υπαρχει πολυ κοσμος που τ'αγοραζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Διαιτολόγε έχεις την καλοσύνη να μου απαντήσεις?

    Ευχαριστώ πολύ :-)

    Μιρέλλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ καλή η ερωτηση της Μιρέλλας, θα με ενδιέφερε και εμένα να μαθω την αλήθεια σχετικά με αυτές τις συσκευές.
    Από ότι εχω ενημερωθεί δεν υπάρχουνε ευρήματα για τους ισχυρισμούς της. Το οζονισμνο νερό όμως μήπως προκαλεί επιπτώσεις στην υγεία;

    Διαιτολόγε περιμένουμε την απάντηση σου εναγωνίως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μιρέλλα δεν βλέπω να παιρνουμε απαντηση, ο Διαιτολόγος μαλλον βρισκεται σε διακοπές :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κι εγώ αυτό νομίζω. Γιατί δεν απαντάει σε κανέναν. Άσε που προφανώς το σχόλιο μετά την ερώτησή μου θα χε διαγραφεί αν το χε δει ο διαιτολόγος.

    Άντε να γυρίσει.. Έχουμε απορίες.. :-) :-) :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η ερώτηση για τις συσκευές όζοντος θα απαντηθεί σε μελλοντική ανάρτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ευχαριστούμε διαιτολόγε :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η σημερινή ανάρτηση είναι σχετικά με το νερό με όζον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή