8/05/2011

ΚΡΙΤΙΚΗ: LIFE Tsai. Πράσινο Τσάι Πράσινο Μήλο.

ΤΑ ΣΥΝ:
Σχετικά λίγα συστατικά
ΤΑ ΠΛΗΝ:
Περιέχει αρκετή ζάχαρη

Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ: Το προϊόν αυτό δεν υπόσχεται τίποτα ιδιαίτερο, είναι αυτό που λέει η μάλλον αυτό που δεν λέει. Η συσκευασία αναγράφει Πράσινο Τσάι και με μικρότερα γράμματα Πράσινο Μήλο. Τα συστατικά; Βασικά, νερό και ζάχαρη, περιέχει και ελάχιστο χυμό μήλου από συμπυκνωμένο χυμό (1%) και εκχύλισμα πράσινου τσαγιού (0,12%). Το θετικό είναι ότι δεν ισχυρίζεται ότι έχει αντιοξειδωτικές ουσίες ούτε κάνει άλλους διατροφικούς ισχυρισμούς, ενώ δεν περιέχει γλυκαντικές ουσίες όπως ασπαρτάμη. Είναι απλά κρύο τσάι με ζάχαρη. Όλες οι θερμίδες που περιέχει προέρχονται από τη ζάχαρη, ενώ έχει περίπου τις ίδιες θερμίδες με ένα αναψυκτικό, ένα μπουκάλι θα σε επιβαρύνει με 150 θερμίδες... Άλλο ενα νέο προϊόν της Life που είναι απλά ενα ρόφημα/ποτό με ζάχαρη και θερμίδες χωρίς καμία διατροφική αξία.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΑΝΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙ (500 ml): Θερμίδες: 150, Σάκχαρα: 36,5 γρ., Πρωτεΐνη: 0 γρ., Λιπαρά: 0 γρ.

2 σχόλια:

  1. πολύ ενδιαφέρον το blog σας. το έχω συμβουλευτεί αρκετές φορές. θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορείτε να κάνετε ένα άρθρο και για τα νέα mini φακελάκια ice tea που έχουν 5 θερμίδες, τα lipton tea & honey. ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χωρις να εχω σχεση με τη διαιτολογια, το καλυτερο τσαι ειναι το χυμα. Μετα πανε τα ετοιμα φακελακια (ειναι ουσιαστικα φυλλα τσαγιου που εχουν γινει σκονη και λεγονται διαφορα και για τα χαρτακια-φιλτρα τους) και τελευταια ειναι τα ετοιμα τσαγια που ειναι ουσιαστικα νερο με ζαχαρη/γλυκαντικα και ελαχιστο τσαι. Απ οτι ειδα πχ εχει μαλτοδεξτρινη,σουκραλοζη,καραμελοχρωμα. Νομιζω οτι δεν ειναι επικινδυνα, απλα αν μπορεις να φτιαξεις το δικο σου στο σπιτι σου ειναι πολυ υγιεινοτερο.

      Διαγραφή