9/01/2011

ΕΦΕΤ: Βυτιοφόρα που μετέφεραν υγρά τρόφιμα (γάλα, χυμοί) μετέφεραν και καύσιμα.

"Στην Εισαγγελία Αθηνών παρέπεμψε ο ΕΦΕΤ πέντε (5) ιδιοκτήτες βυτιοφόρων οχημάτων και μία εταιρεία που δραστηριοποιείται και στον χώρο των μεταφορών για διακίνηση βιοκαυσίμων (βιοντήζελ) με βυτιοφόρα αδειοδοτημένα αποκλειστικά για τη μεταφορά υγρών τροφίμων κατά παράβαση της υφιστάμενης Εθνικής & Κοινοτικής Νομοθεσίας. Άλλοι τρεις (3) ιδιοκτήτες βυτιοφόρων παραπέμφθηκαν για παραβάσεις που αφορούσαν στην καταλληλότητα και υγιεινή των οχημάτων και για παρακώλυση του ελέγχου. Ειδικότερα,... οι υπάλληλοι του ΕΦΕΤ εντόπισαν τέσσερα (4) βυτιοφόρα μεταφοράς υγρών τροφίμων τα οποία είχαν πραγματοποιήσει 17 διακινήσεις βιοκαυσίμων... παρότι ήταν βυτιοφόρα αδειοδοτημένα αποκλειστικά για τη μεταφορά υγρών τροφίμων. Πρόκειται για τα βυτία με αριθμό κυκλοφορίας και με ιδιοκτήτες αντίστοιχα, τους εξής :1. Ευάγγελος Κουλουμτούρης του Δημητρίου (ΙΑΕ 8129), 2. Κοσμάς Ζαρίφης του Ευαγγέλου και Κωνσταντίνος Τζαβέλας (ΕΚΕ 3204), 3. Γεώργιος Μητρούδης του Δήμου (ΕΚΒ 4708),4. Ευάγγελος Κυριακίδης του Κυριάκου (ΕΚΒ 6174)
Σε όλες τις ανωτέρω μεταφορές πέραν των ιδιοκτητών των βυτίων εμπλέκεται και η εταιρεία ΜΑΚΙΟΣ ΑΕ (MAKIOS LOGISTICS 5ο χλμ Καλοχωρίου Θεσσαλονίκης) ως εκμισθωτής των βυτίων."
Με λίγα λόγια είναι πιθανό το γάλα που πίνουμε εμείς και τα παιδιά μας να μεταφέρθηκε σε βυτιοφόρο που προηγουμένως μετέφερε καύσιμα. Το θέμα είναι ποιες εταιρίες τροφίμων χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη εταιρία για να μεταφέρουν τα προϊόντα τους όπως για παράδειγμα γάλα; Λοιπόν η MAKIOS LOGISTICS είναι από τις μεγαλύτερες εταιρίες μεταφοράς τροφίμων στην Ελλάδα. Με ποιους να συνεργάζεται άραγε; Αυτό είναι το ερώτημα. Εμάς δεν μας νοιάζουν οι αριθμοί κυκλοφορίας των βυτιοφόρων, εμάς μας νοιάζει ποιες εταιρίες τροφίμων χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη μεταφορική εταιρία, ώστε να γνωρίζουμε κάτω από ποιες συνθήκες μεταφέρονται τα τρόφιμα που καταναλώνουμε. Ας μας δώσει λοιπόν κάποια απάντηση ο ΕΦΕΤ, το Υπουργείο η όποιος άλλος γνωρίζει και μπορεί να μας πει.

4 σχόλια:

  1. Υπάρχει τρόπος να το μάθουμε???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς, αν δεν αναφέρουν κάτι οι αρμόδιες αρχές, δεν υπάρχει άλλος τρόπος να μάθουμε. Μόνο υποψίες μπορούμε να έχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και ποιον υποπτευόμαστε?? Αλλά δεν θα μου πεις ε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επειδή είναι μόνο υποψίες θα ήταν λάθος να δημοσιεύσουμε κάτι το οποίο δεν έχει ανακοινωθεί η δεν είναι διασταυρωμένο, ωστόσο η συγκεκριμένη μεταφορική εταιρία είναι στο χώρο 75 χρόνια και θεωρείται από τις μεγαλύτερες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή