9/14/2011

Έρευνα: Λιγότερο παχύσαρκοι αυτοί που καπνίζουν μαριχουάνα.

Αυτό τουλάχιστον αναφέρουν Γάλλοι ερευνητές. Εξέτασαν στοιχεία από δυο χωριστές έρευνες που περιλάμβαναν πάνω από 50000 άτομα και διαπίστωσαν ότι το 14% με 17% των ατόμων που κάπνιζαν μαριχουάνα τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα ήταν παχύσαρκοι σε σχέση με 22% με 25% των ανθρώπων που δεν κάπνιζαν μαριχουάνα. Ένας από τους ερευνητές ανέφερε ότι στην αρχή νόμιζαν ότι έκαναν λάθος και έλεγξαν τα αποτελέσματα αρκετές φορές για να σιγουρευτούν ότι δεν έκαναν λάθος. Και προσθέτει ότι αυτά είναι προκαταρκτικά αποτελέσματα και δεν σημαίνει ότι η μαριχουάνα αδυνατίζει αλλά ίσως υπάρχει κάποιοι συστατικό της που έχει αυτή τη δράση. Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο American Journal of Epidemiology.

12 σχόλια:

  1. Άρα... Αν κανείς θέλει να αδυνατίσει...
    :-) :-) :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ...και να γινει πιο χαζος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αναρωτιέμαι ποια η χρησιμότητα αυτής της ανάρτησης στο natofao..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ανάρτηση αφορά την έρευνα. ΑΦού το αποτέλεσμα της έρευνας αφορά θέμα παχυσαρκίας, και το ΝΑ ΤΟ ΦΑΩ είναι μπλογκ διατροφής, ιδού και ο λόγος.
    Δε μας προτρέπει ο άνθρωπος να καπνίσουμε μαριχουάνα, απλά αναμεταδίδει την έρευνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υπάρχουν άτομα που παίρνουν χάπια ταινίας για να αδυνατίσουν. Βλέπεις που το πάω; Ίσως είμαι υπερβολικός αλλά μου φάνηκε περιττή η ανάρτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οντως ειναι λίγο αστοχη η αναρτηση. Δεν αποδεικνυει η ερευνα τιποτα που να εχει να κανει με τα συστατικά.
    Την παράμετρο του τροπου ζωης (λογω ιδεων) ενος καπνιστη μαριχουανας την σκεφτηκε κανεις; Εαν καποιος ειναι νεαρός "χίπης" επαναστατης που ξεφευγει απο το συστημα με την ηδονη της μαριζουανας...δεν το ριχνει ευκολα στα μπριζολίδια...
    Εαν ειχε στοιχεία οτι ακολουθούσαν το ιδιο προγραμμα διατροφής...να το δεχτώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα χάπια αδυνατίσματος που κυκλοφορούσαν παλιά, δεν μπορούσες να τα πάρεις αν δεν είχες συνταγή γιατρού. Προσωπικά γνωστή μου φαρμακοποιός μου είχε δώσει μόνο 1 κουτί και μου απέκλεισε την περίπτωση να μου ξαναδώσει αν δεν πήγαινα πρώτα σε γιατρό! Τα χάπια με έκαναν να νιώθω χαρούμενη, αισιόδοξη, γεμάτη ενέργεια και δεν ήθελα να φάω ΤΙΠΟΤΑ. Έχασα αρκετά κιλά για όσο διάστημα τα έπαιρνα αλλά αυτό οφειλόταν στην ανορεξία που μου χάριζαν. Τέλος πάντων... επί της ουσίας περιείχαν ουσίες που ήταν απαγορευμένες και γι'αυτό ο ΕΟΦ κατάργησε τα χάπια αυτά και πολύ αργότερα έβγαλε στην αγορά χάπια που απλά αποβάλουν μέρος των λιπαρών απ'το φαγητό που τρώμε!

    Μαρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γεια σας! Από προσωπική εμπειρία...μόνο απίστευτα πειθαρχημένοι χρόνιοι χρήστες είναι τόσο "μάγκες" που δεν "τσακίζουν" το ψυγείο μετά από κάθε "συνεδρία" χασισακίου. Και με σαφή προτίμηση προς την, καθ' όλα, θανατηφόρα ζάχαρη...Δώρο άδωρον λοιπόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δε μίλησα για αυτά τα χάπια Μαρία. Μιλαω για χάπια που έχουν αυγά ταινίας-ένα παράσιτο που ζει στο πεπτικό σου και τρέφεται με την τροφή σου με αποτέλεσμα να αδυνατίζεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εδωσε φαρμακοποιός χάπια που περιέχουν προνύμφες "ταινίας" σε ανθρωπο ???? καταρχήν δεν υπάρχει τετοιο φάρμακο.
    Ομοιοπαθητικό ίσως υπάρχει , αλλα φάρμακο εγκεκριμένο απο τον ΕΟΦ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
    Μην σκισουμε τα πτυχία μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Παράνομο εμπόριο προφανώς εννοούσα και δεν αναφέρθηκα στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Παιδιά μην ταλαιπωρείστε άδικα. Σε λίγο καιρό δε θα έχουμε ούτεγια ρύζι να πάρουμε, είναι αναπόφευκτο το πεπρωμένο του αδυνατίσματος για μας τους 'Ελληνες. Το σκέφτηκε ο Γιωργάκης όταν του πέσαν τα μαλλιά με το που είδε μια έρευνα για την παχυσαρκία στην Ελλάδα.
    Στο θέμα μας τώρα, η δήθεν μόδα του χασίς επιβάλλει στους νέους να καπνίσουν τεράστιες ποσότητες σε ανάμειξη με καπνό και μετά να πλακωθούν στις σοκοφρέτες ΙΟΝ (διαφήμιση) και Mars η Twix(πάλι διαφήμιση) ανάλογα με τον περιπτερά, σε αντίθεση με τους χίπηδες που το καπνίζαν σαν τσιγαράκι και σκέτο χωρίς αναμίξεις.
    Σαν φυσιολάτρες οι χίπηδες ήταν λιτοδίαιτοι, απορρίπτοντας κάθε θεωρία-συνομωσία επιβολής του δυτικού τρόπου διατροφής εν αντιθέσει με μας σήμερα που όλα τα σφάζουμε όλα τα μαχαιρώνουμε λές και δεν υπάρχει αύριο.

    Φιλικά πάντα,

    Δημήτρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή