9/26/2011

Λουκάνικα χωρίς νιτρώδη.

Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές για το πόσο βλάπτουν τα επεξεργασμένα κρέατα, ειδικά αυτά με νιτρώδη τα οποία συσχετίζονται με αυξημένες πιθανότητες καρκίνου. Είδαμε στο σούπερ μάρκετ λουκάνικα μιας όχι γνωστής μάρκας που δεν είχε συντηρητικά παρά μόνο χυμό φρούτων και λίγα συστατικά. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι υγιεινά μιας και περιέχουν αλάτι, αλλά τουλάχιστον δεν περιέχουν τα γνωστά νιτρώδη που χρησιμοποιούνται σε αλλαντικά άλλων εταιριών.

8 σχόλια:

  1. Παρ όλα αυτά, παραμένουν επεξεργασμένα κρέατα, άρα και ανθυγιεινά, σωστά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εγω εχω κοψει τα αλλαντικα παντως και εχω ησυχασει απο τις καουρες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η συγκεκριμένη εταιρία παράγει και άλλα αλλαντικά χωρίς νιτρώδη. Οταν τα βρίσκω τα αγοράζω. Δεν τα βρίσκω όμως εύκολα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ξέρει κανείς οτι το σπανάκι έχει 2500 ppm νιτρωδων, ενώ τα αλλαντικά 150 ? το νερό 50 ???
    το πρόβλημα είναι στα αλλαντικά που τηγανίζονται, λόγω πιθανότητας σχηματισμού νιτροζαμίνων.
    φάτε απο ολα και λίγο. καλη ορεξη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Διαιτολόγε αλήθεια είναι αυτο για το σπανάκι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολλά τρόφιμα περιέχουν νιτρώδη όπως σπανάκι, παντζάρια, μαρούλι, πατάτες, καρότα. Το πρόβλημα με τα αλλαντικά όμως είναι ο σχηματισμός καρκινογόνων νιτροζαμινών από την αντίδραση του νιτρώδους νατρίου με αμινοξέα όταν θερμαίνονται. Δεν είναι το ίδιο λοιπόν να τρως σπανάκι και το ίδιο να τρως πάριζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ευχαριστούμε διαιτολόγε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. και στο σπανακι ειναι φυσικο οχι χημικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή