11/09/2011

ΚΡΙΤΙΚΗ: Kellogg's Tresor, Γεύση Πραλίνα Φουντουκιού.

ΤΑ ΣΥΝ:
* Έχει μέτρια ποσότητα φυτικών ινών
ΤΑ ΠΛΗΝ:
*Πολλές θερμίδες
*Πολλά λιπαρά

Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ: Βασικά είναι ένα επεξεργασμένο δημητριακό γεμάτο κρέμα πραλίνας. Παράγεται από αλεύρι (σκόνη) 3 δημητριακών, ζάχαρη (το δεύτερο στη σειρά συστατικό), φυτικά έλαια, σοκολάτα, χρωστικές. Δεν έχει κάποια σημαντική διατροφική αξία πέρα από το γεγονός ότι είναι εμπλουτισμένο με βιταμίνες και μέταλλα, όπως πια συνηθίζεται με ανθυγιεινά προϊόντα που προορίζονται για παιδιά. Πέρα από το γεγονός ότι σχεδόν όλοι οι υδατάνθρακες που περιέχει είναι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες που τους αντιμετωπίζει ο οργανισμός σαν ζάχαρη, περιέχει αρκετά λιπαρά για δημητριακό. Επίσης περιέχει 2 φυσικές χρωστικές, αν και φυσικές η μια από αυτές το αννάτο συσχετίζεται με αλλεργίες μάλιστα σε μεγαλύτερο βαθμό από τις τεχνητές χρωστικές. ΤΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΗΡΕ;
Όπως είναι αναμενόμενο δεν είναι ιδιαίτερα υγιεινό δημητριακό. Δεν περιέχει κανένα ολικής αλέσεως δημητριακό, περιέχει πολλά λιπαρά, πολλές θερμίδες και αρκετή ζάχαρη. Δεν κάνει για πρωινό.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΑΝΑ 30 γρ.: Θερμίδες: 134, Υδατάνθρακες: 19,8 γρ., Πρωτεΐνη: 2,4 γρ., Λιπαρά: 4,8 γρ.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Συστατικά: 2/10
Λιπαρά: 5,5/10
Θερμίδες: 2/10
Φυτικές Ίνες: 2/10
Αποτελεσματικότητα/Χρησιμότητα: 2/10
ΣΥΝΟΛΟ: 2,7/10

6 σχόλια:

  1. Μα είναι δυνατόν να θέλουν να τρώνε τα παιδιά κάτι με πραλίνα φουντουκιού για πρωινό?
    Ούτε για παιδιά, ούτε για μεγάλους κάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό είναι το εύκολο πρωϊνό για τα παιδιά! Οι εργαζόμενες μητέρες που πηγαίνουν πολύ πρωί για δουλειά, αφήνουν στο ντουλάπι τέτοιες βλακείες για να τρώνε τα παιδιά πριν πάνε σχολείο! Να καθίσουν και να φτιάξουν κάνα κέϊκ ή κουλουράκια να τρώνε με το γάλα τους, δεν το κάνουν με την πρόφαση της "έλλειψης χρόνου"! Εγώ θα το έλεγα πολύ απλά... ανοργανωσιά και τεμπελιά!

    Μαίρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα φυτικα ελαια, που αναφερονται στα συστατικα στο 90% των ετοιμων προιοντων, ειναι υδρογωνομενα λιπη ή κατι αλλο?Ρωτησα καποιον υπευθυνο γνωστης εταιριας, και μου ειπε οτι συνηθως ειναι υδρογωνομενα απλα δεν το αναφερουν..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν είναι υποχρεωμένοι να το αναφέρουν όταν πρόκειται για τρανς λιπαρά? Αυτή την εντύπωση είχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όχι στη ΕΕ δεν είναι υποχρεωτικό να αναφέρουν οτι το προϊόν περιέχει τρανς λιπαρά, ωστόσο πρέπει να αναφέρουν τα συστατικά. Τα μερικώς υδρογονωμένα λιπαρά είναι πηγή τρανς, η νομοθεσία δεν είναι ξεκάθαρη, ωστόσο στη λίστα των συστατικών θα πρέπει να αναφέρεται αν το λίπος είναι υδρογονωμένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αρα το φυτικο λιπος που αναφερουν, δεν ειναι υδρογωνομενο. Και ομως, ο υπευθυνος που ρωτησα μου ειπε οτι συνηθως ειναι υδρογωνομενο..τι να πω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή