12/19/2011

3 Εύκολες Συμβουλές Διατροφής για τις Γιορτές.

Φτάσανε και οι γιορτές. Όσοι μας διαβάζετε από πέρσι θα γνωρίζετε ότι δεν είμαστε υπέρ του να κάνεις δίαιτα κατά τη διάρκεια των γιορτών, ούτε οι πολλοί κανόνες, ωστόσο θα προτείνουμε 3 απλές στρατηγικές για να σε βοηθήσουν να μην ξεφυγεις ιδιαίτερα και να μην ξεκινήσει ο νέος χρόνος με περισσότερα κιλά και τύψεις. Άλλωστε τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά, έρευνες έχουν δείξει ότι παίρνουμε μόνο 1/2 με 1 κιλό κατά την διάρκεια των γιορτών.
Ένα την ημέρα: Για πολλούς ανθρώπους, οι περισσότερες θερμίδες στη διάρκεια των γιορτών προέρχονται από τα γλυκά. Πιατέλες γεμάτες μελομακάρονα και κουραμπιέδες βρίσκονται εκτεθειμένα στο σπίτι, στη δουλειά, παντού. Δυο- τρία μελομακάρονα μπορεί να σε επιβαρύνουν με 600 με 700 θερμίδες επιπλέον. Βάλε λοιπόν όριο και επέτρεψε μόνο 1 γλυκό την ημέρα, ώστε να μπορέσεις να ελέγξεις την κατάσταση και τις θερμίδες .
Μην αφήσεις τον εαυτό σου να πεινάσει ποτέ: Τι εννοούμε με αυτό; Εννοούμε ότι δεν πρέπει να πηγαίνεις πουθενά χωρίς να έχεις φάει κάτι: ούτε για ψώνια, ούτε στη δουλειά, ούτε για καφέ, ούτε σε πάρτι, ούτε σε τραπέζι, ούτε για ποτό. Όπου και να πας τέτοιες μέρες θα βρεις κάτι μπροστά σου που θα σε βάλε σε πειρασμό, γι αυτό φρόντισε να φας κάτι που συνδυάζει πρωτεΐνη και φυτικές ίνες πριν πας κάπου, αν δεν πεινάς θα μπορέσεις να αντισταθείς σε διατροφικούς πειρασμούς πιο εύκολα. Δες εδώ ιδέες για σνακ που συνδυάζουν πρωτεΐνη και ίνες.
Χρησιμοποίησε το πιάτο ως οδηγό: Όταν θα βρεθείς σε τραπέζι η μπουφέ, ακολούθησε την γνωστή τακτική του πιάτου: γέμισε...

το μισό πιάτο με λαχανικά, το ¼ με κρέας η ψάρι και το υπόλοιπο ¼ με ότι θέλεις. Αν είναι για γλυκά, προσπάθησε να γεμίσεις το μισό πιάτο με φρούτα (αν υπάρχουν) και το άλλο με γλυκό. Με αυτό τον τρόπο κρατάς τις αναλογίες και βοηθάς τον εαυτό σου να φας περισσότερα λαχανικά και φρούτα, χωρίς όμως να στερείσαι άλλες τροφές.
Για περισσότερες γιορτινές συμβουλές πήγαινε εδώ.

2 σχόλια:

  1. Επίσης μια άλλη συμβουλή. Αφού όλοι ξέρουμε ότι τα επόμενα δύο Σαββατοκύριακα θα φάμε κάτι παραπάνω, μπορούμε τις ενδιάμεσες μέρες, τις καθημερινές, να προσέξουμε λίγο περισσότερο, ώστε αθροιστικά να μην πάρουμε πιο πολλές θερμίδες απ όλες θα παίρναμε μέσα σε δύο βδομάδες. Εγώ έχω ήδη ξεκινήσει να προσέχω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άντε να δούμε! Με τόοοοσα γλυκά δύσκολο! Θα κάνω ότι μπορώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή