12/05/2011

Πως να διαλέξεις ένα υγιεινό κριτσίνι.

Συνήθως το κριτσίνι παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στις δίαιτες, μιας και θεωρείται διαιτητικό, δεν είναι όμως ιδιαίτερα, αφού είναι συμπυκνωμένη πηγή θερμίδων. Πριν από 1 χρόνο είχαμε κάνει κριτική για γνωστά κριτσίνια, σε γενικές γραμμές τα κριτσίνια ελληνικού τύπου με σουσάμι είναι αρκετά πλούσια σε θερμίδες και αποτελούνται συνήθως από κανονικό άσπρο επεξεργασμένο αλεύρι η και με λίγο ολικής αλλά χωρίς να είναι πιο υγιεινά. Αναγνώστης (όχι δεν σε ξεχάσαμε) μας ρώτησε αν υπάρχει ολικής αλέσεως κριτσίνι. Εμείς ψάξαμε σε κανονικά-γνωστά σούπερ μάρκετ. Τα κριτήρια για ένα σχετικά υγιεινό κριτσίνι είναι να αποτελείται από μόνο ολικής αλέσεως αλεύρι, να μην έχει πολλά πρόσθετα η άλλα συστατικά όπως σπόρους. Βρήκαμε κάποια κριτσίνια τα οποία είναι μίνι κριτσίνια και αποτελούνται μόνο από ολικής αλέσεως αλεύρι και περιέχουν μόνο αλεύρι, ελαιόλαδο (όχι κάποια άγνωστα φυτικά έλαια που είδαμε στα περισσότερα κριτσίνια της αγοράς), μαγιά, εκχύλισμα βύνης και αλάτι. Έχουν...

λιγότερες θερμίδες από τα συνηθισμένα, μιας και περιέχουν λιγότερα λιπαρά. Είναι Ιταλικά (Picos Integrali της Grissin Bon), τα ιταλικού τύπου κριτσίνια συνήθως είναι πιο λεπτά και δεν έχουν σουσάμι και κατά συνέπεια έχουν λιγότερες θερμίδες.
Βρήκαμε λοιπόν αυτά και θεωρούμε ότι είναι μια καλύτερη λύση από άλλα κριτσίνια που είναι φορτωμένα με πολλές θερμίδες και πρόσθετα.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΑΝΑ 3-4 MINI ΚΡΙΤΣΙΝΙA (10 γρ.): Θερμίδες: 36, Υδατάνθρακες: 6,3 γρ., Πρωτεΐνη: 1,6 γρ., Λιπαρά: 0,5 γρ.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Συστατικά: 7/10
Λιπαρά: 9/10
Θερμίδες: 4,5/10
Φυτικές Ίνες: 4/10
Αποτελεσματικότητα/Χρησιμότητα: 5,5/10
ΣΥΝΟΛΟ: 6/10

13 σχόλια:

  1. Όντως δε με ξεχάσατε.
    Σας ευχαριστώ πάρα πολύ..


    Μου λέτε σας παρακαλώ σε ποιο σούπερ μάρκετ τα βρήκατε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ πάρα πολύ.. :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και του πουλιού το γάλα! Τα περισσότερα προϊόντα που προτείνει ο διατολόγος μόνο ο Βασιλόπουλος τα έχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Α εντάξει, αφου το λες εσύ, έτσι θα ναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. απλά ο Βασιλόπουλος φερνει περισσοτερα προιοντα.
    και εγω ψωνιζω συνηθως στον Σκλαβενιτη (απο τις πιο καθαρες αποθηκες σουπερμαρκετ), ομως οταν θελω να βρω κατι σπανιο πηγαινω Βασιλοπουλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγώ τα πιο σπάνια ακόμα τα βρίσκω στο Θανόπουλο (1 σούπερ μάρκετ στην Κηφισιά και ένα στη Ν. Ερυθραία).
    Μόνο αυγά νυχτερίδας δεν έχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. έφεραν προχθές, έλα παρε! Είναι από νυχτερίδες του Περού
      ( σαν την πεθερά σου )











      Διαγραφή
  7. Ο Βασιλοπουλος εχει τρελη ποικιλια σε προιοντα,ακομα κι εδω στην επαρχια,που εξ ορισμου δεν γινεται να φερνεις αυτα που εχεις και στην Αθηνα...Επισης, αυτο που γουσταρω πολυ στον ΑΒ, ειναι οτι τα προιοντα ιδιωτικης ετικετας που πουλαει, ειναι πολυ πιο ποιοτικα σε σχεση με καρφουρ κτλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πήγα σήμερα το πρωί στο Βασιλόπουλο να βρω τα κριτσινάκια, και βρήκα την ίδια μάρκα, αλλά αυτά με το λευκό αλεύρι. Γκκκρρρ. Θα ψάξω κι αλλού να βρω τα ολικής άλεσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. εγω ειμαι παλι (αυτος που ειπε οτι ο Βασιλοπουλος φερνει πολλα),
    και να προσθεσω οτι και στον Βεροπουλο βρισκω πολλα σε μεγαλο καταστημα ομως (εκει που μενω εχει ενα).
    Στα μικρα οχι τοσο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή