2/14/2012

Ανακοίνωση ΕΦΕΤ: Ανάκληση μουχλιασμένων παιδικών τυριών από Carrefour.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο υποδοχής καταγγελιών πολιτών, έγινε αποδέκτης δύο καταγγελιών με προσκόμιση δείγματος, οι οποίες αφορούσαν τυρί Γκούντα Ολλανδίας, με την εμπορική ονομασία MINI CARREFOUR KIDS, με ημερομηνία ανάλωσης 2/3/2012, σε διχτάκι των έξι τεμαχίων, των είκοσι (20) γραμμαρίων έκαστο, που παράγεται στην Ολλανδία (Κωδ. Αριθμός Έγκρισης Ζ 0507) και διανέμεται από την Carrefour Μαρινόπουλος ΑΕ (Αγ. Δημητρίου 63, Άλιμος), σε ορισμένα εκ των οποίων διαπιστώθηκε επιφανειακή ευρωτίαση.
Κατά τη διερεύνηση των ανωτέρω καταγγελιών σε διαφορετικά σημεία διάθεσης, σε διαφορετικές περιοχές από αυτή της καταγγελίας του ανωτέρω προϊόντος,...


διαπιστώθηκε παρουσία ευρωτίασης και σε ομοειδή τρόφιμα διαφορετικών ημερομηνιών ανάλωσης και διαφορετικών αριθμών παρτίδας. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα προϊόντα με ημερομηνίες λήξης 2/3/2012 και 17/5/2012. Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ζήτησε από την Αλυσίδα Carrefour Μαρινόπουλος AE την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων παρτίδων και ήδη έχουν ξεκινήσει σχετικοί έλεγχοι.

4 σχόλια:

  1. Αν θυμάστε, στην Κίνα, σε μια παρόμοια περίπτωση ο επιχειρηματίας-δολοφόνος είχε εκτελεστεί. Στην "πολιτισμένη" Ευρώπη ο κάθε ελεεινός βιομήχανος/πολυεθνική μπορεί να δηλητηριάζει άνετα τα παιδιά μας, βγάζοντας και κέρδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αληθεια είχε εκτελεστεί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι Zhang Yujun και Geng Jinping που ήταν οι μεγαλύτεροι προμηθευτές της Sanlu Group είχαν εκτελεστεί. Επίσης οι Gao Junjie (προμηθευτής) και η Tian Wenhua (Διευθύνων Σύμβουλος της Sanlu Group) είχαν πρωτόδικα καταδικαστεί σε θάνατο, άλλα τελικά τη γλίτωσαν με ισόβια δεσμά.

    http://en.wikipedia.org/wiki/2008_Chinese_milk_scandal

    http://www.chariweb.com/2012/01/disgraced-dairy-scandal-officials-given.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή