8/24/2012

Δεύτερη έρευνα συσχετίζει την αντιβίωση με την παιδική παχυσαρκία.

Άλλη έρευνα που δημοσιεύθηκε προχθές στο International Journal of Obesity έδειξε ότι βρέφη που λαμβάνουν αντιβιοτικά πριν την ηλικία των 6 μηνών μπορεί να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο για παχυσαρκία κατά την παιδική ηλικία, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από μια ομάδα 10.000 παιδιών.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι, κατά μέσο όρο, τα παιδιά που εκτίθενται σε αντιβιοτικά νωρίς ζύγιζαν περισσότερο. Ωστόσο, λένε ότι από τις 3 περιόδους που μελετήθηκαν, μόνο η έκθεση κατά τη διάρκεια των πρώτων 6 μηνών της ζωής συνδέεται συστηματικά με την αύξηση της σωματικής μάζας.
"Στους 38 μήνες (3 χρονών), τα παιδιά που είχαν εκτεθεί σε αντιβιοτικά κατά τη διάρκεια αυτής της πρώτης περιόδου είχαν σημαντικά υψηλότερο Δείκτη Μάζας Σώματος και ήταν 22% πιο πιθανό να είναι υπέρβαρα συγκριτικά με παιδιά που δεν είχαν εκτεθεί,” αναφέρουν οι ερευνητές.
 

1 σχόλιο:

  1. Μπούρδες έρευνα .. απλώς οι γονείς όταν το παιδάκι λαμβάνει αντιβιοτικά το υπερφορτώνουν με φαγητό υποτίθεται για να ''δυναμώσει''..Η συμπεριφορά των γονιών είναι ο αιτιολογικός παράγοντας και όχι το φαρμακομόριο/αντιβιοτικό.

    Καθηγητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή