1/15/2013

ΚΡΙΤΙΚΗ: Μπάρες Δημητριακών Oat So Simple της Quaker Oats

ΤΑ ΣΥΝ
* Το κύριο συστατικό είναι η βρώμη.
ΤΑ ΠΛΗΝ:
* Αρκετή πρόσθετη ζάχαρη.

Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ: Αυτή η νέα μπάρα δημητριακών από την Quaker τη γνωστή εταιρία βρώμης που εισάγεται από την Tasty Foods, φαίνεται με τη πρώτη ματιά πιο υγιεινή από άλλες μπάρες. Το πρώτο συστατικό είναι ψημένες νιφάδες βρώμης και αυτό είναι ένα κάλο χαρακτηριστικό. Ωστόσο, το δεύτερο συστατικό είναι σιρόπι γλυκόζης και υπάρχουν συνολικά 4 μορφές ζάχαρης. Επίσης περιέχει φοινικέλαιο, από τα χειρότερα έλαια ως πηγή κορεσμένου λίπους. Περιέχει μια ικανοποιητική ποσότητα φυτικών ινών , 2,5 γραμμάρια ανά μπάρα. Αυτό οφείλεται και στη βρώμη αλλά και στην ολιγοφρουκτόζη που είναι πηγή τεχνητών φυτικών ινών. ΤΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΠΗΡΕ;... 


Η μπάρα αυτή θα μπορούσε να ήταν καλύτερη διατροφικά. Δεν είναι όμως και από τις χειρότερες. Τα σάκχαρα αποτελούν το 22% των συνολικών υδατανθράκων ενώ άλλες μπάρες φτάνουν και το 50%. Είναι όμως ένα αρκετά επεξεργασμένο τρόφιμο (όπως και οι περισσότερες μπάρες), και με αρκετά πρόσθετα. Δεν έχει να προσφέρει κάτι καινούργιο αυτή η μπάρα ούτε διατροφικά ούτε γευστικά.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΑΝΑ ΜΠΑΡΑ (35 γρ.): Θερμίδες: 141, Υδατάνθρακες: 23,6 γρ., Πρωτεΐνη: 2,8 γρ., Λιπαρά: 3,4 γρ.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Συστατικά: 5/10
Λιπαρά: 7/10
Θερμίδες: 4/10
Φυτικές Ίνες: 6/10
Αποτελεσματικότητα/Χρησιμότητα: 4/10
ΣΥΝΟΛΟ: 5,2/10
-->

7 σχόλια:

  1. Με όλο τον σεβασμό, βρίσκω επιπόλαιη την κατηγορηματική καταδίκη του φοινικέλαιου, όταν αυτό σιγά σιγά ανακτά το κύρος του μετά από δεκαετίες λάσπης εναντίον των κορεσμένων εις όφελος των δηλητηριωδών σπορελαίων. Π.χ.:

    http://www.organicfacts.net/organic-oils/organic-coconut-oil/health-benefits-of-coconut-oil.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άλλο πράμα το φοινικέλαιο (Palm oil) και άλλο το λάδι καρύδας (coconut oil) που εννοείς εσύ πόσο πιο απλά να το γράψει ο άνθρωπος!

    Εκτός αυτού το φοινικέλαιο είναι και ένα απίστευτα επιβαρυντικό προϊόν για τον πλανήτη που θα έπρεπε να μας απασχολεί ιδιαίτερα σαν καταναλωτές, δεν είναι μόνο οι επιπτώσεις στην υγεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τελικα υπαρχουν σωστες μπαρες δημητριακων και δημητριακα γενικοτερα? Γιατι απ οτι βλεπω στα σουπερ μαρκετ δεν υπαρχουν. Παντα καποια προσθετα (ζαχαρη σε καθε μορφη, ελαια κλπ) χαλανε τα υπολοιπα καλα στοιχεια. Υπαρχει καποια μαρκα, εταιρια κλπ με αγνα δημητριακα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. με απασχολησε και εμενα πολυ αυτο το ζητημα, μαλλον για να ειναι λαχταριστο,σχετικο φτηνο και να συντηρειται πολυ, η απαντηση στην ερωτηση σου ειναι 'οχι'!

      να σου πω τι κανω εγω?
      παιρνω βιολογικες νυφαδες βρωμης,στον βασιλοπουλο κοστιζουν περιπου οσο οι επωνυμες 'κουακερ'
      τις αλεθω στο μουλτι,
      σε μεγαλο μπολ, προσθετω και μελι και ταχινι ολικης και σταφιδες,αναλογα ποσο 'παχυντικες' τις θελω αντικαθιστω με χυμο πορτοκαλιου το ταχινι, βαζω τοσα υγρα οσα να πλαθεται αν ειναι πολυ ΄νια-νια' βαζω και αλλη βρωμη, αν θρυματιζεται βαζω και αλλα υγρα, δοκιμαζω για γευση, αν ειναι ανοστο βαζω εχτρα μελι-ταχινι, αν το θελω light , βαζω πιο πολυ χυμο, χανοντας βεβαια απο γευση.

      φτιαχνω μικρες μπαλιτσες σαν μεγαλους κεφτεδες και τους παταω λιγο, ψηνω σε μετριο φουρνο ,απλα να στερεωθουν τα υλικα.

      βαζω καταψυξη και παιρνω καθε πρωι στην δουλεια , η εχω ενα στην τσαντα ,για να αποφυγω τα τεραστια σαντουιτσ ή τις παραλαδωμενες σφολιατες!

      Διαγραφή
  4. Μπορείς να προσθέσεις και ξυρούς καρπούς στις σπιτικές σου μπάρες, και θα είναι ακόμα πιο "δυναμωτικές".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ράφι σούπερ μάρκετ για μένα = ανθυγιεινα τρόφιμο γεμάτα συντηρητικά και πολλά πρόσθετα άγνωστης προέλευσης!!
    πέφτουμε θύματα του σύγχρονου τρόπου διατροφής,διαφημίσεων και των σούπερ μάρκετ!!!!!φρέσκα τρόφιμα,λαική αγορά,ψαράδικο!!!!!ό'τι καλυτερο μπορούμε να κάνουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή