4/03/2013

Παραπληροφόρηση από Διαιτολόγο: Δεν υπάρχει χυμός που καίει το λίπος.

Την περασμένη εβδομάδα ο γνωστός τηλε-διαιτολόγος βγήκε και παρουσίασε ένα χυμό φτιαγμένο με συνηθισμένα φρούτα, μέλι και φουντούκια και έλεγε στον κόσμο οτι ο χυμός αυτός καίει λίπος και μπορεί να ενεργοποιήσει τον μεταβολισμό.

Όσοι διαβάζετε το μπλογκ αυτό θα γνωρίζετε ότι έχουμε αναφερθεί στο συγκεκριμένο βιβλίο του τηλεδιαιτολόγου και θα το ξαναπούμε: Οι αντιοξειδωτικές ουσίες που βρίσκονται στα τρόφιμα έχουν πολλές δράσεις: μπορούν να προστατέψουν από πολλές παθήσεις (καρκίνο, καρδιά, διαβήτη) και αυτό όντως έχει αποδειχτεί με έρευνες, αλλά δεν έχει δείξει καμία έρευνα ότι οι αντιοξειδωτικές ουσίες ενεργοποιούν τον μεταβολισμό. 

Είναι λοιπόν λάθος και αποτελεί παραπληροφόρηση να λέει ο συγκεκριμένος τηλε-διαιτολόγος ότι ένας χυμός με μήλο, πορτοκάλι, μπανάνα, μέλι, ξηροί καρποί και κανέλα θα αυξήσει το μεταβολισμό και ότι τάχα θα καις περισσότερες θερμίδες. Δεν θα γίνει αυτό όσο και να το λέει ο συγκεκριμένος.

Μάλιστα ο τηλε-διαιτολόγος όχι μόνο λέει ότι ο χυμός ανεβάζει τον μεταβολισμό αλλά και ότι καίει λίπος εκεί που το συσσωρεύουμε εξηγώντας ότι αν μαζεύουμε λίπος στη κοιλιά αυτός ο μαγικός χυμός θα μας βοηθήσει να κάψουμε λίπος στη κοιλιά-αν μαζεύουμε λίπος στους γλουτούς, ο χυμός αυτός θα μας βοηθήσει να κάψουμε λίπος στους γλουτούς κ.ο.κ. Μα τι χυμός είναι αυτός που μπορεί και...


 γνωρίζει που βρίσκεται το λίπος και πάει και το καίει; Δεν υπάρχει τοπική απώλεια λίπους και όποιος το λέει αυτό δείχνει την άγνοια του για το αντικείμενο.

Πραγματικά αυτά είναι αστεία πράγματα αλλά και απαράδεκτα. Επιπλέον η κ. Τατιάνα και ο τηλε-διαιτολόγος υποβιβάζουν για άλλη μία φορά και τη νοημοσύνη των τηλεθεατών αλλά και παίζουν με τις ανησυχίες κυρίως γυναικών που παλεύουν με το βάρος τους, ειδικά τώρα που πλησιάζει το καλοκαίρι.

Η αλήθεια είναι όπως και το έχουμε ξαναπεί ότι ναι τα φρούτα και οι ξηροί καρποί έχουν βιταμίνες, αντιοξειδωτικές ουσίες και φυτικές ίνες και μπορούν να μας προσφέρουν κορεσμό αλλά όχι να μας ανεβάσουν το μεταβολισμό.

Οι συσχετισμοί στους όποιους αναφέρεται ο τηλε-διαιτολόγος δεν έχουν καμία επιστημονική στήριξη. Διαβάστε περισσότερα εδώ, εδώ και εδώ.

Για πληροφορίες σχετικά με το τοπικό αδυνάτισμα δες εδω και εδώ.


-->

30 σχόλια:

  1. πολυ καλα τα λετε παιζουν με την νοημοσυνη μας και ειναι τραγικο να το ακους αυτο απο καποιον που εχει σπουδασει το αντικειμενο γιατι απο τα δικα του χειλη μοιαζει ορθο ετσι μπορει παραπλανα οσους δεν γνωριζουν η δεν μπαινουν στην διαδικασια να ψαξουν και επιζητουν κατι μαγικο για να χασουν κιλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι με τη μπανανα και τους ξηρους καρπους σιγουρα θα αλλαξει η κοιλια...θα γινει διπλασια! Αμαν πια με τον καθε τηλε-βλακα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απαράδεκτος, γελοίος και άσχετος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με φαρμακευτική αγωγή που ενδεχωμένως να αφορα ασθενείς υπέρβαρους , ανεξαρτήτως φύλλου , με χημικά κυρίως μέσα , σίγουρα υπάρχει ! Η παρουσία λίπους σε εναν οργανισμό είναι απαραίτητη ώς β μορφής ενέργειας μεγάλης απόδοσης ! Η ακινησία σε συνδυασμό με την καθημερινή συνεχειζώμενη έστω και "κανονική" διατροφή αποφέρει την αποθύκευση του λίπους ακόμη και στην εξωτερική πλευρα των σημαντικών οργάνων , όπως η καρδιά , που δεν είναι ορατό με γυμνό μάτι , κάτι πολύ επικίνδυνο , ΚΑΙ Η ΑΠΏΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΕΤΑΙ ΜΕ ΧΑΜΗΛΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΑΣΚΗΣΗ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΔΕΙΑΡΚΕΙΑ !!!! ΚΑΠΟΙΕΣ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ , ΠΡΩΤΕΙΝΕΣ ΑΜΙΝΟΞΕΑ , ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΕΠΙΤΑΧΥΝΟΥΝ ΤΗ ΛΙΠΟΛΥΣΗ (ΒΙΟΧΗΜΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ) ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗ ΛΙΠΟΔΙΑΛΥΣΗ (ΒΛΕΠΕ SVELTO ΓΙΑ ΤΑ ΠΙΑΤΑ ) Συμβουλή ! Οταν ξεκεινάτε πρόγραμμα απώλειας λίπους α) κάντε λιπομέτρηση σε γυμναστήρια που έχουν λιπομετρητή , ακολουθήστε το π΄ργραμμα του ή της γυμνάστριας , ξαναελέγξτε μετα απο 16 ή 20 επισκεψεις τη λιπομέτρηση , και τα αποτελέσματα θα είναι σίγουρα ! Μην σταματήσετε την άσκηση , γιατι σημαντικό ειναι η δειάρκεια και όχι η ταχύτητα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ έχω δει ότι η απώλεια ή η πρόσληψη βάρους σχετίζεται με την κατάσταση που βρίσκεται ο άνθρωπος.
      Αν νοιώθεις πίκρα ή έλλειψη χαράς συνήθως τρως γλυκά για να αναπληρώσεις. Αν νοιώθεις απειλημένος πάλι παίρνεις βάρος για να προστατευθείς.
      Όταν νοιώθεις καλά και γεμάτος και έχεις ενδιαφέροντα και νοιώθεις χαρά συνήθως πεινάς λιγότερο.
      Συνήθως όταν κάνουμε δίαιτα αλλάζουμε για την περίοδο της δίαιτας δραστικά τις συνήθειές μας για να χάσουμε κιλά.
      Κι όταν τα χάσουμε ξαναγυρνάμε σ' αυτά που τρώγαμε πριν και φυσικά τα ξαναπαίρνουμε αργά ή γρήγορα, κι αυτό συμβαίνει γιατί οι ψυχολογικοί λόγοι που μας κάνουν να επιλέγουμε την κάθε παχυντική τροφή συνεχίζουν να υπάρχουν.
      Αυτό το λέω γιατί το έχω βιώσει η ίδια.
      Και φυσικά υπάρχει και το μάρκετινγκ εικόνας που περνάει από την τηλεόραση σε όλες τις γυναίκες ότι πρέπει να είμαστε σαν χτικιά για να αρέσουμε στους άντρες.
      Κάθε Σεπτέμβριο τα περιοδικά και τα ελαφρών θεμάτων τηλεκραχτήρια βγαίνουν με την εξής ατάκα, ξαναεμφανίστηκε η τάδε τραγουδιάρα, παρουσιάστρα, ηθοποιά ή τηλεγλάστρα ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΕΝΗ. Και σου δείχνουν την τάδε που έχει γίνει σαν χτικιό με την μούρη σαν ποντίκι από την λιμοκτονία όλο το καλοκαίρι και στου λένε ότι αυτό τώρα είναι ανανέωση! Κι οι χαζές τσιμπάμε.

      Διαγραφή
  5. Μπαίνει ο κάθε βλάκας εδώ μέσα και λέει ότι του κατέβει!Απαράδεκτοι,άσχετοι και γελοίοι είναι λοιπόν αυτοί που χωρίς να ξέρουν εκφέρουν άποψη!Ο ερασιτέχνης-άσχετος διαιτολογίσκος που αναφέρεται στον επιστήμονα-καταξιωμένο διαιτολόγο κύριο Γρηγοράκη ας κοιτάξει να ενημερωθεί καλύτερα για το επάγγελμα "που λέει" ότι ασκεί και ύστερα να εκφέρει γνώμη!
    Βέβαια ως γνωστόν "αν ήταν η ζήλια ψώρα θα είχε φάει όλη τη χώρα"....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τόσο πόνο για το Γρηγοράκη... Θα κλάψουμε. Εδώ έχει βουίξει ο τόπος ο όλος, όλοι οι διαιτολόγοι τον κοροϊδεύουνε και συ θα μας πεις ότι ο Γρηγοράκης είναι καταξιωμένος. Που; Στις κατινες που παρακολουθουνε τη Τατιάνα; Άσε μας. Όσο για τον συγγραφέα του μπλογκ, δεν ξέρω αν είναι διαιτολόγος, αλλά εγώ είμαι και δεν βρίσκω τίποτα άσχετο και λανθασμένο σε αυτά που γράφει. Τώρα εσύ αν πιστεύεις ότι ένας χυμός θα σου κάψει το λίπος, μπραβο, είσαι άξιος της μοίρας σου.

      Διαγραφή
    2. Θα έπρεπε να ντρέπεται ο "κύριος" Γρηγοράκης

      Διαγραφή
    3. Δεν υπαρχει ουτε ο χυμος αλλα ουτε και τιποτα και τα περισσοτερα απο τα γευματα που ανεφερε ο γελοιος... Αυτος νομιζει οτι βαζοντας κανελλα και λεμονι στα φαγητα οτι μετατρεπονται κατευθειαν σε χαμηλου γλυκαιμικου δεικτη ή οτι εχει πολλεσ φυτικεσ ινες ειναι υγειινο και τα λοιπα...Ξερεις τι μας ειπε εκεινη την στιγμη στην εκπομπη?? οτι αν παρεις 2 παστες σοκολατινες και τις ντιγκαρεις στην κανελλα και το λεμονι και φας και βρωμη π.χ. για φυτικες ινες τοτε δεν τρως γλυκο αλλα καις λιπος απο την κοιλια. Ασε μωρε με τον βλακα...θα ξεχασουμε και αυτα που ξερουμε...

      Διαγραφή
    4. Σιγά ρε φίλε. Το "καταξιωμένος" από πού βγήκε.
      Επειδή υπάρχουν χάνοι που θεωρούν ότι όποιος πιάνει ένα μαρκούτσι είναι καταξιωμένος;
      Οι περισσότεροι τηλέ- οτιδήποτε δεν είναι καθόλου καταξιωμένοι κι αναγνωρισμένοι στον κλάδο τους. Από τους τηλεκομμωτές που όπου έχω πάει σε επαγγελματία μου έχουν πει ότι το παιδί κρίμα αλλά δεν... μέχρι τους τηλεπλαστικούς χειρούργους που ένα διάστημα μας τους πάσαραν πρωί μεσημέρι και βράδυ.

      Ο χυμός μπορεί να είναι καλός, τα αντιοξειδωτικά μπορεί να βοηθούν στην μείωση των οξειδώσεων του οργανισμού, η καλή ποιότητα τροφής μπορεί να βοηθά να μην μπουκώνει η λέμφος, να μην τοξινώνεται ο οργανισμός και με την έννοια αυτή να είναι σε καλή κατάσταση και να δουλεύει καλλίτερα από έναν που τρώει χημικά σκ@τ@ όλη μέρα, αλλά ότι καίει το λίπος το φουντούκι κι η μπανάνα αυτό δεν παίζει με τίποτα.
      Και δεν ξέρω αν έχει πει ότι δεν γίνεται να χτυπάς τις μακαρονάδες με κιμά και τα τηγανίδια και να τρως και μια τούρτα ή ένα πακέτο κρουασανάκια στην καθισιά σου και να περιμένεις ότι ο χυμός θα ενεργοποιήσει τον μεταβολισμό και θα γίνεις συλφίδα!

      Διαγραφή
  6. AAXXAXAXXAX. Έλεος.
    Dietologos επιπέδου τατιάνας.
    Συγγνώμη αλλά εγώ δεν θα εμπιστευόμουν ποτέ αυτή την ποντικόφατσα. Μπρρρρ: http://www.in2life.gr/dm_pictures/grigorakis_600_244072_64513D.jpg

    Ήταν λέει και υποψήφιος με τη drassi του Μάνου. Τίποτα δεν είναι τυχαίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλήθεια; Τον είχε πάρει ο Μάνος για κράχτη;

      Διαγραφή
  7. ΩΡΑΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΩΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

    ΔΡ. ΤΕΙΤΖΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΑΝΤΩΣ ΜΙΑ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΞΕΦΟΥΣΚΩΣΕΙ ΠΡΙΝ ΤΟ ΜΑΘΩ ΑΠΟ ΤΑ SITE KAI TON ΓΡΗΓΟΡΑΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε αυτη τη περιπτωση δεν ισχυει αυτο. Ο τυπος ειναι οντως για τον ... Οπου και να εχει φτασει οτι και να εχει καταφερει παραμενει μαλακας. Στη τελικη δεν ειναι μονο αυτος σταρ και ψηλα, χωρις να αξιζει μια!! Εκατονταδες σταρ εγιναν διασημοι για το τιποτα. Π.χ. αν εγω κατηγορηση την λιτσα πατερα ας πουμε η τον Πετρακη παει να πει οτι ζηλευω και θελω να αγγιξω κατι απο αυτους??? Δεν τρελαθηκα ακομη!!! Ειναι μαλακας γιατι ο κανονας ειναι ενας το λιπος χανεται μονο με μετριας εντασης αεροβια και καλη καθαρη σε λιπη διατροφη ΤΕΛΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ!!!!

      Διαγραφή
    2. Για τον τύπο διαιτολόγο δεν τον ξέρω. Τέτοιος χυμός πάντως δεν υπάρχει. Ο κανόνας όμως που λες δεν είναι και τόσο κανόνας. .. Γιατί επίσης κανόνας είναι ότι με μέτριας έντασης αερόβια και περιορισμένη σε υδατάνθρακες διατροφή, χάνεις πολλά περισσότερα από ότι αν περιορίσεις το λίπος. Φιλικά πάντα.

      Διαγραφή
    3. Και ετσι γινεται. Παντως κοινος παρανομαστης ειναι καλη διατροφη και μετρια ενταση αεροβικη. Απλα με τον περιορισμο των κακων λιπαρων ειναι πιο υγειινο και πιο ευκολο. Η μεθοδος των χαμηλων υδατανθρακων ηταν μοδα το 2000 και εχουν αλλαξει τα δεδομενα! Αλλα κανεις δουλεια και παλι.

      Διαγραφή
    4. Μιλαω παντα για συνθετους υδατανθρακες. Στους συγχρονους αθλητες το 50% της διατροφης τους προερχεται απο συνθετους υδατανθρακες οπως βρωμη και καστανο ρυζι (που προσωπικα ξεσκιζω καθημερινως) Και για λιπη μιλαμε παντα περιορισμος των κακων κορεσμενων λιπαρων και μονο.

      Διαγραφή
    5. φιλε μπορεις κ τρως καστανο ρυζι??μονο οι κοτες νομιζα πως μπορουν να το φανε....χαχαχα...το ειχα δοκιμασει πιο παλια αλλα δν τρωγοταν με τπτ...ετσι τρ τρωω λιγα μακαρονια ολικης..

      Διαγραφή
  10. Διαιτολόγε παράτα τη Τατιάνα και πες καμια κουβέντα για το μοσχάρι που... χλιμιντρίζει. 111 τόνοι διατέθηκαν στην ελλ. αγορα και δεν λέει κανείς τίποτα. Δευτεροι σε κρούσματα στην ευρώπη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. εγω παντως που το ψαχνω περι διατροφης 15 χρονια, και ενω θεωρω οτι εχω μια σφαιρικη εικονα, χωρις να ειμαι ειδικος βεβαια.
    θα ηθελα ομως να μου απαντησει καποιος που ΕΙΝΑΙ ειδικος σε μερικες ερωτησεις μου.

    1.τα λιποκυτταρα μας,αποθηκευουν λιπος και'φουσκωνουν' και οταν παιρνουμε λιγοτερες θερμιδες 'ξεφουσκωνουν', οκ?
    μιλαμε για τα ιδια σε αριθμο? ή αυξανονται?
    οταν γυμναζουμε τοπικα μια ομαδα μυων με αποτελεσμα να αδυνατισουμε τοπικα, τοτε τι εχει συμβει? εχουμε καψει θερμιδες αλλα 'ξεφουσκωνουν' κυριως τα ...κοντινα λιποκυτταρα?

    2. οι εκφρασεις 'καιω λιπος' και 'χανω βαρος' ουσιασικα δεν ειναι το ιδιο?
    μπορεις να χασεις βαρος αν δεν εχεις καψει λιπος(ξερω οτι καποιες φορες εχουμε διαφορα στα υγρα)

    3.ολα καλα,ακουμε για την καταναλωση διαφορετικων αναλογιων σε υδατανθρακες λιπη και πρωτεινες, αλλα στο τελος -σε οτι αφορα το βαρος μας- σημασια δεν εχει το συνολο των θερμιδων που αποδιδουν?
    δλδ,αν παρω 1700 θερμιδες απο λιπη(οχι απαραιτητα κορεσμενα) και 1700 θερμιδες απο υδατανθρακες, στο τελος της μερας θα εχω σαν αποτελεσμα την διογκωση των λιποκυτταρων μου?

    προσωπικα παντως, τρωω απο ολα, προσπαθω να τρωω και ωμα φρουτα και λαχανικα, δεν τρωω ουτε τυροπιττα απεξω και ειμαι στα κιλα μου, τρωω ψωμι αν το φαγητο δεν εχει πολλους υδατανθρακες και στο πρωινο μου(ολικης 100%)
    ειμαι 52κιλα 1,63 γυναικα. δεν εχω προβλημα αλλα θα ηθελα να τρωω περισσοτερο, κοινως μου αρεσει να τρωω... :)
    οταν το συνολο των θερμιδων ειναι μεγαλυτερο απο συνηθισμενο μου, παχαινω αμεσωσ.
    εννοειται οτι οταν δεν καταναλωνω γλυκα ο 'χωρος' για φαγητο αυξανεται...
    αναφερω ολα αυτα τα ασχετα για να πω οτι μαλλον για εμενα που πχ δεν κανω βαρη σε γυμναστηριο η κατι αλλο γιατι να προσεχω αυτες τις αναλογιες(πρωτεινες -λιπη -υδατανθρακες)?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θα σου απαντησω για το 2 και λιγο πιανει και το 3. Τα αλλα θελουν πολυ.

      Το χανω βαρος σημαινει απλα και μονο τρωω λιγο λιγοτερο απο οτι πρεπει να περνω π.χ. αν ο μεταβολισμος για να μεινεις στο ιδιο βαρος λεει 3000 εσυ παιρνεις 2500-2700 και χανεις βαρος σιγα σιγα η 2000 και χανεις γρηγορα και επικινδυνα ετσι απλα. Το λιπος που θα καει ομως θα ειναι λιγο (φαντασου να φας μια μερα ολοκληρη μονο 2 πιτογυρα και 2 παστες και τιποτα αλλο!!! )

      Το καιω λιπος δεν φτανει μονο η προηγουμενη υποθερμιδικη διαιτα αλλα θελει σωστη διατροφη και ασκηση που θα οδηγησουν τον οργανισμο οχι τοσο στο καυσιμο θερμιδων που θα περιλαμβανει και υγρα και μυες αλλα στο καψιμο του λιπους, Η πολυφημισμενη γραμμωση. Στο καυσιμο του λιπους οπως ξερεις θελει καλα λιπαρα, χαμηλο γλυκαιμικο εκτος περιοδου γυμναστικης, σωστες αναλογιες θρεπτικων Π,Υ,Λ κ.τ.λ. Διογκωση λιποκυταρρων οπως λες με καθαρες τροφες και ποιοτικη γυμναστικη ειναι δυσκολο ακομη και οταν χρειαστεις να παρεις βαρος δλδ υπερθερμιδικη διαιτα.

      Διαγραφή
  12. Παρακαλώ το blog να μετανομαστεί σε www.ehogamotakomplexmeopoioneinaignostos.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό θα πει επιχειρηματολογία! Συγχαρητήρια!

      Διαγραφή
  13. Πρώτο μάθημα χημείας στο Χαροκόπειο πανεπιστήμιο: " Αν θέλετε να γίνεται πραγματικοί διαιτολόγοι και όχι σαν αυτούς που βγαίνουν στα κανάλια και παραπληροφορούν τον κόσμο να μάθετε χημεία, βιολογία και βιοχημεία!" ή κατι τέτοιο.. Δεν θα το ξεχασω ποτέ! Πόσο δικιο είχε ο καθηγητής μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πρώτο μάθημα χημείας : κόλλες, χρώματα, βερνίκια, λάδια, χαρτιά, πλαστικά, καουτσούκ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ελεοςςς ρε τα βλέπω και γελαω μαζι σας ειστε για γελια τι λετε ρεεε??? δν μπορειτε ουτε στο μικρο δαχτυλακι να του μοιασετε γτ ειναι σπουδαγμενοςςς ο ανθρωπος επιστιμονας και ο καλυτερος διαιτολογος ..... ξερει μια χαρα τι λεει και τι του γενεται απλα κατι ανθρωπακια σαν κ εσας καθονται κ κρινουν το οτιδηπωτε χωρις να εχουν βαση κ να ξερουν τι λενε!!!!! εγω το χω κανει κ εχω δει αποτελεσμα κ οντοςενεργοποιει τν μεταβολισμο και ειναι καποιες τροφες π ενεργοπιοιουν τον μεταβοσμο μαθετε να μν κρινετε για το οτιδηπωτε εγω εχω παει κιολας στου γρηγορακη με την διατροφη τ εχασα κιλααα!!!! και οσο για το οτι εμφανιζεται στν τατιανα γτ ειναι ο καλυτερος διαιτολογος κ εχει βραβευτει ..... μη λετε κουταμαρεςςς με ποιανουν τα γελοια!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. εγω εχω αγορασει το βιβλιο του το οποιο ειναι καλο,εχει πολλες παραπομπες βεβαια διοτι στηριζεται σε ερευνες αλλων επιστημων.εχει και καποιες διαιτες αλλα φοβαμαι να τις ακολουθησω γιατι μπορει να παρω αντι να χασω!και κατι αλλο που δεν μου αρεσε ειναι οτι εχει χορηγους μπισκοτα Παπαδοπουλου και γενικα στις διατροφες που εχει μεσα το βιβλιο προωθει και τους χορηγους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή αν χρησιμοποιείς ένα δυνατό μέσο, όπως η TV, όταν δίνεις συμβουλές υγείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή