6/12/2013

Νέες Συνεργασίες οι Έλληνες Διαιτολόγοι και η Coca Cola


Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων, οργανώνει το συνέδριο του, όπου και για άλλη μια φορά χορηγός είναι μα ποια άλλη; η Coca Cola. Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές γιατί αυτή η συνεργασία είναι παράλογη, ανήθικη και αντιεπαγγελματική. Είναι γνωστές πια οι στρατηγικές που έχουν οι εταιρείες τροφίμων για να επηρεάσουν τη κοινή γνώμη, τους νομοθέτες και τους επαγγελματίες υγείας.

Πρώτα από όλα χάνεται η εμπιστοσύνη των πελατών/ασθενών αν έχουν την αίσθηση ότι ο διαιτολόγος συνεργάζεται με εταιρείες προϊόντων αμφίβολης διατροφικής αξίας. 

Δεύτερον, υποβιβάζεται η νοημοσύνη των διαιτολόγων που πάνε στο συνέδριο και που θέλουν παρουσιάσεις και ομιλίες που είναι αντικειμενικές και όχι χρηματοδοτημένες από την Coca Cola. 

Τρίτον, Η coca cola και η κάθε coca cola κερδίζει την εύνοια των διαιτολόγων αλλά και κάτι άλλο ίσως και την εμπιστοσύνη του κόσμου, αφού στην ουσία η εταιρεία λαμβάνει την "ευχή" του Συλλόγου Διαιτολόγων. 

 

Τέταρτον, Αν ψάξει κανείς λιγάκι θα διαπιστώσει ότι κάποιοι μέσα από το σύλλογο συνεργάζονται και συναναστρέφονται με τη συγκεκριμένη εταιρεία. Ας κάνουν ότι θέλουν, ωστόσο αυτό, για όσους δεν το γνωρίζουν, αποτελεί σύγκρουση συμφερόντων αφού την εταιρία την φέρνει και σαν χορηγό μέσα στο σύλλογο. Αναρωτιόμαστε αν όλα τα μέλη του Πανελληνίου Συλλόγου συμφωνούν με αυτές τις χορηγίες; Μην ξεχνάμε ότι τα μέλη πληρώνουν συνδρομή και έχουν λόγο για κάποιες αποφάσεις. Γιατί όπως φαίνεται κάποιοι μέσα εκεί το έχουν κάνει τσιφλίκι τους φέρνοντας όποιους χορηγούς αυτοί κρίνουν σωστούς με πολλά συμφέροντα στη μέση. 

Εδώ η σελίδα του συνεδρίου: http://www.hdacongress.gr/gr/
-->

3 σχόλια:

  1. Σωστός! Πες τα πράγματα με το όνομα τους!
    Μήπως ο πρόεδρος χρησιμοποιεί το σύλλογο για δικό του όφελος ;
    http://www.efzinamita.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστά και ορθολογικά αυτά που λέτε. Το θέμα είναι ποιος ακούει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπορει να ακουσει ο κοσμος και να μην αγοραζει κοκα κολα, οτι και να του λενε. Δε θελει καμμια ιδιαιτερη παιδεια ή ευφυια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή