11/11/16

Αυτό το συνηθισμένο συστατικό στα συσκευασμένα προϊόντα μπορεί να προκαλέσει καρκίνο- Νέα έρευνα

Σύμφωνα με ερευνητές από το πανεπιστήμιο Georgia State σε έρευνα τους που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Cancer Research, οι γαλακτωματοποιητές, συστατικό που προστίθεται σε πολλά συσκευασμένα ψωμιά, γιαούρτια (επιδόρπια γιαουρτιού), σοκολάτες, παγωτά, σάλτσες, λουκάνικα, κτλ.
μπορεί να αλλάξουν τα βακτήρια στο έντερο, αυτό με τη σειρά του να προκαλέσει φλεγμονές στο έντερο που δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για να εμφανιστεί καρκίνο του παχέος εντέρου. Αυτό διαπίστωσαν οι ερευνητές σε έρευνα που έγινε σε ποντίκια. Οι γαλακτωματοποιητές χρησιμοποιούνται για να να βοηθήσουν να αναμιχθούν δυο υλικά μαζί όπως το λάδι και το νερό. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι δεν είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει η ίδια δράση στους ανθρώπους, ωστόσο συστήνουν να αποφεύγουμε συσκευασμένα προϊόντα και να μαγειρεύουμε. Προσθέτουν οτι υπάρχουν πολλά είδη γαλακτωματοποιητών και αυτοί εξέτασαν μόνο δύο. Επιπλέον, θα προτείνουμε και εμείς να αποφεύγετε τα συσκευασμένα ψωμιά των γνωστών εταιριών που έτσι και αλλιώς δεν είναι ιδιαίτερα θρεπτικά αλλά όλα περιέχουν γαλακτωματοποιητές.

Πηγές:
http://cancerres.aacrjournals.org/content/early/2016/11/05/0008-5472.CAN-16-1359
http://news.gsu.edu/2016/11/04/common-food-additive-promotes-colon-cancer-mice-georgia-state-university-researchers-find/


1 σχόλιο:

  1. Θα πρέπει να προσθέτουμε αξία στο διαδίκτυο, και μέρος αυτής είναι και ενα τόσο επίκαιρο και ενδιαφέρων αρθρο.
    Μεγάλο άρθρο, ευχαριστώ για τη μετοχή!
    votana-ganoderma-manitaria-ganoderma kafes

    ΑπάντησηΔιαγραφή