tag:blogger.com,1999:blog-7851269603535436242.post1485647374060931128..comments2024-03-11T21:33:03.649+02:00Comments on ΝΑ ΤΟ ΦΑΩ; Αντικειμενική κριτική για τη διατροφή και τη δίαιτα από διαιτολόγους/διατροφολόγους.: Τι είναι η γλυκαντική ουσία Στέβια; Η έγκριση της στην Ευρώπη.Ο ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣhttp://www.blogger.com/profile/03988517787766286845noreply@blogger.comBlogger9125tag:blogger.com,1999:blog-7851269603535436242.post-60150263118056518082016-01-30T12:31:44.586+02:002016-01-30T12:31:44.586+02:00ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ ελεγαν οι αρχαιοι ημων... Απο αυτα που ...ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ ελεγαν οι αρχαιοι ημων... Απο αυτα που γραφονται στο ιντερνετ, σε λιγο θα λεμε ζαχαρη και παλι ζαχαρη εστω και κατασπρη κρυσταλλικη. Ασπαρταμη πολυ πονεμενη ιστορια, αρκει να δειτε ποιες εταιριαρες την παραγουν ή την χρησιμοποιουν περισσοτερο! Ξαφνικα την επιασε πρεμουρα καθε ειδους πολυεθνικη - *Cola για την δικη μας υγιεινη - φυσικη διατροφη!<br />Οσο λιγοτερο επεξεργασμενο ειναι ενα προϊον τοσο καλυτερο για εμας. Εντελως τρεντι πλεον η STEVIA, πλην ομως γκουγκληστε ολιγον παραπανω και θα δειτε οτι δεν ειναι ολες ουτε ιδιες ουτε καν στεβια στην τελικη: http://regevelya.com/stevia-sweetener/<br />Να σκεφτειτε πως η φαρμακοποιος της γειτονιας μου ειχε συστησει την SWEETE γιατι περιεχει (θεωρητικα) την πιο καθαρη στεβια απο αυτες του εμποριου: http://www.sweetestevia.gr/main.php#faqAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/06371389038333203451noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7851269603535436242.post-45543413697814880112014-02-19T11:04:32.542+02:002014-02-19T11:04:32.542+02:00Δυστυχώς η γεύση της στέβιας δεν συγκρίνεται με αυ...Δυστυχώς η γεύση της στέβιας δεν συγκρίνεται με αυτήν της ζάχαρης, γιατί αφήνει μεταλλική επίγευση αν χρησιμοποιηθεί σε συνταγές που περιλαμβάνουν ψήσιμο. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7851269603535436242.post-82055317542633630532012-02-01T22:10:48.245+02:002012-02-01T22:10:48.245+02:00Για την Ευρώπη μπορεί να είναι ένα νέο προϊόν, αλλ...Για την Ευρώπη μπορεί να είναι ένα νέο προϊόν, αλλά η στέβια ήταν για χρόνια γνωστή στους κατοίκους περιοχών της Λατινικής Αμερικής. <br />Φαντάζομαι ότι αν κάνουμε έρευνα για οποιοδήποτε τρόφιμο, θα βρούμε διάφορες παρενέργειες που προκαλούνται από την υπερκατανάλωση. Συνεπώς αυτό που έχει μεγαλύερη σημασία είναι να καθοριστεί μία ασφαλής ημερήσια πρόσληψη, δηλ η ποσότητα στέβιας που μπορει να καταναλώνει κάποιος καθημερινά χωρίς να δημιουργηθούν ανεπιθύμητες ενέργειες. <br />Λίγες πληροφορίες για τη στέβια μπορείτε να διαβάστε σε ένα παλιότερο άρθρο μου: http://thematadiatrofis.blogspot.com/2010/06/blog-post.htmlioannahttps://www.blogger.com/profile/08134693488763199452noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7851269603535436242.post-67957903744540933342011-12-13T15:50:58.980+02:002011-12-13T15:50:58.980+02:00Δικαίωμά τους δεν είναι να καταναλώνουν ζάχαρη?Δικαίωμά τους δεν είναι να καταναλώνουν ζάχαρη?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7851269603535436242.post-23142262979052166332011-12-13T15:39:13.462+02:002011-12-13T15:39:13.462+02:00μήπως απλά να απεξαρτητοποιηθείτε από την ζάχαρη; ...μήπως απλά να απεξαρτητοποιηθείτε από την ζάχαρη; ... λέω εγώ τώρα...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7851269603535436242.post-30344819401246268732011-12-13T12:05:06.867+02:002011-12-13T12:05:06.867+02:00Θα ήθελα κι εγώ να ακούσω μια κριτική/σύγκριση μετ...Θα ήθελα κι εγώ να ακούσω μια κριτική/σύγκριση μεταξύ άσπρης/καστανής/μαύρης ζάχαρης...εδώ και αρκετούς μήνες χρησιμοποιώ μόνο καστανή. Από ό,τι ξέρω είναι καλύτερη από την επεξεργασμένη λευκή αλλά νομίζω ότι η μαύρη είναι ακόμα πιο καλή. Μια έγκυρη κριτική όμως θα βοηθούσε...Κατερίναnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7851269603535436242.post-41182647243007587482011-12-12T23:17:09.746+02:002011-12-12T23:17:09.746+02:00και γιατί καστανή ζάχαρη? ειναι ποιο ακριβή χωρίς ...και γιατί καστανή ζάχαρη? ειναι ποιο ακριβή χωρίς αιτία, εχει ψηλοτερο μικροβιακό φορτίο, εμένα μου μυρίζει κι΄ολας! τρώτε ότι επιβάλει το "εναλακτικό" μάρκετινγκ!!!!!!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7851269603535436242.post-16131567289476039422011-11-22T22:40:06.474+02:002011-11-22T22:40:06.474+02:00Και που είναι το κακό με την ασπαρτάμη; Πολλά &quo...Και που είναι το κακό με την ασπαρτάμη; Πολλά "κακά" λέγονται γι'αυτήν αλλά δεν είδα και πουθενά να βγαίνει κάποιος και να λέει τι έπαθε απ'την ασπαρτάμη! Προσωπικά χρόνια την χρησιμοποιώ και δεν έχω πάθει το παραμικρό. Ο καθένας μπορεί να επιλέξει ό,τι γλυκαντικό θέλει στον καφέ ή στο γάλα του!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7851269603535436242.post-55283688021500152292011-11-22T15:01:04.531+02:002011-11-22T15:01:04.531+02:00Στο γραφείο που εργάζομαι κάποιος είχε αγοράσει έν...Στο γραφείο που εργάζομαι κάποιος είχε αγοράσει ένα κουτάκι στέβια για να βάζει στον καφέ του. Το δοκίμασε μία φορά, δεν του άρεσε και το άφησε για να το χρησιμοποιήσουν οι υπόλοιποι του γραφείου. Ε κανείς δεν το χρησιμοποίησε πάνω από μία φορά. <br /><br />Αυτό που με εκνεύρισε πρόσφατα ήταν το εξής. Σε ένα καφέ, μία φίλη μου πήρε ένα φακελάκι γλυκαντικής ουσίας που λέγεται Sweet n low, για να προσθέσει στον καφέ της, ώστε να γλυτώσει θερμίδες της κανονικής ζάχαρης. Ήταν ένα πολύ μικρό ροζ χαρτάκι, σχεδόν σε όλες τις καφετέριες το έχουν μαζί με την κανονική ζάχαρη και την καστανή για να επιλέξεις. Γυρνάω να δω τα συστατικά και τι να δω ως πρώτο συστατικό? Ασπαρτάμη! Μου φάνηκε απαράδεκτο. Εφόσον δεν είναι 100% με σιγουριά ακίνδυνη, γιατί τη βάζουν έτσι σε κοινή χρήση? Φυσικά έπεισα τη φίλη μου να χρησιμοποιήσει καστανή ζάχαρη.Anonymousnoreply@blogger.com