tag:blogger.com,1999:blog-7851269603535436242.post3503949424014438584..comments2024-03-11T21:33:03.649+02:00Comments on ΝΑ ΤΟ ΦΑΩ; Αντικειμενική κριτική για τη διατροφή και τη δίαιτα από διαιτολόγους/διατροφολόγους.: Τα είδη ζάχαρης και η διατροφική αξία τους.Ο ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣhttp://www.blogger.com/profile/03988517787766286845noreply@blogger.comBlogger31125tag:blogger.com,1999:blog-7851269603535436242.post-5760365888991493852015-03-26T19:11:09.102+02:002015-03-26T19:11:09.102+02:00Γνωρίζει κανείς κάτι σχετικά με την ζάχαρη καρύδας...Γνωρίζει κανείς κάτι σχετικά με την ζάχαρη καρύδας? Την αγόρασα από ένα κατάστημα με βιολογικά προϊόντα ως υποκατάστατο ζάχαρης και Θα ήθελα πολύ να μάθω αν είναι πιο υγιεινή από την κοινή. Ευχαριστώ!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7851269603535436242.post-32061592484404629182014-11-25T16:41:32.137+02:002014-11-25T16:41:32.137+02:00Μπραβο σας ,γι' αυτα που γραψατε . Το ph του ο...Μπραβο σας ,γι' αυτα που γραψατε . Το ph του οργανισμου οντως πρεπει να ειναι πιο αλκαλικο για να μην αρρωσταινουμε. Ειναι σημαντικο ομως οι τροφες μας να ειναι ανεπεξεργαστες για να προσφερουν στον οργανισμο μας ολα τα θρεπτικα στοιχεια που χρειαζονται τα κυτταρα μας. Δεν θα επρεπε να δινει κανεις τα χρηματα που με κοπο βγαζει στην Χημικα επεξεργασμενη τροφη γιατι μονο ετσι θα αναγκασουμε την Χημικη Βιομηχανια για καλυτερης ποιοτητας τροφη. Προσωπικα πιστευω οτι δεν θελουν υγειης λαους . Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7851269603535436242.post-62092253772925628652014-06-13T16:01:27.277+03:002014-06-13T16:01:27.277+03:00ΕΣΥ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ (ΔΙΑΙΤΑ) ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΙΣ...ΕΣΥ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ (ΔΙΑΙΤΑ) ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΙΣ ΤΡΟΦΕΣ ΜΕ ΧΑΜΗΛΟ Ή ΜΕΤΡΙΟ ΓΛΥΚΑΙΜΙΚΟ ΔΕΙΚΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΕΙΝΗ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΣΟΥ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΑ ΚΙΛΑ ΣΟΥ...ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΜΕ ΥΨΗΛΟ ΓΛΥΚΑΙΜΙΚΟ ΔΕΙΚΤΗ ΝΑ ΤΟ ΣΥΝΟΔΕΥΕΙΣ ΠΡΩΤΑ ΜΕ ΕΝΑ ΧΑΜΗΛΟΥ ΓΛΥΚΑΙΜΙΚΟΥ ΔΕΙΚΤΗ. <br />ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7851269603535436242.post-71424332146991182812014-05-14T13:30:44.639+03:002014-05-14T13:30:44.639+03:00Υπάρχει ζάχαρη στην οποία δεν έχει αφαιρεθεί η μελ...Υπάρχει ζάχαρη στην οποία δεν έχει αφαιρεθεί η μελάσα;Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7851269603535436242.post-71504955637159396192013-12-03T18:26:42.602+02:002013-12-03T18:26:42.602+02:00Σ ευχαριστώ πολύ :-)Σ ευχαριστώ πολύ :-)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7851269603535436242.post-61828330984156525352013-12-03T10:36:11.909+02:002013-12-03T10:36:11.909+02:00 Αλκαλικές και όξινες τροφές: http://www.alkalife.... Αλκαλικές και όξινες τροφές: http://www.alkalife.gr/arthra/p20.htmlAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7851269603535436242.post-8264856086878703732013-11-24T12:15:14.336+02:002013-11-24T12:15:14.336+02:00Και ποιες είναι οι αλκαλικές τροφές και ποιες είνα...Και ποιες είναι οι αλκαλικές τροφές και ποιες είναι οι μη αλκαλικές τροφές?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7851269603535436242.post-48489141234021833302013-11-22T11:04:17.739+02:002013-11-22T11:04:17.739+02:00Επειδη εχω κατσει και εχω ψαξει παρα πολύ με τις δ...Επειδη εχω κατσει και εχω ψαξει παρα πολύ με τις διατροφες.. και εχω φάει ευτυχως άπειρο χρονο απο την ζωη μου στο να ψαχνω γενικότερα, διότι έτσι θα κερδίσω χρόνο στο διπλάσιο! Δεν έχω πτυχίο διατροφολογου- διαιτολογου, αλλά επειδη τους περισσοτερους τους θεωρω βαλμένους σε μια κλικα συνωμοσίας, αρπαγης χρηματων και διαχειρησης της υγειας των ανθρώπων, θα σας πω την άποψη μου, διότι έχω το δικαίωμα αυτό και όποιος θέλει την δέχεται!! Φανταστείτε τον ανθρωπινο οργανισμό σας, ως μια μηχανη που αράγει ενεργεια, σκεψεις, συναισθήματα και μέλλον! Όμως αυτη η μηχανη έχει ένα όριο λήξης, το θέμα είναι, με τι τρέφετε αυτη η μηχανη ουτως ωστε να λειτουργει σωστα, να μην αρρωσταινει και να έχει μακροζωία! Η ζάχαρη απαγορεύεται οποιαδηποτε μορφη ζαχαρης, διότι πλέον είναι επεξεργασμένη, προστίθενται υλικα εθισμού, και γενικότερα κάνουν κακό στο πάγκρεας και βοηθούν στην αναπτυξη του καρκινου διότι ευνοουν στην δημιουργία όξονου περιβάλοντος στον οργανισμο! Όσο γινεται λοιπον, μέλι βιολογικό.. παρέχεται απο την φύση, δεν δημιουργεί τα προβλήματα της ζάχαρης, ειναι ευχάριστη, κάνει καλο στο στομάχι και στην πεψη, έχει θεραπευτικες ιδιοτητες και είναι η μονη γλυκαντικη ουσια μη επεξργασμένη, πολύ σημαντικό. Οπότε γενικά να προτιμάτε τροφες, όσο γινεται χωρίς επεξεργασία. Με σωστή διατροφή, δεν θα είχαμε αρρωστιες (Ιπποκράτης). Ισχύει αυτό, να τρώτε αλκαλικές τροφές. Ο οργανισμό σας ΠΡΕΠΕΙ να έχει ph 7,4 μετρια αλκαλικο και δεν θα αρρωστήσετε. Το όξινο περιβάλλον βοηθάει στο να εκδηλωθούν αρρωστειες, διοτι καταστρέφει το ανοσοποιητικο! Ελπίζω να κάλυψα μερικούς! Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7851269603535436242.post-59636931585474074082013-08-07T00:01:32.180+03:002013-08-07T00:01:32.180+03:00Η stevia έχει και 4 ευρώ παιδιά....δυστυχώςΗ stevia έχει και 4 ευρώ παιδιά....δυστυχώςAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7851269603535436242.post-45623932900164455942013-05-29T16:21:56.258+03:002013-05-29T16:21:56.258+03:00Και ομως ιδιο ειναι....Διαβασε τα συστατικα του με...Και ομως ιδιο ειναι....Διαβασε τα συστατικα του μελιου και θα δεις 75% σακχαρα σουκροζη, γλυκοζη το υπολοιπο νερο και ενα απειροελαχιστο κομματι απο ενζυμα και βιταμινες που θα πρεπει να φας 1 κιλο μελι την ημερα για να πεις οτι ελαβες μια καποια ποσοτητα!! Οποτε ειναι ο Γιαννης και ο Γιαννακης και οχι ο Ηλιος και το ΦεγγαριAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7851269603535436242.post-48231405642507914952013-05-28T09:44:38.894+03:002013-05-28T09:44:38.894+03:00Γ.Β. αφού είσαι άσχετος γιατί γράφεις; ΤΟ ΜΕΛΙ ΊΔΙ...Γ.Β. αφού είσαι άσχετος γιατί γράφεις; ΤΟ ΜΕΛΙ ΊΔΙΟ ΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ;; ΕΙΣΑΙ ΣΟΒΑΡΟΣ; Είναι σαν να λες ο ήλιος δε διαφέρει από το φεγγάρι! Αν είναι δυνατόν. Μη πιστεύεται ότι γράφει ο κάθε τυχάρπαστος εδώ μέσα...Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/09190144280350528580noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7851269603535436242.post-61313314897261991992013-04-09T00:53:43.075+03:002013-04-09T00:53:43.075+03:00και εγω θα ήθελα να μάθω ποιό μπορούμε να χρησιμοπ...και εγω θα ήθελα να μάθω ποιό μπορούμε να χρησιμοποιούμε σε περίπτωση δίαιτας. Η στέβια που λέγεται ότι δεν εχει θερμίδες είναι καλή? Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7851269603535436242.post-8788979687258054042013-04-03T23:41:12.077+03:002013-04-03T23:41:12.077+03:00εγω ρε παιδια που κανω διαιτα τελικα τι ειδους γλυ...εγω ρε παιδια που κανω διαιτα τελικα τι ειδους γλυκαντικο να βαζω στον καφε?μαυρη ζαχαρη?ζαχαρινη?τι?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7851269603535436242.post-46823225087743373182013-03-30T17:11:43.492+02:002013-03-30T17:11:43.492+02:00ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΒΙΑ,ΘΑ ΗΘΕ...ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΒΙΑ,ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΕΙΧΑΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΠΟΨΗ.ΕΧΘΕΣ ΟΜΩΣ ΠΗΓΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΞΑΝΑ (ΤΗ ΣΤΕΒΙΑ),ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙ ΜΕ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΑΙ Η ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Η ΣΤΕΒΙΑ,Η ΟΠΟΙΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΕ ΛΕΥΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΗ ΜΟΡΦΗ ΣΥΝΗΘΩΣ,ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΚΑΙ ΜΑΛΤΙΤΟΛΗ.ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΕΝΩ ΠΑΝΤΑ ΚΟΙΤΑΩ ΤΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ ΤΩΝ ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ,ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΑ ΠΡΟΣΕΞΕΙ ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΕΒΙΑ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΟΝ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟ Η" ΟΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ ΕΙΔΙΚΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ,ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΛΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΟ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΗΣ Η ΣΤΕΒΙΑ,Η¨ ΕΠΕΙΔΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΧΑΝΕΙ ΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΤΗΣ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ;ΚΑΙ Η ΜΑΛΤΙΤΟΛΗ Σ"ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΙΞΗΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ;Xnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7851269603535436242.post-22495426769543407752013-01-14T15:10:08.868+02:002013-01-14T15:10:08.868+02:00Εγω λεω για το αρθρο απο τα σχολια http://www.mevg...Εγω λεω για το αρθρο απο τα σχολια http://www.mevgal.gr/frontend/faq.php?aid=127&cid=115&header_cat=90 που εβαλε παραπανω ο φιλος... 0οχι για το tread του διαιτολογουAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7851269603535436242.post-16341278133174327772013-01-14T09:55:12.078+02:002013-01-14T09:55:12.078+02:00Φίλε, γυμναστή- μάλλον δεν διάβασες το άρθρο γιατί...Φίλε, γυμναστή- μάλλον δεν διάβασες το άρθρο γιατί τα ίδια εγραψε και ο διαιτολόγος, και ουτε είπε ότι παραγεις λίπος. Και όσο για τη γυμναστική- δεν συμφωνω υπάρχουν και αλλαες τροφες με ψηλο γλυκαιμικό δεικτη-δεν χρειαζεται να φας ζαχαρ, οποτε μια χαρά τα είπεAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7851269603535436242.post-33741675607365722272013-01-13T04:09:24.464+02:002013-01-13T04:09:24.464+02:00Μπαρουφες λεει το αρθρο φιλε...Η ζαχαρη η να το πω...Μπαρουφες λεει το αρθρο φιλε...Η ζαχαρη η να το πω καλυτερα οποιαδηποτε τροφη με υψηλο γλυκαιμικο δεικτη ειναι απαραιτητη σε ορισμενες περιπτωσεις οπως π.χ. μετα απο γυμναστικη. Επισης η καστανη ζαχαρη ειναι σχεδον ιδια με την λευκη απλα εχει και μελασα. Το μονο σωστο που γραφει ειναι οτι παραγεις λιπος εφοσον την καταναλωνεις οποτε σου κατεβει... Ενας γυμναστηςAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7851269603535436242.post-406150820198969322012-11-28T17:20:58.476+02:002012-11-28T17:20:58.476+02:00Διάβασα το άρθρο και έχω μπερδευτεί διότι αλλού δι...Διάβασα το άρθρο και έχω μπερδευτεί διότι αλλού διάβασα τα κάτωθι:<br /><br />http://www.mevgal.gr/frontend/faq.php?aid=127&cid=115&header_cat=90<br />Αντικαταστήστε την λευκή ζάχαρη με καστανή (ακατέργαστη) ζάχαρη.<br />Η λευκή ζάχαρη “κουράζει” τον οργανισμό σας! Με την κατανάλωση της λευκής ζάχαρης ο οργανισμός αναγκάζεται να παράγει συνεχώς ινσουλίνη και άρα λίπος, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε παχυσαρκία και άλλα προβλήματα.<br />Tip: Βγάλτε την λευκή ζάχαρη από τη ζωή σας και αντικαταστήστε την με καστανή (μικρή ποσότητα), με μέλι, κ.λπ.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7851269603535436242.post-1678672534381431972012-02-01T14:50:26.240+02:002012-02-01T14:50:26.240+02:00Όχι δεν είναι λιγότερο βλαβερή, έχουμε αναφερθεί κ...Όχι δεν είναι λιγότερο βλαβερή, έχουμε αναφερθεί και στην ανάρτηση.Ο ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣhttps://www.blogger.com/profile/03988517787766286845noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7851269603535436242.post-52743022502557408282012-02-01T14:39:15.643+02:002012-02-01T14:39:15.643+02:00ωραια ολα αυτα αλλα αυτο που δεν καταλαβαινω εκτος...ωραια ολα αυτα αλλα αυτο που δεν καταλαβαινω εκτος απο τον εθισμο που δεν με ενδιαφερει ιδιαιτερα ειναι οτι τελικα αξιζει διατροφολογικα να αντικαταστησεις την ασπρη ζαχαρη με την μαυρη??απ οτι ξερω γενικα η ζαχαρη δεν κανει καλο..η μαυρη μηπως ειναι λιγοτερο βλαβερη??ανεξαρτητα απο την 8ερμικη τουσ αξια..!!!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7851269603535436242.post-3953382692143396312012-01-30T22:25:43.481+02:002012-01-30T22:25:43.481+02:00έξοχοςέξοχοςThoreevoshttps://www.blogger.com/profile/15314993952228534871noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7851269603535436242.post-13224933898234732752012-01-27T16:50:22.397+02:002012-01-27T16:50:22.397+02:00Ξέχασα να πω ότι η ζάχαρη (και εν γένει τα ζάκχαρα...Ξέχασα να πω ότι η ζάχαρη (και εν γένει τα ζάκχαρα) είναι από τις κατ' εξοχήν εθιστικές ουσίες, άρα θεωρώ άτοπο το παραπάνω σχόλιο που μιλά για πρόσθετα στη λευκή ζάχαρη. Φάε γλυκάκι σήμερα. Είναι σιγουρο ότι θα το ζητήσεις και αύριο. Την ίδια ώρα...Ahttps://www.blogger.com/profile/08962402054157262862noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7851269603535436242.post-53398239846038122232012-01-27T16:46:57.196+02:002012-01-27T16:46:57.196+02:00Αν επιμένετε στις γλυκιές γεύσεις (που κατά τη γνώ...Αν επιμένετε στις γλυκιές γεύσεις (που κατά τη γνώμη μου είναι σημάδι διατροφικής και γενικότερης ανισορροπίας καθώς ο υγειής χορτασμένος - ικανοποιημένος - άνθρωπος σπάνια έχει ανάγκη για γλυκό) μπορείτε να δοκιμάσετε το φυτό Στέβια. Πρόσφατα πήρε έγκριση από την ΕΕ και μπορούμε να το βρούμε πλέον και στην ελλάδα από εισαγωγική εταιρεία που το φέρνει τυποποιημένο. Η γλυκιά του γεύση δεν οφείλεται στην ύπαρξη ζακχάρων και άρα δεν μεταβολίζεται ως τέτοιο.Ahttps://www.blogger.com/profile/08962402054157262862noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7851269603535436242.post-58443817590626306582012-01-15T23:30:25.090+02:002012-01-15T23:30:25.090+02:00Εχω να κάνω 2 επισημάνσεις.Πρωτίστως σε οτι αφορα ...Εχω να κάνω 2 επισημάνσεις.Πρωτίστως σε οτι αφορα τον κύριο που λέει για την καφε ή ακατέργαστη ζάχαρη σε σχέση με την κανονική: Διατροφικά δε διαφέρει σε τίποτα.Η ουσιαστική και πιο σημαντική διαφορά είναι αυτό που λέμε εμείς οι τεχνολογοι τροφίμων ως Manager's deal.Είναι καθαρά για εμπορικούς σκοπούς.<br />Ενα δεύτερο που θα ήθελα να επισημάνω στον Γ.Β είναι οτι πραγματικά δεν ξερω που διάβασε ή έμαθε οτι"Το μέλι θρεπτικα δεν κερδίζει κάπου".Φίλε μου το μέλι αποτελεί ενα "φάρμακο"υγείας όπου κάθε κουταλιά,πέραν της γνωστής φρουκτόζης και γλυκόζης, εμπεριέχει εκατοντάδες θρεπτικές ουσίες απ'όλο το διατροφικό φάσμα τη στιγμή που η ζάχαρη(για να το πούμε λαικά)δεν περιέχει σχεδόν τίποτα.Επίσης η γλυκαντική δύναμη του μελιού είναι εξόχως μεγαλύτερη πράγμα που σημαίνει οτι με μια κουταλιά μέλι κορρένυται ο οργανισμός,τη στιγμή που με τη ζάχαρη χρειάζεσαι αρκετά μεγαλύτερη ποσότητα.έτσι ουσιαστικά η μικρή θερμιδική διαφορά των δύο υπερκαλύπτεται με τη ζάχαρη να είναι πιο επιβλαβής για την υγεία.<br />Καλό είναι να ενημερωνόμαστε απο άρθρα κτλ σε όλο το διαδίκτυο ,καλύτερο όμως είναι να έχουμε μια πλουραλιστική και πιο εμπεριστατωμένη αποψη.Τεχνολόγος τροφ.noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7851269603535436242.post-11409304332718895732012-01-13T22:43:57.063+02:002012-01-13T22:43:57.063+02:00Φίλε, καλά λέει ο διαιτολόγος η ζάχαρη είναι ζάχαρ...Φίλε, καλά λέει ο διαιτολόγος η ζάχαρη είναι ζάχαρη, αλλά αν θες να πιστεύεις οτι η ακατέργαστη είναι καλύτερη, τον εαυτό σου κοροιδεύεις.Anonymousnoreply@blogger.com