tag:blogger.com,1999:blog-7851269603535436242.post6434580232821434411..comments2024-03-11T21:33:03.649+02:00Comments on ΝΑ ΤΟ ΦΑΩ; Αντικειμενική κριτική για τη διατροφή και τη δίαιτα από διαιτολόγους/διατροφολόγους.: 1 Δισ. ευρώ ξόδεψε η βιομηχανία τροφίμων για να μας κοροϊδέψει.Ο ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣhttp://www.blogger.com/profile/03988517787766286845noreply@blogger.comBlogger3125tag:blogger.com,1999:blog-7851269603535436242.post-60764814910648045002010-07-12T11:25:20.555+03:002010-07-12T11:25:20.555+03:00Αφού θεωρείτε το σύστημα GDA μη παραπλανητικό, τότ...Αφού θεωρείτε το σύστημα GDA μη παραπλανητικό, τότε γιατί σε πολλά προϊόντα αποφεύγεται η χρήση σύστασης κατά βάρος συσκευασίας, αλλά γίνεται η αναγωγή σε 100 γρ; Αν πάρω ένα γιαουρτάκι (ή επιδόρπιο) θα το φάω ολόκληρο. Έχετε δεί πολλούς να τρώνε το μισό γιαούρτι σήμερα και το άλλο μισό αύριο; Ή θέλετε να φτάσουμε ως εκεί;Δημήτρηςnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7851269603535436242.post-62817043821420322742010-07-11T15:37:51.983+03:002010-07-11T15:37:51.983+03:00Αγαπητέ, χαίρομαι που είσαι ανεξάρτητος και λες τα...Αγαπητέ, χαίρομαι που είσαι ανεξάρτητος και λες τα πράγματα με το όνομά τους, αλλά έχω ένσταση επί του συγκεκριμένου. Προφανώς θεωρείς σωστό μοντέλο διατροφής την μεσογειακή. Υπάρχουν όμως εκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη που ακολουθούν άλλα μοντέλα διατροφής. Άρα λοιπόν αυτός ο τρόπος σήμανσης θα ήταν λάθος. <br /><br />Εκείνο που δεν ξέρω αν έχεις αναδείξει και θα ήθελα είναι τα πρόστιμα που υπάρχουν και κατά πόσο επιβάλλονται για την μη αναγραφή των θρεπτικών συστατικών πάνω στα τρόφιμα. Θερμίδες-Λιπαρά-Πρωτεϊνες-Υδατάνρακες, το λιγότερο.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7851269603535436242.post-36430514467466330472010-07-11T15:25:44.093+03:002010-07-11T15:25:44.093+03:00Δεν καταλαβαίνω γιατί τα GDAs θεωρούνται παραπλανη...Δεν καταλαβαίνω γιατί τα GDAs θεωρούνται παραπλανητικά όπως γράφετε. Δίνουν στον καταναλωτή την ποσότητα κάποιων διατροφικών στοιχείων του τροφίμου, ως ποσοστό της ημερίσιας πρόσληψης (με σημείο αναφοράς την ημερήσια πρόσληψη ενός μέσου ενήλικου άνδρα).<br /><br />Η σήμανση με χρώματα προδιαθέτει τον καταναλωτή ως προς την "επικινδυνότητα" ενός τροφίμου - κάτι που είναι δυνατό να είναι παραπλανητικό! Για παράδειγμα, ένα γλυκό κουταλιού θα είχε κόκκινο στα σάκχαρα - αυτό όμως δεν κάνει το γλυκό κουταλιού ένα επικίνδυνο τρόφιμο (αν αποτελεί τμήμα μίας γενικά ισορροπημένης διατροφής).<br /><br />Να υπενθυμίσω ότι το τρέχον καθεστώς αναγραφής διατροφικής πληροφορίας αποτελείται από πίνακα θρεπτικών συστατικών με αναφορά στην ποσότητα θρεπτικού συστατικού που περιέχεται ανά 100γρ. προϊόντος (ή και ανά μερίδα). Ποσοστά επί της ημερήσιας πρόσληψης δίδονται μόνο στις βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία.Anonymousnoreply@blogger.com